![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie pigułki anty.bierzecie?
JA biore NOVINETTE i wszystko ok, tzn ok z samopoczuciem, mialam lekkie krwawienie, ale w ulotce pisze, że w czasie pierwszego opakowania to normalne, wiec luz
troche piersi mi się powiększyly i troszke bolą, ale jestem zadowolona mam małe pytanie czy w czasie przerwy siedmiodniowej (miedzy opakowaniami) tez jestem zabezpieczona czy jednak mam się "wstrzymac" ![]() buzka za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ja biore Yasmin juz od roku. Niestety przytyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Logest i jestem bardzo zadowolona tylka te cena...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny zanim weźmiecie jakie kolwiek hormony zróbcie sobie badania na gęstość krwi.Hormony zagęszczają krew. Na ulotce każdego tego rodzaju leku są napisane skutki uboczne, bardzo drastyczne (Zatory tętnic) Lekarz powinien przeprowadzić z Wami wywiad czy ktoś w rodzinie ma problemy z krzepliwością krwi (żylaki, zatory w żyłach, choroby krążenia, niedokrwistość).
Ja nie straszę, tylko przestrzegam. Róbcie badania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Biorę Cilest, od wielu lat i jestem bardzo zadowolona, prawie żadnych skutków ubocznych, cena też niezbyt wygórowana (chociaż był czas że były naprawdę drogie)
Badania robię regularnie, moja ginekolog bardzo pilnuje pod tym względem swoich pacjentek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Można stosować, ale ja radziłabym najpierw zrobić badania na krzepliwość krwi, próby wątrobowe też są ważne, a potem iść do "mądrego" lekarza, który zastosuje kurację indywidualną. Przynajmniej tak powinno być. Wiele dziewczyn stosuje pigułki, dobrze się czują i nic im nie jest, a innym niestety nie pasują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam taką sytuację. Byłam u ginekologa z następującymi problemami- bóle głowy przed i po miesiączce, oraz brak ochoty na seks. Przepisał mi tabletki Mersilon, mówiąc że na te problemy powinny pomóc. Do tej pory nie stosowałam żadnych tabletek i mam wątpliwości czytając o nich informacje i posty.Może ktoś miał podobną sytuację. Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Brałam cilest przez ponad 8 lat, z mniejszymi i większymi przerwami. I po pół roku moge powiedzieć - CELLULIT MI SIĘ ZMNIEJSZA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Ja biorę Yasminelle-obecnie drugie opakowanie. Wcześniej brałam Yasmine. Jestem bardzo zadowolona, mała dawka hormonów, żadnych anomalii i skutków ubocznych. Po tym opakowaniu nie robię przerwy tylko od razu rozpoczynam drugie, bo okres wypadłby mi akurat w dzień ślubu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Ja biore Cilest ponad pól roku, brak jakichkolwiek dolegliwości, troszkę przytyłam, ale to raczej na korzyść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
brałam: Harmonet, Cilest i Minulet - na wszystkie dobrze reaguje. Jedyny minus to to, że po długotrwałym stosowaniu pojawiają mi się brudzenia (plamieniem tego nazwać raczej nie można) między krwawieniami.
Miałam też chwilową przygodę z Regulonem (dokładniej 2 opakowania), ale zrobił mi straszne rzeczy z cerą, z którą normalnie nie mam żadnych problemów!!!
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Przez ponad 2 lata brałam Cilest.
Teraz ginekolożka zmieniła mi pigułki na Novynette i w piątek zaczynam pierwsze opakowanie. Mam nadzieję, ze będe je dobrze tolerwac, i nie bede musiała szukać innych pigułek.
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Jak większość- Cilest. Niedrogie, brak skutków ubocznych. Czego więcej chcieć
![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Harmonet 1,5 roku i jest OK
![]()
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
To ja troszkę odświeżę. Dostałam od gin. Microgynon. Teraz tylko czekam na gościa
![]() Poza tym znalazłam ciekawe zestawienie (chyba) wszystkich pigułek anty + ich zawartość hormonów + orientacyjna cena. Proszę przeglądać ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Hej,
ja mam takie pytanie- brałam Novynette przez około pół roku. Myślałam, że dalej będę je przyjmować wieć kupiłam 3 opakowania za jednym zamachem. I teraz mam problem- zostały mi 2 całe opakowania ponieważ odstawiłam tabletki- ale nie z powodu ciąży ![]() I takie pytanie- mam "utopione" 50zł w tabletkach, których nie użyję ![]() ![]() Z góry dzięki za odpowiedź ![]() EDIT: JUŻ POZNAŁAM ODPOWIEDŹ NA SWOJE PYTANIE- SPRZEDAŻ LEKÓW NA RECEPTĘ JEST NIELEGALNA ![]()
Edytowane przez *aga Czas edycji: 2007-04-24 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Brałam Harmonet, ale zrezygnowałam 2 miesiące temu.
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Ja biore Novynette i jestem zadowolona, pomógł na bolesne miesiączki i nie widze narazie skutków ubocznych chociaż boje się co bedzie jak je odstawie :P narazie pani ginekolog mi powiedziala ze jak odstawie to bole wrócą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie .... czy nowe opakowanie zaczyna sie juz 7 dnia czy 8 ;> tzn jesli np ostatnia tabletke wezme w srode wieczorem to nastepna juz w czawartek tak??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Harmonet oojj długo chyba z 2 lata ale raz w roku robię przerwę 3miesięczną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
yasminelle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Yasmin od pol roku i czuję sie bardzo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Najgorsze-w naszych ginekologach jest to, ze sie idzie i mówi:
"doktorze-mam bolesne miesiaczki" ona na to: Pigułki... "doktorze-mam niskie libido" Pigułki "mam silny zespól napiecia przedmiesiaczkowego-nie umiem z tym żyć: Pigułki... Żaden nie spytał czy palę, żaden nie zbadał gestości krwi, żaden nie wysłał na poziom hormonów... Ot tak, poprostu recepta i już... Brałam milion pigułek, każde bardzo zle znoszę-taka pani uroda...słyszę... póki co szukam ginekologa-zbawcę, który mi pomoże-mam nadzieję ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
regulon. na początku plamienia i huśtawki nastrojów, ale ogólnie jestem na TAK
![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Biorę microgynon od 2 lat i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
biorę Microgynon 21
![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Microgynon 21 od 3 miesiecy i przytylam 3 kg z czego jestem bardzo zadowolona
![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do dziewczyn biaracych Yasminelle. Zaczelam pierwszy listek a dokladnie wzielam 10 tabletek i zauwazylam ze strasznie boli mnie po nich glowa.czy ktos moze doswiadczyl tego samego , czy ktos moze wie czy to przejdzie z czasem czy tez powinnam zmienic tabletki. wczesniej bralam Yasmin przez ponad rok i wszystko bylo ok , myslalam ze Yasminelle jest podobna do Yasmin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.