Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 12:10   #121
angelkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

aaaa zapomniałam się przelogować i piszę ze starego konta Już wracam do mojego nowego :P

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:12   #122
_Kluska_
Zakorzenienie

Aira, bardzo się cieszę, że do nas zaglądasz muszę swojego tżta też na jakąś całodniową wycieczkę wyciągnąć

Malgos, a to lekarz mówi, ile można przytyć?
mi nic nie powiedział, ale nie sądzę, by było w moim przypadku 'no limit' sprawdzałam na kalkulatorze wagi w ciąży i wychodzi 13kg. na razie niestety przybieram szybciej niż estymuje to kalkulator

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:15   #123
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mi polozna o Angielkach mowila,ze podobno tylko 1 % chce karmic. A znajome Polki rodzace tutaj tez jakos nie chcialy...
Ja zdecydowałam się na dziecko ze świadomością że wymaga ono od człowieka (czytaj matki) poświęceń. Więc jestem nastawiona na karmienie piersią, i jestem świadoma że moje piersi będą prawdopodobnie po tym raczej mniej ładnie wyglądać. Ale to nie jedyne wyrzeczenie, bo przecież pić nie można i palić nie można, żeby mleko nie było upajające
Tutaj na wyspach panuje tzw. kultura weekendowa wśród wielu ludzi, co znaczy że w weekend trzeba wyjść i się naj***ć. Wiele dziewczyn nie chce karmić, bo nie chcą "rezygnować z życia" - słyszałam to na własne uszy

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Nie podoba mi się tutejsza opieka w ciąży. Byłam u lekarza 13 czerwca, powiedział że termin początek lutego, dziecko miało 3mm wtedy. Powiedział że ma 6tygodni i 5dni i że widzimy się 8 sierpnia. Pobrali mi tylko krew ale nikt mi nie powiedział czy wyniki są ok do tej pory.
Jakby coś było nie halo to na pewno by zadzwonili. Skoro nie dzwonią, to dobrze jest, nie stresować się

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie wszyscy trzymają kciuki i cieszą się dzieciaczkiem, ale rodzice męża mnie wnerwiają. Ogólnie mają gdzieś mnie i maleństwo. Jak rozmowa zejdzie na jakies moje dolegliwości czy samopoczucie to wtedy pytają się wymuszeni sytuacją jak się czuję czy coś, a tak to udają że ciąży nie ma. Nikomu z rodziny nie powiedzieli że spodziewamy się dziecka a pierwsze pytanie jakie usłyszeliśmy po powiedzeniu im że jestem w ciąży było: "wpadka czy planowane". Oczywiście planowaliśmy ale to nie o to chodzi nawet gdyby była wpadka to co z tego. Czy takie dziecko jest w czymś gorsze? mniej się je kocha albo rosną mu rogi???
Walnięci są i tyle, nie przejmuj się. Nie wiem czy zaglądałaś do poprzedniego wątku, tam dziewczyny takie historie o teściowych zapodawały, że nic tylko zwiewać wsiną dal przed takimi wiedźmami. Twoja nie jest jedyną szurniętą

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
"maszyna losująca zwolniła blokadę..."

Cytat:
Napisane przez ciamber Pokaż wiadomość
Test z sody polega na tym ze bierzesz łyche sody takiej sklepowej i zalewasz siuskami takimi rannymi :P jak się pieni to chłopak, jak nie to dziewczyna i wykonuje się od 10tygdnia ciąży
koleżanka wynalazła ten sposób z innego wątku na wizażu
LOL

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam kolejnej ciekawostki- normalnie ważąca kobieta w 97 roku "mogła" przytyć 8-9 kilo, kiedy teraz nam pozwala się (o ile dobrze pamiętam) 16
Zmieniają normy żeby dopasować je do społeczeństwa. Oglądałam kiedyś na Discovery program o rozmiarówkach ciuchów. Rozmiar S czy 36 przez ostatnie 20 lat powiększył się o 40% czy coś koło tego, bo społeczeństwo tyje, więc koncerny powiększają ciuchy, bo kobiety chętniej kupują ciuchy w mniejszym rozmiarze. Pewnie podobnie jest z normami dotyczącymi tycia w ciąży.

A ja dzisiaj nie mam mdłości
Stary 2013-07-03, 12:17   #124
ami131
Przyczajenie

Witam w nowym wątku.
W poniedziałek byłam u gina i było wszystko ok, ale od wczoraj plamię. Zastanawiam się czy to możliwe że plamię po badaniu?

