Aparaty ortodontyczne cz. XIV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 11:40   #121
angell93
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XIV

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Noszę górę już prawie 5 miesięcy
aaa zmylił mnie komentarz madziary xD przepraszam
hm..podejrzewam, że na pewno dzieje się coś w Twojej buzi..jeśli nie widać zbyt dużych efektów z przodu to nie znaczy że ortodontka se w kulki leci wszystko w swoim czasie.. ja jak założę aparat to też bym chciała spodziewać się poprawy już następnego dnia ale wiadomo jak to jest aparat uczy nas cierpliwości hihi

Aparatka
Góra: 09.08.2013r.
angell93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:40   #122
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Hej, ja mam wizytę za tydzień i już się martwię, bo od środy jestem przeziębiona. I jest co raz gorzej. Co się dzieje? Czy to tylko ja przechorowuje całą wiosnę?
Ja najczęściej choruję, kiedy jesień zmienia się w zimę oraz kiedy zima zmienia się w wiosnę. Nie pamiętam kiedy byłam chora latem.
Bierzesz jakieś lekarstwa?
Cytat:
Spokojnie, może Twoja orto przestawia zęby z tyłu?
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:43   #123
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Spokojnie, może Twoja orto przestawia zęby z tyłu?
Musi, bo żeby mi jedynki weszły do łuku to całą resztę musi przesunąć Czuję, że zęby się przesuwają, bo mi się szpary po usuniętych zębach robią mniejsze, ale te cholerne jedynki mnie zaczynają denerwować
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:44   #124
L I L Y
Zakorzenienie

U mnie są ogromne zmiany na dole, a u góry też nie widzę, żeby coś się działo... Także spokojnie, nie da się wszystkiego na raz wyprostować i trzeba czekać cierpliwie

Kusum kuruj się Ja to zawsze jestem chora na wiosnę i na jesieni :/

a dziś to normalnie umieram z powodu @ ;( ;( nawet od rana nie mogę zębów z tych dolegliwości umyć

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

Edytowane przez L I L Y
Czas edycji: 2013-07-01 o 11:47
L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:58   #125
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Musi, bo żeby mi jedynki weszły do łuku to całą resztę musi przesunąć Czuję, że zęby się przesuwają, bo mi się szpary po usuniętych zębach robią mniejsze, ale te cholerne jedynki mnie zaczynają denerwować
No właśnie, więc nic dziwnego, że jeszcze nie jest idealnie Cierpliwości Wiem, że niektóre przemiany powalają i sama się dziwię jakie efekty dziewczyny mają po 2 miesiącach, ale u niektórych trzeba trochę poczekać niestety
Stary 2013-07-01, 12:52   #126
Elekta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angell93 Pokaż wiadomość
Vinnga ma rację..jedynki się schowały wiadomo że po dwóch miesiącach nie można się spodziewać jakichś ogromnych zmian ale u Ciebie już widać różnicę
Oj ja po dwóch miesiącach noszenia aparatu nie mogę narzekać na widoczną różnicę :P
Vinnga a ja właśnie kupiłam sobie dzisiaj ten zestaw Ogólnie są fajne promocje, więc polecam się wybrać na zakupy.
Stary 2013-07-01, 12:58   #127
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
U mnie są ogromne zmiany na dole, a u góry też nie widzę, żeby coś się działo... Także spokojnie, nie da się wszystkiego na raz wyprostować i trzeba czekać cierpliwie

Kusum kuruj się Ja to zawsze jestem chora na wiosnę i na jesieni :/

a dziś to normalnie umieram z powodu @ ;( ;( nawet od rana nie mogę zębów z tych dolegliwości umyć
Dzięki
A co Ci się stało?

Przegapiłam w weekend, że jest nowy wątek i teraz muszę nadrobić zaległości.
Stary 2013-07-01, 13:09   #128
L I L Y
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
A co Ci się stało?
Ech przez okres

To może i ja się zaopatrzę jutro w ten zestaw meridol, jeszcze nigdy go nie używałam to wypróbuję jak jeszcze będzie w sklepie
Chociaż w zapasie mam jeszcze z promocji 2 elmexy i clinomyn, ale co tam, pasty szybko się u aparatek zużywają

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!

