Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 00:23   #121
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Witam się w nowym wątku. Już niedługo 31 tydzień, ale ten czas leci szkoda tylko że tą ciążę gorzej znoszę od poprzedniej. Wszystkie kości mnie bolą, przekrecenie się w nocy to masakra. A mała tak się wypycha że aż boli. Ja chcę już październik i już chcę urodzić.
Wrzucam zdjęcie bąbla w 30 tygodniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376695393346.jpg (50,3 KB, 37 załadowań)

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 00:26   #122
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X

jaki tu spokój,lalala

trenuję formę przed weselem, też chce wytrzymać na weselichu do 2,30

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku. Już niedługo 31 tydzień, ale ten czas leci szkoda tylko że tą ciążę gorzej znoszę od poprzedniej. Wszystkie kości mnie bolą, przekrecenie się w nocy to masakra. A mała tak się wypycha że aż boli. Ja chcę już październik i już chcę urodzić.

piękny brzuszek

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 02:16   #123
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Witam się i ja w nowym wątku! Nawet nie biorę się dziś za nadrabianie starego, bo padam.
Dziś po raz pierwszy od dawna nie miałam czasu zajrzeć w ciągu dnia na wizaż Dobrze, że weekend idzie. W pracy zapieprz, cukry mi skaczą od wczoraj jak szalone, nie wiem czy to z nerwów czy co. Mam nadzieję, że to ogarne jak najszybciej..
W dodatku plecy dziś to najchętniej bym wycięła ze swojego ciała i odstawiła na półkę, aż przestaną boleć.. Ide zaraz na basen, może pomoże..

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
aa i witamy się z Jaśkiem w 31 tc

Cytat:

Śliczny buń Moja też się wypina jak szalona, brzuch mi odstaje na wszystkie strony

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hej hej.
My niedawno wróciliśmy z Lublina z IP. Nic nie pisałam bo nie chciałam paniki wprowadzać. Pojechaliśmy bo od wczorajszego późnego wieczora do godz. 15 nie czułam małej. Żeby Ją pobudzić zjadłam owsiankę z miodem ,jakieś cukierki,wypiłam 2 szklanki coli i kompletnie nic się nie działo. Zwykle po kilku łykach szalała więc totalnie spanikowałam, w końcu siadłam i wyłam jak głupia.Mając w pamięci to moje dojrzałe łożysko spakowałam torbę bo nie wiedziałam czego mam się spodziewać i pojechaliśmy. Na IP zrobili mi ktg i-na początku zarysowała się lekka tachykardia. Dalszy zapis ok. Tachykardię lekarz przypisał mojemu zdenerwowaniu a faktycznie byłam mega zestresowana-kto by nie był. Jak się okazało,że wszystko oki i jeszcze dali mi posłuchać Ewusinego serduszka to się tam rozpłakałam . W przyszłym tygodniu mam się stawić na ponowne ktg i tak już co dni będę musiała jeździć na kontrole. Do porodu na bank kompletnie osiwieję z nerwów...

A mała w drodze powrotnej szalała mi w brzuszku aż miło-może to po mc'donaldsowym waniliowym shaku którego kupiłam sobie na odstresa.

Położna mi powiedziała,że to normalne,że mała w końcówce ciąży mniej się rusza-bo ma mało miejsca a również przez mniejszą ilość wód płodowych. Niemniej jednak trzeba te ruchy kontrolować.

Siedziałam tak na tej izbie i czekałam a w międzyczasie było 5 wypisów Pięć cudownych maleńkich kruszynek pojechało do swoich domów

A na IP przytrafiło mi się coś mega sympatycznego i wręcz niewiarygodnego .
Poszłam do ubikacji i przed lustrem się ogarniałam w pewnym momencie ktoś otwiera drzwi i chce wejść- drzwi niestety nie miały zamka i nie mogłam się zamknąć od środka. Kobietka od razu się wycofała jak tylko zobaczyła,że łazienka zajęta. Tylko kurcze ta kobietka wydała mi się jakaś znajoma heh no i oczywiście to była nasza dirty Nie byłam pewna czy to Ona-fotkę widziałam dosyć dawno a głupio mi było tak przy pełnej ludzi poczekalni powiedzieć " cześć dirty-czy to TY?" .Minęłyśmy się tylko. Potem Jej napisałam smsa i to była faktycznie Ona Przy IP jest wejście na wcześniaki. Nie poznała mnie -na fotkach jakie wstawiałam do klubu byłam wtedy blondi a teraz jestem brązowa.
Poesemesowałyśmy sobie Lilianka jest zdrowa i pięknie przybiera-waży już całe 1700g Jeszcze ze dwa tygodnie poleży i pojadą do domku
Dirty się śmiała,że wyszło nam forumowe spotkanie w kibelku

Idę Was nadrabiać
Dobrze, że sprawdziłaś i wszystko ok. Tylko się tam następnym razem tak nie denerwuj! I co za niespodzianka z dirty! Super, że u nich ciągle lepiej
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 02:25   #124
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Diorisha, oj to miałaś akcję Spotkanie po prostu mistrzowskie, na osłodę
Żałuję, że ja mam nikłe szanse na spotkanie forumowiczki na swojej porodówce

Byliśmy u znajomych i po raz pierwszy od X czasu (lat chyba) widziałam dobrze wychowane dziecko Byłam pod takim wrażeniem, że jeszcze mnie trzyma Przemiła, słodka trzylatka, marzenie

Łyknęłam Oeparol i na wieczór aż się zajarałam, że może czop mnie opuszcza a to raczej tylko zwiększona ilość śluzu po tym wiesiołku

Teraz środek nocy, ja wkurzona. Nie cierpię znajomych tż z gatunku debili 2:30 idealnym momentem na durne smsy, jestem zachwycona, że zostałam obudzona. Wiadomo w jakich boleściach się teraz zasypia
Oj, będzie źle
Stary 2013-08-17, 03:32   #125
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Byliśmy u znajomych i po raz pierwszy od X czasu (lat chyba) widziałam dobrze wychowane dziecko Byłam pod takim wrażeniem, że jeszcze mnie trzyma Przemiła, słodka trzylatka, marzenie

Łyknęłam Oeparol i na wieczór aż się zajarałam, że może czop mnie opuszcza a to raczej tylko zwiększona ilość śluzu po tym wiesiołku

Teraz środek nocy, ja wkurzona. Nie cierpię znajomych tż z gatunku debili 2:30 idealnym momentem na durne smsy, jestem zachwycona, że zostałam obudzona. Wiadomo w jakich boleściach się teraz zasypia
Oj, będzie źle
To tak jak ja. Chociaż jakby któraś zechciała mnie odwiedzić w październik to serdecznie zapraszam

Wróciłam z basenu i jest mi bosko. Trzeba być jednak kretynkiem, żeby mieć basen 200metrów od własnej sypialni i z niego nie korzystać. 20 min a czuje się sto razy lepiej
Jak następnym razem będę narzekać, że coś mnie boli to bardzo proszę mnie z pałką pogonić na basen
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 03:52   #126
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

A ja zaraz zwariuje. Wszystkie flaki mam obite, żołądek mnie boli. :-(

Stary 2013-08-17, 03:56   #127
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam swojego posta i życzę wszystkim ludziom na całym świecie żeby mieli tylko takie problemy jak ja

Ale głupoty...
Oj tam. Miewam podobne odczucia
Obudzilo mnie jakies ssanie w zoladku-ale wypilam troche jogurtu i jest lepiej. Wiec wracam do spania.
TZ wstal, bo jedzie na ryby ostatni raz

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

Cytat:

Slicznie

---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A ja zaraz zwariuje. Wszystkie flaki mam obite, żołądek mnie boli. :-(