Odnośnie książek to polecam "ciężarówką przez 9 miesięcy". Genialnie napisana, niesamowicie zabawna.
ami131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:20   #125
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Kluska mi lekarz już na pierwszej wizycie powiedział ile powinnam przytyć przez całą ciąże
Stary 2013-07-03, 12:21   #126
Akkma
Zadomowienie

Jutrzejszy poranek ogłaszam dniem sikania na sodę!
Stary 2013-07-03, 12:22   #127
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ami131 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku.
W poniedziałek byłam u gina i było wszystko ok, ale od wczoraj plamię. Zastanawiam się czy to możliwe że plamię po badaniu?

Odnośnie książek to polecam "ciężarówką przez 9 miesięcy". Genialnie napisana, niesamowicie zabawna.

to plamienie to taka czysta krew czy raczej brązowawa? Na wszelki wypadek możesz zadzwonić do gina i zapytać- przynajmniej się uspokoisz bo to na pewno nic złego

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Kluska mi lekarz już na pierwszej wizycie powiedział ile powinnam przytyć przez całą ciąże

o a mi nie powiedział.
macie linka do tego kalkulatora?
Stary 2013-07-03, 12:25   #128
ami131
Przyczajenie

[QUOTE=magnusia;41615765]to plamienie to taka czysta krew czy raczej brązowawa? Na wszelki wypadek możesz zadzwonić do gina i zapytać- przynajmniej się uspokoisz bo to na pewno nic złego

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Dziękuje, chyba faktycznie tak zadzwonię. Na szczęście plamienie jest brązowe.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Haha zaczekajmy aż wszystkie będziemy w 10 tygodniu
ami131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:27   #129
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Mój nic nie mówił, ale znalazłam całkiem ciekawe informacje co do tego ile co waży pod koniec ciąży:

dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi
ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmienia
piersią) ok. 3,5 kg

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

o a mi nie powiedział.
'
Ten jest całkiem ok:
http://www.prozdrowie.pl/Aplikacje/K...z-wagi-w-ciazy
Stary 2013-07-03, 12:29   #130
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:31   #131
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki! Wyszło mi od 11 do 13 ale ja coś czuję, że będzie więcej
Stary 2013-07-03, 12:34   #132
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się kojarzy trochę z pluciem na zawody, kto dalej

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Też mi wyszło 11-13 kg, mam nadzieję że będzie mniej
Stary 2013-07-03, 12:35   #133
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

wyszło mi że mogę przytyc 11-13 kg
Stary 2013-07-03, 12:35   #134
upadly_aniol00
Zakorzenienie

kluska z kalkulatora wyszło mi , że mogę przytyć 10 kg a lekarz powiedział , że powinnam przytyć od 4-6 kg max
Stary 2013-07-03, 12:36   #135
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

tu wyszło że 15 kg
Stary 2013-07-03, 12:39   #136
em ma
Zadomowienie

Cytat:
wyszło mi że mogę przytyc 11-13 kg
Mi podobnie
Cytat:
kluska z kalkulatora wyszło mi , że mogę przytyć 10 kg a lekarz powiedział , że powinnam przytyć od 4-6 kg max
Patrząc na to ile co waży pod koniec ciąży to 4 kilo zdecydowanie mało To praktycznie waga dziecka...a jeszcze wody, łożysko, macica, objętość krwi...

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-03 o 12:41
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:44   #137
karolinka85
Rozeznanie

Witam w nowym wątku..
Metamfetaminax
kochana strasznie mi przykro, choć może dzisiejsza wizyta pokazała co innego
Ja mam jutro wizytę u gina i strasznie się boję...mam nadzieję, że będzie zarodek i serduszko..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:46   #138
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
I grono pomniejsza się o jedną
Miałam dobre przeczucia. Wczoraj śniło mi się,że krwawiłam a dzisiaj rano zerwałam się o 4 ze złymi myślami,bo na 8 szłam do gina...
To 9tc a lekarz nie widzi nic ciąża jest,brzuch rośnie ale maleństwo prawdopodobnie umarło albo już na starcie nie chciało się rozwijać
Tak mi źle. Płaczemy oboje od 9 rano do teraz i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Lekarz mówi,że nie ma nadziei,że się schowało,ale jutro zrobimy dodatkowe usg,może jakimś cudem jest. 3 razy powtarzał usg i tylko malutka plamka,gdzie powinno być widać o wiele więcej.
To mój nowy lekarz. Potraktował mnie po ludzku. Poprzedni powiedział,że ciąża ok,dziecko duże a ten powiedział "Co pani mówi. Widać,że dziecka od dawna nie ma kierując się tym,że ciąża obumarła" i poprzedni powiedział,że wyniki krwi mam super a ten się wściekł i powiedział,że krew miałam złe wyniki i nie ma co ukrywać i tamten lekarz pewnie nawet nie przejrzał wyników krwi i tak palnął a ten aż za głowę się złapał. Ale zachował się po i zaproponował mi jutro wizytę w prywatnym gabinecie za darmo. Nie słyszałam co on do mnie mówi w takim amoku byłam. Nie mogę do tej pory przestać płakać
Nie wiem jak moje życie będzie wyglądać teraz,nie wyobrażam sobie.
I nie wiem jak to będzie z naszym mieszkaniem wspólnym. To źle nam się kojarzy a mieliśmy w nowym zamieszkać we trójkę.
Od początku wiedziałam,że coś jest nie tak,czemu ja wcześniej nie sprawdziłam ;( Teraz wiem,że następne dziecko będę planować jak wiele,wiele,wiele czasu upłynie. Tak bardzo się modliłam każdej nocy,żeby było zdrowe i nie liczyło się dla mnie nic,tylko ono. Cieszyliśmy się,że będziemy we trójkę i planowaliśmy jak to będzie i nie docierało do nas,że coś nam stanie na drodze. Ale ja odkąd się dowiedziałam o ciąży bałam się okropnie każdego dnia o to dziecko i bałam się,że coś pójdzie nie tak. Matczynna intuicja. Ale dobrze mi było być mama przez te 9tc. Ciesze sie,że chociaż na tyle moglam sie nacieszyć moim aniołkiem. I dalej mam nadzieję,że albo jest malutkie,albo usg jest niedokładne albo chowa się przed nami Ale wiem,że się oszukuję. Jutrzejsze usg będzie tylko potwierdzeniem do łyżeczkowania

Powodzenia wam mamuśki Aby wasze grono było większe i dzieciaki całe i zdrowe
Metamfetaminax cały czas trzymam kciuki, żeby jednak dzidź był u Ciebie w brzuchu. Bardzo przykre to co napisałaś.

W kalkulatorze najpierw wyszło mi, że mam złą podaną wagę obecną - bo jest mniej niż przed ciążą a jak już wpisałam taką samą jak przed ciążą miałam to wyszło mi, że mogę przytyć od 0,5 do 10 kg - niezła rozbieżność
Stary 2013-07-03, 12:48   #139
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny ale mi brzuszysko wywaliło. Normalnie szok. 11 tydzień i taaaaki brzuch
Może to dlatego że to druga ciąża i mięśnie już tak dobrze tego wszystkiego nie trzymają. Mam nadzieje że to nie oznacza że będę wozić brzuch na taczkach od 7 miesiąca
W pierwszej ciaży przytyłam jakieś 12-13 kg przy czym na koniec badzo puchłam wiec w części to była woda którą zatrzymał mój organizm. Gdybym przekroczyła 15 kg to bym się martwiła. Jak słysze opowieści kolezanek które potrafiły przytyc 30 kg to jestem przerażona
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:49   #140
SunShineDoll
Rozeznanie

Byłam u znajomej w odwiedzinach, ma miesięczną córkę i zakochałam się chcę już urodzić Powiem Wam, że obawiałam się tej wizyty, rozmów o tym co mnie czeka (poród) ale jakoś bezstresowo to zniosłam.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:51   #141
AgatkaL
Wtajemniczenie

Echh...jestem po wizycie. Lekarz zlecił mi dodatkowe badania. Jeszcze raz TSH, FT3, FT4 i jeszcze coś tam. Poszłam szybko na pobranie i jutro o 12 mam się do niego stawić z wynikami i będziemy myśleć co dalej.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:55   #142
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Witam sie w piękne południe

Chyba zaraz idziemy na spacer, miłego dnia
Stary 2013-07-03, 12:55   #143
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
4 kilo to chyba nie możliwe
No chyba, że dzieciaczek jest super mikro.
Stary 2013-07-03, 12:59   #144
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Lidka mnie też przeraża świadomość ile znajome przytyły w ciąży jedna 30, inna znajoma 25, sąsiadka jest w 5 miesiącu i już przytyła ponad 12 kg .
Ja jednak staram się pilnować wiadomo , że jest ciężko na początku miałam ciągle ochote na słodkie teraz racze się lodami ale staram się już nie przesadzać ze słodkościami . Boję się wyjazdu na wakacje ale może znajdzie się jakaś sensowna restauracja z dobrym jedzeniem . Ja i tak mam dużą nadwagę więc lekarz uprzedzał , ze nie powinnam przesadzać . Mam nadzieję , że może uda mi się jakoś rozsądnie przytyć .
Stary 2013-07-03, 13:01   #145
san_g
Zadomowienie

Odpowiem na kilka tematów, które się przewinęły po drodze.

Badanie piersi miałam na pierwszej ciążowej wizycie, potem lekarz zapytał czy coś się niepokojącego dzieje a jak powiedziałam że nie to już więcej nie badał-wizyta dzisiaj może coś się zmieni.

Położną będę umawiać na poród koło 7 m-ca myślę bo u mnie w szpitalu, który wybrałam aż takiego natężenia nie ma. Koleżanka w tym roku umawiała się na miesiąc przed porodem i było ok.

Pytanie o dziecko planowane czy wpadkę uważam za chamskie i nie na miejscu. Takim dziadkom należy się

Test z sody- śmieszny heh ja słyszałam, że trzeba do ubikacji nalać wybielacza i nasiusiać-jak różowy to dziewczynka a jak niebieski to chłopak ale to z jakiejś amerykańskiej książki :P wiem, że na allegro są testy za ponad 100 zł i mają dawać miarodajny wynik po 12 tc to ja wolę poczekać :P

Karmienie piersią uważam za super sprawę i jak tylko będę mogła to będę karmić-koleżanka miała dojarki i ręczną i elektryczną i jednak taką elektryczną idzie szybciej ale głośniej:P Mleko zostawia w lodówce a w nocy mąż karmi (podział obowiązków:P)

Ciuszki z SH jak dla mnie ok, sama mam rzeczy z tzw. lumpa :P Dużo osób kupuje i nawet paki na allegro są i też idą jak woda.

Pisałam już kiedyś, że dostałam od znajomej takiego domowego dopplera- serduszko już pięknie wyłapuje a słuchanie mnie uspokaja. Jak tylko się martwię to szukam maluszka i wiem, że jest ok Fajny gadżet.

Mam do was takie bardziej intymne pytanie- jak idę do lekarza na wizytę to zawsze dokładnie się golę (znaczy nie tylko przed wizytą ale szczególnie w dzień wizyty o to dbam żeby było to dobrze wykonane) i tak się zastanawiam czy wy też zawsze brazylijskie "fryzury" czy tylko skracanie włosków. Czasem mi się wydaje, że lekarz jakby taki rozbawiony jest jak mnie bada albo mi się tylko wydaje

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:01   #146
upadly_aniol00
Zakorzenienie

A jeszcze dodam , ze znajoma która przytyła 30 kg urodziła dziecko ważące około 2 kg . Ja mam nadzieję , że 10 kg nie przekroczę a planuję tak do 7 może przytyć ale zobaczymy jak organizm będzie funkcjonował .
Stary 2013-07-03, 13:05   #147
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Mam do was takie bardziej intymne pytanie- jak idę do lekarza na wizytę to zawsze dokładnie się golę (znaczy nie tylko przed wizytą ale szczególnie w dzień wizyty o to dbam żeby było to dobrze wykonane) i tak się zastanawiam czy wy też zawsze brazylijskie "fryzury" czy tylko skracanie włosków. Czasem mi się wydaje, że lekarz jakby taki rozbawiony jest jak mnie bada albo mi się tylko wydaje
Ja też zawsze lecę na 0 i wydaje mi się, że w dzisiejszym świecie to dla lekarza normalka, bo chyba wszystkie Panie już tak robią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 13:07   #148
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Aira, bardzo się cieszę, że do nas zaglądasz muszę swojego tżta też na jakąś całodniową wycieczkę wyciągnąć

Malgos, a to lekarz mówi, ile można przytyć?
mi nic nie powiedział, ale nie sądzę, by było w moim przypadku 'no limit' sprawdzałam na kalkulatorze wagi w ciąży i wychodzi 13kg. na razie niestety przybieram szybciej niż estymuje to kalkulator
tak mi powiedział. Ja nie jestem z tych szczuplutkich, choć tęga też nie jestem, ale będę musiała uważać tym bardziej, że mam w rodzinie cukrzyków, więc miałam całą pogadankę na ten temat i dostałam materiały o żywieniu w ciąży

Te 11-13 kg to obecnie chyba jakaś taka średnia, niby najlepsza, ale różnie bywa - wiadomo
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:08   #149
forester
Zadomowienie

Metoda na sodę mnie rozwaliła na łopatki

Co do wagi- to ja staram się jeść racjonalnie, bardzo się pilnuje jesli chodzi o rzeczy kaloryczne. Bez ograniczeń jem tylko owoce i to te typu melon, arbuz, nektarynki a nie np. banan. Mam skłonności do tycia i wiem też jak się chudnie -20 kg, więc wolę zaciągnąć ręczny niż potem zamiast cieszyć się maluchem i spokojnie tracić wagę, to jęczeć przed lustrem i się maskować. Głodzić się tez nie będę, ale raczej jem z głową. No i obowiązkowo dziennie minimum 30 min. spaceru z psem i jakies prace w domu, żeby się nie zasiedzieć. a jak dostanę zielone światło od gina, to zaczynam basen i ćwiczenia z piłką fasolką. U mnie w blokach jest trend na tycie powyżej setki w ciąży, więc nawet Tż jak to widzi to się godzi na rybkę na parze, a nie z patelni
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:13   #150
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ja muszę zacząć więcej się ruszać . Chyba zacznę częściej męża na spacery wyciągać lub częściej na zakupy muszę jeździć

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości