|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
W ogole to pierwsze slysze o zasysaniu ustami ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie dziecku paszczę też wysterylizować trzeba (patrz wyżej). ![]() I w ogóle do Dziecka z sterylnym ubiorze szpitalnym, maską na twarzy, rękawiczkach i czepku. ![]() Bez przesady z tą sterylnością. A potem takie mimozy rosną i byle katar a one umierające bo kontaktu nie miały. A podłogi to czym myć jak zacznie raczkować? Terralin i Mikrozid wystarczą czy coś mocniejszego trzeba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
trzymaj się, będzie wszystko dobrze! ![]()
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i wracaj do zdrowia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
teQiba odpoczywaj. Dobrze, że plamienie już minęło. Wiadomo już co było przyczyną ?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ah te dziecięce wspomnienia ![]() A przez takie zasysanie ustami to się dziecku krzywdy nie zrobi? No bo jakby nie patrzeć to ono ma taką maleńką twarzyczkę, a tu taki odkurzacz jak zassie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I nie spiesz się do żadnych aktualizacji, poodpoczywaj, jeśli masz takie zalecenia ![]() Amelka szybkiego powrotu do zdrowia. A jesli lekarz dzisiaj powie, że konieczne zwolnienie? To coś dyrektor będzie musiał wymyślić... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też pamiętam tą gruchę. bleee Ale ostatnio na necie widziałam jakieś takie inne. Przynajmniej kolorowe były. teQiba: Nic się nie martw i nie przejmuj opiniami innych. Twoje zdrowie i Maluszka jest najważniejsze! ![]() amelka2006: to się kuruj i nie oglądaj na innych. Niech sobie radzą! ela87: No właśnie, wszystko z umiarem. Kiedyś mama smoka oblizywała jak spadł i było ok. Teraz mało takiej matki nie przeklną. Ale jak się dziecku ze swojej łyżeczki da spróbować to już co innego, bo przecież to inaczej działa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mogę dołączyć? Nie mam jeszcze wyznaczonej daty porodu, ale z OM wychodzi, że będę rodzić pod koniec kwietnia ![]() ![]() ![]() To będzie moje drugie dziecko, mam już córeczkę 3-letnią Dominisię ![]() Trochę was podczytałam i zauważyłam, że jedna z dziewczyn płaci za badania prenatalne... Ja jak byłam w 1 ciąży to też płaciłam, a teraz dostałam skierowanie na darmowe (i te w 12tc i te poźniejsze). No i się zastanawiam czy to badanie jest refundowane czy przez to krwawienie się klasyfikuję do refundacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||
Raczkowanie
|
Juhuu mamy nowy wątek
![]() Witaj ![]() ![]() Cytat:
Dzidziuś jest najważniejszy i nikt poza nami się o niego nie będzie martwił ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do kupna ubranek, kosmetyków, przeróżnych akcesoriów - zaczynam doceniać rady mojej siostry ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Moderator
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Dziekuje za mile slowa
![]() ![]() Niestety nie wiedza skad to plamienie - lozysko jest nisko polozone ale lekarz mowi ze to raczej nie powinno byc przyczyna... |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Ty mnie cały czas straszysz. Też mam nisko łożysko. Na razie nic się nie dzieje. Lekarz nic nie mówił, że to źle. I tylko czekam i się martwię...
