![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
![]() ![]() Zielony tusz z Wibo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
takiego samego co różowy
![]() Cytat:
![]() w Wawie wcale nie jest lepiej ![]() po prostu nie nadajemy się na hipsterów ![]() to dobrze, bo ja siebie też nie ![]() pisałam to w kontekście mojej współokatorki Cytat:
to co, ktoś kto pije szybko alko ma większy poziom hormonów? hmmmm.... może jadnak uwierzę- piję dużo i szybko bo mam wysoką prolaktynkę- i już mi nikt nic nie będzie mógł zarzucić ![]() ![]() Cytat:
![]() granty mnożą się same ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ooo to bierz priorytet! ![]() ja już strasznie chcę i skakanki i korale! Mis mówiła że są piękne i nie mogę się doczekać. A swoją drogą to jaka jest szansa na ich szybkie odebranie?;> serio? pierwsze słyszę i jakoś mi się niespecjalnie chce w to wierzyć, ale z drugiej strony poczta polska może zaskoczyć jak każda państwowa firma
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
ola, nie pochwaliłaś się zakupami
![]() Cytat:
![]() Tzn? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
![]() Proszę bardzo ![]() Kompletnie nie pamiętam jaka byłam. Na pewno płaczliwa i trochę nieprzystosowana. Na hormonach jestem już 10 lat, więc miałam jakoś13-14 lat jak je zaczęłam brać, więc też tak do końca nie byłam rozwinięta, by móc wiedzieć jaka jestem i to mnie chyba najbardziej przeraża... Jest mi dziwnie, bo trochę się okazuję nie być sobą a to dopiero początek. I ta wysyłka paczką ma sens ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam dziwną lumpeksową właściwość
![]() Tak miałam ze spódniczkami: chciałam krótką, lekką spódnicę, kupiłam, a w ciągu kilku dni uzbierało mi się ich w szafie już cztery. Kilka dni temu poczułam zapotrzebowanie na krótkie szorty, kupiłam białe spodenki, a wczoraj wyszłam z lumpa z dwiema kolejnymi parami [w tym takie, na które miałam ochotę od dawna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do TT to już przymierzam się dość długo do tej szczoty, tylko ciągle kasy brak... A już znalazłam w iperfumy.pl za 40 zł, a dodatkowo mam blisko odbiór osobisty. Może na dzień dziecka od mamy wynudzę, skoro i tak chciała mi kupić suszarkę ![]() Niestety z tym listem poleconym to prawda. Raz mi pani na poczcie poczyniła uwagę, że to nie jest przesyłka listowa i że powinna to paczką nadać, no "ale na pani odpowiedzialność". Ale z reguły nie robią problemów z wysyłaniem większych gabarytów listem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W których sh szperałaś?
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
|
Cytat:
Serio. Rodzicielka pracuje na poczcie i mnie przestrzegała przed tym jak wymiankowałam na wizażu bardzo intensywnie. Nie wiem jak teraz, ale przypuszczam, że niewiele się zmieniło. Zakładam, że to jest taka sama zasada jak z kurierem, trzeba zaznaczyć czy to tylko dokumenty czy też jakieś dobra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Korale są boskie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kasiencja ma je dzisiaj odebrać od mojego TŻta, więc pewnie będziesz je i lakiery mieć dzisiaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach ten wizaż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ceny na Karmelickiej? Miałam tam zajść już kilka razy ale mi nie wyszło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twierdzę, że wymyślasz sobie jakiekolwiek teorie. Napisałam, że ja jestem zwolenniczką opierania się o wiedzę lekarza, a nie koleżanki czy wujka google. Masz w tym temacie wiedzę na postawie artykułów i przejść Twojej koleżanki i ok, ja tego nie podważam. 2. oczywiście, że antybiotyk musi mieć działanie nakierunkowane na walkę z potencjalną boreliozą bo po co w takim razie brać inny? Ja takowy brałam przez ok. 2 tygodnie lub 10 dni (było to 3lata temu więc nie pamiętam). Ukąszenie przez kleszcze nie równa się od razu boreliozie więc teoretycznie można by uznać, że po co obciążać organizm silnymi lekami, ale mając 50% szans to jak rosyjska ruletka i jeżeli jest możliwość minimalizacji ryzyka to ja jestem za. Tak samo jak nie ma się 100% pewności, że nawet po przyjęciu antybiotyku choroba się nie rozwinie, ale jw.- jeżeli mogę się chronić i minimalizować ryzyko to, to wybieram. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. TT jest rewelacyjna ![]() Cytat:
właśnie słucham audycji o przemocy w stosunku do dzieci. Oczywiście nie chodzi o patologię, ale o tego tzw. klapsa. Dzwonią ludzie i jeden koleś mówił że dał raz klapsa dziecku, popłakało się i on nie mógł przez to całą noc spać. Nie rozumiem tego... Dla mnie klaps to nie znęcanie się nad dzieckiem tak jak to jest wg. mnie ostatnimi czasy przedstawiane. Tak samo jak niewychowaną szarańczę określa się mianem dziecka z ADHD ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2013-05-28 o 12:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nie wiem, jaką oni mają tam politykę, bo za każdym razem jak byłam tam, ale zaznaczam, nie chodzę bardzo często, ceny były na zasadzie "wszystko po X zł". Ostatnio było wszystko po 6 - i to dosłownie wszystko, od najlżejszych bluzek do spodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
I to mówi ta, co najpierw nie chciała wydawać kupy kasy na kawałek plastiku!
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Skoro jest po 6 to się przejdę kiedyś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Zamierzasz wrócić do hormonów? Cytat:
Moja wiedza jest oparta właśnie o wiedzę lekarzy specjalizujących się w boreliozie oraz artykułów medycznych dostępnych w internecie (nie na Wikipedii, tylko takich prawdziwych z bibliografią), tak jak napisałaś, że wolisz, więc zamiast pisać "z całym szacunkiem, ale Malla nie jest lekarzem", mogłaś zapytać, skąd Malla ma takie informacje albo chociaż je przeczytać, bo przecież wcale nie pisałam, że branie profilaktyczne nie ma sensu, tylko że jedyny sens ma branie leków przez dłuższy okres, inaczej nie działają, a lekarze w przychodni nie chcą wypisywać antybiotyków na 3 tygodnie. Cytat:
![]() Problem polega na tym, że internista z przychodni wypisuje zwykle Augmentin na 3-5 dni. To dobry lek, ale dawka kompletnie nieskuteczna. Byle lekarz ma niestety małe pojęcie o boreliozie, nasze społeczeństwo też mało wie w tym zakresie.
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
O przepraszam
![]() Kupiłam sobie: kredkę do oczu, tusz do rzęs, peeling enzymatyczny Perfecta (ale to chyba akurat bubel ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- A propos TT: u siebie niestety zaobserwowałam to http://www.blondhaircare.com/2013/03...le-teezer.html ![]() Aha, fakt - nie mam oryginalnej TT, tylko podróbkę, to też może być oczywiście powód - jeśli w ogóle w moim przypadku chodzi również o szczotkę, ale przypuszczam, że tak. W każdym razie najwidoczniej nie u każdego sprawdzi się ten typ szczotek. Zobaczę, czy się poprawi po przerzuceniu na włosie dzika ![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że je odbierze. Kasiencja? liczę na Ciebie ![]() ![]() zapomniałam że wypadałoby zrobić przelew ![]() ![]() Cytat:
każdy przypadek jest indywidualny więc różnie bywa. Ja też odkąd pamiętam jestem na hormonach ale ostatnio gin mi zmniejszyła o połowę dawkę twierdząc, że organizm jest w stanie resztę wyprodukować sam i przez co najmniej pół roku mam to kontrolować i jeżeli wszystko będzie ok to znaczy, że sobie poradził i nie ma sensu go "rozpieszczać" sztuczną dawką hormonów. Cytat:
do końca moich dni chyba będzie mi to przypominane ![]() ale tylko krowa nie zmienia zdania ![]() wpadła mi o oko ta torba: http://allegro.pl/nowosc-marynarski-...279691219.html no idealnie mi pasuje do Ciebie! w ogóle ten sprzedający ma takie z***biste torebki że mam ochotę na 4 naraz! ![]() Cytat:
![]() 2. no pisałam że brałam ![]() Widać miałam szczęście i trafiłam do dobrego lekarza, który zdawał sobie sprawę z zagrożeń wynikających z ugryzienia kleszcze. Poza tym weryfikowałam nazwę antybiotyku z moją mamą, która jest lekarzem więc nie mam absolutnie żadnych watpliwości, że rodzaj leku, dawna i czas brania był taki jak powinien ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
prawda?
![]() będziesz chciała? bo ja na pewno będę zamwiać, czekam tylko na info od Sis czy coś cche. zresztą może otworzę wątek w klubie ![]() Wredna- sio do klubu czytaj info o przesyłce. Zresztą reszta dziewczyn też ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- torebki, torby, torbiszcza- komu, komu?-> zapraszam do klubu ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2013-05-28 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem na ile są to moje urojenia wynikające ze strachu, że ecrulo na hormonach, to inna ecrulo niż ta bez hormonów, a tej drugiej nie znam, bo całe dorosłe życie byłam tą pierwszą. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki tusz? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś w tym jest! Wątek blogerek, dawno temu wątek maturzystek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W centrum były ostatnio w normalnych cenach. Na kampusie tzn. przy przystanku Bobrzyńskiego? Czy na samym kampusie też jest rossman? Cytat:
![]() ![]()
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2013-05-28 o 16:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
właśnie odwiedzili mnie świadkowie Jechowi i przeprowadziły ze mną rozmowę o zagrożeniach w wielkim mieście :P nawet miłe panie ale kulturalnie się ich pozbyłam po 5 minutach rozmowy
![]() hmm chodzą za mną krewetki - jutro może się wybiorę, albo na sushi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.