Uniwersytet Łódzki część II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 14:46   #121
Ephee
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Sardelka Pokaż wiadomość
Ephee wybierasz się na logopedię czy to jakiś Twój kierunek w zanadrzu, jeśli nie dostałabyś się na jakiś inny?

Hmm, głównie celuję w dziennikarstwo i nowe media, ale logopedia wydaje mi się bardzo interesująca i w sumie żałowałam, że w tamtym roku nie składałam. Potem pracuje się z dziećmi, a dla mnie to raj na ziemi... Więc również bardzo podoba mi się perspektywa tego kierunku, ale wątpię że się dostanę. Rozmowa kwalifikacyjna jest stresująca
Ephee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:58   #122
Sardelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Hmm, głównie celuję w dziennikarstwo i nowe media, ale logopedia wydaje mi się bardzo interesująca i w sumie żałowałam, że w tamtym roku nie składałam. Potem pracuje się z dziećmi, a dla mnie to raj na ziemi... Więc również bardzo podoba mi się perspektywa tego kierunku, ale wątpię że się dostanę. Rozmowa kwalifikacyjna jest stresująca
To kiedy zdawałaś maturę? Ja też się właśnie obawiam tej rozmowy! Jeszcze do Łodzi mam spooory kawałek, więc pasowałoby ją zaliczyć pozytywnie :P

Sardelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:01   #123
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
To kiedy zdawałaś maturę? Ja też się właśnie obawiam tej rozmowy! Jeszcze do Łodzi mam spooory kawałek, więc pasowałoby ją zaliczyć pozytywnie :P
Sardelko, rok temu i przerwałam studia po pół roku Poprawiłam maturę i teraz strasznie boję się wyników i tego, że nie zdałam ani polskiego, ani wosu
Jeśli jednak zdam to składam na logopedię, ale bardzo się stresuję tą rozmową. Koleżanka była w tamtym roku, kazali jej mówić takie literki jak "ś", "ż", "cz", pytali czemu wybrała logopedię, ale na początku podobno była taka luźna rozmowa, typu "jak się czujesz" niestety nie dostała się, ale nie wiadomo czy przez rozmowę, czy przez to, że nie miała polskiego rozszerzonego zdanego...
Stary 2013-06-25, 15:14   #124
melani2013
Przyczajenie

[QUOTE=Ephee;41474764]W tamtym roku byłam na liście 697 i nie zostałam przyjęta, a mój kolega 686 i się dostał. 600 osób to dużo

A mogłabyś powiedzieć ile pkt miałaś ? Bo ja zdawałam tylko 3 z 4 branych pod uwagę w rekrutacji na podstawie i wydaję mi się, że całkiem nieźle mi poszło bo z angielskiego liczę na 90 %, a z reszty coś koło 70% .
Zapisałam się na ten kierunek, ale nie wiem co z tego wyjdzie
melani2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:18   #125
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melani2013 Pokaż wiadomość

A mogłabyś powiedzieć ile pkt miałaś ? Bo ja zdawałam tylko 3 z 4 branych pod uwagę w rekrutacji na podstawie i wydaję mi się, że całkiem nieźle mi poszło bo z angielskiego liczę na 90 %, a z reszty coś koło 70% .
Zapisałam się na ten kierunek, ale nie wiem co z tego wyjdzie
Niewiele ponad 300 miałam, więc Ty z pewnością się dostaniesz, ja w tamtym roku zupełnie luźno podeszłam do tematu studiów i było mi wszystko jedno
Stary 2013-06-25, 15:21   #126
Sardelka
Zadomowienie

Cytat:
Sardelko, rok temu i przerwałam studia po pół roku Poprawiłam maturę i teraz strasznie boję się wyników i tego, że nie zdałam ani polskiego, ani wosu
Jeśli jednak zdam to składam na logopedię, ale bardzo się stresuję tą rozmową. Koleżanka była w tamtym roku, kazali jej mówić takie literki jak "ś", "ż", "cz", pytali czemu wybrała logopedię, ale na początku podobno była taka luźna rozmowa, typu "jak się czujesz" niestety nie dostała się, ale nie wiadomo czy przez rozmowę, czy przez to, że nie miała polskiego rozszerzonego zdanego...
Rozumiem Ja swojego wyniku z wosu nawet nie chcę widzieć, bo będzie porażka... Nie mam pojęcia jak mi poszedł rozszerzony polski, bo tego nie da się przewidzieć Zobaczymy jak to będzie. Czyli nie będziemy wiedzieć czy przeszliśmy rozmowę kwalifikacyjną?

