![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Sylwia, nie bardzo dam radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||||||
Zakorzenienie
|
i ja i ja !
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42298465]Dziewczyny spotkanie w czwartek wam pasuje?[/QUOTE] kurcze mój tż ma wolne i pewnie będziemy spędzać razem ale to nie kierujcie się mną jakby coś ![]() Cytat:
Gratulacje dla męża! I róbmy prawko, kurde ja muszę... może od next miesiąca się wezmę....Kiedy planujesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A sukienka nie ta :P ta zielona co miałam na wcześniejszym weselu, muszę wprawić nowy zamek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde, ale mi się dziś nic nie chce, NIC
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deserek albo jogurcik? Moja KIEDYŚ jadła max kilka łyżeczek - teraz ma zaciśnięte usta, na wszystko, na warzywa i obiadek też. Wcisnę jakoś jedną, dwie łyżeczki bo się łudzę, że może jak smak poczuje to zacznie jeść. Otóż nie. Nawet buzi nie otwiera. Wielkim osiągnięciem kilka dni temu było jak zjadła kawałeczek brokuła rozgniecionego w moich palcach i podawanego do buzi bezpośrednio. Ugotowałam z nadzieją drugi raz - a gdzie tam, nie zje. Co moje dziecko zje? Nie wiem, chyba nic poza piersią, - jedyne co zje zawsze to jedna kukurydziana chrupka. Nie pamiętam kiedy JADŁA coś ze słoiczka np - cokolwiek, jedną łyżeczkę. Jak ja jej coś daję : owoc , cokolwiek - nie zje. Piotruś Lady jabłko ssie - moja jakby dostała cytrynę. Skrzywi się, poślini, rzuci, koniec jedzenia. NIGDY nie widziałam,żeby się cieszyła na widok jedzenia. Soku też nie wypije. 22.08 skończymy 7 miesięcy, dodam dla przypomnienia;( Jak ja jem - owszem, patrzy, wczoraj byliśmy w Olimpie na obiedzie, razem z teściami - na zaproszenie mojego Tż - siedziala cały obiad w foteliku samochodowym, śmiała się, cudnie gadała i zjadała stopę. Wkoło same zapachy, lotto jej to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Debrah, wiesz, pisałam tu chyba - córa koleżanki tylko piersiowa do roku czasu, przez 8mcy nie chciała jak Amelka - NIC. Po skończonym 8mcu się odwidziało - dojrzała
![]() A jakbyś chrupka pomaczała w czymś? albo mieszała rzeczy ze swoim mlekiem? Sciskam, bo takie niejedzenie z Agatką przechodziłam i wiem, jaki to stres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42303312]Debrah, wiesz, pisałam tu chyba - córa koleżanki tylko piersiowa do roku czasu, przez 8mcy nie chciała jak Amelka - NIC. Po skończonym 8mcu się odwidziało - dojrzała
![]() A jakbyś chrupka pomaczała w czymś? albo mieszała rzeczy ze swoim mlekiem? Sciskam, bo takie niejedzenie z Agatką przechodziłam i wiem, jaki to stres ![]() Kiedyś kaszę na swoim mleku chciałam dać - a gdzie tam, fuujj. Chrupka pomaczam może dziś, właśnie troszkę podgrzewam jej jogurt, jadła z piersi dawno, może głodniejsza to coś zje... Wiesz, stres jest przede wszystkim przez te wszystkie KOMENTARZE - do tego stopnia, że mam stres jak ktoś u nas jest i mam jej spróbować podać jedzenie. T. wczoraj mówi do mnie, żeby może jej zamiast tego jogurtu (hipp) dać coś konkretniejszego, pytam się co, ona..."pudding jakiś, gęściejsze coś, może... DANONKA?" ![]() ![]() Zaprotestowałam ostro kwitując że danonki to słodki chemiczny syf i dla tak małego dziecka się nie nadają ![]() I sama już się stresuję, nie wiem kiedy jej próbować dać posiłek, kiedy się wstrzelić w dobry moment, a zresztą co za różnica kiedy ona nie chce nic;( A ja studia zaraz i na cały dzień będę weekendami wychodzić, teraz ona nie zje nawet tego 1/3 słoiczka który zjadała w czerwcu ![]() A przecież butelki też niet. Kaszki niet. NIC. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Witam się w nowym wątku
![]() Widzę, że temat rozszerzania diety to taka sama zagwostka jak i karmienie piersią. Ehhh u nas podobnie jak u Was. Raz przez tydzień zajadamy super obiady a później nagle niet i już. Zaczęłam rozszerzanie jakieś 2 miesiące temu a nadal jesteśmy w lesie. Ale nie przejmuję się-wszystko z czasem ![]() Harrego wielbię ![]() U nas gorszych dni ciąg dalszy-jeszcze jedna górna jedynka czeka, do tego Mała już nie poleży bo wielce dorosła siedzieć chce lub udawać, że chodzi a już najlepoej u taty na rękach z mamą w roli clowna ![]() Witam Mamę dwóch przystojniaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Debrah, a od kogoś innego zje? Dorcia wczoraj obiadu ode mnie nie, od tatusia tak. A może temp. nie taka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42303629]Debrah, a od kogoś innego zje? Dorcia wczoraj obiadu ode mnie nie, od tatusia tak. A może temp. nie taka?[/QUOTE]
Nie zje, nie robi jej różnicy... Jesteśmy po jogurcie. Jakimś cudem zjadła ze 4 łyżeczki, potem był bunt, więc próbowałam patentu z chrupką, zjadła krzywiąc się maczaną jedną, krótką. Potem buntu dalszy ciąg, ale chyba spać jej się chce, bo oczka trze już. Zdziwiłam się bo niedawno wstała z długaśnej jak na nią (godzinnej) drzemki. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- A nie mówiłam Wam, jak cudnie mi się Mała rozgadała! Muszę ją nagrać, ciągle kłapie dziobem jak papay,z przejęciem, i tylko monologi "a da dam dzia dzia, daaaaa" słyszę i widzę dwa małe ząbki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
A tak sobie jeszcze myślę - pleśniawek niet? gardło czyste? probiotyk dajesz? bo czasem pomaga na apetyt też poprawa flory bakteryjnej jelit. Ulewa czy nie? Aaaa, jeszcze, morfo robiłaś? jeśli niee to morfo + poziom żelaza, anemia też może być przyczyną niecheci do jedzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Nocka cudna! ![]() ![]() Zaliczyliśmy mega zakupy w rossie, niestety Polczas zaliczył mega kupala już w drodze do sklepu, więc z innych planów trzeba było zrezygnować - aż jej przeciekło przez pampa. ![]() Cytat:
![]() ![]() A za spanie do 8 ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42303846]A tak sobie jeszcze myślę - pleśniawek niet? gardło czyste? probiotyk dajesz? bo czasem pomaga na apetyt też poprawa flory bakteryjnej jelit. Ulewa czy nie? Aaaa, jeszcze, morfo robiłaś? jeśli niee to morfo + poziom żelaza, anemia też może być przyczyną niecheci do jedzenia.[/QUOTE]
Nie ma plesniawek, gardło ok, probiotyku już nie dostaje. Morfo nie było. Nie wiem czy to jest niechęć...wyjelam z krzesełka bo widze że spiaca, biorę na ręce i idę do pokoju, a ona się odwraca bokiem, buzię otwiera i piersi szuka.... Aktualnie piszę z telefonu bo właśnie najadla sie jak baczek i odleciała w sen przy okazji. Nie to ze jeść nie chce, ona chce MLEKA jedynie... Jest bardzo wesołym pogodnym, ruchliwym dzieckiem przy tym.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
szaja moj tz podjal wyzwanie i uczy sie Kaziololo ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dawałam ją na półleżąco to sama mi się podnosiła i siadała ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- uuuhuhuhuhuhu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- I co z tym spotkaniem w czwartek?????
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-17 o 12:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Widzę że ciekawe jesteście czemu się widzimy. Już wam mówię. To zupełnie nie ode mnie zależne bo ja najchętniej już bym go do końca życia nie chciała widzieć ![]() On ma dobre stosunki z moimi rodzicami do tej pory i jak przychodzi czas wywózki drewna z lasu to on po prostu pomaga. Ma transport z którym u nas ciężko. Przywykłam już do jego "odwiedzin" ale nie ukrywam że jest to dla nas nie zręczne. Szczególnie dla Mariusza. Pstryniu-mój mąż wie oczywiście ![]() ![]() Bokeh- tak jak pisałam najlepiej byłoby gdyby nasze drogi się rozeszły bo po takim spotkaniu on często wraca do tego co było... Często rywalizuje z moim mężem(chce być lepszy). No i znając życie zacznie wpadać w niezapowiedziane odwiedziny. Kiedyś powiedział mi że nigdy nie przestanie mnie kochać,nawet proponował żebym zostawiła Mariusza i wróciła do niego ![]() Dodam tylko że ma też żonę i dwójkę dzieci (jedno nie jego ale dziecko jednak). A moi rodzice nie wiedzą że byliśmy razem-tylko mój brat i siostra ![]() ![]() Co do robienia się na bóstwo... Hmm ubrana jestem ładnie. Mejkap jest... Ale dla męża ![]() Miałam przez niego trochę kłopotu-tak był szalenie zakochany. Raz miał próbę samobójczą za którą mnie obwiniał... Moda na sukces dziewczyny ![]()
#135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
![]() caly watek czeka na efekt koncowy ![]() powodzenia! Polska trzyma za niego kciuki! ![]() Cytat:
![]() jednak wspolczuje ![]() --------------- musze se jakiegos buta kupic, najlepiej 2 pary, jasne i ciemne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje kochane niebieskie oczęta ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-17 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Meneq, wow, jestem pod wrażeniem
![]() ![]() Silver, cudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
ale jestem zła.....
![]() No silver ja w czwartek raczej nie mogę, tż ma wolne i chciałabym spędzić go z nim bo nie często razem możemy spędzić dzień ![]() A Meneq mam nadzieję, że nagrasz efekt nauki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, ojj szkoda.
Ale fajnie że ma wolne i spędzicie razem dzionek. A jak to jest że ma ostatnio tyle wolnego?? Zatrudnił kogoś?? ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Laseczki, a inny dzień tygodnia?? Szaja, kiedy masz jeszcze wolne?? ![]() Kurde, zależy mi na tym spotkaniu ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Co się stało???
#141 |
Zadomowienie
|
silver dzięki za odp
![]() oczy Dari ![]() bokeh co się stało? W końcu usnął po 4 godzinach nie spania, nigdy tak nie miał zawsze chodził co 2 godziny na 30 min, chyba mi chłopak dorasta.
#142 |
Wtajemniczenie
|
![]() przyszłam się tylko przywitać i gnam dalej sprzątać ![]() Harrego Pottera to i ja lubię, ale czytać. jedną część (tę najgrubszą) jak dorwałam to od popołudnia do 3 w nocy calusieńką przeczytałam ![]() ![]() Wczoraj w Pepco kupiłam Karince sliczną dresową marynarkę za 29,90 ![]() miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Wpadam sie tylko pochwalic
![]() Ogladam mistrzostwa swiata wiec bede pozniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Łał, ale tu dzisiaj ciszaaa. My z córcią urządziłyśmy sobie 1,5 godzinną drzemkę, a teraz zajadam babkę śmietankową z dżemikiem a młoda zapyla po pokoju. Zaraz zjemy zupkę i pokulamy się na jakiś spacerek przed spaniem. Same, bo Tż w pracy
![]() Kliknęłam Ali krzesełko do karmienia, bo już mi kręgosłup siada karmiąc ją w bujaku. Poza tym ciągle muszę to prać. http://allegro.pl/s-krzeselko-do-kar...465987709.html Lady, fajnie, że Pietraszek zaczyna się przekonywać do jedzonka. Przystojniaczek. A nie odgryza sobie zbyt dużych kawałków? Bo ja raz dałam Ali brzoskwinkę w rękę i taki kawał odgryzła, że aż miała odruch wymiotny. Dobrze, że się tym nie zakrztusiła. Wyciągnęłam jej to z ust i już więcej nic do łapy nie dostała. Silver, piękne oczyska! ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() Potem czekają kryminały, ale ja bym poczytała coś lżejszego dla odmóżdżenia po całym dniu. Ostatnio tutaj był szał na jakiegoś Greya - co to to? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Taaa, a najgłośniej ryczy, jak skończy się kaszka albo jakiś deserek.
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Krowa fajne te krzesełko. Domcia prawdopodobnie dostanie jakieś z okazji chrztu. Mam nadzieję, że podobne ![]() Lady nie boisz się dawać Pietraszkowi taki kawałek ogóra? Jak to się boję nawet chrupka dać ![]() A poza tym chciałam napisać, że czuję się fatalnie, bo jestem gruba i brzydka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakies tytuły podpowiedz ![]() Bokeh co sie stało? Pietraszkowy jest lovelas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||||||
Zakorzenienie
|
uwaga, nadrabiam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecim dalej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.