Moj w nocy spi. Ale regularnie ok 21 dostaje kopy

Stary 2013-08-17, 04:43   #128
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Gratulacje

Fikusek za brzuszek

Tak smacznie spałam ale oczywiście byłoby za piękne żebym się nie obudziła słysząc mojego szykującego się do pracy.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 05:58   #129
nena_milka
Wtajemniczenie

Strzeliłam wczoraj focha na starego i spałam na kanapie. .. to nie było mądre czuję się jakbym tonę węgla przerzuciła

Dzień dobry [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

http://www.artige.no/bilde/58209
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 06:31   #130
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Strzeliłam wczoraj focha na starego i spałam na kanapie. .. to nie było mądre czuję się jakbym tonę węgla przerzuciła

Dzień dobry [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

http://www.artige.no/bilde/58209
hahahahaha jaki czad

ja znow po nieprzespanej nocy
juz nie daje.rady
nie umiem co noc spac po 4lub 5godz
po tym tygodbiu jestem wykonczona
wczoraj poszlam spac po 1 a od 6 nie spie
wlasnie zrobilam sobie kapiel zeby sie troche zrelaksowac bo idzie.oszalec
a u mnie od 6rano smieciarka taka co gruz zbiera i Maciej jakies dzikie tance ustawia
wiec chocbym chciala zasnac to nie ma opcji

jeszcze tylko chcialam wam napisac apropos wycieczki Diorishy na IP ze jak bylam na ip 2tyg temu to przyjechala tam taka dziewczyna w 36tc spanikowana ze.ruchow nie czuje i polozna tylko dotknela jej brzucha i.powiedziala zeby sie nie stresowac bo jest ok.
oczywiscie podlaczyli ja pod ktg ale to polozna ze.szpitala uniwersyteckiego gdzie pol poludniowej polski rodzi ciaze patologiczne wiec zakladam ze.ona sie niezle zna na takich przypadkach
i powiedziala ze jak brzuch jest twardy, jak generalnie jest napiety, albo ma taka normalna "konsystencje" to dzidzius zyje
oczywiscie jak sie niepokoimy to przyjezdzac pod ktg
ale jak plod mialby byc obumarly to brzuch opada i jest taki sflaczaly ze.mozna nim na boki rekami ruszac

wiec zawsze.to dobra informacja zeby tak calkiem w panike nie wpadac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 06:35   #131
Brydzia_
Zakorzenienie

Wyjatkowo sie dzis nawet wyspalam. Idealnie nie bylo ale lepiej niz poprzednie noce

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 06:54   #132
tassia
Zakorzenienie

jako ze pisze teraz z kompa to zalaczam linki do stron gdzie mowa o naszym abonamencie rtv od 1 stycznia
a raczej oplacie wizualnej - obowiazkowej dla kazdej osoby shit!
http://biznes.interia.pl/media/news/...a,1942479,5058

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...stycznia-2014#

[/RIGHT]
Stary 2013-08-17, 07:05   #133
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Super brzucho

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Oj tam. Miewam podobne odczucia
Obudzilo mnie jakies ssanie w zoladku-ale wypilam troche jogurtu i jest lepiej. Wiec wracam do spania.
TZ wstal, bo jedzie na ryby ostatni raz

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

Slicznie

---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

Moj w nocy spi. Ale regularnie ok 21 dostaje kopy

Moja Ola też śpi,a przynajmniej mnie nie budzi kopniakami. Zauważyłam,że robi się spokojniejsza po 22:00 i wstaje razem ze mną o 7;00

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:07   #134
nena_milka
Wtajemniczenie

aaa zapomniałam, śniła mi się snow nie wiem dlaczego akurat tak
ogólnie napisała mi priva, żebym przywiozła jej trochę norweskich owoców (WTF???) i pojechałam do sklepu na moim motorze ( nienawidzę motorów i nie posiadam ), nakupiłam bananów, jabłek i nektarynek potem płynęłam promem do Danii i chciałam kupić jeszcze flaszkę w sklepie bezcłowym dla TŻ od Snow ale mi nie chcieli sprzedać bo w ciąży a potem mnie obudził alarm TŻta i nie wiem czy dojechałam czy nie

Snow może potrzebujesz witamin? weź no zjedz jakiego banana dzisiaj chociaż

Ale chyba nie jestem jedyną osobą, której ostatnio się SNOW śniła, co nie?
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:08   #135
ewacia85
Wtajemniczenie

:hi"
popędziłyście starsznie
Witam z rana Ja ostatnio śpię prawie jak zabita I uwaga : koniec wstawania w nocy po to aby wziąc tabletki
Witam się w 36t7d/ 37t0d (czyli pełne 37tygodni mamy skończone) i odstawiam fenka i ofcjalnie rozpoczynam oczekiwania

Snow a jak tam u ciebie??? Bo też już chyba po zmniejsznej dawce całkiem odstawiłaś????
Dorisha fajne spotkanie

Ja planowałam na dziś wielkie porządki ale tz na mnie wyskoczył że po niedzieli jego mama przyjedzie i bedzie okna myć i podłogi itp bo on by wolał zebym jeszcze z tydzień w ciązy pochodziła żeby mały urósl bo będzie silniejszy.....hmmmm no dobra ale mam nadzieję że mi oficjalnie ulegnie dzisiaj
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:09   #136
Diorisha
Zakorzenienie

Ladan ,Lolaaaa
prześlicznie wyglądacie

matall ale pech z tą maszyną

wiktom gratuluję udanej wizyty

Samba lubią Cię tam w tym szpitalu

matall,teacherka,tassia,Fikusek śliczne buńki

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ehh mnie przeraza ze od przyszlego roku dolicza wszystkim do pradu w pl 180 zl jako abonamemnt tv
Poważnie?? To jakiś absurd opłata od posiadanego tv. Wielki mi luksus heh dobranocki już nie będzie- taka misja polskiej tv

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No widzisz. My z kolei mamy znajomych,którzy mają 9-letniego syna.On do tej pory śpi z nimi, boi się sam spać we własnym pokoju. Jest totalnie niesamodzielny, jak nie zje kolacji to i tak pozwalają mu na chipsy i słodycze...W życiu, ani razu nic nie powiedzieliśmy na ten temat! Natomiast oni wygłaszają nam swoje mądrości pomimo,że nasza się jeszcze nie urodziła...

Całość katastrofa

Foczka klubowa gites

vea udanego pobyt nad morzem

ja-ika

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

u mnie w szpitalu tłumy nie tylko na porodówkę, bo to duży szpital ginekologiczno położniczy
w poniedziałek chcieli mnie położyć na jedyne wolne miejsce, na porodówce na łóżku porodowym
ale przyszła jakaś babka, że widziałą, że ostatnio chodzę do pani profesor więc znalazło się miejsce, na korytarzu ze mną były jeszcze 2 dziewczyny, ale jakoś się przemęczyłyśmy choć kolejnej nocy bym nei dała rady
O kurcze to faktycznie obłożenie musi być niezłe.
Byś się od razu wczuła w rolę na tej porodówce

Baty Ci się kochana należą,że się nie przyznałaś żeś w szpitalu. Nie gadaj głupot,że nas to nie obchodzi bo to Twój kolejny pobyt w szpitalu Jesteśmy tu od tego żeby się wspierać Super,że już lepiej i mała się uaktywniła. No i leż koniecznie.

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

hm.. coraz szybciej lecą nam te wątki

Diorisha co za zbieg okoliczności z dirty, przecierałam oczy ze zdumienia jak czytałam fajnie, ze u nich wszystko dobrze.
I cieszę się że u Ciebie też już spokojniej , zrobiłabym dokładnie to samo gdyby mój Marcin nie dawał znaków życia. Zrelaksuj się porządnie, bo Ewunia dostała porządne baty przez Twój stres

hehe to wyobraź sobie jaka ja byłam zaskoczona . dirty pisała,że jak będzie miała chwilkę to zajrzy na forum ale czasu niestety ciągle brak. Może troszkę więcej go będzie jak już nie będzie musiała dojeżdżać do Lili. Pisała mi,że mamy wcześniaków chodzą na izbę właśnie do kibelka Przed porodem jeszcze będę musiała robić kontrolne ktg więc wcześniej się do Niej odezwę - może akurat będzie wtedy u Lili.

Cytat:

Teoretycznie mam jeszcze szanse spotkać się na porodówce z tancerką bo rodzimy w tym samym szpitalu

tassiu ja bym jednak samej konsystencji brzucha nie mogła zaufać na tyle żeby się uspokoić i być pewną,że wszystko w porządku. Nie przekonuje mnie niestety coś takiego. Nie ujmuję tej położnej wiedzy i doświadczenia niemniej jednak potrzebuję realnego dowodu na to ,że wszystko jest oki. W tym przypadku akurat tętna lub wyczuwalnych ruchów.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:10   #137
87czarna
Zakorzenienie

ewaciaOoo,poważnie to brzmi Gratki

Stary 2013-08-17, 07:11   #138
misia332
Zakorzenienie

Jako, że sie wcisnęłam to zrobiłam pierwszy post.

Cześć

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:12   #139
87czarna
Zakorzenienie

A wlaśnie miałam odpisać..
Diorisha dobrze,że pojechałas na IP!! Wyobrażam sobie jaka musiałaś być przestraszona Cieszę sie,że jest wszysko dobrze
Co do Dirty- spotkanie pierwsza klasa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 07:13   #140
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
ogólnie napisała mi priva, żebym przywiozła jej trochę norweskich owoców (WTF???) i pojechałam do sklepu na moim motorze ( nienawidzę motorów i nie posiadam ), nakupiłam bananów, jabłek i nektarynek potem płynęłam promem do Danii i chciałam kupić jeszcze flaszkę w sklepie bezcłowym dla TŻ od Snow ale mi nie chcieli sprzedać bo w ciąży a potem mnie obudził alarm TŻta i nie wiem czy dojechałam czy nie

Wlasnie jem banana
No logoasi sie snilam...hmm hmm.

Stary 2013-08-17, 07:17   #141
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Czego to mózg/podświadomość ciężarnej nie naprodukuje

ewacia wow . Robi się poważnie

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A wlaśnie miałam odpisać..
Diorisha dobrze,że pojechałas na IP!! Wyobrażam sobie jaka musiałaś być przestraszona Cieszę sie,że jest wszysko dobrze
Co do Dirty- spotkanie pierwsza klasa
Oj modlę się aby nie było więcej takich akcji a po prostu wyjazd na kontrolne ktg.
Spotkanie gites
Stary 2013-08-17, 07:18   #142
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
:hi"
popędziłyście starsznie
Witam z rana Ja ostatnio śpię prawie jak zabita I uwaga : koniec wstawania w nocy po to aby wziąc tabletki
Witam się w 36t7d/ 37t0d (czyli pełne 37tygodni mamy skończone) i odstawiam fenka i ofcjalnie rozpoczynam oczekiwania

Snow a jak tam u ciebie??? Bo też już chyba po zmniejsznej dawce całkiem odstawiłaś????
Dorisha fajne spotkanie

Ja planowałam na dziś wielkie porządki ale tz na mnie wyskoczył że po niedzieli jego mama przyjedzie i bedzie okna myć i podłogi itp bo on by wolał zebym jeszcze z tydzień w ciązy pochodziła żeby mały urósl bo będzie silniejszy.....hmmmm no dobra ale mam nadzieję że mi oficjalnie ulegnie dzisiaj
Tak, ale nic sie nie dzieje szczegolnego. Tyle wiem po wizycie wczoraj, ze mlody niziutko lezy. Przepowiadaczy tyle, co bylo wczesniej. Jedynie bardziej mnie przy nich brzuch boli.

Stary 2013-08-17, 07:23   #143
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-08-17, 07:40   #144
tassia
Zakorzenienie

diorisha dlatego napisalam ze i tak trzeba zrobic ktg ale zawsze to moze troche stres obnizyc
wiec to dobra informacja ze.mozna sie czyms pocieszyc zanim sie calkiem.w stres.wpadnie

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

wczoraj weszlo mi cos w lopatke
tz trzy razy probowal to rozmasowac
dzis boli jeszcze bardziej
ała

[/RIGHT]
Stary 2013-08-17, 07:44   #145
Madzia000
Zadomowienie

Witam sie w nowym watku (nie zaglosowalam na tytul bo przez aplikacje chyba sie nie da )

Passion: u mnie na patologii tez orzepelnienie i tez lezalam na pietrze poporodowym, ja tam sie cieszylam bo migkam poznac personel i ogolna atmosfere mile sie zaskoczylam, ale koncerty dzieciowe w nocy dawaly popalic ;D

dzis pierwsza noc w swoim lozeczku, spalam jak zabita po tym szpitalu

Ej co robic zeby jakos dotrwac do terminu cc ?

Aaa noi witamy sie w 36 tygodniu !!

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:55   #146
kaska87
Zakorzenienie

hejo
co za koszmarna noc, moja zgaga nabiera siły z każdym dniem
Cytat:
Na tvnpicza jak to Kaśka mówi o 23 30 będzie 7 kobiet-rodzicielstwo
to mój stary tak mówi
Cytat:

Cytat:
Oj, będzie źle
zabiłabym

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jako ze pisze teraz z kompa to zalaczam linki do stron gdzie mowa o naszym abonamencie rtv od 1 stycznia
a raczej oplacie wizualnej - obowiazkowej dla kazdej osoby shit!
http://biznes.interia.pl/media/news/...a,1942479,5058

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...stycznia-2014#

Cytat:
jezuuuuu dzisiaj noc pod wezwaniem Snow
mi się śniło, że P. gadał z kimś przez tel, skończył i mi mówi, że Snow urodziła synka i dała mu na imię Albert i mi w tym śnie było smutno, że takie imię mu dała
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jako, że sie wcisnęłam to zrobiłam pierwszy post.
cześć bananie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:00   #147
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Witam mdłym nastroju

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hej hej.
My niedawno wróciliśmy z Lublina z IP. Nic nie pisałam bo nie chciałam paniki wprowadzać. Pojechaliśmy bo od wczorajszego późnego wieczora do godz. 15 nie czułam małej. Żeby Ją pobudzić zjadłam owsiankę z miodem ,jakieś cukierki,wypiłam 2 szklanki coli i kompletnie nic się nie działo. Zwykle po kilku łykach szalała więc totalnie spanikowałam, w końcu siadłam i wyłam jak głupia.Mając w pamięci to moje dojrzałe łożysko spakowałam torbę bo nie wiedziałam czego mam się spodziewać i pojechaliśmy. Na IP zrobili mi ktg i-na początku zarysowała się lekka tachykardia. Dalszy zapis ok. Tachykardię lekarz przypisał mojemu zdenerwowaniu a faktycznie byłam mega zestresowana-kto by nie był. Jak się okazało,że wszystko oki i jeszcze dali mi posłuchać Ewusinego serduszka to się tam rozpłakałam . W przyszłym tygodniu mam się stawić na ponowne ktg i tak już co dni będę musiała jeździć na kontrole. Do porodu na bank kompletnie osiwieję z nerwów...

A mała w drodze powrotnej szalała mi w brzuszku aż miło-może to po mc'donaldsowym waniliowym shaku którego kupiłam sobie na odstresa.

Położna mi powiedziała,że to normalne,że mała w końcówce ciąży mniej się rusza-bo ma mało miejsca a również przez mniejszą ilość wód płodowych. Niemniej jednak trzeba te ruchy kontrolować.

Siedziałam tak na tej izbie i czekałam a w międzyczasie było 5 wypisów Pięć cudownych maleńkich kruszynek pojechało do swoich domów

A na IP przytrafiło mi się coś mega sympatycznego i wręcz niewiarygodnego .
Poszłam do ubikacji i przed lustrem się ogarniałam w pewnym momencie ktoś otwiera drzwi i chce wejść- drzwi niestety nie miały zamka i nie mogłam się zamknąć od środka. Kobietka od razu się wycofała jak tylko zobaczyła,że łazienka zajęta. Tylko kurcze ta kobietka wydała mi się jakaś znajoma heh no i oczywiście to była nasza dirty Nie byłam pewna czy to Ona-fotkę widziałam dosyć dawno a głupio mi było tak przy pełnej ludzi poczekalni powiedzieć " cześć dirty-czy to TY?" .Minęłyśmy się tylko. Potem Jej napisałam smsa i to była faktycznie Ona Przy IP jest wejście na wcześniaki. Nie poznała mnie -na fotkach jakie wstawiałam do klubu byłam wtedy blondi a teraz jestem brązowa.
Poesemesowałyśmy sobie Lilianka jest zdrowa i pięknie przybiera-waży już całe 1700g Jeszcze ze dwa tygodnie poleży i pojadą do domku
Dirty się śmiała,że wyszło nam forumowe spotkanie w kibelku

Idę Was nadrabiać
Dobrze,że z małą wszystko ok
Ja to się ciągle boję tego,że przestanę czuć ruchy, bo spanikuję na maksa.Wolę,żeby się dużo wierciła jak dotąd

Fajne spotkanko, przypadki chodzą po ludziach

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
pewnie miał fantazje z blondyną i dziś ją w końcu spełni
Z okrąglutką blondyną

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
I tego się właśnie po cichu obawiam. Pojadę na cc i będę jak ta kwoka kwitnąć bo będą mieli pilne przypadki. Z moim najstarszym tak miałam że dwa dni leżałam na oddziale aż się doczekałam.
Też się tego boję...

Cytat:

Oj, będzie źle
Ja nie mam żadnych.Chyba,że któraś tu akurat będzie na urlopie i przejazdem i ją weźmie

Też ostatnio spotkałam taką trzylatkę, czyli jednak istnieją

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:01   #148
angelikada
Wtajemniczenie

hej wam
ja ostatnio mam cos ciężkie noce jak większość z nas :/ strasznie mnie wszystko boli tzn brzuch w nocy jak mam się przekrecic czy cos to wszystkie narządy mnie chyba bolą no bo co innego ?? dzisiaj to dwa razy mnie tak mocno zabolał ale to nie na @ obudziłam się ale to był ból przez sen bo szybko usnęłam nawet ale ból był niemiły:/ nie wspominając o przekręcaniu się z pleców na bok :/ no ale cóż... mykam zaraz do sklepu bo po południu robie grilla imieninowego buziaki miłego dnia;*
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:06   #149
misia332
Zakorzenienie

Później Was nadrobię i się "poudzielam", a teraz idę sprzątać.

w ogóle u nas wczoraj tak padało, że nie było prądu od 19-21. Tym samym mąż był szybciej w domku.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:07   #150
kaska87
Zakorzenienie

to mnie tam w sumie troszkę boli jak się obracam-taki ucisk na pęcherz czuję, ale ta zgaga to mi rekompensuje z nawiązką co godzinę pobudka, łyczek wody, tylko na lewym boku mogę spać, biodro mnie boli

Miki się wierci od rana

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości