|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
.Bądź dobrej myśli my wszystkie będziemy trzymać kciuki. Pamiętaj, że maluszek odczuwa to co Ty . Sama się dzisiaj przekonałam o tym jak zryczałam się na filmie, a Majka zaczeła mi się wtedy kręcić w brzuchu |
|
|
|
|
#122 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
W ogole to pierwsze slysze o zasysaniu ustami ![]() Cytat:
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie dziecku paszczę też wysterylizować trzeba (patrz wyżej). ![]() I w ogóle do Dziecka z sterylnym ubiorze szpitalnym, maską na twarzy, rękawiczkach i czepku. ![]() Bez przesady z tą sterylnością. A potem takie mimozy rosną i byle katar a one umierające bo kontaktu nie miały. A podłogi to czym myć jak zacznie raczkować? Terralin i Mikrozid wystarczą czy coś mocniejszego trzeba? |
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
trzymaj się, będzie wszystko dobrze!
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i wracaj do zdrowia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
teQiba odpoczywaj. Dobrze, że plamienie już minęło. Wiadomo już co było przyczyną ?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ah te dziecięce wspomnienia A przez takie zasysanie ustami to się dziecku krzywdy nie zrobi? No bo jakby nie patrzeć to ono ma taką maleńką twarzyczkę, a tu taki odkurzacz jak zassie
|
||
|
|
|
#129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja szwagierka rodziła tam w grudniu, więc pewnie dowiem się wszelkich szczegółów ![]() Cytat:
I nie spiesz się do żadnych aktualizacji, poodpoczywaj, jeśli masz takie zalecenia ![]() Amelka szybkiego powrotu do zdrowia. A jesli lekarz dzisiaj powie, że konieczne zwolnienie? To coś dyrektor będzie musiał wymyślić... |
||
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też pamiętam tą gruchę. bleee Ale ostatnio na necie widziałam jakieś takie inne. Przynajmniej kolorowe były. teQiba: Nic się nie martw i nie przejmuj opiniami innych. Twoje zdrowie i Maluszka jest najważniejsze! amelka2006: to się kuruj i nie oglądaj na innych. Niech sobie radzą! ela87: No właśnie, wszystko z umiarem. Kiedyś mama smoka oblizywała jak spadł i było ok. Teraz mało takiej matki nie przeklną. Ale jak się dziecku ze swojej łyżeczki da spróbować to już co innego, bo przecież to inaczej działa.
|
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mogę dołączyć? Nie mam jeszcze wyznaczonej daty porodu, ale z OM wychodzi, że będę rodzić pod koniec kwietnia Dopiero tydzień temu się dowiedziałam, że jestem w ciąży A wszystko przez to, że myślałam, że mam normalny okres... A tu niespodzianka - 7tc To będzie moje drugie dziecko, mam już córeczkę 3-letnią Dominisię ![]() Trochę was podczytałam i zauważyłam, że jedna z dziewczyn płaci za badania prenatalne... Ja jak byłam w 1 ciąży to też płaciłam, a teraz dostałam skierowanie na darmowe (i te w 12tc i te poźniejsze). No i się zastanawiam czy to badanie jest refundowane czy przez to krwawienie się klasyfikuję do refundacji
|
|
|
|
#132 | |||
|
Raczkowanie
|
Juhuu mamy nowy wątek
Witaj ![]() Cytat:
Dzidziuś jest najważniejszy i nikt poza nami się o niego nie będzie martwił Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie drogo...Co do kupna ubranek, kosmetyków, przeróżnych akcesoriów - zaczynam doceniać rady mojej siostry Jeśli jej się udało to wszystko ogarnąć i dla mnie jest nadzieja
|
|||
|
|
|
#133 |
|
Moderator
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Dziekuje za mile slowa
Ogromne wsparcie mam w Was Niestety nie wiedza skad to plamienie - lozysko jest nisko polozone ale lekarz mowi ze to raczej nie powinno byc przyczyna... |
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Ty mnie cały czas straszysz. Też mam nisko łożysko. Na razie nic się nie dzieje. Lekarz nic nie mówił, że to źle. I tylko czekam i się martwię...
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że dalej można oblizać smoczek, a tu taki numer, że już nie można?? Dobrze wiedzieć czego na ulicy nie robić ![]() Jak byłam mała i później mój brat, to nie mieliśmy butelek dla dzieci tylko szklane butelki po oranżadzie i do tego mama kupowała gumowy smoczek, odcinała końcówkę i chop do buzi ![]() Cytat:
Z tego co wiem, to refundowane badanie jest po 35 roku życia, albo jak poprzednie dziecko urodziło się z wadami
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może faktycznie przez to krwawienie, bo było ono b.silne i długie (10dni). W sumie to się cieszę, że nie będę musiała płacić. Oby tylko wszystkie badania było ok Wizytę mam za tydzień, ale na poprzedniej było wszystko w porządku |
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
hej - mam dziś zły humor - jakaś chandra jesienna mnie dopada - do tego młoda budziła się w nocy milion pięcset razy i jestem zła i niewyspana
![]() teQiba trzymaj się - dobrze że to nic poważnego ufff. dbaj o siebie! ![]() amelka dużo zdrówka! ![]() lutien witaj ![]() mnie się wydaje że każde krwawienie czerwoną krwią w ciąży to jakiś sygnał że może się coś dziać złego- także też bym tego nie zbagatelizowała. |
|
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#139 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas było wszystko ok, żadnych kolek, biegunek itp. Około 4 miesiąca stopniowo przestawałam.Cytat:
Później dokupiłam chyba dwie małe 150 ml i w miarę jak dziecko rosło - większe.Cytat:
![]() Cytat:
teQiba, mam nadzieję, że to nic poważnego
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||||
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie się zastanawiałam czy Ty w końcu się zdecydowałaś na Roztokę czy nie, bo o ile dobrze kojarzę to wahałaś się pomiędzy Roztoką właśnie a jakimś innym szpitalem, dobrze pamiętam ciekawe która pierwsza przetrze szaki, z TP wychodzi że ja ale nigdy nie wiadomo do końca jak to będzie moąe się jeszcze spotkamy na porodówce
|
|
|
|
|
#141 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie martw się na zapas, w moim przypadku plamienie (brązowe upławy) były oznaką stanu zapalnego. Trzymaj się dzielnie i myśl teraz tylko o sobie i Maleństwie Cytat:
![]() Dużo zdrowia dla Ciebie, bo ta gorączka jest naprawdę niebezpieczna - ja bym nie potrafiła normalnie funkcjonować, a Ty przyszłaś do pracy ![]() Cytat:
Ważne, żeby nie przeginać w żadną stronę ![]() Cytat:
![]() Śliczne imię wybraliście dla córci (sama mam siostrę Dominikę i mówimy na nią "Miśka" ). Co do refundacji badań prenatalnych... nie mam pojęcia
|
||||
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę w pracy, jutro wolne, ale za to pracuję w weekend :/
Ech... A wczoraj byłam u gina - średnio podobała mi się ta wizyta Jakoś tak na szybko... Co prawda zbadał mnie ginekologicznie i zrobił usg, ale dopochwowe Skupił się na szyjce - mierzył ją dokładnie... Nie wiem, czy to takie rutynowe badanie, ale nie widziałam całego bejbika, nawet nie wiem, ile ma teraz długości...Słyszałam za to pięknie bijące serducho Normalnie to są takie emocje, że zrobiłam się cała purpurowa na twarzy, a policzki wprost płonęły ![]() I niestety zapomniałam się zapytać, co oznaczają bóle w pośladku... Wczoraj wróciłam pieszo od lekarza i już mnie po takim dłuższym spacerze ból łapał :/ A zasypiając z bólu nie mogłam zmienić pozycji... Co jeszcze do samej wizyty - liczyłam po cichu na poznanie płci ![]() Ale gin mnie uprzedził mówiąc "uprzedzam pytania - dziś jeszcze nie będziemy mówić o płci" :p Dziewczyny, a któraś z Was miała bakterie w moczu? Muszę zrobić posiew i sprawdzić, co się dzieje. |
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Cześć w nowej części
![]() Tak Was czytam i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że tak mało wiem o sprawach dzieciowych, ale może niedługo zacznę coś więcej czytać i się douczać jak na razie mam multum pracy, więc pracuję dopóki mam siły i chęci
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
teQiba
Brzuchatka, masz inna wizje wychowywania dziecka i ok, ja to rozumiem ja ma inna i bede sie jej trzymac, zawierze wlasnej wiedzy i intuicji Cytat:
ja mialam Fride, bardzo fajna i ma filtry, tak wiec nic nie przedostanie sie do ust.
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam w I trymestrze, posiewu nie robiłam, dostałam furagin an bodajże 7 dni i po powtórnym badaniu moczu wszystko było w porządku.
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki to ból w pośladku? Bo jak ja byłam w ciązy to od kręgosłupa mi promieniowało na pośladek. Nie dało się leżeć,chodzić, siedzieć. Pomagało, jak kładłam się na boku a między nogi wkładałam dwie ogromne poduszki i tak rozkraczona spałam
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście byłam 3 dni po depilacji
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój przy dopochwowym to nawet mi potwierdził płeć i wszystko mi pokazywał. Z twego opisu to lekarz sprawił wrażenie znudzonego byle odklepać co najważniejsze i poszłaa .Co do bólu to może ta rwa kulszowa? Dużo dziewczyn się na to skarży w ciąży |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
witam was dziewczyny no ja znów z doskoku ale obiecuje ze bede czytać zaległosci ...
odebralam wynik powtórzonego badania na toxo i dalej nic nie wiem ostatnio igg 66.00 teraz 77,00 normy nieobecne (6,4) watpliwe od( 6,4-9,9) obecne (10) (imm miałam niepewne a teraz mam o.66 czyli (-) nieobecne do 0.90 watpliwe od 0,90-0,99 obecne 1.0 martwie sie troche bo jednak igg mi wzrosło o 10 ![]() rozumie ktos cos z tego niby im mi spadło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Dostalam plamienia rano i strasznie sie wystraszylam, ale na szczescie dzidzius zyje i ma sie dobrze 
.Bądź dobrej myśli my wszystkie będziemy trzymać kciuki. Pamiętaj, że maluszek odczuwa to co Ty . Sama się dzisiaj przekonałam o tym jak zryczałam się na filmie, a Majka zaczeła mi się wtedy kręcić w brzuchu 

A wszystko przez to, że myślałam, że mam normalny okres... A tu niespodzianka - 7tc 

Wizytę mam za tydzień, ale na poprzedniej było wszystko w porządku