![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ruszam z metabolic banance
Dziękuję maja38
![]() Ja w środę też mam wizytę... Może się miniemy? (ja mam o 16.30) Gratuluję efektu ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
W 4 tyg straciłam tylko 3kg, ale co prawda miałam trochę odstępstw, więc pewnie gdybym kurczowo się trzymała to byłoby o wiele wiele więcej.
Troszkę ta moja motywacja spadła, mam nadzieję, że wszystko się unormuje i nie będę myśleć o jakichś słodkościach, za dużo trudu w to wszystko włożyłam. Aktualnie ważę 71,8kg, czyli ponad 33 kg za mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Gratuluje Nesiulka tak jak piszesz schudłaś 33 kg dla mnie jest to WYNIK GODNY PODZIWU !!! Dlatego pełen szacunek dla Twojej silnej woli Ja chciałabym schudnąć ok 20 kg i boję się czy dam radę Dziś mój 5 dzień Czy są efekty ??? Nie wiem Czekam do 04,05 na pomiary u Pani Agnieszki Jak narazie zbyt wiele spraw powoduje że mam doła i marzę o czymś słodkim na poprawę humoru , ale jakoś wstrzymuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Wczoraj mi poszła krew z nosa (pierwszy raz w życiu) i zastanawiam się, czy to może być reakcja na dietę. Ostatnio znowu miałam kilka dni "luźniejszych"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Glutinka ja mam wizytę na 10:00
![]() ![]() j_malwina "krew z nosa" raczej będzie miała inną przyczynę... ja tak miewam od dawna ale u mnie jest to związane z ciśnieniem krwi (tak lekarz twierdzi) i jak pojawia mi się okresowo to zażywam rutynę (np. rutinoscorbin). Może to też być alergiczne (np. polipy w nosie) mialam na początku takie podejrzenie. U mnie cały czas waga spada... naprawdę dziewczyny jestem taka szczęśliwa zwłaszcza,że nie chodzę głodna ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maja38 Czas edycji: 2015-04-26 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Dziś minął tydzień Było 92,9 jest 90,5 Zaczynam powolutku wierzyć że się uda To moja pierwsza dieta w życiu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Super bardotka50
![]() Uda się, uda - jestem o tym przekonana ![]() maja38 z miłą chęcią kiedyś się spotkam na wymianę doświadczeń ![]() Ja już po jednym weselu, jeszcze w czerwcu czeka mnie kolejne (tak jakoś wyszło). Ale mimo weselnego odstępstwa, to w ciągu tygodnia ubył 1 kg ![]() ![]() ![]()
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Wczoraj miałam kontrolną wizytę i podpytałam o tą krew z nosa. Może być to niedobór witaminy C.
W ostatnich 2 tygodniach miałam tyle "uchybień", że się zastanawiałam czy aby na pewno jest sens iść na tę wizytę i uwaga.... 2,5 kg mniej! CUDA się dzieją na tym MB ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Glutinka idziesz dzisiaj na wizytę? Ja mam przełożoną na przyszły tydzień... a szkoda bo tak chciałam się pochwalić moimi wynikami
![]() ![]() Bardotka50 gratulacje! Jest jeszcze jakaś metaboliczka z Katowic wśród nas? ![]() Najchętniej powymieniałabym się doswiadczeniami w gotowaniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- j_malwina ja też biore rutinoscorbin na "krew z nosa" to w sumie rutyna i wit. C czyli by się zgadzało. j_malina gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Też mam dzisiejszą wizytę przełożoną na za tydzień...
