Alien - banalny czy nowatorski? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 20:48   #121
Emiks
Zakorzenienie

Dot.: Alien - banalny czy nowatorski?

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
zadsłam pytanie o żel za forum gazetowym, chyba mogę zacytować odpowiedz naszego forumowego eksperta - forevermore
"To Alien w limitowanej formie przedstawionej na gwiazdke 2009- zelowa wersja z brokatem, do stosowania na szyje, czy cialo na wieksze wyjscia. Trwale perfumuje, choc blizej ciala, niz woda, swieci sie z lekka, ze zlotymi refleksami. Widuje go czasem na przecenie zagranica, tu cena jest b. atrakcyjna."
I wszystko jasne nie ma to jak zasiegnięcie informacji u eksperta a i odrobina błysku w karnawale nie zaszkodzi
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 11:33   #122
cbr
never say no to panda

GG do cbr

to ja zupełnie z innej beczki - bo chyba nikt wcześniej nie poruszył tego tematu:
Ludziska, nie zauważyliście, że w pewnym momencie coś stało się z Alienem?
mam w łapkach dwie buteleczki Aliena:
90ml - kupione ok. 1-1,5 roku temu - pod światło widać, że płyn w środku jest wyraźnie ciemniejszy (bardziej fioletowy), niż szkło buteleczki
60ml - w wersji Show Collection (czyli zachwalana przeze mnie wersja ze złotą bransoletą) - pod światło płyn jest przezroczysty (w kolorze flaszeczki) - i mogłabym myśleć, że wcisnęli mi podróbę, gdyby nie zakup w S. :/
wcześniej na zlocie łódzkim omawiałam ten problem bodajże z Sasią, bo zamówione przez nią próbeczki Aliena też były przezroczyste, ewentualnie leciuteńko fioletowawe (a i jej wcześniejsze alienowe próbasy, i moje, były fioletowe), ale stwierdziłyśmy, że może podróbkarstwo dotknęło też "firmowych" próbasów, ale to chyba jednak nie to...

i nie wiem, co mam o tym myśleć
Stary 2011-01-08, 12:35   #123
anastazjaaa2
Zakorzenienie

CBRko, a pachną tak samo?
Może trochę pogrzebali w składzie?
Aż ''zajrzałam'' do mojej flaszeczki , ( 60 ) i plyn jest zdecydowanie ciemniejszy niż szklo...
Flacha ma juz ze dwa lata...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 12:39   #124
Asiuuuuula
Zakorzenienie

W mojej 30-tce (przybyłej do mnie kilka dni temu) płyn jest zdecydowanie jaśniejszy od buteleczki.
Muszę porównać obydwa zapachy jednocześnie bo mam jeszcze odleweczkę od Cbr i w tej odlewce płyn jest ciemno fioletowy .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 12:39   #125
jowisz
Zakorzenienie

mój, kupiony miesiąc temu (60ml), jest jaśniutki.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 13:09   #126
cbr
never say no to panda

GG do cbr

@anastazjaa - wydaje mi się, że ten ciemniejszy jest taki bardziej esencjonalny i killerowaty, natomiast przezroczysty jakiś taki "nie do końca"
Sasia miała takie same wrażenia, że te przezroczyste fioleczki, to już nie ten sam Alien i jakiś taki ulotniejszy
ale może się wzajemnie zasugerowałyśmy, że cuś jest nie tak :/
dlatego się wypytuję Was, czy coś też zauważyłyście, czy to tylko moje fixum-dyrdum
Stary 2011-01-08, 14:08   #127
anastazjaaa2
Zakorzenienie

No kurcz...mozliwe,że cos zmienili...chyba by nie kombinowali z kolorem tylko....
Aż obwącham ''jasną'' wersję pzry najbliższej okazji...
Wole Aliena kilera ;-)
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 14:59   #128
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja psiknęłam ciemnym i jasnym Alienem na ręce i moim zdaniem ciemny jest mocniejszy...
Cbr, a Ty kiedyś kupiłaś miniaturkę ze sprayem taką właśnie jasną i tam zdaje się też zapach nie był tam mocny, masz ją jeszcze żeby porównać z tym jasnym z zabransoletkowanej butelki?
No nic... pewnie coś namieszali i od jakiegoś czasu robią tylko jasne .
Stary 2011-01-08, 15:09   #129
cbr
never say no to panda

GG do cbr

to ja może dodam parę fotek:
fotka 1 - po lewej: "starszy" Alien, widać, że ta resztka płynu (ok. 30ml pozostało, nawet mniej) jest ciemniejsza od reszty flachy; po prawej: "nowszy" Alien - cała flaszka jasna, płyn prawie pod łebek Aliena, bo flachonik pełny
fotka 2 - espeszyli for Asiulka - bransoletka na Alienku 60ml i 90ml (zdjęłam z 60ml i przmierzyłam na starą 90tkę )

*edit - odnośnie miniaturki (tej rozkręcanej, w kształcie kryształu) - mam i zaraz polecę porównać - na pewno w zestawieniu z tym Alienem ciemnym, miniaturka wypada słabiutko (zresztą pisałam już gdzieś o tym, chyba w wątku podróbowym)
mam jeszcze jedną miniaturkę Aliena - w kształcie normalnej flachy Aliena - i tam płyn jest tyż ciemny

*edit2 - muszę jednak mocniej poszukać tej miniaturki, bo w szafie z resztą flaszek jej nie ma :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg alien1.jpg (58,1 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg alien2.jpg (75,9 KB, 136 załadowań)

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-01-08 o 15:14
cbr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 15:22   #130
Katty_p13
Piers do przodu

Ja zauważyłam również tę różnicę w trwałości Aliena - starsza wersja ma dłuższy ogon, jest nieco cięższy= mniej rozwodniony

Najważniejsze, że sam zapach się nie zmienił
Stary 2011-01-08, 17:01   #131
cbr
never say no to panda

GG do cbr

znalazłam na fragrantice recenzję alienowego żelu perfumowego (pośród recenzji Alien edp)
Cytat:
I'm not on the best of terms with white florals, particularly clingy ones. The jasmine in Alien is irritating to me in warm weather , so Alien EdP is not something that I own or wear. However, Alien's GOLD EXCESS D'OR PRECIOUS PERFUME GEL is wonderful, particularly in cold weather.

Alien Gold Gel goes on light and smooth. Although it has a heavy jasmine top, Alien Gold Gel morphs into a sweet ambery, vanillic & woody skin scent on me that never loses Alien's impression. It's definitely Alien, but for me the gel is so much better than the juice. The white florals don't cling or cloy as much.

Not surprisingly, the gel is purple but supposedly has gold shimmer (which does not shimmer on my skin, thankfully). I have to use a decent quantity of this (several pumps), so it won't last as long as an edp juice. However, the scent is much more concentrated than a body lotion. The gel is not meant to be used as a lotion, and I think it's best applied to selected areas of the body, like the decollete.

If you like the impression of Alien but not white florals that cling forever, give the perfume gel a try. Alien Gold gel is in a gold box with the cylindrical, non-glass, non-refillable bottle. (It's shown above in one of the print ads.) I found a 30ml bottle of Alien D'Or, new sealed stock, on Black Friday. It's a great value and a limited edition. I wish I bought more.

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-01-08 o 17:48
cbr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 17:27   #132
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
znalazłam na fragrantice recenzję alienowego żelu perfumowego (poród recenzji Alien edp)
Ale kusisz
Brzmi super
soulie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 22:32   #133
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
to ja może dodam parę fotek:
fotka 1 - po lewej: "starszy" Alien, widać, że ta resztka płynu (ok. 30ml pozostało, nawet mniej) jest ciemniejsza od reszty flachy; po prawej: "nowszy" Alien - cała flaszka jasna, płyn prawie pod łebek Aliena, bo flachonik pełny
fotka 2 - espeszyli for Asiulka - bransoletka na Alienku 60ml i 90ml (zdjęłam z 60ml i przmierzyłam na starą 90tkę )

*edit - odnośnie miniaturki (tej rozkręcanej, w kształcie kryształu) - mam i zaraz polecę porównać - na pewno w zestawieniu z tym Alienem ciemnym, miniaturka wypada słabiutko (zresztą pisałam już gdzieś o tym, chyba w wątku podróbowym)
mam jeszcze jedną miniaturkę Aliena - w kształcie normalnej flachy Aliena - i tam płyn jest tyż ciemny

*edit2 - muszę jednak mocniej poszukać tej miniaturki, bo w szafie z resztą flaszek jej nie ma :/
Ojjj, pięknie się flaszka prezentuje w tej bransolecie , ale kurcze czy ona (ta ozdoba) warta aż dwóch stów? Niemniej jednak nadal pozostaje w sferze marzeń . Próbowałaś założyć ją na rękę ?

Kusicie tym alienowym żelem .
Stary 2011-01-09, 23:23   #134
cbr
never say no to panda

GG do cbr

próbowałam - noł łej bez rozginania, a ja się rozgiąć boję, że trzaśnie mi i tyle będzie z radochy :/
Stary 2011-01-13, 16:56   #135
peiz
Raczkowanie

dlaczego mój Alien tak szybko znika z mojej skóry?

w moim płyn też jest jaśniejszy od flakonika...
ale podejrzane to, że tak szybko się ulatnia. na innych wyczuję go z daleka, a u mnie parę godzin i nie ma śladu.
Stary 2011-02-04, 17:09   #136
renia4985
Przyczajenie

Witajcie, mam pytanie

Kupiłam niedawno 30ml Alien EDP. Mam pytanie, czy górna cześć buteleczki też lekko kiwa się Wam na boki czy tez jest osadzona sztywno? Nie wiem czy to ma tak być czy moja buteleczka jest uszkodzona

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

P.s.Buteleczka ta jest przeznaczona do uzupełniania.
renia4985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 13:48   #137
bree_van_de_kamp
Raczkowanie

Dziewczyny!

Ja podpinam się poniekąd pod pytanie wizażanki wyżej. W moim alienie te część która jest kołnierzem kosmity potwornie się rusza na wszystkie strony, jakby zaraz miała się odłamać. przy tym strasznie skrzypi przy tym ruszaniu. jest to pojemność 60 ml z możliwością uzupełnienia. powiedzcie proszę, co mam o tym myśleć
aha, alien pochodzi ze sklepu wolnocłowego
bree_van_de_kamp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 22:54   #138
ashka81
Raczkowanie

Podbijam. Jesienią wychodzi nowa limitowana seria zapachów Muglera " The Taste of Fragrance"
http://www.basenotes.net/content/792...mentid=2214622
Co myślicie o Alienie z dodatkiem maślano-solnego karmelu? Chciałam słodszej wersji Aliena, ale to mnie trochę przeraża
ashka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 23:01   #139
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashka81 Pokaż wiadomość
Podbijam. Jesienią wychodzi nowa limitowana seria zapachów Muglera " The Taste of Fragrance"
http://www.basenotes.net/content/792...mentid=2214622
Co myślicie o Alienie z dodatkiem maślano-solnego karmelu? Chciałam słodszej wersji Aliena, ale to mnie trochę przeraża
Aaaaaaa! Chcę wszystkie 4 flachy !

Słodsza wersja Aliena to dla mnie likierowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 05:11   #140
ashka81
Raczkowanie

Likierowego mam Chciałabym jeszcze słodszego Tylko nie wiem, czy karmel to dobra droga, a już masło mnie trochę odrzuca.
Stary 2011-07-05, 07:04   #141
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashka81 Pokaż wiadomość
Likierowego mam Chciałabym jeszcze słodszego Tylko nie wiem, czy karmel to dobra droga, a już masło mnie trochę odrzuca.
Nie pozostaje chyba nic innego jak kupić i się przekonać .
Ale fakt, te masło tak ciut dziwnie brzmi, może będzie go zdecydowanie mniej niż karmelu
Stary 2011-07-05, 07:39   #142
sotie
Zadomowienie

oo, już zaczynam oszczędzać

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 07:45   #143
ashka81
Raczkowanie

Obawiam się, że i tak kupię Przedłużam odwyk i odkładam na nowego Aliena Już bym chciała położyć swoje ręce na próbce
Stary 2011-07-06, 01:10   #144
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Brzmi apetycznie

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 15:56   #145
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sotie Pokaż wiadomość
oo, już zaczynam oszczędzać
ja też, ja też
chcę
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 14:52   #146
pandulek
Zadomowienie

Dziewczyny odświeżam wątek, w końcu przekonałam się do Aliena, ba zakochałam się w nim, ale...
Kupiłam na mojezapachy. pl flachę 60 ml, zamawiałam tam już wcześniej i otrzymywałam towar oryginalny więc i tym razem się nie obawiałam. Jednak zastanawiam się czy to ze mną jest coś nie tak czy z moim Alienem Zapachu prawie w ogóle na mnie nie czuć, chwilę po psiknięciu owszem ale po około 2 h zapach znika Gdzie ten kiler? Gdzie ten ogon?
Perfumy wydają się być ok, butelka nie budzi zastrzeżeń, zafoliowane, wszystkie kody na swoim miejscu, w kartoniku dodatkowo 2 mini książeczki od T. Muglera i kod pozwalający zarejestrować się na stronie. Nie wiem co jest grane, chyba Alien mnie już nie lubi...ale aż tak?
Wczoraj wszystko zwalałam na to, że psiknęłam się w aptekarskich ilościach, ale dzisiaj popsikałam się solidnie ze 4 razy...2 psiki na szyję, raz na kark i raz na dekolt i co?? Po godzinie pytam się koleżanki czy czuje ode mnie jakiś zapach, a ona że nic nie czuje...dopiero po maksymalnym zbliżeniu się do mnie i głębokim wdechu powiedziała, że coś tam delikatnie czuć, ale chyba musiałam się ledwo kroplą maznąć...
Jest mi smutno bo tak kocham ten zapach...
Czy może to wynikać z tego, że choć perfumy oryginalne to stare i dlatego zapach mało intensywny? Czy po prostu nie mój, nie lubi się z moją skórą?
Kiedy psikałam się w perfumerii było go czuć długo przez kilka godzin i dość intensywnie, co prawda z nadgarstka znikał dość szybko, ale na zgięciu łokcia trzymał się przyzwoicie...

Nie wiem co o tym myśleć...

Poza tym choć chwilę po psiknięciu jest ostry i wyrazisty to po chwili robi się na mnie strasznie mdły, nijaki...takie kwiatki sratki, a pamiętam że kiedyś pięknie się na mnie rozwijał

Edytowane przez pandulek
Czas edycji: 2011-09-07 o 14:54
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 15:16   #147
Asiuuuuula
Zakorzenienie

pandulek, przeczytaj początek tej strony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 15:20   #148
pandulek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
pandulek, przeczytaj początek tej strony
Asiuuuuula czytałam, wiem, że w formule musieli coś grzebać i tak- mój płyn jest jasniejszy od buteleczki, ale nie sądziłam, że aż tak słaby będzie..
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 15:25   #149
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandulek Pokaż wiadomość
Asiuuuuula czytałam, wiem, że w formule musieli coś grzebać i tak- mój płyn jest jasniejszy od buteleczki, ale nie sądziłam, że aż tak słaby będzie..
Na mnie się trzyma przyzwoicie (chociaż killerem nie jest a wersja likierowa owszem) ale jak miałam odlewkę z flaszki z ciemniejszym płynem to zapach był mocniejszy
Stary 2011-09-07, 15:32   #150
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Na mnie się trzyma przyzwoicie (chociaż killerem nie jest a wersja likierowa owszem) ale jak miałam odlewkę z flaszki z ciemniejszym płynem to zapach był mocniejszy
mam butelkę z jaśniejszym płynem i jego trwałość na mojej skórze jest naprawdę przyzwoita 4-5h spokojnie-jako mocno wyczuwalny.Dodam,że nie znam wersji z płynem ciemniejszym-także skali porównawczej brak
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości