Zdrowa Dieta od 10.06 – Wspólna Mobilizacja - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 18:23   #121
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil
Dot.: Zdrowa Dieta od 10.06 – Wspólna Mobilizacja

egzamin na aplikacji chyba cudem zdałam, teraz jestem wolna i niezestresowana. Postaram się potem poćwiczyć, ale muszę odpocząć, bo padam z nóg. Od teraz nie mam przeszkody, wymówka odpadła. Starałam się pilnować, ale szło różnie, teraz bardziej skoncentrowana będę na tym. Będę już zapisywać, co jem
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 21:22   #122
Mgiełka91
Zadomowienie

Hej, można się jeszcze dołączyć?
Termin rozpoczęcia diety już minął, ale w zasadzie ja też już mniej więcej od tego dnia zrzucam sadełko, więc może przyjmiecie mnie jeszcze?

Mój wzrost to 161cm, a waga 61kg, więc zdecydowanie za dużo Ale postanowiłam wziąć się za siebie i trochę zrzucić. Staram się nie patrzeć na wagę a na ogólny wygląd, bo ćwiczę, więc możliwe, że mięśnie dodają kg Wiem, że z powietrza się nie budują, ale chyba jak się ćwiczy, to stają się bardziej napompowane i to wpływa na wzrost wagi, czy się mylę?

Pozdrawiam cieplutko
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 07:27   #123
fatass
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mgiełka91 Pokaż wiadomość
Wiem, że z powietrza się nie budują, ale chyba jak się ćwiczy, to stają się bardziej napompowane i to wpływa na wzrost wagi, czy się mylę?
Masz rację z powietrza się nie budują Nie liczyłabym na wzrost wagi spowodowany przyrostem tkanki mięśniowej podczas diety redukcyjnej. Zajrzyj na podforum "pakernie". Dziewczyny codziennie cięzko trenują z obciążeniem, jedzą 100% zdrowe, wartościowe i starannie zbilansowane jedzenie, odpowiednie porcje białek, tłuszczy i węglowodanów w ilości ok 2500kcal na dobę, a mięśnie mimo tego wszystkiego baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar dzo powoli się budują. Taka już nasz kobieca uroda. Brak testosteronu powoduje że musimy się nieźle napracować na jakiekolwiek mięsnie ...
Stary 2013-07-29, 15:23   #124
Liyiah
Raczkowanie

hej dziewczynki!

coś straaaasznie długa cisza na naszym wątku zapanowała. Czyżby to oznaczało koniec naszego zdrowego odchudzania?

Dajcie znać czy od tego 10 czerwca do teraz są u Was jakieś postępy czy wręcz odwrotnie ? ;p

Ja się moge pochwalić, że jestem coraz bliżej swojego celu: w talii mam na dzień dzisijeszy 66 cm !!! do 64 jeszcze TYLKO 2
Liyiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 20:34   #125
Potyczka
Raczkowanie

Zdrowa Dieta od 10.06 – Wspólna Mobilizacja

Gratulacje! cel juz blisko!
U mnie niestety przestoj, choroba mnie zmogla, potem dochodzenie do siebie, ale od paru dni silownia i rolki wiec jestem dobrej mysli nie trzymam sie diety, ostatnio sobie troche popiwkowalam, ale nie mam wyrzutow sumienia, po prostu teraz robie od tego przerwe. Bardzo motywuje mnie aplikacja endomondo i sprawdzanie historii treningow
Jutro godzina biegania, kilkanascie minut cwiczen silowych i moze rolki. Do jedzenia omlet, krem z brokulow, spaghetti z sosem pomidorowym i salatka z kurczakiem. A jak wasze plany na jutro?

Btw, niby nie wazne ile razy dziennie sie je (wg paleo), ale po 2 tygodniach jedzenia 4-5 razy dziennie mniejszych porcji moj maz nie potrafi na raz zjesc nawet 2/3 tego co wczesniej w restauracjach zamawiamy mniejsze porcje, albo rezygnujemy z przystawek - strasznie mnie to cieszy!
Potyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-30, 09:23   #126
fatass
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Potyczka Pokaż wiadomość
Btw, niby nie wazne ile razy dziennie sie je (wg paleo), ale po 2 tygodniach jedzenia 4-5 razy dziennie mniejszych porcji moj maz nie potrafi na raz zjesc nawet 2/3 tego co wczesniej w restauracjach zamawiamy mniejsze porcje, albo rezygnujemy z przystawek - strasznie mnie to cieszy!
Jeśli chodzi o przyspieszanie metabolizmu, to nie tylko według paleo
Stary 2013-07-30, 10:15   #127
Potyczka
Raczkowanie

Metabolizm chyba jest u niego ok. Fatass, jak bys radzila, przekonac go do 3 posilkow? Wymyslanie pieciu posilkow dziennie (okej, 4 plus przekaska) jest, nie powiem, dosc upierdliwe, ale wydaje mi sie, ze mu sluzy.
Stary 2013-07-30, 10:30   #128
fatass
Zadomowienie

Nie mam takiej wiedzy ani kompetencji żeby Ci móc "nakazać" robić tak czy inaczej, ale jeśli Ty widzisz, że mu służy to chyba o to chodzi?
Stary 2013-07-30, 10:31   #129
Potyczka
Raczkowanie

Chyba tak, ale teraz mam zagwozdke czy mu nie szkodze i nie zwalniam metabizmu :P
Stary 2013-07-30, 10:45   #130
fatass
Zadomowienie

Jeżeli koniec końców je tyle samo co wcześniej (lub więcej) to nie powinno to mieć wpływu na metabolizm. Więcej posiłków to w sumie też okazja by więcej razy w ciągu dnia zjeść jakieś warzywa
Stary 2013-08-09, 12:00   #131
Liyiah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Potyczka Pokaż wiadomość
Gratulacje! cel juz blisko!
U mnie niestety przestoj, choroba mnie zmogla, potem dochodzenie do siebie, ale od paru dni silownia i rolki wiec jestem dobrej mysli nie trzymam sie diety, ostatnio sobie troche popiwkowalam, ale nie mam wyrzutow sumienia, po prostu teraz robie od tego przerwe. Bardzo motywuje mnie aplikacja endomondo i sprawdzanie historii treningow
Jutro godzina biegania, kilkanascie minut cwiczen silowych i moze rolki. Do jedzenia omlet, krem z brokulow, spaghetti z sosem pomidorowym i salatka z kurczakiem. A jak wasze plany na jutro?
Ja ostatnio BARDZO dużo jeżdżę na rolkach. Nie wiem czy przyczynia sie to jakoś szczególnie do mojego stopniowego zrzucania wagi ale jest na pewno bardzo przyjemne. I jak na sport - mało męczące ;P

Zaczynam uczyć się na nich różnych tricków, póki co szału nie ma no ale to przeciez trening czyni mistrza

Ja też ostatnio trochę popiwkowałam ale u mnie akurat jest tak, że po alkoholu nie mogę, nie chce mi się jeść. Także: piwko = mniej jedzenia.

Nie twierdzę, że to dobrze, ale w końcu od czego są wakacje jak nie od relaksowania się ze znajomymi
Liyiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-11, 11:40   #132
Ekogrupa
Przyczajenie

Witam Serdecznie, zapraszam do odwiedzin naszej strony internetowej www.ekogrupa.com.pl Strona jest jednocześnie sklepem internetowym.
Od kwietnia zeszłego roku, prowadzimy dystrybucję żywności konwencjonalnej, ekologicznej, batonów bezcukrowych, 100%naturalnych produktów, soków tłoczonych na zimno, bezcukrowych czekolad z owocami liofilizowanymi itd. Działamy dystrybucyjnie na terenie trójmiasta i województwa pomorskiego. Sklep internetowy pozwala nam dotrzeć do szerszego grona odbiorców , nie tylko we wskazanych lokalizacjach. www.ekogrupa.com.pl - super ceny, super produkty i najlepsi producenci w kraju ZAPRASZAMY!!!!!! Aha... Dowóz na terenie trójmiasta, powyżej 150zł GRATISS!!!!!!!!!
Ekogrupa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości