![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Alien - banalny czy nowatorski?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
never say no to panda
|
to ja zupełnie z innej beczki - bo chyba nikt wcześniej nie poruszył tego tematu:
Ludziska, nie zauważyliście, że w pewnym momencie coś stało się z Alienem? mam w łapkach dwie buteleczki Aliena: 90ml - kupione ok. 1-1,5 roku temu - pod światło widać, że płyn w środku jest wyraźnie ciemniejszy (bardziej fioletowy), niż szkło buteleczki 60ml - w wersji Show Collection (czyli zachwalana przeze mnie wersja ze złotą bransoletą) - pod światło płyn jest przezroczysty (w kolorze flaszeczki) - i mogłabym myśleć, że wcisnęli mi podróbę, gdyby nie zakup w S. :/ wcześniej na zlocie łódzkim omawiałam ten problem bodajże z Sasią, bo zamówione przez nią próbeczki Aliena też były przezroczyste, ewentualnie leciuteńko fioletowawe (a i jej wcześniejsze alienowe próbasy, i moje, były fioletowe), ale stwierdziłyśmy, że może podróbkarstwo dotknęło też "firmowych" próbasów, ale to chyba jednak nie to... i nie wiem, co mam o tym myśleć
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
CBRko, a pachną tak samo?
Może trochę pogrzebali w składzie? Aż ''zajrzałam'' do mojej flaszeczki , ( 60 ) i plyn jest zdecydowanie ciemniejszy niż szklo... Flacha ma juz ze dwa lata... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
W mojej 30-tce (przybyłej do mnie kilka dni temu) płyn jest zdecydowanie jaśniejszy od buteleczki.
Muszę porównać obydwa zapachy jednocześnie bo mam jeszcze odleweczkę od Cbr i w tej odlewce płyn jest ciemno fioletowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
mój, kupiony miesiąc temu (60ml), jest jaśniutki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
never say no to panda
|
@anastazjaa - wydaje mi się, że ten ciemniejszy jest taki bardziej esencjonalny i killerowaty, natomiast przezroczysty jakiś taki "nie do końca"
Sasia miała takie same wrażenia, że te przezroczyste fioleczki, to już nie ten sam Alien i jakiś taki ulotniejszy ale może się wzajemnie zasugerowałyśmy, że cuś jest nie tak :/ dlatego się wypytuję Was, czy coś też zauważyłyście, czy to tylko moje fixum-dyrdum ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
No kurcz...mozliwe,że cos zmienili...chyba by nie kombinowali z kolorem tylko....
Aż obwącham ''jasną'' wersję pzry najbliższej okazji... Wole Aliena kilera ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja psiknęłam ciemnym i jasnym
![]() Cbr, a Ty kiedyś kupiłaś miniaturkę ze sprayem taką właśnie jasną i tam zdaje się też zapach nie był tam mocny, masz ją jeszcze żeby porównać z tym jasnym z zabransoletkowanej butelki? No nic... pewnie coś namieszali i od jakiegoś czasu robią tylko jasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
never say no to panda
|
to ja może dodam parę fotek:
fotka 1 - po lewej: "starszy" Alien, widać, że ta resztka płynu (ok. 30ml pozostało, nawet mniej) jest ciemniejsza od reszty flachy; po prawej: "nowszy" Alien - cała flaszka jasna, płyn prawie pod łebek Aliena, bo flachonik pełny fotka 2 - espeszyli for Asiulka - bransoletka na Alienku 60ml i 90ml (zdjęłam z 60ml i przmierzyłam na starą 90tkę ![]() *edit - odnośnie miniaturki (tej rozkręcanej, w kształcie kryształu) - mam i zaraz polecę porównać - na pewno w zestawieniu z tym Alienem ciemnym, miniaturka wypada słabiutko (zresztą pisałam już gdzieś o tym, chyba w wątku podróbowym) mam jeszcze jedną miniaturkę Aliena - w kształcie normalnej flachy Aliena - i tam płyn jest tyż ciemny *edit2 - muszę jednak mocniej poszukać tej miniaturki, bo w szafie z resztą flaszek jej nie ma :/
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2011-01-08 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Piers do przodu
|
Ja zauważyłam również tę różnicę w trwałości Aliena - starsza wersja ma dłuższy ogon, jest nieco cięższy= mniej rozwodniony
![]() Najważniejsze, że sam zapach się nie zmienił ![]()
![]() |
#131 | |
never say no to panda
|
znalazłam na fragrantice recenzję alienowego żelu perfumowego (pośród recenzji Alien edp)
Cytat:
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2011-01-08 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kusicie tym alienowym żelem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
never say no to panda
|
próbowałam - noł łej bez rozginania, a ja się rozgiąć boję, że trzaśnie mi i tyle będzie z radochy :/
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
dlaczego mój Alien tak szybko znika z mojej skóry?