No dokładnie, mb jest niesamowity. Póki człowiek nie przekona się na własnej skórze to trudno w to uwierzyć. Już nie mogę doczekać się swojej wymarzonej sylwetki ![]() ![]() Dziś jadłam boczniaki z dzikim ryżem i warzywami - mniam ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- maja38 Na spotkanie w większym gronie jak najbardziej się piszę ![]() ![]()
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
W którym momencie dodałyście do diety ryż/kaszę? Makaron któraś z Was może? O ziemniakach raczej możemy zapomnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Wiesz, co w moim przypadku dziki ryż mam od początku. Ale mogę go jeść tylko z boczniakami (35 gram dzikiego ryżu + 50 gram boczniaków + 140 pozostałych gram warzyw). W innym przypadku ryżu nie mogę (przynajmniej na razie). A jestem w Fazie ścisłej (II). Pozdrawiam
![]()
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
Dziś 2 tygodnie MB Moje wyniki waga 92,9 , wzrost 173 , pas 96 , biodra 113 , udo 73 tak było 2 tygodnie temu dziś waga 89,8 pas 96, biodra 110, udo 71 Osobiście jestem zadowolona ![]() Dlatego jeszcze raz dziękuję WAM za to forum bo to one skłoniło mnie do MB DZIĘKUJĘ !!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Super bardotka50
![]() ![]() Ja już jestem 8 tydzień na MB (od nowa) i mam już 8,5 kg mniej Jeszcze zostało mi jakieś 15 kg i myślę, że powinno być dobrze - bo mam dość swoich boczków, tłuszczyku i w ogóle. I codziennie (lub prawie dziennie), kręcę hula-hopem ![]() Ostatnio robiłam bardzo smaczne danie, może ktoś skorzysta? Warzywne spaghetti z mięskiem mielonym Składniki: 1. marchewka 2. pietruszka 3. pomidor 1/2 (chyba że macie przecier pomidorowy bez cukru) 4. mięso mielone 5. cebulka 6. oliwa 7. przyprawy: papryka słodka, chilli, sól... co komu odpowiada do smaku Marchewkę i pietruszkę obieramy obierakiem do ziemniaków, by powstały nam takie długie chude plasterki. Następnie chwilkę gotujemy je w wodzie z solą, by troszkę zmiękły (to będzie nasz warzywny makaron). Mięsko, cebulkę, pomidor na oliwce z odrobiną (większą lub mniejszą - ja dałam więcej wody, bo nie chciałam smażyć, ale bardziej poddusić) gotujemy wszystko i doprawiamy do smaku... Potem na talerz najpierw dajemy nasz makaron (marchewkę i pietruszkę), a potem nasze mięsko - PYCHOTKA ![]() Pozdrawiam Was Kochane i piszcie na bieżąco jak Wam idzie ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Mam do Was Dziewczyny pytanie, zna któraś dobrego endokrynologa w Katowicach lub okolicach? Bo obawiam się, że mogę mieć Hashimoto... bo moim dwóm siostrom wyszło niedawno... A że mam niedoczynność i wiele objawów na to wskazuje, to wolałabym to sprawdzić, a do tego endokrynologa co chodziłam już nie pójdę, bo nie jest najlepszy... Jakby któraś miała jakiś namiar, to byłabym wdzięczna
![]() Na razie po spotkaniu z Panią Olą, robimy pewien eksperyment... wyrzucamy produkty krowie i gluten i surowe warzywa kapuściane. Pozdrawiam cieplutko wszystkie metaboliczki ![]()
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Pierwsze 2 tygodnie - 3,1 kg kolejne 2 tygodnie tylko - 0,6 kg Łącznie po 4 tyg -3,7 kg Centymetry -2 w pasie -3 biodra -3 udo Na początku piłam dużo wody ok 3 l i efekty były zdecydowanie lepsze później ok 1 l i różnica kolosalna
![]() Pozdrawiam Was ciepło i życzę SUPER efektów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Trochę mnie nie było ale byłam na urlopie a potem troche miałam zawrot glowy w pracy. Jak tam u Was postępy na mb? ![]() Ja miałam trudną próbę na wakacjach, bo trochę pogrzeszyłam… dostalam wytyczne od mojej pani dietetyk i staralam się ich trzymać, chyba uratowały mój tyłek ![]() ogólnie jest bardzo ok! Na ten moment, od początku planu mb mam -10,5 kg ![]() Ogólnie czuje się bardzo dobrze i walczę dalej. Napiszcie co tam u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Gratuluję Maju tych -10,5