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam, że dalej można oblizać smoczek, a tu taki numer, że już nie można?? Dobrze wiedzieć czego na ulicy nie robić ![]() Jak byłam mała i później mój brat, to nie mieliśmy butelek dla dzieci tylko szklane butelki po oranżadzie i do tego mama kupowała gumowy smoczek, odcinała końcówkę i chop do buzi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
hej - mam dziś zły humor - jakaś chandra jesienna mnie dopada - do tego młoda budziła się w nocy milion pięcset razy i jestem zła i niewyspana
![]() teQiba trzymaj się - dobrze że to nic poważnego ufff. dbaj o siebie! ![]() amelka dużo zdrówka! ![]() lutien witaj ![]() mnie się wydaje że każde krwawienie czerwoną krwią w ciąży to jakiś sygnał że może się coś dziać złego- także też bym tego nie zbagatelizowała. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teQiba, mam nadzieję, że to nic poważnego ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawe która pierwsza przetrze szaki, z TP wychodzi że ja ale nigdy nie wiadomo do końca jak to będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie martw się na zapas, w moim przypadku plamienie (brązowe upławy) były oznaką stanu zapalnego. Trzymaj się dzielnie i myśl teraz tylko o sobie i Maleństwie ![]() Cytat:
![]() Dużo zdrowia dla Ciebie, bo ta gorączka jest naprawdę niebezpieczna - ja bym nie potrafiła normalnie funkcjonować, a Ty przyszłaś do pracy ![]() Cytat:
![]() Ważne, żeby nie przeginać w żadną stronę ![]() Cytat:
![]() Śliczne imię wybraliście dla córci (sama mam siostrę Dominikę i mówimy na nią "Miśka" ![]() Co do refundacji badań prenatalnych... nie mam pojęcia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Siedzę w pracy, jutro wolne, ale za to pracuję w weekend :/
Ech... A wczoraj byłam u gina - średnio podobała mi się ta wizyta ![]() Jakoś tak na szybko... Co prawda zbadał mnie ginekologicznie i zrobił usg, ale dopochwowe ![]() Słyszałam za to pięknie bijące serducho ![]() Normalnie to są takie emocje, że zrobiłam się cała purpurowa na twarzy, a policzki wprost płonęły ![]() I niestety zapomniałam się zapytać, co oznaczają bóle w pośladku... Wczoraj wróciłam pieszo od lekarza i już mnie po takim dłuższym spacerze ból łapał :/ A zasypiając z bólu nie mogłam zmienić pozycji... Co jeszcze do samej wizyty - liczyłam po cichu na poznanie płci ![]() Ale gin mnie uprzedził mówiąc "uprzedzam pytania - dziś jeszcze nie będziemy mówić o płci" :p Dziewczyny, a któraś z Was miała bakterie w moczu? Muszę zrobić posiew i sprawdzić, co się dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Cześć w nowej części
![]() Tak Was czytam i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że tak mało wiem o sprawach dzieciowych, ale może niedługo zacznę coś więcej czytać i się douczać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
teQiba
![]() ![]() Brzuchatka, masz inna wizje wychowywania dziecka i ok, ja to rozumiem ![]() ja ma inna i bede sie jej trzymac, zawierze wlasnej wiedzy i intuicji ![]() Cytat:
![]() ja mialam Fride, bardzo fajna i ma filtry, tak wiec nic nie przedostanie sie do ust.
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
ja miałam w I trymestrze, posiewu nie robiłam, dostałam furagin an bodajże 7 dni i po powtórnym badaniu moczu wszystko było w porządku.
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jaki to ból w pośladku? Bo jak ja byłam w ciązy to od kręgosłupa mi promieniowało na pośladek. Nie dało się leżeć,chodzić, siedzieć. Pomagało, jak kładłam się na boku a między nogi wkładałam dwie ogromne poduszki i tak rozkraczona spałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do bólu to może ta rwa kulszowa? Dużo dziewczyn się na to skarży w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
witam was dziewczyny no ja znów z doskoku ale obiecuje ze bede czytać zaległosci ...
odebralam wynik powtórzonego badania na toxo i dalej nic nie wiem ostatnio igg 66.00 teraz 77,00 normy nieobecne (6,4) watpliwe od( 6,4-9,9) obecne (10) (imm miałam niepewne a teraz mam o.66 czyli (-) nieobecne do 0.90 watpliwe od 0,90-0,99 obecne 1.0 martwie sie troche bo jednak igg mi wzrosło o 10 ![]() rozumie ktos cos z tego niby im mi spadło
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.