Stary 2013-06-25, 15:24   #127
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yina Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc to nie czuję się zbyt pewnie jeśli chodzi o te rozszerzenia, ale już niedługo wszystko się wyjaśni
a co lepiej wybrać fir czy rachunkowość?
Ogólnie na WZ (ja tu studiuję) nie ma jakichś wygórowanych progów, zresztą angielski liczy Ci się x4, a matematyka chyba x3? Ja w zeszłym roku miałam 354pkt i się spokojnie dostałam (nie jest to szczyt marzeń, ale okej), ale liczył mi się angielski PR, matematyka PP i historia PR, którą zawaliłam.
A moja koleżanka na FiR na ek-socu dostała się z 357pkt (ang pr, mat pp, geo pr).

a co do tego, czy lepiej fir czy samą rachunkowość, to ja nie wiem Przejrzyj program studiów i zobacz, czym się różnią, czy chcesz iść bardziej w stronę finansów czy samej rachunkowości, tak mi się wydaje..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 15:27   #128
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem Ja swojego wyniku z wosu nawet nie chcę widzieć, bo będzie porażka... Nie mam pojęcia jak mi poszedł rozszerzony polski, bo tego nie da się przewidzieć Zobaczymy jak to będzie. Czyli nie będziemy wiedzieć czy przeszliśmy rozmowę kwalifikacyjną?

Jeśli 15 lipca nie będzie nas na listach to wychodzi na to że nie przeszłyśmy, haha ;D A tak serio, to nie wiem jak to wygląda...
Stary 2013-06-25, 16:57   #129
karen27
Raczkowanie

Cytat:
Kojarzę Cię z innego wątku o logopedii :P Ja miałam iść do Krakowa, ale ostatnio nagle podjęłam decyzję, że może jednak Łódź, chociaż bardzo daleko. Nie wiesz może jak będą wyglądać te rozmowy kwalifikacyjne? Czy każdy dostanie jakąś konkretną godzinę i termin czy będziemy przychodzić i czekać?
a tak, to bardzo możliwe bo szukałam wszędzie informacji na ten temat mamy podobną sytuację bo ja tez zawsze myślałam że pójdę do Krakowa bo w miarę blisko (jakieś 2 godziny drogi) i nagle Łódź! Ponad 300km, ale marzy mi sie logopedia. Składam jeszcze do Lublina, ale tam to raczej nie mam szans. Rozmowa trwa tylko kilka minut...najpierw rozmawiają z Tobą dla rozluźnienia, później pani logopeda daje jakiś wierszyk i ćwiczenia, podobno też jest ortodonta. Każdy będzie miał wyznaczoną datę i godzinę
karen27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:15   #130
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karen27 Pokaż wiadomość
a tak, to bardzo możliwe bo szukałam wszędzie informacji na ten temat mamy podobną sytuację bo ja tez zawsze myślałam że pójdę do Krakowa bo w miarę blisko (jakieś 2 godziny drogi) i nagle Łódź! Ponad 300km, ale marzy mi sie logopedia. Składam jeszcze do Lublina, ale tam to raczej nie mam szans. Rozmowa trwa tylko kilka minut...najpierw rozmawiają z Tobą dla rozluźnienia, później pani logopeda daje jakiś wierszyk i ćwiczenia, podobno też jest ortodonta. Każdy będzie miał wyznaczoną datę i godzinę
O nie, przeraziłaś mnie z tym ortodontą
Stary 2013-06-25, 17:36   #131
karen27
Raczkowanie

Cytat:
O nie, przeraziłaś mnie z tym ortodontą
nie jestem pewna czy dobrze pamietam...w zeszłym roku śledziłam forum dziewczyn które starały się na ten kierunek na UŁ i wiem, że była na prawdę duża selekcja. Jedna z dziewczyn miała tyle punktów, ze trzy razy przewyższała inne, ale stwierdzili, ze nie może wykonywac tego zawodu i po wszystkim :/ inna znowu mówiła że przesz szereg lat brała udział w konkursach recytatorskich i wszyscy zachwycali się jej dykcją i to samo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 17:39   #132
lucrais
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to lucrais

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
Heej, też jako drugi złożyłam na germanistykę z ang. !
A niemiecki zaawansowany czy od podstaw?
Ja to pierwsze.
Też się trochę obawiam tego zamieszania, mało wiadomo, dlatego jeszcze niedawno skłaniałam się ku filologii ale przyjaciel, który również wybiera się na lingwistykę w końcu mnie przekonał do podjęcia tego "ryzyka" ;P
Z matury jestem w sumie zadowolona, szczególnie z rozszerz. języków obcych
Od podstaw. Uczyłam się już jakiś czas niemieckiego, więc może nie będzie mi tak trudno od razu na początku.
Trzeba przyznać, że jest to coś nowego i ciekawego..zobaczymy, może z tej kombinacji wyjdzie coś dobrego Bolało mnie to, że nigdzie nie ma żadnego konkretnego programu tych studiów...albo ja nieudolnie szukałam(?)
Przynajmniej będzie się miało znajomość języka w biznesie, niektórzy po filologiach robią to osobno.

Nie mam niestety matury z drugiego języka obcego, mam za to WOS no i podstawę z matmy, która poszła mi dobrze, no angielski rozszerzony też (WOS rozszerzony - bez komentarza ^^)....i mam taką cichą nadzieję, że nie każdy ma 3 rozszerzenia, które są brane pod uwagę. Żałuję, że nie uwzględniają rozszerzonego polskiego haha. Im bliżej wyników rekrutacji tym bardziej wątpię w to, że się dostanę..ale to chyba każdy ma takie myśli Jakby poszło mi tragicznie to oddałam do Krakowa na inne filologie, ale wtedy pożegnam się z angielskim - a szkoda by było przerwać naukę na takim etapie.

Nie będzie źle

-------------
Widzę, że jesteś z Łodzi ( zawsze dobrze znać kogoś na miejscu ), słyszałaś może coś o prywatnych akademikach? (oprócz tego, że w jednym jest/był dom publiczny xP ) Z tego co wyczytałam raczej nie mam szans na uczelniany akademik, a do mieszkania na pierwszym roku mi się nie pali.

Edytowane przez lucrais
Czas edycji: 2013-06-25 o 17:43
lucrais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:41   #133
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
nie jestem pewna czy dobrze pamietam...w zeszłym roku śledziłam forum dziewczyn które starały się na ten kierunek na UŁ i wiem, że była na prawdę duża selekcja. Jedna z dziewczyn miała tyle punktów, ze trzy razy przewyższała inne, ale stwierdzili, ze nie może wykonywac tego zawodu i po wszystkim :/ inna znowu mówiła że przesz szereg lat brała udział w konkursach recytatorskich i wszyscy zachwycali się jej dykcją i to samo...
Prawda. Moja koleżanka odpadła bo ma krzywy zgryz.
Stary 2013-06-25, 18:40   #134
201606201229
Konto usunięte

Słuchajcie,a jeżeli nie zdawałam tych przedmiotów na pierwszym miejscu na dany kierunek,to wezmą pod uwagę ten z drugiego miejsca,czy w ogóle nie wezmą mnie pod uwagę? Pytam,bo nagle zdecydowałam się na administrację a mam zdany dodatkowo polski i angielski roz
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:44   #135
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
Słuchajcie,a jeżeli nie zdawałam tych przedmiotów na pierwszym miejscu na dany kierunek,to wezmą pod uwagę ten z drugiego miejsca,czy w ogóle nie wezmą mnie pod uwagę? Pytam,bo nagle zdecydowałam się na administrację a mam zdany dodatkowo polski i angielski roz
Pierwszy i drugi jest obowiązkowy, jak nie zdajesz tego z pierwszej kategorii to nie będą brać Cię pod uwagę.
Stary 2013-06-25, 19:55   #136
karen27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marudzenie Pokaż wiadomość
no właśnie...zresztą to jest dość oblegany kierunek więc mają mozliwość wybrać najlepszych z najlepszych, a właściwie tych co chcą
Stary 2013-06-25, 20:03   #137
201606201229
Konto usunięte

Cytat:
Pierwszy i drugi jest obowiązkowy, jak nie zdajesz tego z pierwszej kategorii to nie będą brać Cię pod uwagę.
hmm..a powiedz mi,bo przedmioty które mam podane na administracji to : poziom 1 historia, geografia, matematyka, WOS. W związku z tym,że matematyka była obowiązkowa,to jednak wezmą mnie pod uwagę?

przepraszam,że tak męczę ale jestem kompletnie zielona w tym temacie a nie chcę pisać maili do nich,bo różnie odpisują
Stary 2013-06-25, 20:24   #138
karen27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
hmm..a powiedz mi,bo przedmioty które mam podane na administracji to : poziom 1 historia, geografia, matematyka, WOS. W związku z tym,że matematyka była obowiązkowa,to jednak wezmą mnie pod uwagę?

przepraszam,że tak męczę ale jestem kompletnie zielona w tym temacie a nie chcę pisać maili do nich,bo różnie odpisują
żeby Cię wzięli pod uwagę musisz mieć po jednym przedmiocie z każdego poziomu obowiązkowego trzeci jest dodatkowy. W Twoim przypadku z poziomu 1 biorą pod uwagę matematykę, a z drugiego polski
Stary 2013-06-25, 20:31   #139
201606201229
Konto usunięte

Cytat:
żeby Cię wzięli pod uwagę musisz mieć po jednym przedmiocie z każdego poziomu obowiązkowego trzeci jest dodatkowy. W Twoim przypadku z poziomu 1 biorą pod uwagę matematykę, a z drugiego polski
dziękuję ślicznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 20:56   #140
Zuzanka3
Raczkowanie

Hej, właśnie trafiłam na wątek i chętnie się dopiszę Mam też pytanie do osób bardziej zorientowanych niż ja, planuję złożyć papiery na FiR jednak mam mały dylemat dotyczący przeliczania puntów. Najpierw jest liczony język obcy (zdawała podstawowy angielski), z 2 kategorii mam dobrze napisaną rozszerzoną matematykę, natomiast z 3 będę miała na pewno liczoną rozszerzoną geografię i nie wiem co z podstawową matematyką, która jest wspomniana w informatorze w 3 kategorii, czy zostanie ona mi policzona czy raczej nie?? Czekam na odp, to dla mnie bardzo ważne (w końcu to zawsze jakieś punkty od których może bardzo wiele zależeć) Pozdrawiam
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:18   #141
Sardelka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam to samo! Do Krakowa jakieś 1,5 godzinki, a Łódź ponad 300 km o Lublinie też myślałam, ale raczej nie składam

Cytat:
a tym to mnie przeraziłaś...

Stary 2013-06-25, 21:23   #142
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
To chyba u mnie logopedia odpada, bo mój zgryz niby nie jest straszny, ale idealny też nie
Stary 2013-06-26, 12:18   #143
karen27
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam to samo! Do Krakowa jakieś 1,5 godzinki, a Łódź ponad 300 km o Lublinie też myślałam, ale raczej nie składam

a tym to mnie przeraziłaś...
nie stety :/ też jestem tym podłamana, ale cóż zrobić. Trzeba będzie jakoś to przeżyć
Stary 2013-06-27, 00:15   #144
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zuzanka3 Pokaż wiadomość
Hej, właśnie trafiłam na wątek i chętnie się dopiszę Mam też pytanie do osób bardziej zorientowanych niż ja, planuję złożyć papiery na FiR jednak mam mały dylemat dotyczący przeliczania puntów. Najpierw jest liczony język obcy (zdawała podstawowy angielski), z 2 kategorii mam dobrze napisaną rozszerzoną matematykę, natomiast z 3 będę miała na pewno liczoną rozszerzoną geografię i nie wiem co z podstawową matematyką, która jest wspomniana w informatorze w 3 kategorii, czy zostanie ona mi policzona czy raczej nie?? Czekam na odp, to dla mnie bardzo ważne (w końcu to zawsze jakieś punkty od których może bardzo wiele zależeć) Pozdrawiam
Nie, każdy przedmiot liczy się raz, więc skoro wezmą pod uwagę matematykę rozszerzoną, to podstawy już nie uwzględniają

Dziewczyny składające na lingwistykę - teoretycznie plan studiów znajduje się tutaj http://anglistyka.uni.lodz.pl/nowy_k...ka_dla_biznesu ale niestety u mnie na komputerze się nie ładuje. Nakłaniam TŻ do składania, bo kierunek brzmi świetnie

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2013-06-28 o 12:18
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 07:40   #145
monia_60
Przyczajenie

Cytat:
mamy podobną sytuację bo ja tez zawsze myślałam że pójdę do Krakowa bo w miarę blisko (jakieś 2 godziny drogi) i nagle Łódź! Ponad 300km, ale marzy mi sie logopedia. Składam jeszcze do Lublina, ale tam to raczej nie mam szans. Rozmowa trwa tylko kilka minut...najpierw rozmawiają z Tobą dla rozluźnienia, później pani logopeda daje jakiś wierszyk i ćwiczenia, podobno też jest ortodonta. Każdy będzie miał wyznaczoną datę i godzinę
tez tak mam do Krakowa 2 godzinki a do Łodzi ok. 300km. Też mialam iść do Krakowa bo blisko i nagle zaskoczyłam wszystkich: ŁÓDŹ jestem z okolic Rzeszowa
monia_60 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 09:39   #146
Bronkar
Raczkowanie

GG do Bronkar

Cytat:
Napisane przez monia_60 Pokaż wiadomość
tez tak mam do Krakowa 2 godzinki a do Łodzi ok. 300km. Też mialam iść do Krakowa bo blisko i nagle zaskoczyłam wszystkich: ŁÓDŹ jestem z okolic Rzeszowa
Wow! Jestem blisko koło Rzeszowa odległość 67 km, tzn. pochodzę z Ulanowa. Miałam wybierać na studia do Warszawy, ale niestety te uczelnie wymagają, wysokie progi, ciężko dostać na taką uczelnię i żaden przedmiot nie pisałam na maturze np. fizykę lub informatykę tylko same obowiązki. Na szczęście w UŁ nie wymagają i mają fajnie progi, powiedźmy, że na pewno wybieram na Informatykę (specjalizacja sieci komputerowe i przetwarzanie danych) obowiązują matmę lub informatykę to dają punkt 1,5 a drugie to język obcy punkt 1. Przypominam, że jestem osobą niedosłyszącą.

Ćwiczę z P90X
i inne:
Biegam - 4 razy w tygodniu
Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu
Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min.
plat.wib. - codziennie przez 20 min.
Bronkar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:03   #147
lucrais
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to lucrais

Chciałam sprawdzić program Lingwistyki dla biznesu, ale się nie otwiera.. http://anglistyka.uni.lodz.pl/programy_studiow tylko u mnie tak jest czy u wszystkim? byłabym wdzięczna za sprawdzenie..

Kolejna sprawa..w sprawie rekrutacji.. zdjęcie skanujecie, przycinacie i im takie przesyłacie? Jakby nie mogli poczekać, aż im przywiozę razem z papierami

Lingwistyka dla biznesu UŁ
lucrais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:38   #148
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Napisane przez lucrais Pokaż wiadomość
Chciałam sprawdzić program Lingwistyki dla biznesu, ale się nie otwiera.. http://anglistyka.uni.lodz.pl/programy_studiow tylko u mnie tak jest czy u wszystkim? byłabym wdzięczna za sprawdzenie..

Kolejna sprawa..w sprawie rekrutacji.. zdjęcie skanujecie, przycinacie i im takie przesyłacie? Jakby nie mogli poczekać, aż im przywiozę razem z papierami
Zaraz wyślę Ci ten program na maila w pdf
Też mi się nie otwierał, ale koledze owszem i mi zapisał ;p

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 11:52   #149
czikago
Przyczajenie

Hej,
jutro wyniki matur, ale się stresuję.
Jestem z Katowic, wyprowadzam się do Łodzi, bardzo bym chciała dostać się na UŁ na Administrację. Jest tylko taki problem, że jest to decyzja podjęta po skończeniu szkoły. Matury pisałam całkowicie nie wiedząc, co chcę zrobić dalej ze sobą ;/ Pisałam wszystko na podstawach, plus geografię i historię, też na podstawach. Po tym, co wyczytałam, to już straciłam nadzieję, że się dostanę ;/ Chociaż na 240 miejsc jest w tej chwili zarejestrowanych 377 chętnych, to chyba nie tak dużo? Liczę na jakieś 70 % z Polskiego (sama nie wiem jak ocenić wypracowanie) 50 % z matmy, 90 % z ang, po około 40 % z geo i historii... Myślicie, że jest chociażby minimalna szansa?
czikago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 12:11   #150
limmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucrais Pokaż wiadomość

mam podobne zdanie o tym zdjęciu,ale pewnie chcą mieć już zeskanowe w razie czego do legitymacji

Edytowane przez limmi
Czas edycji: 2013-06-27 o 12:12
limmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości