Czy powinien zaprosić mnie na wesele? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 06:35   #121
apows
Zadomowienie

Dot.: Czy powinien zaprosić mnie na wesele?

Cytat:
Napisane przez joasii Pokaż wiadomość
Miesiąc temu poznałam chłopaka. Spotykamy się w zasadzie w co drugi dzień, nikt tego jeszcze związkiem nie nazwał, ale ewidentnie zmierza to w tym kierunku. Jest nam ze sobą bardzo dobrze.

Pod koniec czerwca chłopak, z którym się spotykam ma wesele przyjaciela. Ciągle o nim mówi, a to w kontekście wzięcia urlopu, a to tego, że jest daleko i takie tam. Nigdy jednak nie wspomniał o tym, że chciałby, żebym ja mu towarzyszyła. Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o wesela i nie wiem, ile wcześniej się kogoś zaprasza. Nie chcę go wprost pytać, nie chcę mu nic narzucać, chcę żeby to wyszło od niego.

Tak też myślałam, że może on już kogoś zaprosił, zanim mnie poznał, ale musiałby to zrobić dwa miesiące przed weselem I czy w takim wypadku, nawet jeśli zaprosił jakąś koleżankę, to powinien ją przeprosić i "wymienić" na mnie, w związku z tym, że mnie poznał?

Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie sytuacji, jeżeli nasza znajomość będzie się dalej rozwijała w takim tempie, żebym ja siedziała w domu a on się bawił z kimś na weselu, dziwnie bym się czuła

Ale nie mam doświadczenia jeśli chodzi o takie sytuacje, dlatego proszę Was o Wasze opinie
Po prostu zapytaj go, z kim idzie na to wesele? Jeśli odpowie, że sam to bedziesz miała czarno na białym, ze nie angażuje się jeszcze tak mocno w stosunku do Ciebie. Jesli powie, ze ma osobę towarzyszącą to wtedy albo zaprosił ją przed Waszą znajomością albo kręci na dwa fronty. Lepiej go zapytaj by mieć czas na przygotowanie się do tego wesela.
Stary 2013-05-29, 08:58   #122
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Abstrahując od tematu to zaproszenie osoby dorosłej nawet oficjalnie samotnej bez osoby towarzyszącej jest nietaktowne. Po pierwsze, sytuacja w takich sprawach jest często bardzo płynna. Dziś mogę kogoś mieć, jutro nie, a pojutrze znowu mam.Po drugie, odnosząc się do pogrubionego, często ta osoba towarzysząca nawet jeżeli jest z osobą zaproszoną długo i tak może być mało znana/nieznana zapraszającym zwyczajnie, bo nie było wielu okazji do spotkań, odległość. I wtedy ten partner też jest obcy. To może lepiej nie zapraszać osób, których partnerów nie znają młodzi. Bo to często w sumie obce osoby. Na koniec, osoba samotna może zechcieć zabrać ze sobą np. kolegę czy przyjaciela. Moje koleżanki singielki były na weselach ze swoimi przyjaciółkami. Nie jest określone, że partner musi być płci przeciwnej. Serio, to, że ktoś jest singlem nie znaczy, że ma się go traktować gorzej od sparowanych.
Na imprezę poślubną zapraszaliśmy dobrych znajomych. O których wiedzieliśmy czy kogoś mają, czy nie. Jak kogoś mieli to znaliśmy (za wyjątkiem dwóch przypadków) ich partnerów. Nikt się nie obraził, że dostał zaproszenie solo, a większość nawet się cieszyła z tego, bo nie musieli szukać sobie na siłę partnera, tylko mogli przyjść i swobodnie bawić się ze znajomymi.

Rozumiem, że nie dla wszystkich jest to akceptowalne, ale budżet był jaki był. I wolałam zaprosić dodatkowo dobrą koleżankę niż jakiś obcych mi ludzi.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 22:24   #123
joasii
Przyczajenie

Hej Dziewczyny,

Postanowiłam napisać tu rozstrzygnięcie problemu mojego, jaki postawiłam w tym wątku

Dziś zostałam zaproszona na to wesele, okazało się, że nikogo nie zapraszał, po prostu uważał, że ma na to jeszcze czas :P

Cieszę się i trochę kamień z serca

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
joasii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 22:30   #124
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasii Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Postanowiłam napisać tu rozstrzygnięcie problemu mojego, jaki postawiłam w tym wątku

Dziś zostałam zaproszona na to wesele, okazało się, że nikogo nie zapraszał, po prostu uważał, że ma na to jeszcze czas :P

Cieszę się i trochę kamień z serca

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
nooo

a tu już lamenty
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości