|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
aaaa zapomniałam się przelogować i piszę ze starego konta
Już wracam do mojego nowego :P
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Aira, bardzo się cieszę, że do nas zaglądasz
![]() Malgos, a to lekarz mówi, ile można przytyć? mi nic nie powiedział, ale nie sądzę, by było w moim przypadku 'no limit' sprawdzałam na kalkulatorze wagi w ciąży i wychodzi 13kg. na razie niestety przybieram szybciej niż estymuje to kalkulator
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#123 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) poświęceń. Więc jestem nastawiona na karmienie piersią, i jestem świadoma że moje piersi będą prawdopodobnie po tym raczej mniej ładnie wyglądać. Ale to nie jedyne wyrzeczenie, bo przecież pić nie można i palić nie można, żeby mleko nie było upajające![]() Tutaj na wyspach panuje tzw. kultura weekendowa wśród wielu ludzi, co znaczy że w weekend trzeba wyjść i się naj***ć. Wiele dziewczyn nie chce karmić, bo nie chcą "rezygnować z życia" - słyszałam to na własne uszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj nie mam mdłości
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Witam w nowym wątku.
W poniedziałek byłam u gina i było wszystko ok, ale od wczoraj plamię. Zastanawiam się czy to możliwe że plamię po badaniu? Odnośnie książek to polecam "ciężarówką przez 9 miesięcy". Genialnie napisana, niesamowicie zabawna. |
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Jutrzejszy poranek ogłaszam dniem sikania na sodę!
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to plamienie to taka czysta krew czy raczej brązowawa? Na wszelki wypadek możesz zadzwonić do gina i zapytać- przynajmniej się uspokoisz bo to na pewno nic złego ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
o a mi nie powiedział. macie linka do tego kalkulatora?
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=magnusia;41615765]to plamienie to taka czysta krew czy raczej brązowawa? Na wszelki wypadek możesz zadzwonić do gina i zapytać- przynajmniej się uspokoisz bo to na pewno nic złego
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Dziękuje, chyba faktycznie tak zadzwonię. Na szczęście plamienie jest brązowe. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Haha zaczekajmy aż wszystkie będziemy w 10 tygodniu
|
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko około 3,5 kg macica 1 kg płyn owodniowy 1 kg piersi 0,5 kg łożysko 0,7 kg dodatkowa objętość krwi ciężarnej 1,2-1,5 kg woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg zapasy mamy (na okres karmienia piersią) ok. 3,5 kg ![]() ' Ten jest całkiem ok: http://www.prozdrowie.pl/Aplikacje/K...z-wagi-w-ciazy
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się kojarzy trochę z pluciem na zawody, kto dalej
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Też mi wyszło 11-13 kg, mam nadzieję że będzie mniej
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszło mi że mogę przytyc 11-13 kg
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu wyszło że 15 kg
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Mi podobnie
![]() Cytat:
To praktycznie waga dziecka...a jeszcze wody, łożysko, macica, objętość krwi...
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-03 o 12:41 |
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku..
Metamfetaminax kochana strasznie mi przykro, choć może dzisiejsza wizyta pokazała co innego Ja mam jutro wizytę u gina i strasznie się boję...mam nadzieję, że będzie zarodek i serduszko..
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kalkulatorze najpierw wyszło mi, że mam złą podaną wagę obecną - bo jest mniej niż przed ciążą a jak już wpisałam taką samą jak przed ciążą miałam to wyszło mi, że mogę przytyć od 0,5 do 10 kg - niezła rozbieżność
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale mi brzuszysko wywaliło. Normalnie szok. 11 tydzień i taaaaki brzuch
Może to dlatego że to druga ciąża i mięśnie już tak dobrze tego wszystkiego nie trzymają. Mam nadzieje że to nie oznacza że będę wozić brzuch na taczkach od 7 miesiąca ![]() W pierwszej ciaży przytyłam jakieś 12-13 kg przy czym na koniec badzo puchłam wiec w części to była woda którą zatrzymał mój organizm. Gdybym przekroczyła 15 kg to bym się martwiła. Jak słysze opowieści kolezanek które potrafiły przytyc 30 kg to jestem przerażona |
|
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Byłam u znajomej w odwiedzinach, ma miesięczną córkę i zakochałam się chcę już urodzić
Powiem Wam, że obawiałam się tej wizyty, rozmów o tym co mnie czeka (poród) ale jakoś bezstresowo to zniosłam.
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
Echh...jestem po wizycie. Lekarz zlecił mi dodatkowe badania. Jeszcze raz TSH, FT3, FT4 i jeszcze coś tam. Poszłam szybko na pobranie i jutro o 12 mam się do niego stawić z wynikami i będziemy myśleć co dalej.
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w piękne południe
![]() Chyba zaraz idziemy na spacer, miłego dnia |
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No chyba, że dzieciaczek jest super mikro.
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka mnie też przeraża świadomość ile znajome przytyły w ciąży jedna 30, inna znajoma 25, sąsiadka jest w 5 miesiącu i już przytyła ponad 12 kg .
Ja jednak staram się pilnować wiadomo , że jest ciężko na początku miałam ciągle ochote na słodkie teraz racze się lodami ale staram się już nie przesadzać ze słodkościami . Boję się wyjazdu na wakacje ale może znajdzie się jakaś sensowna restauracja z dobrym jedzeniem . Ja i tak mam dużą nadwagę więc lekarz uprzedzał , ze nie powinnam przesadzać . Mam nadzieję , że może uda mi się jakoś rozsądnie przytyć .
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Odpowiem na kilka tematów, które się przewinęły po drodze.
Badanie piersi miałam na pierwszej ciążowej wizycie, potem lekarz zapytał czy coś się niepokojącego dzieje a jak powiedziałam że nie to już więcej nie badał-wizyta dzisiaj może coś się zmieni. Położną będę umawiać na poród koło 7 m-ca myślę bo u mnie w szpitalu, który wybrałam aż takiego natężenia nie ma. Koleżanka w tym roku umawiała się na miesiąc przed porodem i było ok. Pytanie o dziecko planowane czy wpadkę uważam za chamskie i nie na miejscu. Takim dziadkom należy się ![]() Test z sody- śmieszny heh ja słyszałam, że trzeba do ubikacji nalać wybielacza i nasiusiać-jak różowy to dziewczynka a jak niebieski to chłopak ale to z jakiejś amerykańskiej książki :P wiem, że na allegro są testy za ponad 100 zł i mają dawać miarodajny wynik po 12 tc to ja wolę poczekać :P Karmienie piersią uważam za super sprawę i jak tylko będę mogła to będę karmić-koleżanka miała dojarki i ręczną i elektryczną i jednak taką elektryczną idzie szybciej ale głośniej:P Mleko zostawia w lodówce a w nocy mąż karmi (podział obowiązków:P) Ciuszki z SH jak dla mnie ok, sama mam rzeczy z tzw. lumpa :P Dużo osób kupuje i nawet paki na allegro są i też idą jak woda. Pisałam już kiedyś, że dostałam od znajomej takiego domowego dopplera- serduszko już pięknie wyłapuje a słuchanie mnie uspokaja. Jak tylko się martwię to szukam maluszka i wiem, że jest ok Fajny gadżet.Mam do was takie bardziej intymne pytanie- jak idę do lekarza na wizytę to zawsze dokładnie się golę (znaczy nie tylko przed wizytą ale szczególnie w dzień wizyty o to dbam żeby było to dobrze wykonane) i tak się zastanawiam czy wy też zawsze brazylijskie "fryzury" czy tylko skracanie włosków. Czasem mi się wydaje, że lekarz jakby taki rozbawiony jest jak mnie bada albo mi się tylko wydaje |
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze dodam , ze znajoma która przytyła 30 kg urodziła dziecko ważące około 2 kg . Ja mam nadzieję , że 10 kg nie przekroczę a planuję tak do 7 może przytyć ale zobaczymy jak organizm będzie funkcjonował .
|
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te 11-13 kg to obecnie chyba jakaś taka średnia, niby najlepsza, ale różnie bywa - wiadomo
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Metoda na sodę mnie rozwaliła na łopatki
Co do wagi- to ja staram się jeść racjonalnie, bardzo się pilnuje jesli chodzi o rzeczy kaloryczne. Bez ograniczeń jem tylko owoce i to te typu melon, arbuz, nektarynki a nie np. banan. Mam skłonności do tycia i wiem też jak się chudnie -20 kg, więc wolę zaciągnąć ręczny niż potem zamiast cieszyć się maluchem i spokojnie tracić wagę, to jęczeć przed lustrem i się maskować. Głodzić się tez nie będę, ale raczej jem z głową. No i obowiązkowo dziennie minimum 30 min. spaceru z psem i jakies prace w domu, żeby się nie zasiedzieć. a jak dostanę zielone światło od gina, to zaczynam basen i ćwiczenia z piłką fasolką. U mnie w blokach jest trend na tycie powyżej setki w ciąży, więc nawet Tż jak to widzi to się godzi na rybkę na parze, a nie z patelni |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Już wracam do mojego nowego :P

sprawdzałam na kalkulatorze wagi w ciąży i wychodzi 13kg. na razie niestety przybieram szybciej niż estymuje to kalkulator 

) poświęceń. Więc jestem nastawiona na karmienie piersią, i jestem świadoma że moje piersi będą prawdopodobnie po tym raczej mniej ładnie wyglądać. Ale to nie jedyne wyrzeczenie, bo przecież pić nie można i palić nie można, żeby mleko nie było upajające

Aby wasze grono było większe i dzieciaki całe i zdrowe 

ale staram się już nie przesadzać ze słodkościami . Boję się wyjazdu na wakacje ale może znajdzie się jakaś sensowna restauracja z dobrym jedzeniem . Ja i tak mam dużą nadwagę więc lekarz uprzedzał , ze nie powinnam przesadzać . Mam nadzieję , że może uda mi się jakoś rozsądnie przytyć .