![]() w moim płyn też jest jaśniejszy od flakonika... ale podejrzane to, że tak szybko się ulatnia. na innych wyczuję go z daleka, a u mnie parę godzin i nie ma śladu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Witajcie, mam pytanie
Kupiłam niedawno 30ml Alien EDP. Mam pytanie, czy górna cześć buteleczki też lekko kiwa się Wam na boki czy tez jest osadzona sztywno? Nie wiem czy to ma tak być czy moja buteleczka jest uszkodzona ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi. P.s.Buteleczka ta jest przeznaczona do uzupełniania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Ja podpinam się poniekąd pod pytanie wizażanki wyżej. W moim alienie te część która jest kołnierzem kosmity potwornie się rusza na wszystkie strony, jakby zaraz miała się odłamać. przy tym strasznie skrzypi przy tym ruszaniu. jest to pojemność 60 ml z możliwością uzupełnienia. powiedzcie proszę, co mam o tym myśleć ![]() aha, alien pochodzi ze sklepu wolnocłowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Podbijam. Jesienią wychodzi nowa limitowana seria zapachów Muglera " The Taste of Fragrance"
http://www.basenotes.net/content/792...mentid=2214622 Co myślicie o Alienie z dodatkiem maślano-solnego karmelu? Chciałam słodszej wersji Aliena, ale to mnie trochę przeraża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodsza wersja Aliena to dla mnie likierowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Likierowego mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że i tak kupię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Brzmi apetycznie
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny odświeżam wątek, w końcu przekonałam się do Aliena, ba zakochałam się w nim, ale...
Kupiłam na mojezapachy. pl flachę 60 ml, zamawiałam tam już wcześniej i otrzymywałam towar oryginalny więc i tym razem się nie obawiałam. Jednak zastanawiam się czy to ze mną jest coś nie tak czy z moim Alienem ![]() ![]() ![]() Perfumy wydają się być ok, butelka nie budzi zastrzeżeń, zafoliowane, wszystkie kody na swoim miejscu, w kartoniku dodatkowo 2 mini książeczki od T. Muglera i kod pozwalający zarejestrować się na stronie. Nie wiem co jest grane, chyba Alien mnie już nie lubi...ale aż tak? Wczoraj wszystko zwalałam na to, że psiknęłam się w aptekarskich ilościach, ale dzisiaj popsikałam się solidnie ze 4 razy...2 psiki na szyję, raz na kark i raz na dekolt i co?? Po godzinie pytam się koleżanki czy czuje ode mnie jakiś zapach, a ona że nic nie czuje...dopiero po maksymalnym zbliżeniu się do mnie i głębokim wdechu powiedziała, że coś tam delikatnie czuć, ale chyba musiałam się ledwo kroplą maznąć... ![]() Jest mi smutno bo tak kocham ten zapach... Czy może to wynikać z tego, że choć perfumy oryginalne to stare i dlatego zapach mało intensywny? Czy po prostu nie mój, nie lubi się z moją skórą? Kiedy psikałam się w perfumerii było go czuć długo przez kilka godzin i dość intensywnie, co prawda z nadgarstka znikał dość szybko, ale na zgięciu łokcia trzymał się przyzwoicie... Nie wiem co o tym myśleć... Poza tym choć chwilę po psiknięciu jest ostry i wyrazisty to po chwili robi się na mnie strasznie mdły, nijaki...takie kwiatki sratki, a pamiętam że kiedyś pięknie się na mnie rozwijał ![]() Edytowane przez pandulek Czas edycji: 2011-09-07 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
pandulek, przeczytaj początek tej strony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.