Krakowianki po raz XXIII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 12:03   #121
OneMoreDress
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
trafiłam dzisiaj na info, że na ul. Wawrzyńca jest knajpka palarnia kawy- googluje i googluje i średnio można znaleźć o niej info:/ no ale niestrudzenie trafiłam na FB (tak, tak!)
zaciekawiła mnie, bo przechodzę tą ulicą codziennie i jakoś jej nie zauważyłam. patrzcie na zdjęcia ogródka, nic więcej nie udało mi się znaleźć: https://www.facebook.com/media/set/?...6046268&type=1
nie trafia to do mnie... czy naprawdę ten "klimat Krakowa" to muszą być odrapane ściany, niemal pajęczyny w rogach, syf (a nieeee artystyczny nieład), krzesła pamiętające faraonów i w roli stolików stare maszyny do szycia, a ogródkiem nazywa się kawałek obmiecionego betonu z widokiem na stary mur
A już myślałam, że znalazłaś fajną miejscówkę na pogaduchy Ale widok straszny, a miejsce ma taki potencjał Trochę krzewów, wygodne siedzenie i byłby całkiem fajny i spory ogródek...

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Jakiego zielonego?
Zielony tusz z Wibo Ja go właśnie teraz używam-trzeba na niego uważać bo owszem, osypuje się...Dlatego ja najpierw używam jednego tuszu a potem poprawiam tym zielonym i efekt jest cacy
Stary 2013-05-28, 12:09   #122
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiego zielonego?
takiego samego co różowy

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja zrozumiałam, że "dzieci i obrączek brak", ale nie znam lele, więc nie wiem .

Ale ten ogródek to chyba przed remontem? Bo jak po, to masakra jakaś. Wyjeżdżam do Warszawy w takim razie .
uhmmm, to ja znowu źle zrozumiałam

w Wawie wcale nie jest lepiej
po prostu nie nadajemy się na hipsterów

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Ja tam nie uważam że jesteś społecznie upośledzona
to dobrze, bo ja siebie też nie
pisałam to w kontekście mojej współokatorki

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Dla mnie to nienormalne Zawsze piwo i drinki piłam dosyć szybko, znaczy dla mnie w normalnym tempie, oczywiście nie "hop! na raz!" tylko no normalnie.. A teraz? Współlokatorka/kolega/koleżanka wypije dwa, a ja w tym czasie jeszcze pierwszego nie skończę. To naprawdę długi proces.
jakoś nie widzę specjalnego związku między długością picia drinka a hormonami
to co, ktoś kto pije szybko alko ma większy poziom hormonów? hmmmm.... może jadnak uwierzę- piję dużo i szybko bo mam wysoką prolaktynkę- i już mi nikt nic nie będzie mógł zarzucić

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
1. Ale wiedziałaś wczesniej, że się wyprowadza?

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Faktycznie, postawiłam przecinek zamiast kropki, co mogło zostać odebrane w takim kontekście. Dzieci brak, ale karawana i tak spora. Niby staram się minimalizować, a i tak powiększa mi się stan posiadania. :/
Dokładnie tak
no to wszystko jasne
granty mnożą się same albo biorą się z powietrza

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Ja sobie z nim jakoś radzę przez delikatne rozczesanie włosów palcami jak są mokre, a jak wyschną, to po kawałeczku i cierpliwie. A Aussie w sprayu też pomogła przy tym.
a ja zawsze używam odżywki do spłukiwania i bez, a potem rozczesuję TT- nie ma niczego lepszego na splątane włosy chyba powinnam zostać ich ambasadorką

Cytat:
Kupuje nam skakanki
ooo to bierz priorytet!
ja już strasznie chcę i skakanki i korale! Mis mówiła że są piękne i nie mogę się doczekać.
A swoją drogą to jaka jest szansa na ich szybkie odebranie?;>

Cytat:
List polecony priorytetowy służy nadawaniu dokumentów, więc jak się zgubi i go nie znajdą, a ktoś zareklamuje i w zawartości napisze, że jakieś dobra, to reklamacja nie zostanie uznana. Tak więc to jest zawsze jakieś ryzyko.
serio? pierwsze słyszę i jakoś mi się niespecjalnie chce w to wierzyć, ale z drugiej strony poczta polska może zaskoczyć jak każda państwowa firma
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:13   #123
WrednaMyszka
Zakorzenienie

ola, nie pochwaliłaś się zakupami

Cytat:
Wtedy jest wina poczty Zakładając, że wysłał i list się zgubił w drodze do Ciebie.

List polecony priorytetowy służy nadawaniu dokumentów, więc jak się zgubi i go nie znajdą, a ktoś zareklamuje i w zawartości napisze, że jakieś dobra, to reklamacja nie zostanie uznana. Tak więc to jest zawsze jakieś ryzyko.
Ahaaa, to o to chodziło

Cytat:
Tu nie Ale w innych częściach wizażu owszem
Tzn?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:14   #124
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nowe produkty często tak mają, a potem się oceny psują po pierwszym zachwycie, niemniej jednak recenzje są zachęcające.

Dzięki za Lawendową listę

Hormony to hormony, póki nie jest Ci bardzo źle, zaciśnij zęby i przetrwaj, organizm poradzi sobie sam. A jak nie, to się pomyśli Pamiętasz, jaka byłaś przed ich braniem?

Dlatego w niektórych miejscach można zamówić wysyłkę jedynie paczką.
Dlatego chętnie spróbuję. Co prawda mam teraz milion masek, ale i tak używam ze 3 razy w tygodniu, plus maskowy miks na oleje

Proszę bardzo

Kompletnie nie pamiętam jaka byłam. Na pewno płaczliwa i trochę nieprzystosowana. Na hormonach jestem już 10 lat, więc miałam jakoś13-14 lat jak je zaczęłam brać, więc też tak do końca nie byłam rozwinięta, by móc wiedzieć jaka jestem i to mnie chyba najbardziej przeraża... Jest mi dziwnie, bo trochę się okazuję nie być sobą a to dopiero początek.

I ta wysyłka paczką ma sens Chociaż ja też często ryzykuję i biorę listem poleconym, kilka razy już zgubili przesyłki, które nadawała moja mama, tylko były to dokumenty akurat.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:14   #125

Zauważyłam dziwną lumpeksową właściwość Gdy potrzebuję jakiejś rzeczy, to na początku nie mogę nic znaleźć, a następnie jednak udaje mi się wyszperać, co powoduje z kolei lawinę ciuchów, na które miałam ochotę.

Tak miałam ze spódniczkami: chciałam krótką, lekką spódnicę, kupiłam, a w ciągu kilku dni uzbierało mi się ich w szafie już cztery. Kilka dni temu poczułam zapotrzebowanie na krótkie szorty, kupiłam białe spodenki, a wczoraj wyszłam z lumpa z dwiema kolejnymi parami [w tym takie, na które miałam ochotę od dawna ].
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:17   #126
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
w Wawie wcale nie jest lepiej
po prostu nie nadajemy się na hipsterów

a ja zawsze używam odżywki do spłukiwania i bez, a potem rozczesuję TT- nie ma niczego lepszego na splątane włosy chyba powinnam zostać ich ambasadorką

serio? pierwsze słyszę i jakoś mi się niespecjalnie chce w to wierzyć, ale z drugiej strony poczta polska może zaskoczyć jak każda państwowa firma
Niestety w Wawie jeszcze gorzej z hipsterami i lansem ;p
A co do TT to już przymierzam się dość długo do tej szczoty, tylko ciągle kasy brak... A już znalazłam w iperfumy.pl za 40 zł, a dodatkowo mam blisko odbiór osobisty. Może na dzień dziecka od mamy wynudzę, skoro i tak chciała mi kupić suszarkę

Niestety z tym listem poleconym to prawda. Raz mi pani na poczcie poczyniła uwagę, że to nie jest przesyłka listowa i że powinna to paczką nadać, no "ale na pani odpowiedzialność". Ale z reguły nie robią problemów z wysyłaniem większych gabarytów listem.
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:21   #127
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Zauważyłam dziwną lumpeksową właściwość Gdy potrzebuję jakiejś rzeczy, to na początku nie mogę nic znaleźć, a następnie jednak udaje mi się wyszperać, co powoduje z kolei lawinę ciuchów, na które miałam ochotę.

Tak miałam ze spódniczkami: chciałam krótką, lekką spódnicę, kupiłam, a w ciągu kilku dni uzbierało mi się ich w szafie już cztery. Kilka dni temu poczułam zapotrzebowanie na krótkie szorty, kupiłam białe spodenki, a wczoraj wyszłam z lumpa z dwiema kolejnymi parami [w tym takie, na które miałam ochotę od dawna ].

W których sh szperałaś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 12:21   #128
ecrulo

Cytat:
jakoś nie widzę specjalnego związku między długością picia drinka a hormonami
to co, ktoś kto pije szybko alko ma większy poziom hormonów? hmmmm.... może jadnak uwierzę- piję dużo i szybko bo mam wysoką prolaktynkę- i już mi nikt nic nie będzie mógł zarzucić

Nie mówię, że jest związek między hormonami a alkoholem, natomiast między hormonami a moją osobowością, zachowaniem, etc. Co się przekłada na flegmatyczność i melancholię o której mówią znajomi, idąc tym tropem piję jakby mi się nie chciało, mniej jem, mniej robię. Wszystko mniej i wolniej.

Serio. Rodzicielka pracuje na poczcie i mnie przestrzegała przed tym jak wymiankowałam na wizażu bardzo intensywnie. Nie wiem jak teraz, ale przypuszczam, że niewiele się zmieniło. Zakładam, że to jest taka sama zasada jak z kurierem, trzeba zaznaczyć czy to tylko dokumenty czy też jakieś dobra.

Stary 2013-05-28, 12:22   #129
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety z tym listem poleconym to prawda. Raz mi pani na poczcie poczyniła uwagę, że to nie jest przesyłka listowa i że powinna to paczką nadać, no "ale na pani odpowiedzialność". Ale z reguły nie robią problemów z wysyłaniem większych gabarytów listem.
Wtedy trzeba powiedzieć, że wysyła się 'materiały promocyjne'
Stary 2013-05-28, 12:26   #130
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Korale są boskie Byłam już wczoraj w nich i usłyszałam masę komplementów Kupujemy znowu? Ale może za miesiąc, żeby portfel odpoczął po promocji w R.

Cytat:
ooo to bierz priorytet!
ja już strasznie chcę i skakanki i korale! Mis mówiła że są piękne i nie mogę się doczekać.
W klubie pytanie i dane przelewu

Kasiencja ma je dzisiaj odebrać od mojego TŻta, więc pewnie będziesz je i lakiery mieć dzisiaj

Stary 2013-05-28, 12:29   #131
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Wtedy trzeba powiedzieć, że wysyła się 'materiały promocyjne'
Haha, dobre. Na tej samej poczcie spotkałam też bardzo miłą panią, więc na szczęście to nie reguła.
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:31   #132
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Korale są boskie Byłam już wczoraj w nich i usłyszałam masę komplementów Kupujemy znowu? Ale może za miesiąc, żeby portfel odpoczął po promocji w R.
Chyba zaczynam żałować, że ich nie wzięłam...i to mimo faktu, że w ogóle nie noszę korali
Ach ten wizaż
Stary 2013-05-28, 12:33   #133

Cytat:

W których sh szperałaś?
W Robanie na Bagateli. Po drodze mi tam i to chyba mój ulubiony lump w Krakowie, większość rzeczy kupiłam właśnie tam. I czasami zaglądam do Artusa na Karmelickiej.
Stary 2013-05-28, 12:40   #134
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
W Robanie na Bagateli. Po drodze mi tam i to chyba mój ulubiony lump w Krakowie, większość rzeczy kupiłam właśnie tam. I czasami zaglądam do Artusa na Karmelickiej.
O to na bank nie podkupujemy sobie rzeczy-ja nigdy nic nie umiem znaleźć w tym Robanie...
A jak ceny na Karmelickiej? Miałam tam zajść już kilka razy ale mi nie wyszło
Stary 2013-05-28, 12:40   #135
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
1. Nie jestem lekarzem, ale nie wymyślam sobie medycznych teorii

2. Cieszę się, że antybiotyk daje Ci komfort psychiczny, ale niestety jego łykanie przez parę dni nie uchroni przed chorobą, jeśli krętki wniknęły do organizmu.
1. Mall mam wrażenie, że po raz kolejny uznałaś moje słowa jako atak na Ciebie. Jeśli tak to zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo nic takiego nie miałam na myśli...

Nie twierdzę, że wymyślasz sobie jakiekolwiek teorie. Napisałam, że ja jestem zwolenniczką opierania się o wiedzę lekarza, a nie koleżanki czy wujka google. Masz w tym temacie wiedzę na postawie artykułów i przejść Twojej koleżanki i ok, ja tego nie podważam.

2. oczywiście, że antybiotyk musi mieć działanie nakierunkowane na walkę z potencjalną boreliozą bo po co w takim razie brać inny?
Ja takowy brałam przez ok. 2 tygodnie lub 10 dni (było to 3lata temu więc nie pamiętam).

Ukąszenie przez kleszcze nie równa się od razu boreliozie więc teoretycznie można by uznać, że po co obciążać organizm silnymi lekami, ale mając 50% szans to jak rosyjska ruletka i jeżeli jest możliwość minimalizacji ryzyka to ja jestem za.
Tak samo jak nie ma się 100% pewności, że nawet po przyjęciu antybiotyku choroba się nie rozwinie, ale jw.- jeżeli mogę się chronić i minimalizować ryzyko to, to wybieram.

Cytat:
A już myślałam, że znalazłaś fajną miejscówkę na pogaduchy Ale widok straszny, a miejsce ma taki potencjał Trochę krzewów, wygodne siedzenie i byłby całkiem fajny i spory ogródek...
a bawet kilka znalazłam żebym tylko nie zapomniała o nich do kolejnego spotkania

Cytat:
1. Niestety w Wawie jeszcze gorzej z hipsterami i lansem ;p

2. A co do TT to już przymierzam się dość długo do tej szczoty, tylko ciągle kasy brak... A już znalazłam w iperfumy.pl za 40 zł, a dodatkowo mam blisko odbiór osobisty. Może na dzień dziecka od mamy wynudzę, skoro i tak chciała mi kupić suszarkę
1. no niestety

2. TT jest rewelacyjna

Cytat:
Nie mówię, że jest związek między hormonami a alkoholem, natomiast między hormonami a moją osobowością, zachowaniem, etc. Co się przekłada na flegmatyczność i melancholię o której mówią znajomi, idąc tym tropem piję jakby mi się nie chciało, mniej jem, mniej robię. Wszystko mniej i wolniej.

Serio. Rodzicielka pracuje na poczcie i mnie przestrzegała przed tym jak wymiankowałam na wizażu bardzo intensywnie. Nie wiem jak teraz, ale przypuszczam, że niewiele się zmieniło. Zakładam, że to jest taka sama zasada jak z kurierem, trzeba zaznaczyć czy to tylko dokumenty czy też jakieś dobra.
no tak, to prawda. między hormonami a Twoją osobowością, zachowaniem na pewno. A czemu w zasadzie je odstawiłaś? na długo?

właśnie słucham audycji o przemocy w stosunku do dzieci. Oczywiście nie chodzi o patologię, ale o tego tzw. klapsa. Dzwonią ludzie i jeden koleś mówił że dał raz klapsa dziecku, popłakało się i on nie mógł przez to całą noc spać.
Nie rozumiem tego... Dla mnie klaps to nie znęcanie się nad dzieckiem tak jak to jest wg. mnie ostatnimi czasy przedstawiane. Tak samo jak niewychowaną szarańczę określa się mianem dziecka z ADHD
.

Edytowane przez gg22
Czas edycji: 2013-05-28 o 12:42
Stary 2013-05-28, 12:48   #136
ecrulo

Cytat:
no tak, to prawda. między hormonami a Twoją osobowością, zachowaniem na pewno. A czemu w zasadzie je odstawiłaś? na długo?
Od dwóch lat mój gin mnie namawiał na odstawienie, bo przestały się robić cysty na jajnikach, ale ja się bałam, że wrócą, wolałam dojrzeć do tej decyzji, no i po dwóch latach dojrzałam. Aktualnie hormony nie są mi do niczego potrzebne, stwierdziłam więc, że skoro zdrowie jest ok, to po co się truć, pewnie schudnę i w ogóle na zdrowie mi wyjdzie, ale teraz zaczęłam się martwić, że to istotnie wpłynie na moją osobowość i przestanę siebie poznawać.

Stary 2013-05-28, 12:54   #137

Cytat:
A jak ceny na Karmelickiej? Miałam tam zajść już kilka razy ale mi nie wyszło
Ja właśnie nie wiem, jaką oni mają tam politykę, bo za każdym razem jak byłam tam, ale zaznaczam, nie chodzę bardzo często, ceny były na zasadzie "wszystko po X zł". Ostatnio było wszystko po 6 - i to dosłownie wszystko, od najlżejszych bluzek do spodni.
Stary 2013-05-28, 12:55   #138
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
2. TT jest rewelacyjna
I to mówi ta, co najpierw nie chciała wydawać kupy kasy na kawałek plastiku!

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Ja właśnie nie wiem, jaką oni mają tam politykę, bo za każdym razem jak byłam tam, ale zaznaczam, nie chodzę bardzo często, ceny były na zasadzie "wszystko po X zł". Ostatnio było wszystko po 6 - i to dosłownie wszystko, od najlżejszych bluzek do spodni.
A to oni tak mają W Artusie koło Basztowej jest wszystko zawsze po 5 zł, w innym-po 19,99
Skoro jest po 6 to się przejdę kiedyś
Stary 2013-05-28, 13:01   #139
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Kompletnie nie pamiętam jaka byłam. Na pewno płaczliwa i trochę nieprzystosowana. Na hormonach jestem już 10 lat, więc miałam jakoś13-14 lat jak je zaczęłam brać, więc też tak do końca nie byłam rozwinięta, by móc wiedzieć jaka jestem i to mnie chyba najbardziej przeraża... Jest mi dziwnie, bo trochę się okazuję nie być sobą a to dopiero początek.
O rany, zepchnęłam w najdalsze czeluście pamięci wspomnienia, jaka byłam w wieku 14 lat
Zamierzasz wrócić do hormonów?
Cytat:
1. Mall mam wrażenie, że po raz kolejny uznałaś moje słowa jako atak na Ciebie. Jeśli tak to zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo nic takiego nie miałam na myśli...
Nie odebrałam tego tak, ale poczułam potrzebę wytłumaczenia, żebyś nie wprowadzała w błąd Ineso pisaniem, że antybiotyk brany przez parę dni ma działanie profilaktyczne, bo nie ma.

Moja wiedza jest oparta właśnie o wiedzę lekarzy specjalizujących się w boreliozie oraz artykułów medycznych dostępnych w internecie (nie na Wikipedii, tylko takich prawdziwych z bibliografią), tak jak napisałaś, że wolisz, więc zamiast pisać "z całym szacunkiem, ale Malla nie jest lekarzem", mogłaś zapytać, skąd Malla ma takie informacje albo chociaż je przeczytać, bo przecież wcale nie pisałam, że branie profilaktyczne nie ma sensu, tylko że jedyny sens ma branie leków przez dłuższy okres, inaczej nie działają, a lekarze w przychodni nie chcą wypisywać antybiotyków na 3 tygodnie.
Cytat:
Ja takowy brałam przez ok. 2 tygodnie lub 10 dni (było to 3lata temu więc nie pamiętam).
Czyli Ty brałaś właściwie, choć przez minimalną ilość czasu, od tego trzeba było zacząć, zołzo jedna!
Problem polega na tym, że internista z przychodni wypisuje zwykle Augmentin na 3-5 dni. To dobry lek, ale dawka kompletnie nieskuteczna. Byle lekarz ma niestety małe pojęcie o boreliozie, nasze społeczeństwo też mało wie w tym zakresie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 13:37   #140
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
ola, nie pochwaliłaś się zakupami
O przepraszam
Kupiłam sobie: kredkę do oczu, tusz do rzęs, peeling enzymatyczny Perfecta (ale to chyba akurat bubel ), tonik Olay dla mamy, micel Bourjois, maseczkę w saszetce migdałową, kilka maseczek Ziai w saszetkach, kapsułki Rival de Loop nawilżające i ampułkę RdL aloesową... chyba tyle

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

A propos TT: u siebie niestety zaobserwowałam to http://www.blondhaircare.com/2013/03...le-teezer.html chyba stąd problemy z puszeniem, bo najgorszy stan końcówek jest właśnie w rejonie, gdzie robiły mi się minimalne kudełki i je intensywnie rozczesywałam tą szczotką.
Aha, fakt - nie mam oryginalnej TT, tylko podróbkę, to też może być oczywiście powód - jeśli w ogóle w moim przypadku chodzi również o szczotkę, ale przypuszczam, że tak. W każdym razie najwidoczniej nie u każdego sprawdzi się ten typ szczotek. Zobaczę, czy się poprawi po przerzuceniu na włosie dzika

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:39   #141
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
O przepraszam
Kupiłam sobie: kredkę do oczu, tusz do rzęs, peeling enzymatyczny Perfecta (ale to chyba akurat bubel ), tonik Olay dla mamy, micel Bourjois, maseczkę w saszetce migdałową, kilka maseczek Ziai w saszetkach, kapsułki Rival de Loop nawilżające i ampułkę RdL aloesową... chyba tyle
Co to za ampułki? Połowa z Was je chyba kupiła a ja nie wiem o co chodzi
Stary 2013-05-28, 13:44   #142
gg22
Zakorzenienie

Cytat:

W klubie pytanie i dane przelewu

Kasiencja ma je dzisiaj odebrać od mojego TŻta, więc pewnie będziesz je i lakiery mieć dzisiaj
też słyszałam że są super dlatego nie mogę się już ich doczekać!

mam nadzieję, że je odbierze. Kasiencja? liczę na Ciebie i mam nadzieję, że je będę mogła dzisiaj od Ciebie zgarnąć. akurat miałabym na imprezę

zapomniałam że wypadałoby zrobić przelew sorrki idę nadrobić

Cytat:
Od dwóch lat mój gin mnie namawiał na odstawienie, bo przestały się robić cysty na jajnikach, ale ja się bałam, że wrócą, wolałam dojrzeć do tej decyzji, no i po dwóch latach dojrzałam. Aktualnie hormony nie są mi do niczego potrzebne, stwierdziłam więc, że skoro zdrowie jest ok, to po co się truć, pewnie schudnę i w ogóle na zdrowie mi wyjdzie, ale teraz zaczęłam się martwić, że to istotnie wpłynie na moją osobowość i przestanę siebie poznawać.
więc po odstawieniu masz obniżony poziom hormonów?
każdy przypadek jest indywidualny więc różnie bywa. Ja też odkąd pamiętam jestem na hormonach ale ostatnio gin mi zmniejszyła o połowę dawkę twierdząc, że organizm jest w stanie resztę wyprodukować sam i przez co najmniej pół roku mam to kontrolować i jeżeli wszystko będzie ok to znaczy, że sobie poradził i nie ma sensu go "rozpieszczać" sztuczną dawką hormonów.

Cytat:
I to mówi ta, co najpierw nie chciała wydawać kupy kasy na kawałek plastiku!
:toba:
do końca moich dni chyba będzie mi to przypominane
ale tylko krowa nie zmienia zdania

wpadła mi o oko ta torba: http://allegro.pl/nowosc-marynarski-...279691219.html
no idealnie mi pasuje do Ciebie!

w ogóle ten sprzedający ma takie z***biste torebki że mam ochotę na 4 naraz!

Cytat:
1. Nie odebrałam tego tak, ale poczułam potrzebę wytłumaczenia, żebyś nie wprowadzała w błąd Ineso pisaniem, że antybiotyk brany przez parę dni ma działanie profilaktyczne, bo nie ma.

2. Czyli Ty brałaś właściwie, choć przez minimalną ilość czasu, od tego trzeba było zacząć, zołzo jedna!
Problem polega na tym, że internista z przychodni wypisuje zwykle Augmentin na 3-5 dni. To dobry lek, ale dawka kompletnie nieskuteczna. Byle lekarz ma niestety małe pojęcie o boreliozie, nasze społeczeństwo też mało wie w tym zakresie.
1. no to się cieszę

2. no pisałam że brałam Niestety trudno mi powiedzieć w tej chwili jak się konkretnie nazywały.
Widać miałam szczęście i trafiłam do dobrego lekarza, który zdawał sobie sprawę z zagrożeń wynikających z ugryzienia kleszcze.
Poza tym weryfikowałam nazwę antybiotyku z moją mamą, która jest lekarzem więc nie mam absolutnie żadnych watpliwości, że rodzaj leku, dawna i czas brania był taki jak powinien
.
Stary 2013-05-28, 14:07   #143
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
wpadła mi o oko ta torba: http://allegro.pl/nowosc-marynarski-...279691219.html
no idealnie mi pasuje do Ciebie!
Idealna na plażę! I na dodatek ma zamek
Stary 2013-05-28, 14:50   #144
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Idealna na plażę! I na dodatek ma zamek
prawda?
będziesz chciała?
bo ja na pewno będę zamwiać, czekam tylko na info od Sis czy coś cche.

zresztą może otworzę wątek w klubie

Wredna- sio do klubu czytaj info o przesyłce. Zresztą reszta dziewczyn też

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

torebki, torby, torbiszcza- komu, komu?-> zapraszam do klubu
.

Edytowane przez gg22
Czas edycji: 2013-05-28 o 14:40
Stary 2013-05-28, 14:52   #145
ecrulo

Cytat:
O rany, zepchnęłam w najdalsze czeluście pamięci wspomnienia, jaka byłam w wieku 14 lat
Zamierzasz wrócić do hormonów?.
Narazie nie. Chcę sprawdzić jak będzie, dam sobie co najmniej miesiąc. Mam umówioną wizytę na połowę czerwca, chciałabym zobaczyć czy robią się cysty, jeśli nie robią, to pewnie na hormony się nie zdecyduję, aczkolwiek mnie to przeraża i nie wiem co jest lepsze. A może się uzależniłam od hormonów?

Cytat:
więc po odstawieniu masz obniżony poziom hormonów?
każdy przypadek jest indywidualny więc różnie bywa. Ja też odkąd pamiętam jestem na hormonach ale ostatnio gin mi zmniejszyła o połowę dawkę twierdząc, że organizm jest w stanie resztę wyprodukować sam i przez co najmniej pół roku mam to kontrolować i jeżeli wszystko będzie ok to znaczy, że sobie poradził i nie ma sensu go "rozpieszczać" sztuczną dawką hormonów.
Nie mam stwierdzonego obniżonego poziomu hormonów. Wizyta u lekarza dopiero za dwa tygodnie.
Nie wiem na ile są to moje urojenia wynikające ze strachu, że ecrulo na hormonach, to inna ecrulo niż ta bez hormonów, a tej drugiej nie znam, bo całe dorosłe życie byłam tą pierwszą.

Stary 2013-05-28, 15:17   #146
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
O przepraszam
No faktycznie, trochę poszalałaś.
Jaki tusz? Żółty Lovely?

Cytat:
Co to za ampułki? Połowa z Was je chyba kupiła a ja nie wiem o co chodzi
Ja w końcu nie kupiłam, bo przypomniałam sobie, że mam rybki Gal

Cytat:
Wredna- sio do klubu czytaj info o przesyłce. Zresztą reszta dziewczyn też
Ja tu pracę piszę, a Ty mnie tak gonisz

Stary 2013-05-28, 15:48   #147
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
ecrulo, ja też jakiś czas temu piłam szybko zarówno drinki jak i inne napoje ale to się zmieniło nie ma co się oglądać na innych bo to kwestia indywidualna. Tak jak ze sportem - jedna osoba przebiegnie 100 m i płuca wypluje a druga nawet nie poczuje że sie ruszyła.

a co do rosyjskich kosmetyków - są fajne przekonałam się do nich.
Mnie czasami niektórzy komentowali jako wolno jedzącą i wolno pijącą, a o ile nie mam ochoty rzucić się na cokolwiek zdatnego do spożycia z powodu bycia 12 godzin na nogach to chyba po prostu wolę się nie spieszyć Chyba największe zdziwienie powodował fakt, że nie jem szybko lodów, a ja po prostu lubię czuć smak, nie tylko zimną masę przesuwającą się wzdłuż przełyku
Stary 2013-05-28, 16:05   #148
lele
Zakorzenienie

Cytat:
To jest moje trzecie opakowanie i bardzo go lubię chociaż zależy, co kto preferuje, bo nie jest to typowy zdzierak. Ładnie pachnie i ma trochę tych złuszczających drobinek, wygodnie się nim operuje. W sumie nie wymagam cudów i ten peeling mi pasuje
Ja wolę zdzieraki.

Cytat:
no to wszystko jasne
granty mnożą się same albo biorą się z powietrza
Coś w tym jest!

Cytat:
Tzn?
Wątek blogerek, dawno temu wątek maturzystek.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 16:53   #149
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz! Mam coś takiego w szafce

Ciekawe o czym to świadczy, że pojawiają się w takich miejscach
Nie wiem, ale największy problem mam własnie tam. Powinnam chyba nie dotykać tych miejsc za bardzo

Cytat:
he he bo ja zdawałam starą maturę - to może przez to a tak serio to chyba pobieżnie przeczytałam posta gg za co przepraszam :P

Cytat:
8,99 Ja swoją kupowałam na kampusie UJ
W centrum były ostatnio w normalnych cenach. Na kampusie tzn. przy przystanku Bobrzyńskiego? Czy na samym kampusie też jest rossman?

Cytat:

Tak przydatna rzecz, jak się robi większą sałatkę i dużo sałaty się naraz myje, a potem trzeba odsączyć. Przy kilku liściach szkoda zachodu i łatwiej użyć ręcznika kiedyś miałam bardzo wygodną wirówkę, ale po latach eksploatacji się cośtam nadłamało i rodzice kupili chyba ikeową, która ma bardzo niewygodny uchwyt - wyślizguje się z rąk :/ więc używam rzadziej.
Dzięki! Nie znoszę mokrej sałaty, a od jutra w Lidlach ma być wirówka i chyba kupię

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2013-05-28 o 16:56
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 16:58   #150
2016070953
Konto usunięte

właśnie odwiedzili mnie świadkowie Jechowi i przeprowadziły ze mną rozmowę o zagrożeniach w wielkim mieście :P nawet miłe panie ale kulturalnie się ich pozbyłam po 5 minutach rozmowy

hmm chodzą za mną krewetki - jutro może się wybiorę, albo na sushi
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości