|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 6,25% |
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
0 | 0% |
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
1 | 2,08% |
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
19 | 39,58% |
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
7 | 14,58% |
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
1 | 2,08% |
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
7 | 14,58% |
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
10 | 20,83% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Witam się w nowym wątku. Już niedługo 31 tydzień, ale ten czas leci szkoda tylko że tą ciążę gorzej znoszę od poprzedniej. Wszystkie kości mnie bolą, przekrecenie się w nocy to masakra. A mała tak się wypycha że aż boli. Ja chcę już październik i już chcę urodzić.
Wrzucam zdjęcie bąbla w 30 tygodniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X
jaki tu spokój,lalala
![]() trenuję formę przed weselem, też chce wytrzymać na weselichu do 2,30 ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
![]() Dziś po raz pierwszy od dawna nie miałam czasu zajrzeć w ciągu dnia na wizaż ![]() W dodatku plecy dziś to najchętniej bym wycięła ze swojego ciała i odstawiła na półkę, aż przestaną boleć.. Ide zaraz na basen, może pomoże.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Diorisha, oj to miałaś akcję
![]() ![]() Żałuję, że ja mam nikłe szanse na spotkanie forumowiczki na swojej porodówce ![]() Byliśmy u znajomych i po raz pierwszy od X czasu (lat chyba) widziałam dobrze wychowane dziecko ![]() ![]() ![]() Łyknęłam Oeparol i na wieczór aż się zajarałam, że może czop mnie opuszcza a to raczej tylko zwiększona ilość śluzu po tym wiesiołku ![]() Teraz środek nocy, ja wkurzona. Nie cierpię znajomych tż z gatunku debili ![]() ![]() Oj, będzie źle ![]()
#125 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Wróciłam z basenu i jest mi bosko. Trzeba być jednak kretynkiem, żeby mieć basen 200metrów od własnej sypialni i z niego nie korzystać. 20 min a czuje się sto razy lepiej ![]() Jak następnym razem będę narzekać, że coś mnie boli to bardzo proszę mnie z pałką pogonić na basen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
dryfuję słowami
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
A ja zaraz zwariuje. Wszystkie flaki mam obite, żołądek mnie boli. :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#127 | |||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Obudzilo mnie jakies ssanie w zoladku-ale wypilam troche jogurtu i jest lepiej. Wiec wracam do spania. TZ wstal, bo jedzie na ryby ostatni raz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Dzień dobry wszystkim
Gratulacje ![]() Fikusek ![]() Tak smacznie spałam ale oczywiście byłoby za piękne żebym się nie obudziła słysząc mojego szykującego się do pracy.
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Strzeliłam wczoraj focha na starego i spałam na kanapie. .. to nie było mądre
![]() ![]() Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- http://www.artige.no/bilde/58209
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013,
Cytat:
ja znow po nieprzespanej nocy juz nie daje.rady nie umiem co noc spac po 4lub 5godz po tym tygodbiu jestem wykonczona wczoraj poszlam spac po 1 a od 6 nie spie wlasnie zrobilam sobie kapiel zeby sie troche zrelaksowac bo idzie.oszalec a u mnie od 6rano smieciarka taka co gruz zbiera i Maciej jakies dzikie tance ustawia wiec chocbym chciala zasnac to nie ma opcji jeszcze tylko chcialam wam napisac apropos wycieczki Diorishy na IP ze jak bylam na ip 2tyg temu to przyjechala tam taka dziewczyna w 36tc spanikowana ze.ruchow nie czuje i polozna tylko dotknela jej brzucha i.powiedziala zeby sie nie stresowac bo jest ok. oczywiscie podlaczyli ja pod ktg ale to polozna ze.szpitala uniwersyteckiego gdzie pol poludniowej polski rodzi ciaze patologiczne wiec zakladam ze.ona sie niezle zna na takich przypadkach i powiedziala ze jak brzuch jest twardy, jak generalnie jest napiety, albo ma taka normalna "konsystencje" to dzidzius zyje oczywiscie jak sie niepokoimy to przyjezdzac pod ktg ale jak plod mialby byc obumarly to brzuch opada i jest taki sflaczaly ze.mozna nim na boki rekami ruszac wiec zawsze.to dobra informacja zeby tak calkiem w panike nie wpadac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
![]() Wyjatkowo sie dzis nawet wyspalam. Idealnie nie bylo ale lepiej niz poprzednie noce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
jako ze pisze teraz z kompa to zalaczam linki do stron gdzie mowa o naszym abonamencie rtv od 1 stycznia
a raczej oplacie wizualnej - obowiazkowej dla kazdej osoby shit! http://biznes.interia.pl/media/news/...a,1942479,5058 http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...stycznia-2014#
#133 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
aaa zapomniałam, śniła mi się snow
![]() ![]() ogólnie napisała mi priva, żebym przywiozła jej trochę norweskich owoców (WTF???) i pojechałam do sklepu na moim motorze ( nienawidzę motorów i nie posiadam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Snow może potrzebujesz witamin? weź no zjedz jakiego banana dzisiaj chociaż ![]() ![]() Ale chyba nie jestem jedyną osobą, której ostatnio się SNOW śniła, co nie?
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
:hi"
popędziłyście starsznie ![]() ![]() Witam z rana ![]() ![]() ![]() Witam się w 36t7d/ 37t0d (czyli pełne 37tygodni mamy skończone) i odstawiam fenka i ofcjalnie rozpoczynam oczekiwania ![]() Snow a jak tam u ciebie??? Bo też już chyba po zmniejsznej dawce całkiem odstawiłaś???? Dorisha fajne spotkanie Ja planowałam na dziś wielkie porządki ale tz na mnie wyskoczył że po niedzieli jego mama przyjedzie i bedzie okna myć i podłogi itp bo on by wolał zebym jeszcze z tydzień w ciązy pochodziła żeby mały urósl bo będzie silniejszy.....hmmmm no dobra ale mam nadzieję że mi oficjalnie ulegnie dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Ladan ,Lolaaaa prześlicznie wyglądacie ![]() matall ale pech z tą maszyną ![]() wiktom gratuluję udanej wizyty ![]() Samba lubią Cię tam w tym szpitalu ![]() matall,teacherka,tassia,Fikusek śliczne buńki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Całość katastrofa ![]() Foczka klubowa gites ![]() vea udanego pobyt nad morzem ![]() ja-ika ![]() Cytat:
Byś się od razu wczuła w rolę na tej porodówce ![]() Baty Ci się kochana należą,że się nie przyznałaś żeś w szpitalu. Nie gadaj głupot,że nas to nie obchodzi bo to Twój kolejny pobyt w szpitalu ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
hehe to wyobraź sobie jaka ja byłam zaskoczona ![]() ![]() Cytat:
Teoretycznie mam jeszcze szanse spotkać się na porodówce z tancerką bo rodzimy w tym samym szpitalu ![]() tassiu ja bym jednak samej konsystencji brzucha nie mogła zaufać na tyle żeby się uspokoić i być pewną,że wszystko w porządku. Nie przekonuje mnie niestety coś takiego. Nie ujmuję tej położnej wiedzy i doświadczenia niemniej jednak potrzebuję realnego dowodu na to ,że wszystko jest oki. W tym przypadku akurat tętna lub wyczuwalnych ruchów. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
ewaciaOoo,poważnie to brzmi
![]() ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Jako, że sie wcisnęłam to zrobiłam pierwszy post.
Cześć ![]()
#139 |
Zakorzenienie
|
A wlaśnie miałam odpisać..
Diorisha dobrze,że pojechałas na IP!! Wyobrażam sobie jaka musiałaś być przestraszona ![]() ![]() ![]() Co do Dirty- spotkanie pierwsza klasa ![]()
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() No logoasi sie snilam...hmm hmm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewacia wow . Robi się poważnie ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Spotkanie gites ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
diorisha dlatego napisalam ze i tak trzeba zrobic ktg ale zawsze to moze troche stres obnizyc
wiec to dobra informacja ze.mozna sie czyms pocieszyc zanim sie calkiem.w stres.wpadnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- wczoraj weszlo mi cos w lopatke tz trzy razy probowal to rozmasowac dzis boli jeszcze bardziej ała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#145 |
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym watku (nie zaglosowalam na tytul bo przez aplikacje chyba sie nie da
![]() Passion: u mnie na patologii tez orzepelnienie i tez lezalam na pietrze poporodowym, ja tam sie cieszylam bo migkam poznac personel i ogolna atmosfere ![]() dzis pierwsza noc w swoim lozeczku, spalam jak zabita po tym szpitalu ![]() Ej co robic zeby jakos dotrwac do terminu cc ![]() Aaa noi witamy sie w 36 tygodniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#146 | ||||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() co za koszmarna noc, moja zgaga nabiera siły z każdym dniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi się śniło, że P. gadał z kimś przez tel, skończył i mi mówi, że Snow urodziła synka i dała mu na imię Albert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cześć bananie ![]()
![]() |
#147 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć.
Witam mdłym nastroju ![]() Cytat:
![]() Ja to się ciągle boję tego,że przestanę czuć ruchy, bo spanikuję na maksa.Wolę,żeby się dużo wierciła jak dotąd ![]() ![]() Fajne spotkanko, przypadki chodzą po ludziach ![]() Z okrąglutką blondyną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też ostatnio spotkałam taką trzylatkę, czyli jednak istnieją ![]()
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
hej wam
![]() ja ostatnio mam cos ciężkie noce jak większość z nas :/ strasznie mnie wszystko boli tzn brzuch w nocy jak mam się przekrecic czy cos to wszystkie narządy mnie chyba bolą no bo co innego ?? dzisiaj to dwa razy mnie tak mocno zabolał ale to nie na @ obudziłam się ale to był ból przez sen bo szybko usnęłam nawet ale ból był niemiły:/ nie wspominając o przekręcaniu się z pleców na bok :/ no ale cóż... mykam zaraz do sklepu bo po południu robie grilla imieninowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Później Was nadrobię i się "poudzielam", a teraz idę sprzątać.
w ogóle u nas wczoraj tak padało, że nie było prądu od 19-21. Tym samym mąż był szybciej w domku.
#150 |
Zakorzenienie
|
to mnie tam w sumie troszkę boli jak się obracam-taki ucisk na pęcherz czuję, ale ta zgaga to mi rekompensuje z nawiązką
![]() ![]() Miki się wierci od rana ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.