|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe życie w moim wieku
Być zimnym draniem, to nawet dość romantyczne.
Ty jesteś zwykłym zdrajcą. naprawde nie mogłes żonie oszczędzić tego? Nie mogłeś NAJPIERW się rozwieść? Nie masz grama honoru? Ani szacunku do zony po tylu latach z nią? Zresztą, jesteście siebie warci. Ty zdrajca, ta Twoja nowa mało ze flądra to jeszcze durna. Zadna mądra kobieta ze zdrajcą życia nie buduje. Zdradził raz, zdradzi drugi. Albo bedzie zdradzony, bo jak laska nie ma hamulców moralnych i ma tendencje do wyrywania zajętych facetów to wiesz... uwazaj na jej nowych współpracowników.
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
To , ze potrzebujesz zmian , to nie znaczy , że masz uciekać od żony.
A opropo dzieci , mam 22 lata i moj tata ta 47 i wcale bym tego mniej nie przezyla ( rozstania rodziców ) niż np. 10 lat temu.Wiec ojciec / mąż to nie jest tylko rola finansowa jak widać i do odchowania dziecka do samodzielności. Chociaz społecznie to wygląda inaczej.I rzeczywiscie ucieczka od kobiety z małymi dziecmi jest wyjatkowo egoistyczna..i jeszcze gorsza, ale czy mniej bolesna nie sądze. A kim Jestes? Jakas kobieta ma sie ku Tobie a Ty od razu myslisz o zdradzie? O nowym zyciu? Ktoś okazał zainteresowanie a Ty od razu biegniesz jak na zawolanie/ Bo zmiany- zmiany zawsze są pociagające, i czesto inna strona medalu wydaje się bardziej atrakcyjna. Ale czy to tak musi byc ? nie koniecznie. Moze ta kobieta nic ciekawego do zaoferowania na dluższą mete?Porzuci Cie a co liczysz , ze wtedy wrocisz do żony? Zebyś sie nie przeliczył.. Moze masz za mało zajęć , ze Ci takie pomysły chodzą po głowie?Młodsza kobieta Cie nie odmłodzi, "lużny związek" nie doda Ci tez atrakcyjności.Bo chyba własnie Ci o to chodzi?Zeby poczuć sie jak 20 -latek , który może robić co chce, bez zobowiązan. Oczywiscie zrobisz co zechcesz. Ale wydaje mi się , że powinnienes zadbac o ten zwiazek co masz.Zbic rutyne, moze wyjazd, wakacje.Rutyna czesto sprawia , ze nie doceniamy drugiej osoby. A nie życze Ci , żebyś docenił swoją kobiete jak ja stracisz. Bo wtedy własnie juz bedzie za późno. Moze powspominaj czasy kiedy bylo dobrze miedzy Wami ,i zastanów się czy aż tyle sie zmieniło?Co możesz zrobic , żeby było jak dawniej? No chyba , ze nawet kiwnąc reka Ci nie chce w tej sprawie , to nie mamy o czym rozmawiać.
„Powinien mnie akceptować taka, jaka jestem!”mówi kobieta z gatunku zbyt miłych. Powinien cię akceptować? O nie, Puknij się w czoło. On powinien za tobą szaleć. Akceptacja nie ma z tym nic wspólnego. On akceptuje popychadło.. Jeśli chcesz akceptacji, zgłoś się do grupy wsparcia"
Edytowane przez kaska3010 Czas edycji: 2013-08-05 o 20:54 |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś na najniższym poziomie podgatunku zdradzieckich lowelasów
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
kaska 3010 już za późno, poleciał na trzydziechę
ciekawa jestem, ile wytrwają.
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Widzę, że myśl, iż żona może chcieć czegoś więcej, niż pan dał i może rozwodu z orzekaniem, mocno pana niepokoi.
Trzymam kciuki za żonę.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() brr az sei cisnienei podnosi..na takich typków
„Powinien mnie akceptować taka, jaka jestem!”mówi kobieta z gatunku zbyt miłych. Powinien cię akceptować? O nie, Puknij się w czoło. On powinien za tobą szaleć. Akceptacja nie ma z tym nic wspólnego. On akceptuje popychadło.. Jeśli chcesz akceptacji, zgłoś się do grupy wsparcia"
Edytowane przez kaska3010 Czas edycji: 2013-08-05 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pominę fakt przysięgi na całe lata.... Ja osobiście nie miałabym żadnego poszanowania dla szefa f..j..a. Mam nadzieję, że zostaniesz sam jak palec.
|
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
No i pieknie, kwestia zostala rozwiazana. A przy okazji tematu ja zapytam: a co, jesli naprawde zachce sie za dwadziescia/trzydziesci lat mlodych cyckow? Zona juz niemloda i tak jakby juz sie opatrzyla, dzieci, dom. Co wtedy? Jak zalatwic sprawe zeby wszyscy byli zadowoleni? Czy w takiej sytuacji dalej uwazacie ze kazdy zasluguje na wlasne szczescie i ma do niego dazyc? Czy moze jest to jeden z podwojnostandardowych sloganow przytaczanych tylko w pasujacych okolicznosciach?
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja pytam czy wazniejsze dla kazdej osoby ma byc dobro wlasne czy drugiego czlowieka, ktore wiaze sie z poswieceniem i rezygnacja z marzen/planow? |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o poświęcenie dobra własnego, nie o to chodzi. Chodzi o choćby próbę naprawienia i polepszenia wieloletniego związku. Ale często się po prostu nie chce... |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Za dużo takich sytuacji w życiu widziałam żeby wierzyć, że wszystko dla tego pana się skończy pięknie więc nawet mnie to specjalnie nie irytuje tak jak was
![]() I właściwie dobrze się stało. On jest śmieciem-lepiej by było, żeby żona została ze śmieciem? Ten wątek jest smutny jedynie z jednego względu: że zastanowiłam się jak to jest dowiedzieć się że się ze śmieciem było x lat. To jest straszne. Ale jestem pewna że kobieta sobie życie ułoży, przede wszystkim ze względu na jej reakcję. A facet cóż, what goes around comes around. |
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
Nienie, ja mowie o seksturystyce starszych kobiet wyjezdzajacych do Afryki w poszukiwaniu swiezych mlodych cialek na plazy. One tez nie przejmuja sie rodzina w kraju.
Jak polepszyc partnera po dajmy na to 20 latach malzenstwa? Odmlodzic i wyjedrnic? |
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
a badania przeprowadzili zapewne amerykańscy naukowcy
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Fajnie ze wam do smiechu, czekam na odpowiedz na moje pytania
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
że hamerykańscy naukowcy, to pewne!
a ośrodek badawczy ma pewnie miejsce na insomnii albo wykopie ![]() edit: ale chłopie jakie pytania czy wybierając się na seks turystykę kobieta albo facet ma na uwadze dobro rodziny? Z pewnością tak! Jak ujędrnić partnera? Pewnie iść do tego pana co występuje w tym programie gdzie robią cycki i tyłki Proszę mam nadzieję że pomogłam z wątpliwościami.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-08-06 o 23:42 |
|
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Nie. Pytanie brzmi: jak rozwiazac problem wieku sredniego, kiedy to zyciowy partner juz sie przejadl i opatrzyl. Co moglby zrobic potencjalny marek46, zeby jak najlepiej wyjsc z sytuacji opisanej na 1wszej stronie i nie przyplacic tego depresja zwiazana z rezygnacja i zgorzknieniem. Zakladamy ze milosc dawno sie skonczyla i jest on z zona tylko przez przyzwyczajenie i dla towarzystwa.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Może porozmawiać zanim zdradzi i spróbować razem z żoną coś wymyślić, wybrać się na terapię dla par, spróbować odbudować coś co zniknęło, wzniecić iskrę a jak nie wypali dopiero się rozstawać nie w tak szczeniackim stylu tylko w sposób cywilizowany bez wcześniejszego oszukiwania. Bo faceta i kobietę zresztą też poznaje się po tym jak kończy a nie jak zaczyna i wtedy można określić z całą pewnością czy to śmieć czy człowiek. Da się. Ale to jest tylko opcja dla osób dla których w życiu nie są wiecznie najważniejsze młoda dupa i cycki czyli dla osób wykazujących się chociaż minimalną inteligencją i jakąś mądrością życiową, dla facetów myślących głową a nie główką i dla kobiet myślących głową a nie p.ipą. Dla reszty zostaje sposób pana marka
|
|
|
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do seksturystyki, jak ktoś ma k... charakter to prędzej czy później będzie się tak zachowywał usprawiedliwiając się przed światem końcem miłości w związku. Istnieją terapie dla par, wystarczy ruszyć mózgiem, którym obdarzyła nas natura... Problem polega u facetów na pójściu na łatwiznę, zamiast uczciwego załatwienia sprawy. Żenada...
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2013-08-07 o 12:09 |
||
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrzuciłeś sexturystykę do jednego worka,w którym znajdują się ludzie wolni i zajęci.ja widze tam ogromną różnicę w zachowaniu. wolnemu wolno więcej niż zajętemu,a zajętemu też wolno, tylko najpierw niech uwolni się z więzeów młodości
|
|
|
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
Przypomniałem sobie o tym temacie i dodam, że wszystko skończyło się pomyślnie. Od paru dni wiem, że będę miał kolejne dziecko, tym razem z moją nową wybranką. Wynajmujemy z moją kobietą mieszkanie, z żoną rozszedłem się bez większego konfliktu. Tzn. nie rozmawiamy w ogóle, nie było w mojej obecności histerii, płaczów czy czegoś w podobie. Romowy prowadzimy tylko tyle ile potrzeba względem dzieci. Żona chyba dobrze to przeżyła tym bardziej, że może non stop liczyć na wsparcie finansowe jeśli chodzi o dzieci. Z dziecmi kontakt też mam dobry, a tego najbardziej się bałem, że się odwrócą ode mnie. Może gdyby to były małe dzieci inaczej by to znosiły. A i co najważniejsze jesteśmy w trakcie rozwodu i liczę na weselicho w tym roku jeszcze. Dziękuję wszystkim za rady, moje życie zostało odwrócone do góry nogami, ale nie żałuję tego. W końcu jestem w pełni szczęśliwy, a moja już prawie była żona wiem, że sobie poradzi. Kobiety są mocne psychicznie. Dziękuje Wam jeszcze raz za wszystko. Jestem niesamowicie szczęśliwy
. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz, ale mi niedobrze
|
|
|
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2014-01-07 o 13:50 |
||
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Twojej zonie zycze poznania wartosciowego mezczyzny a nie tchorza jak Ty, ktory ucieka gdy mu sie nudzi i robi dziecko innej w ramach zmiany swojego zycia. Kryzys wieku sredniego, pewnie ludzie maja z Ciebie niezle polewki ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.