|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() Znam dziewczyny które chodziły jednocześnie do dwóch lekarzy - prywatnego i nfz-towego tylko po to by dostać skierowanie na badania. Sama się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, chociaż boję się żeby nie było zbyt dużego zasmieszania w sensie jeden powie jedno a drugi coś zupełnie innego itp ![]() A właśnie nie pochwaliłam wam się wczoraj że zapisałam się na wizytę na 20 lipca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
witam przyszłe mamuśki
Chciałabym do was dołączyć Termin porodu blizej nie określony ale jakoś koniec lutego początek marca Miałam długie cykle wiec to takie troche pomieszane Bylam u gina w pn, z usg 6 tydzien serduszko bije lecz ginka zauwazyla plamienie lekkie dała duphaston 2 razy dziennie i kazała leżeć ![]() Tylko jak? skoro w domu mam 2,5 letnia córeczke nie da sie lezec caly czas,ale duzo odpoczywam i jak najmniej spaceruje,nie robie nic dodatkowo ![]() Jestem strasznie przejeta gdyz pierwsza ciaze poronilam ![]() Dobrze ze pracuje w oswiacie i teraz mam urlop.......... echhh ciaza to 9 miesiecy stresu i zamartwiania sie czy wszystko jest ok Na wizyte mam isc za 2 tygodnie.............mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że dziewczyny chodza do dwóch lakarzy jednoczesnie ale tez bym sie bała że jeden powie jedno a drugi drugie i nie wiadomo co robic i mysleć. Ja chciałam sie zarejestrować do przychodni przyszpitalnej na NFZ i powiedziałam, że jestem w ciązy ale termin dopiero na wrzesień dlatego jestem zmuszona iśc do prywatnego gina. Ale z drugiej strony ide do swojej Pani dokor którą dobrze znam i prowadziła tez moja pierwsza ciąże ale wtedy na NFZ. Koszt wizyty niewygórowany bo 60 zł. Usg niestety będe musiał robić gdzieś indziej, bo w gabinecie moja gin nie ma. Tu musze liczyc sie z następnymi kosztami, bo na usg na NFZ też długie terminy a nie będe czekała miesiąc. A ja mam termin wizyty na 11.07 i tez nie moge sie już doczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w 6 tygodniu widziałam tylko pęcherzyk i dopóki nie zobaczę serducha będę się zamartwiać ![]() Też mam wizytę za dwa tygodnie. Muszę wytrzymać. Cytat:
łoooo matko! Wy już o położnych i ginekologach a ja nie mam zielonego pojęcia na ten temat. Czuję się zielona. Zaraz doczytam trochę na ten temat, bo wstyd ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny,
dzisiaj rano zobaczyłam II kreski... Niestety nie pamiętam dokładnej daty ostatniej miesiączki, ale tak myślę, że termin porodu wypadnie mi na początku marca. Jeszcze jestem w szoku.
#126 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
OM 26.05 Przewidywany termin 02.03.2014 ![]() ![]() Gin umowiony na dokładnie za tydzien. Test byl pozytywny juz w 25 dniu cyklu, potem 2 razy pieknie pozytywna beta w laboratorium. Mieszkam w Niemczech, wiec opieka będzie się trochę różniła od polskiej. Na razie to się boję, żeby wszystko było ok, chociaz żadnych niepokojących objawów nie zauważyłam. Tylko śpię i spię... |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to taki 6/7 tydzien wiec juz pukało ![]() tylko to plamienie skad wrrrrrrrrrrrrr bylam badana dopochwowo tym sprzetem gin i mysle ze to moze tez od tego,taki wielki ten sprzet ![]() ![]() ale poki co staram sie lezec ile sie da,pogoda piekna zamiast wyjsc z dzieckiem pojechac gdzies,na plac echhhh to w domu musze ja trzymac ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam w szoku, gdy zrobiłam test tym bardziej że myslałam ze jak zawsze będzie jedna krecha a tu niespodzianka. Cytat:
![]() Ja też równo za tydzien ide do gina. Oj ja też dzisiaj mam jakiś taki śpiacy dzień, ziewam i ziewam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też bym się teraz najchętniej położyła spać. Ale to może też efekt tego, że kosiłam dzisiaj trawę ![]() ![]() ![]() Jak ja wytrzymam w pracy do 19:30 z tą sennością to nie wiem... ![]() Edytowane przez runaway_star Czas edycji: 2013-07-04 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, na szczęście mogę robić wszystko. Kurcze, ale wczoraj robiliśmy przemeblowanie w pokoju i razem dźwigaliśmy mega ciężkie meble. Ah.. gdyby tylko człowiek wiedział... Jutro idę na Bhcg
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
DO tego jeszcze czeka nas przeprowadzka, bo mój TŻ zmienił pracę i własnie dzis odbieramy nowe mieszkanie. Ja w niedziele wracam 230km km z powrotem. Samej w ciązy jest cięzko, a oprócz weekendów widzimy sie tylko, jak mam urlop. Lekarza jednak znalazlam juz we Frankfurcie, zeby potem na koniec ciąży miec jednego od samego początku. Mój TZ zrobił sie duuuuzo bardziej czuły i zabrania mi niebezpiecznych rzeczy, no ale noszenie cięzkich paczek jest zrozumiałe... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
A ja mam problem
![]() ![]() Najadłam się kapusty kiszonej. Taką miałam ochotę ![]() No i dopadła mnie biegunka ![]() Ostatnio miałam w przedszkolu mój układ trawienny działał bez zarzutu. Słyszałam o zaparciach ale biegunki ![]() Czy ktoś wie jak to leczyć? Czy mogę brać węgiel? Iść do lekarza czy to normalne ![]() Oczywiście dużo piję, ale co dalej.... |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na biegunkę dobry jest też koński szczaw, ale podobno z ziołami w ciąży trzeba ostrożnie. Ale Trisdom ma rację - jeśli to nie jakaś długotrwała biegunka tylko "pokapuściany epizod" ![]() Albo zjedz coś, co ma działanie odwrotne do kapusty - może jagody? albo gorzką czekoladę? Połączysz przyjemne z pożytecznym ![]() Edytowane przez runaway_star Czas edycji: 2013-07-04 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie nowe Dziewczyny!!!
![]() ![]() Pytanie do wszystkich- CZY JUŻ MÓWIŁYŚCIE NAJBLIŻSZEJ RODZINIE?? jak to jest u Was, i jakie macie plany??? Ja powiedzialam tylko swojej Mamie, ale Mama mnie naciska, żebym powiedziala też Tacie, bo to jest jej mąż i nie chce mieć przed nim tajemnic!!! ![]() ![]() nie chciałam jeszcze trąbić każdemu że jestem w ciąży, gdyż nie minął jeszcze tydzień odkąd my z Meżem wiemy... Nawet nie byłam jeszcze u lekarza... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
każda forma mnie interesuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie zastanawiam się kiedy wybrać się do lekarza... Myślę, że poczekam jeszcze 2 tygodnie... Też rozważam "podwójnego" ginekologa - prywatnie i na nfz, jednego lubię, a do drugiego będzie blisko i skierowania na nfz ![]() Jak jest z tym beta HCG? Ma się podwoić po 48h? Potroić po 72? Ktoś mi przypomni? ![]() Jeszcze nie mówimy, że znów będzie nas więcej i tak przez kolejne 2 miesiące - jak wytrzymam ![]() Najgorzej w pracy, choć mam tylko 1/2 etatu. Kiedy należy powiadomić pracodawcę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To dbaj o siebie mocno. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A co do mówienia rodzinie, to też wychodzę z założenia, że nie ma co czekać nie wiadomo ile. Przecież w razie czego będzie więcej osób wspierających. Choć oczywiście zakładamy, że wszystko będzie ok ![]() A jak Ci przesłać te audiobooki? Może podasz mi maila na PW? Podaję tytuły (może ktoś jeszcze reflektuje? ![]() Dean Koontz - Odd Thomas Harlan Coben - Najczarniejszy strach James Clavell - Tai Pan John Steinbeck - Na wschód od Edenu Marek Krajewski - Dżuma w Breslau, Głowa Minotaura Charlotte Link - Ostatni ślad Ursula Le Guin - Czarnoksiężnik z Archipelagu |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mogę dołączyć? Dziś zrobiłam dwa testy (dzień po spodziewanym okresie) i na obu wyszły dwie kreski ![]() Nadal nie mogę w to uwierzyć... Tylko cały czas bolą mnie jajniki - czasami tak mocno, jakbym złapała "kolkę" :/ W poniedziałek chyba zrobię betę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() takie klocie to raczej normalna sprawa ![]() gratuluje dwoch kreseczek i szczesliwych 8 miesiecy zycze
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Enia_ witaj
![]() xhankax witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() człowieka to zawsze podkusi w najmniej odpowiednim momencie ![]() Trisdom witaj ![]() ![]() justine_87 oczywiście ze możesz dołączyć ![]() ![]() ![]() 111kicia111 jak się uda wcisnąć na nfz to ja chyba też będę chodzić do dwóch lekarzy, szczególnie ze u mnie wizyta prywatna 80 zł + usg 40 zł to 120 ![]() ![]() cześć Jameiau nas wiemy tylko ja i mój mąż i ja do 12 tygodnia nie zamierzam nikogo informować. jedno dzieciątko już straciliśmy i w razie najgorszego nie chciałbym żeby moi rodzice znów przez to wszystko przechodzili, po prostu chcę im oszczędzić ewentualnego cierpienia ![]() ![]() ![]() tak czy inaczej jeszcze trochę poczekam, w pracy ewentualnie powiem bo na razie do końca lipca jestem na urlopie, a w sierpniu bardzo możliwe pójdę na chorobowe ![]() Cytat:
\Beta-hCG w ciagu 48H powinno wzrosnąć o około 66%[/U], Im ciąża późniejsza, tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), [U]a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje badanie USG. i tak się zastanawiam czy ni za późno u mnie już na tą betę bo ja mam już ponad 4000mlU ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-07-04 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie wczoraj tak bolał brzuch, że chciałam na pogotowie jechać. Ja jakaś problemowa jestem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam takie pytanie, jak ginekolog wykrywa ciążę - przez usg dopochwowe? Brzuch boli mnie cały czas - zasypiałam z bólem i ból mnie obudził :/ Martwię się, czy wszystko gra... A mój gin przyjmuje dopiero w środę!!! Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-07-05 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() ![]() justine tak ginekolog robi usg dopochwowe, mierzy pęcherzyk lub zarodek jeśli już jest i na tej podstawie określa wiek ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
O taaaaaaaaaaaaak... Jestem mega senna, a po wejściu na III piętro padam na twarz. Jak dobrze, że od poniedziałku zaczynam urlop - będę miała dwa tygodnie na oswojenie się z myślą o małym Bobofrucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam też problem z lekarzem... nie wiem do kogo iść! Ginekolog, który prowadził moją poprzednią ciążę jest cudowny! Ale pracuje w fatalnym szpitalu i drugi raz nie chcę tam rodzić ![]()
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A czujesz się jakoś "inaczej"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Zastanawiałam się też czy powiedzieć w pracy - teraz idę na 3 tygodnie na urlop, a potem chciałabym iść na zwolnienie (ze względu na charakter mojej pracy), więc nie chciałabym, żeby ludzie byli zaskoczeni. Ale stwierdziłam, że skorojeszcze nawet mnie lekarz dobrze nie obejrzał, to nie mam co szaleć z informowaniem wszystkich ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Od kilku dni mam temperaturę koło 37,5 st. Czy to normalne w ciąży taka podwyższona temperatura?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.