![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ubezpieczenie
poszlam do urzedu pracy zaraz po odebraniu dyplomu wlasnie w celu otrzymania ubezpieczenia, polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo jest po maturze, licencjacie, magistrze .Nikt nie wie czy aplikujesz na doktorat a legitymacje masz podbita do kiedy? u mnie obrona byla w lipcu i normalnie zleceniowke mialam studencka do konca pazdziernika.(tak jak legitymacje). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Na nic nie czekaj. Jezeli po studiach nie podjela zadnej pracy zarobkowej to idz i zarejestruj sie jako bezrobotna. To nic nie kosztuje, a bedziesz miala spokoj.
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Przyczajenie
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;53484041]poszlam do urzedu pracy zaraz po odebraniu dyplomu wlasnie w celu otrzymania ubezpieczenia, polecam[/QUOTE]
o właśnie bo ja dyplom dostane dopiero w grudniu, jako zaświadczenie że uczelnie skończyłam w dziekanacie skserowali mi tą ostatnią strone z indeksu i dali pieczątke. To wystarczy? Cytat:
Staram się o prace w jednej firmie i w zasadzie mogą mi z dnia na dzień zadzwonić dlatego się tak z tym wstrzymywałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Bezrobotna z wyboru - ubezpieczenie.
Witam. Ostatnio zdecydowałam że nie chce pracować ponieważ chcę cały swój czas poświęcić dziecku i domu. Ponadto nie mam opieki do dziecka, a na różnego rodzaju instytucje które zapewniają dziecku opiekę podczas gdy ja będę w pracy poprostu mnie nie stać. Nie mam też męża. Chcę sama opłacać swoje ubezpieczenie, tylko proszę powiedzieć gdzie mam się udać? Do ZUS? Ile będzie kosztować takie ubezpieczenie dla mnie? W posredniaku nie chce się rejestrować ponieważ i tak zaraz mnie wywala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Work, work, work
|
Dot.: Bezrobotna z wyboru - ubezpieczenie.
Cytat:
Reszta informacji tutaj: http://www.nfz.gov.pl/dla-pacjenta/z...e-dobrowolnie/
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Ile muszę wypracować na umowie zleceniu, żeby mieć ubezpieczenie zdrowotne?
Cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Dot.: Ile muszę wypracować na umowie zleceniu, żeby mieć ubezpieczenie zdrowotne?
Nie ma takiego progu/kwoty itd. Wystarczy, że nie masz innego tytułu do ubezpieczenia zdrowotnego, to z automatu obejmą Cię wszystkie składki (poza dobrowolną chorobową).
Problemem może być jedynie Pracodawca, gdyż nie bardzo są chętni do opłacania składek (zwłaszcza społecznych) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia dzienne,ubezpieczenie,UP, ZUS.
Podłączę się trochę pod wątek. Mam pytanie odnośnie do studiów i zusu
![]() Pracuję na umowie o dzieło od maja zeszłego roku (nowa umowa średnio co 2 miesiące) - w maju jeszcze studiowałam na jednej uczelni, więc podałam pracodawcy jej dane. Skończyłam te studia 6 lipca. 7 sierpnia zostałam przyjęta do grona studentów innej uczelni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą umowa o dzieło co miesiąc i to pewnie kiedy pracujesz w pełnym wymiarze godzin to kpina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Pracodawca ma mieć tylko potwierdzoną informację, że studiujesz, bo ubezpieczenie masz u rodzica (o ile Cię zgłosił i masz poniżej 26lat).
![]() |
#133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Pytanie odnosnie ubezpieczenia zdrowotnego
Witam. Mam nadzieje ze uzyskam tutaj od Was porade. Mialam umowe na 3 mc na okres probny ale zaszlam w ciaze i zostala przedluzona do dnia porodu. Powiedzcie proszę co z ubezpieczeniem po porodzie zeby nie placic za szpital. Ktos mi powiedzial ze zasilek maciezynski mi sie nie nalezy wiec ubezpieczenia z zusu nie bede miec. Nie wiem ile w tym prawdy .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie odnosnie ubezpieczenia zdrowotnego
Cytat:
![]() |
![]() |
#136 | |
Life is a drink ...
|
Dot.: Pytanie odnosnie ubezpieczenia zdrowotnego
Cytat:
Druga sprawa - macierzyński i tak Ci się należy - te 20tygodni, tylko papiery musisz złożyć do ZUSu, bo rodzicielski na bank Ci nie przysługuje skoro umowa wygaśnie. Niech mnie ktoś poprawi w razie wu.. ale znajoma też miała taką sytuacje ale to było z 2,3 lata temu może przepisy się zmieniły...
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Dot.: ubezpieczenie
Ja mam ubezpieczenie w /reklama/ i jestem zadowolona, różne opcje cenowe do wyboru, więc bez sciemy można znaleźć cos dla siebie.
Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2019-12-16 o 20:40 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.