![]() ![]() Ja za tydzień mam spotkanie i boję się że będzie na + a nie na - ![]() Urodziny męża - goście,dużo jedzenia Kilka dni później moje 50 urodziny - goście i znów odstępstwa od diety Przyjazd córki i godziny spędzone w kuchni na tworzeniu smakołyków To wszystko nie pomogło w MB Dlatego zaczynam wszystko od nowa ![]() Wszystkim Wam życzę SUPER wyników Trzymajcie się dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny
Tak jak pisałam wcześniej bardzo się bałam że zamiast minus na wadze będzie + A jednak 1,2 mniej Dla mnie w moim wieku to dużo ![]() Na MB jestem 7 tygodni mam 5 kg mniej -5 cm w pasie -4 cm w biodrach i udzie ![]() Dziewczyny naprawdę warto ruszyć z MB !!!!!!!!!! Trzymam kciuki za wszystkie które spróbowały i za te które mają zamiar |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Troszkę czasu minęło odkąd ostatni raz tu zajrzałam. Razem z MB mamy się dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio na topie u mnie jest danie, które podesłała nam glutinka - u mnie tylko zamiast marchewki jest cukinia + mielone z indyka. Palce lizać! Trzymam kciuki za wytrwałość w tym trudnym czasie - urlopy, wesela, grille, upalne dni (w sam raz np. na lody). Nie będzie łatwo ale damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
witajcie, tez jestem ze Szczecina i chodzę do P. Agnieszki. Mam pytanie, czy znacie moze dobrego endokrynologa w Szczecinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny, dzięki mojej córce i forum trafiłam do pani Oli w Katowicach ( na tym forum znalazłyśmy opinie o Pani Oli i metabolic balance). Mogę napisać,że to forum zmieniło moje życie!!!!
Jestem na diecie metabolic balance ponad 4 miesiąc i na dzien dzisiejszy mam 15 kg mniej ( właśnie założyłam rozmiar 40!). Jestem już nienajmłodszą osobą i dosyć schorowaną ( hashimoto, rzs i ogólne zaburzenia hormonalne). Dzięki Pani Oli i jej podejściu do pacjenta jestem dzisiaj tu gdzie jestem! A dieta metabolic balance to najlepsze co mnie spotkało, nawet koszt wydaje się nieznaczny przy tym co dzięki diecie zrobiłam. Jestem szczuplejsza, czuje się bardzo dobrze i jestem szczęśliwa!!! Zdecydowałam się napisać na forum i polecić Wam Panią Aleksandrę, bo wiem ile czasem trzeba się naszukać odpowiednich ludzi i sposobów żeby coś zmienić na lepsze - przeszłam w życiu przez piekło diet, niejednokrotnie u "specjalistów". Mogę tylko napisać,że szczerze polecam Panią dietetyk i dietę - naprawdę można zmienić wszystko i nigdy nie jest za późno! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też to uwielbiam, tylko teraz mam ograniczone pomidory (mogę je bardzo rzadko spożywać :/ Mam jeszcze jeden super przepis na PLACUSZKI z CUKINII ("Niebo w gębie"): Składniki: cukinia (trzemy ją ze skórką na tarce - grube oczka), cebula, może być marchewka (tak jak cukinia), zielona pietruszka, jajka (u mnie są dwa), sól do smaku i olej do smażenia. Najpierw mikserem ubijam trochę jajka (białko z żółtkiem, by były puszyste), potem dodaje wszystko (pozostałe składniki) i mieszam łyżką. Do zagęszczenia używam chrupkiego chlebka kukurydzianego (kruszę go). A potem już tylko smażenie na patelni i gotowe. UWIELBIAM ![]() 20150601_160500.jpg A jak Wam dziewczyny idzie zrzucanie kg? Ja mam za sobą odkąd zaczęłam chodzić do Pani Oli -15kg (byłoby lepiej, gdyby nie problemy z tarczycą, hashimoto). Ostatnio przestałam jeść w ogóle produkty z glutenem i produkty krowie też odstawiam... Jeszcze trochę mi zostało do zrzucenia, szczególnie z brzuszka, ale dam radę ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich walczących o lepsze jutro, o siebie, o swoje zdrowie ![]()
Moje rękodzieło - http://evebellart.blogspot.com Edytowane przez glutinka Czas edycji: 2015-08-12 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Placuszki z Cukini są mi znane, jeszcze z przed diety - bardzo dobry pomysł na posiłek. Nie próbowałam jeszcze w wersji z chrupkim chlebkiem, ale na pewno dzisiaj wypróbuję
![]() Glutinka ja niby mogę tylko pół pomidora dziennie, ale przyznam, że w ogóle się tego nie trzymam i mając średnio 1 pomidora nie zauważyłam różnicy. Ciekawa jestem, czemu mamy go ograniczać... Zrzucanie kg ostatnio trochę przystopowało u mnie, ale tylko i wyłącznie z mojego lenistwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny przeczytałam wątek i mam tylko jedno pytanie o cene ?? Czy któraś może w końcu napisaać koszt wizyty i za co się płaci i ile
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
Moja przygoda z MB zaczęła się 20.04.15 przez pierwsze 7 tygodni schudłam 5 kg i łącznie 13 cm Po tym czasie całkowicie przestałam stosować MB Teraz po 16 tygodniach waga i centymetry bez zmian Pozytywne jest to że mimo zaniechania MB i wprowadzenia złych nawyków nie wróciły zgubione kg i cm Dlatego zaczynam wszystko od nowa Trzymajcie za mnie kciuki ja za Was też trzymam Powodzenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Witaj Majain
Ja korzystam z pomocy Pani Agnieszki ze Szczecina Podczas pierwszej wizyty zapłaciłam 1 z 4 rat 550zł Po rozmowie - wywiadzie zostałam wysłana na bardzo szczegółowe badania krwi Oprócz podstawowej morfologii , poziom cukru , cholesterol i wiele innych Po tygodniu dostałam wynik od Pani Agnieszki wraz listą produktów dozwolonych dla mnie Tak jak napisałam wcześniej bez problemu , bez poczucia głodu przez 6 tygodni zgubiłam 5 kg oraz 13 cm Niestety z powodu wyjazdu , później choroby całkowicie odstąpiłam od listy Waga i cm stanęły w miejscu choć muszę przyznać że tak naprawdę jadłam dużo i niekoniecznie dietetycznie ![]() Uważam że MB jest skuteczne ![]() Dziś był u mnie ostatni grill od jutra zaczynam pierwszy etap MB ![]() Napisz gdy się zdecydujesz Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Majain dodatkowo mam 12 wizyt podczas których na bieżąco mogę doradzić się co robić dalej Ja tak jak pisałam musiałam zrobić przerwę i jestem przekonana że gdyby nie moje odstępstwa to dziś moje wyniki byłyby dużo lepsze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Powodzenia bardotka50! Trzymam kciuki!
Ja też w pewnym momencie zaczynałam od początku i do walki o lepszą siebie wystartowałam z nową siłą ![]() ![]() majain Ja chodzę do pani Oli w Katowicach. I u nas cena wynosi 2.500,00zł (ja tak przynajmniej płaciłam). W ceną wliczają się badania (szczegółowe, tak jak wspomniała bardotka50), 10 spotkań (w moim przypadku będzie ich więcej, bo jestem trudnym przypadkiem - duże problemy z tarczycą, podejrzenie hashimoto, w trakcie musiałam odstawić gluten i mleko krowie i efekty są dużo wolniejsze niż u osoby zdrowej - ale nie będę dodatkowo nic płacić). j_malwina Ja wcześniej też mogłam pół pomidora średniej wielkości dziennie, ale mogę tylko od czasu do czasu, ze względu na podejrzenie u mnie choroby hashimoto (coraz więcej czynników na to wskazuje). A w tym tygodniu mam urodziny, i mam pozwolenie na odstępstwo, a potem dalej do boju ![]()
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Wszystkiego najlepszego Glutinka
![]() Spełnienia i tych małych i Wielkich marzeń i tych o których mówisz głośno i tych co głęboko skrywasz Pozdrawiam - Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Witajcie! Wszystkim gratuluję zrzuconych kilogramów i zmniejszonych obwodów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.