Stary 2013-07-01, 13:12   #129
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elekta Pokaż wiadomość
Oj ja po dwóch miesiącach noszenia aparatu nie mogę narzekać na widoczną różnicę :P
Mnie się wydaje, że to też zależy od wady jaką się ma. Ja np. miałam mocno stłoczone zęby i dwójki pod jedynkami, jedynki mocno z przodu. Ty miałaś o wiele mniejsze stłoczenie więc i efekty szybciej -> tak sobie to tłumaczę Jak przeglądałam zdjęcia efektów to też lepsze i szybciej widoczne były jak ktoś miał np. szpary większe między zębami niż stłoczenia
Stary 2013-07-01, 13:16   #130
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
Ech przez okres

To może i ja się zaopatrzę jutro w ten zestaw meridol, jeszcze nigdy go nie używałam to wypróbuję jak jeszcze będzie w sklepie
Chociaż w zapasie mam jeszcze z promocji 2 elmexy i clinomyn, ale co tam, pasty szybko się u aparatek zużywają
znam ten ból...

A gdzie ta promocja?
Stary 2013-07-01, 13:24   #131
L I L Y
Zakorzenienie

Cytat:
znam ten ból...

A gdzie ta promocja?
Niedawno w takim zwykłym sklepie u siebie w okolicy trafiłam na elmex za 11zł + mały płyn w zestawie

A są jakieś dobre wyciorki w Rossmannie może? Bo potrzebuję kupić

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!

Stary 2013-07-01, 13:37   #132
Vinnga
Zakorzenienie

Ja używam tych z Rossmanna, ale nie uważam żeby były jakieś fantastyczne. Szybko się zużywają i kupuję kolejne opakowanie A Wy jakich uzywacie i na ile Wam wystarcza jeden wyciorek? Bo mnie na 2 użycia...
Stary 2013-07-01, 13:39   #133
Elekta
Raczkowanie

Cytat:
Mnie się wydaje, że to też zależy od wady jaką się ma. Ja np. miałam mocno stłoczone zęby i dwójki pod jedynkami, jedynki mocno z przodu. Ty miałaś o wiele mniejsze stłoczenie więc i efekty szybciej -> tak sobie to tłumaczę Jak przeglądałam zdjęcia efektów to też lepsze i szybciej widoczne były jak ktoś miał np. szpary większe między zębami niż stłoczenia
A tu może i masz rację. Aczkolwiek moja góra też jest stłoczona, bo mam jeszcze 8mki, które się zatrzymały i do tej pory pchały te pozostałe zęby. To zamo mam z dołem. Niestety dół nie wygląda tak różowo. Na dole absolutnie nic nie drgnęło, ale to też dlatego, że nie mam jednego druciku tylko jeden jest podzielony na 3 cześci. Przez to też i efekt mniejszy.

A promocyjny zestaw można kupić w Rossmannie
Stary 2013-07-01, 17:32   #134
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Ja 6 miesięcy i efekty też rewelacyjne nie są. Witaj w klubie tych, których efekty są do d*upy Przynajmniej nie jestem sama, bo reszta dziewczn na wątku w dwa miesiące ma metamorfozę, której ja po pół roku nie mam;(
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:38   #135
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Ja 6 miesięcy i efekty też rewelacyjne nie są. Witaj w klubie tych, których efekty są do d*upy Przynajmniej nie jestem sama, bo reszta dziewczn na wątku w dwa miesiące ma metamorfozę, której ja po pół roku nie mam;(
Spoko, ja na swoją 10 miesięcy czekałam Jeszcze się zdziwicie jak Wam się zaczną nagle zęby ustawiać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 17:43   #136
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Ja używam tych z Rossmanna, ale nie uważam żeby były jakieś fantastyczne. Szybko się zużywają i kupuję kolejne opakowanie A Wy jakich uzywacie i na ile Wam wystarcza jeden wyciorek? Bo mnie na 2 użycia...
Ja dostalam od orto i mam go od czwartku, używam 3-4 razy dziennie i nadal jest nówka sztuka

2017: 34
2018: 4

Edytowane przez morsmordre
Czas edycji: 2013-07-01 o 17:46
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:54   #137
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Spoko, ja na swoją 10 miesięcy czekałam Jeszcze się zdziwicie jak Wam się zaczną nagle zęby ustawiać
Dzięki za pocieszenie kochana;* Tez po cichu liczę, że nagle jak wszystko zacznie się ustawiać, to nie będę mogła się nadziwić, że mam takie efekty.
Stary 2013-07-01, 18:25   #138
Elekta
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za pocieszenie kochana;* Tez po cichu liczę, że nagle jak wszystko zacznie się ustawiać, to nie będę mogła się nadziwić, że mam takie efekty.
A orientujesz się jakiej grubości masz drut?Na każdej wizycie jest wymieniany?
Kurde aż mi głupio, bo mi już po miesiącu wystający kieł wszedł w łuk...
Stary 2013-07-01, 18:29   #139
KinkyGirl
BAN stały

Zaczynałam od 14 z tego co podsłuchałam, miałam 16, teraz 18. Drut zmieniany co dwa miesiące. Nie jest w stanie wprowadzić wcale nie mocno krzywych jedynek do łuku Nie wiem, czy to celowe działanie orto w celu naciągania mnie na kasę, czy jestem jakimś ewenementem, który w przeciwieństwie do całej rzeszy aparatek ma zęby niepodatne na prostowanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 18:39   #140
Elekta
Raczkowanie

Cytat:
Zaczynałam od 14 z tego co podsłuchałam, miałam 16, teraz 18. Drut zmieniany co dwa miesiące. Nie jest w stanie wprowadzić wcale nie mocno krzywych jedynek do łuku Nie wiem, czy to celowe działanie orto w celu naciągania mnie na kasę, czy jestem jakimś ewenementem, który w przeciwieństwie do całej rzeszy aparatek ma zęby niepodatne na prostowanie
No to czyli jeżeli chodzi o grubości drutów, to standardowo jak każda z aparatek.
Wydaje mi się, że jednak główną rolę (tak na logikę) odgrywa ułożenie zamka w stosunku do zęba.
Mam nadzieję, że zmiany u Ciebie, to kwestia już niedługiego czasu
Trzymam kciuki!
Stary 2013-07-01, 19:42   #141
lala2506
Zakorzenienie

Kinky na jedynki musi się po prostu zrobić miejsce, czyli cała reszta zębów musi się przesunąć. Ja widzę, po szparach po usuniętych zębach, że się przesuwają Jak się zrobi miejsce to już później pójdzie to wszystko lepiej.

Porównaj sobie nasze efekty z innymi, ale z bardzo podobną wadą- stłoczeniem. Wtedy też efekty nie będą nie wiadomo jakie
Stary 2013-07-01, 20:24   #142
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam te z Rossmanna i też na dwa użycia. Dodatkowo ranią mi dziąsła. CHętnie zmienię jak któraś z Was poleci inne

Cytat:
Kinky ja również nie widzę u siebie efektów a zarówno moja Orto jak i Dentystka są zachwycone postępem. Chyba u mnie się od tylnych zębów wszystko zaczyna i od korekty zgryzu.

Dzisiaj byłam się pokazać mojej Dentystce (bo tam gdzie rwałam ósemkę to na pewno nie pójdę ), bo do dzisiaj się nie zagoiłam i to co zobaczyłam w buzi niczego dobrego nie wróżyło. Spodziewałam się tylko suchego zębodołu (i słusznie, bo mam) ale mam jeszcze porażenie nerwa czuciowego. Jak się wygoję to zrobimy zdjęcie, bo prawdopodobnie coś zostało - jakiś kawałek tej ósemki. Oby nie

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Edytowane przez Kocurasek
Czas edycji: 2013-07-01 o 20:46 Powód: ort :/
Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:27   #143
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Ja dostalam od orto i mam go od czwartku, używam 3-4 razy dziennie i nadal jest nówka sztuka
A nie wiesz może jaka to firma ? Ech, chyba zamówię coś w sklepie internetowym mojej kliniki i odbiorę przy okazji ściągania szwów.
Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Też mam te z Rossmanna i też na dwa użycia. Dodatkowo ranią mi dziąsła. CHętnie zmienię jak któraś z Was poleci inne

Kinky ja również nie widzę u siebie efektów a zarówno moja Orto jak i Dentystka są zachwycone postępem. Chyba u mnie się od tylnych zębów wszystko zaczyna i od korekty zgryzu.

Dzisiaj byłam się pokazać mojej Dentystce (bo tam gdzie rwałam ósemkę to na pewno nie pójdę ), bo do dzisiaj się nie zagoiłam i to co zobaczyłam w buzi niczego dobrego nie wróżyło. Spodziewałam się tylko suchego zębodołu (i słusznie, bo mam) ale mam jeszcze porażenie nerwu czuciowego. Jak się wygoję to zrobimy zdjęcie, bo prawdopodobnie coś zostało - jakiś kawałek tej ósemki. Oby nie
Jejku, biedna Co Ty tam musiałaś przeżyć
Jak to prawdopodobnie coś zostało ?! Nie zrobili Ci zdjęcia po operacji ? Mój doktor za pierwszym razem, jak byly takie problemy z usunięciem zęba, to zanim mnie zszył zabrał mnie na zdjęcie żeby mieć pewność...
Stary 2013-07-01, 21:10   #144
blanca7
Raczkowanie

Jak wcześniej pisałam przebywam za granicą a odpadł mi zamek. Melduję, że orto powiedziała, że jak się uda, to mogę ten zamek przykleić sobie tu na miejscu, a jak nie, to mogę czekać do sierpnia, bo szkoda wydawać tylu pieniędzy na przyjazd do Pl, by przyklejać 1 zamek
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:35   #145
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiesz może jaka to firma ? Ech, chyba zamówię coś w sklepie internetowym mojej kliniki i odbiorę przy okazji ściągania szwów.

Jejku, biedna Co Ty tam musiałaś przeżyć
Jak to prawdopodobnie coś zostało ?! Nie zrobili Ci zdjęcia po operacji ? Mój doktor za pierwszym razem, jak byly takie problemy z usunięciem zęba, to zanim mnie zszył zabrał mnie na zdjęcie żeby mieć pewność...

Nie miałam robionego zdjęcia Dentystka powiedziała, że to co teraz tam mam wskazuje na to, że coś tam zostało. Ale nie wie na 100 proc. i trzeba zrobić zdjęcie. Nie przeżyję chyba jak się okaże, że znowu trzeba tam grzebać.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:54   #146
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:

Nie miałam robionego zdjęcia Dentystka powiedziała, że to co teraz tam mam wskazuje na to, że coś tam zostało. Ale nie wie na 100 proc. i trzeba zrobić zdjęcie. Nie przeżyję chyba jak się okaże, że znowu trzeba tam grzebać.
Oby nie Trzymam kciuki
Stary 2013-07-01, 22:08   #147
luniaska
Raczkowanie

Cytat:

Współczuje Ci strasznie... i nie rozumiem, co za partacz trzymaj się i też będę trzymać kciuki by wszystko było ok

Kinky a patrzyłaś na zęby 'od spodu'? bo może one się przesuwają, ale tego tak od przodu nie widać myślę, że na pewno coś się dzieje, skoro nosić już któryś drut z kolei może po prostu przy Twoich zębach nie wygląda to spektakularnie, ale na pewno coś się pozmieniało

TenBrook T-Clear - 11.04.2013
luniaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 22:20   #148
Irish184
Rozeznanie

Cytat:

Dzisiaj byłam się pokazać mojej Dentystce (bo tam gdzie rwałam ósemkę to na pewno nie pójdę ), bo do dzisiaj się nie zagoiłam i to co zobaczyłam w buzi niczego dobrego nie wróżyło. Spodziewałam się tylko suchego zębodołu (i słusznie, bo mam) ale mam jeszcze porażenie nerwa czuciowego. Jak się wygoję to zrobimy zdjęcie, bo prawdopodobnie coś zostało - jakiś kawałek tej ósemki. Oby nie
Mówicie o tych małych granatowych wyciorkach z Rossmana? Ja takich używam teraz i na trochę dłużej mi starczają, no chyba że macie jakieś inne?

Jejku współczuję przeżyć z tą ósemką. Oby się okazało, że nic już tam nie zostało do usunięcia. A boli Cię ten suchy zębodół? I czym u Ciebie się objawia to porażenie nerwu czuciowego? Ja mam po ósemce też nerw uszkodzony i od razu po zabiegu objawiał się on całkowitym brakiem czucia w części twarzy.
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 06:52   #149
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Są firmy TePe, o takie: kik. Bardzo fajne są, nie ranią dziąseł

Wpsółczuję przeżyć z ósemką, Kocurasku Bez sensu, biorą taką kasę za usuwanie i partaczą robotę

2017: 34
2018: 4

Edytowane przez morsmordre
Czas edycji: 2013-07-02 o 06:54
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:17   #150
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish184 Pokaż wiadomość
Mówicie o tych małych granatowych wyciorkach z Rossmana? Ja takich używam teraz i na trochę dłużej mi starczają, no chyba że macie jakieś inne?

Jejku współczuję przeżyć z tą ósemką. Oby się okazało, że nic już tam nie zostało do usunięcia. A boli Cię ten suchy zębodół? I czym u Ciebie się objawia to porażenie nerwu czuciowego? Ja mam po ósemce też nerw uszkodzony i od razu po zabiegu objawiał się on całkowitym brakiem czucia w części twarzy.
Tak, te granatowe z Rossmanna Ja akurat używam tych z grubszą końcówką o różnej grubości. Są jeszcze takie mniejsze, gdzie końcówka cały czas ma tę samą grubość.
Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Są firmy TePe, o takie: kik. Bardzo fajne są, nie ranią dziąseł

Wpsółczuję przeżyć z ósemką, Kocurasku Bez sensu, biorą taką kasę za usuwanie i partaczą robotę
Dziękuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości