|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Od zoltodzioba do... Erena zaczyna przygode z treningiem.
To pierwsze - przyznam się, że nie mam zielonego pojęcia
![]() Co do tej wczesnej godziny - ja mam to szczęście, że póki co sama decyduję, kiedy zasiądę w bibliotece itp., a o wiele lepiej mi się pracuje rano, więc potrafię i o 7 zabrać się do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Parę dni mnie tu nie było, bo sporo się "zadziało" na uczelni i byłam zaganiana. Przez te dni nie liczyłam michy, ale czysto raczej było, i starałam się trenować (bo to mnie uspokaja). Efekt - to, z czym męczyłam się od dłuższego czasu i co spędzało mi sen z powiek (skończenie brudnopisu dr), raczej udało mi się doprowadzić do końca. Teraz wielkie szlifowanie i czekanie, aż pani promotor znajdzie czas na udzielenie dalszych wskazówek (czyli nie tak szybko, bo kobieta wiecznie zapracowana
![]() ![]() Trening jest wczorajszy, micha dzisiejsza. Proszę, nie śmiejcie się z zestawień smakowych, bo są mocno "zachciankowe" (@ rządzi się swoimi prawami ![]() Trening lekko zmodyfikowany, bo już pod znakiem @ i marudzenia. Czyli pompki normalnie z poziomu podłogi, a przysiady zwykłe zamiast bułgarskich (te zrobię przy następnym treningu). Znowu miałam jakiś niewjaśniony przypływ mocy i ruszyłam do przodu z przysiadami. Technika (bardzo tego pilnuję) była ok, do momentu kiedy się złozyłam (znowu! ![]() ![]() Drugi posiłek jak zwykle jedzony na 2 razy. Ostatni to zupa-krem z warzyw i osobno ryba z boczkiem (przez kilka dni chodziły za mną jaja na boczku, w końcu stanęło na rybie). Nie bijcie za ten boczek - to kolejna zachcianka, więc kupiłam, zjem i więcej raczej nie kupię. Z odczuć - ci, którzy mają problemy z poskromieniem apetytu, naprawdę powinni jeść dużo zup, w szczególności kremów. Napchałam się tą zupą pod korek, a kalorii tylko tyle co z ziemniaków (ryba swoją drogą, po usmażeniu wyszło niewiele) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
No proszę, czyli zupa na jutrzejsze 12 h w pracy to był strzał w dziesiątkę. Planowałam samą soczewicę z warzywami i kaszą ale wyszła z tego ciekawa zupa (woda nie chciała odparować a soczewica już była bliska rozgotowaniu) więc zjem z makaronem trochę po dzisiejszym treningu i jutro resztę w ciągu dnia.
Powiedz mi jak ruszyć z pianiem pracy, bo wciąż mi się nie chce i odkładam z dnia nadzień, a obowiązki się nawarstwiają? :| No po prostu nienawidzę pisania referatów, prac itp. To nie moja bajka. Wolałabym opowiedzieć na dany temat niż pisać. Masz może sprawdzonego gifa do przysiadu bułgarskiego? Chyba na ocyz tego nie widziałam. Tyle tych przysiadów, że braknie mi treningów by wszystkie kiedyś wypróbować. Bo sumo to taki na szeroko rozstawionych nogach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Znam ten ból - też jestem bardziej typem "opowiadacza". Ale jak już się biorę do pisania, to zaczynam bardzo często od narysowania sobie bardzo szczegółowej mapy myśli. Potem z mapy myśli robię plan, który uzupełniam o coraz więcej szczegółów - dodaję podpunkty, myśli przewodnie podpunktów w jednym-dwóch zdaniach, potem dopisuję sobie, z jakiej literatury mogę wyciągnąć te czy inne informacje. A jak już mam taki dokładny plan, zaczynam rozwijać myśli, które chcę zawrzeć w poszczególnych punktach. Zazwyczaj pracuję kompleksowo nad np. dłuższym rozdziałem - znowu w podobny sposób, najpierw piszę szkielet, potem dodaję detale.
A przysiad bułgarski wygląda tak (warszawski koks mnie denerwuje ogólnie, ale wydaje mi się, że wykonanie jest bez "baboli" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja niby wiem co chcę napisać w swej pracy ale to co ja bym chciała nie pasuje promotorce, a to co ona chce nie widzi się mnie. No i wieczny brak źródeł. Ona chciałaby więcej a ja więcej nie potrzebuję i nawet nie znajdę. ![]() Zaraz się kończy serial i śmigam z moim pierwszym treningiem B. Będzie dziwnie, bo co każde ćwiczenie będę siedziała przy kompie i jeszcze raz czytała jak poprawnie wykonać kolejne ![]() Dasz jakieś przykłady na ulubione posiłki z soczewicą? Może coś mnie zainspiruje? Wydaje mi się, że po niej wyjątkowo nie mam gazów. Po fasolce już dawno by mnie wyrzucili z domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
sweethusky, ja zazwyczaj gotuję "na żywioł" (no dobra, poza sprawdzaniem ilości - mam na myśli dobór składników
![]() ![]() ![]() W załączeniu dzisiejsza miska, w dalszym ciągu pod znakiem zachcianek - za te połączenia warzyw wzdymających z warzywami wzdymającymi będę chyba miała poważną rozmowę na temat nastawania na życie i zdrowie domowników ![]() ![]() Z treningowych rzeczy - mieliśmy dzisiaj w "moim" Mrs Sporty (no dobra, w moim "Frau Aktiv", bo szefowa się usamodzielniła) demonstrację nowego circuitu. Na razie mam do niego mieszane uczucia, ale może się przekonam. Przynajmniej był worek treningowy, było na czym frustrację wyładować ![]() Edytowane przez Erena Czas edycji: 2014-02-18 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Trening w załączeniu. Wspięcia na palce w treningu były między mostem a bułgarami, tylko mi umknęły przy wypisce
![]() Miska - nieliczona (nie wszystko jadłam w domu i byłam w stanie skontrolować ilość), z okrojoną liczbą posiłków, bo dzień ganiany, ale czysta: 1. Placek owsiany: 2 jaja, płatki owsiane, banan, cynamon, kakao 2. Tu niestety długa przerwa, posiłek made by stołówka uniwersytecka: 2 cienkie plastry pieczeni wieprzowej w sosie (podobno) z dodatkiem piwa typu koźlak i różowym pieprzem, gotowana marchew (mieli dzisiaj jakiś "kartoflany dzień" bez kaszy, a ziemniaki stołówkowe są u nas zazwyczaj paskudne ![]() 3. Shake: whey, mrożone wiśnie, garść pistacji 4. Potreningówka: czerwona soczewica wymieszana z miksem 5 zbóż (nie jakieś dziwne płatki, tylko surowe ziarna takie jak na kutię, tylko bogatszy skład) i pieczarkami, kurzy cyc na oleju kokosowym, brokuły Wyliczyłam, że ciągnę ten trening już od dawna (będzie chyba 10 tygodni w ogóle, 8 bez uwzględnienia przymusowych przerw) i czas na zmianę. Za zgodą Rzabby (serdecznie dziękuję ![]() Poniżej rozpiska. Przy niektórych ćwiczeniach mam pytania tudzież wątpliwości - dopisałam je kursywą. Dzień 1 i 3: Nogi 1a przysiad z obciążeniem (sztanga albo sztangielki) 10x10 1b Uginanie nóg leżąc 10x10 Jak zaadaptować to ćwiczenie na warunki treningu domowego? Hantel między stopy? Czy pomyśleć nad alternatywnym ćwiczeniem na dwugłowe, typu MC czy dzień dobry? 2. Wypady dalekie 4x 8-10 3. Wejście na stopień z obciążeniem 3x 12 4. Box squat 3x max Dzień 2 i 4 : Reszta Rzabbo, wolno mi i to przejąć czy mam pomyśleć nad własną wersją? 1. Wiosło sztangą 4x 8-10 pewnie co drugi-trzeci trening zamiast sztangi wrzucę sztangielki, żeby nieco "usamodzielnić" i wzmocnić prawą rękę, bo teraz czasem czuję, że lewa ją ciągnie w ostatniej serii 2. Wyciskanie sztangi na poziomej 4x 8-10 miałam to ćwiczenie w programie treningowym, który właśnie kończę - zostawić czy zamienić na np. rozpiętki, których dawno nie robiłam? 3a. Uginanie ramion ze sztangą 3x 10-12 3b. Prostowanie ramion w opadzie 3x 10-12 4a. Wznosy bokiem (ręce wyprostowane) 3x10-12 4b. Wznosy bokiem w opadzie tułowia (ręce ugięte w łokciach) 3x10-12 Będę musiała pomyśleć też nad michą. Coś czuję, że na chwilę obecną koniec redukcji (total wysusz mi niepotrzebny, udało mi się wysmuklić mniej więcej na tyle, na ile chciałam, nie widzę sensu ciągnąć jej dalej, żeby dla odmiany nie zepsuć efektów). Dociągnę jeszcze do końca tygodnia tak jak jest, a potem dorzucamy do pieca ![]() ![]() Edytowane przez Erena Czas edycji: 2014-02-19 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Twój placek owsiany mnie zaintrygował. Chyba zrobię sobie podobny jutro. Ale raczej w ciągu dnia. Nie lubię na słodko z rana.
Ereno, walcz! Czekam na efekty Dupnego treningu! Daj też znać ile kalorii spożywasz dziennie robiąc masę. U mnie chyba też powoli schodzą cm. Kupiłam dziś spodnie w rozmiarze 34 zamiast 38-40. Ale zgaduję, że to rozmiarówka zaniżona ![]() Wiem, że to nie mięśnie rosną (bo niby jak?) ale już mam coraz lepiej zarysowane nogi i bicki. Widać, rozruszałam to co się tam chowało od paru dobrych lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rzabbocop
|
MC będzie za ciężki w systemie 10x10 w połączeniu z przysiadami, może więc bridge?
Możesz kopiować w całości ![]() trening góry to odpoczynek w stosunku do treningu dołu, zajmuje też mniej czasu Jeśłi chodzi o michę to nawet nie myśl o niskich kaloriach przy tych treningach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
sweethusky, gdzie kupowałaś te portki? Podaj namiary, bo to dobry sklep na budowanie samooceny
![]() ![]() Placek owsiany to danie z gatunku "3 minuty i gotowe" (dosłownie tyle jak się ma dobrą patelnię), tylko w tej wersji wymaga przygotowania zawczasu: merdasz jaja widelcem, dorzucasz płatki owsiane i co tam jeszcze chcesz (na słono też próbowałam, z papryką i serem, ale ja sniadanie wolę słodkie) i zostawiasz na noc do wchłonięcia. Rano tylko wyrzucasz na patelnię, smażysz z obu stron i pozostaje się delektować ![]() Rzabbo, dzięki z całego serca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Spodnie z Tesco - F&F. Oni mają dziwne rozmiarówki, często ich najmniejsze rozmiary są mi luźne. ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-02-19 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przypomniało mi się, że nie zliczyłam wczorajszej miski, ani nie spisywałam dzisiejszej dla porównania ![]() Dzisiaj już sobie dam spokój ale może jutro znajdę czas by to uzupełnić u siebie na wątku. A teraz zmykam spać. Papa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Rozumiem Cię z tym brakiem apetytu rano. Wiesz, ja może nie będę się rozwodzić nad tym, jak wyglądały moje śniadania (a właściwie jak nie wyglądały) zanim zaczęłam się tak naprawdę interesować tym, co i po co kładę na talerz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
Dla mnie banan jest stanowczo za słodki ale zawsze biorę do pracy nawet 3 i jem między posiłkami. Zauważyłam, że dodaje mi energii gdy już padam na przysłowiowy pysk. Ale ja to w ogóle zrobiłam sie z wiekiem niejadek. Kiedyś jadłam wszystko teraz na wiele rzeczy nie mam ochoty lub mi już nie smakuje. Stąd też moje nudne miski.
W ogóle to miałam iść spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Kurczę, jakieś wredne przeziębienie mnie dopadło
![]() W załączeniu micha i trening. Nie śmiać się z leszczarskich ciężarów ![]() Miskę staram się teraz stopniowo zwiększyć i dojść do sensownych wartości przy tym nowym treningu. Ale na przyszłość zamierzam ograniczyć cukry proste - dzisiaj po prostu ratowałam się tym co miałam w lodówce ![]() ![]() A' propos michy. Pytanie głównie do Rzabby, ale chętnie przyjmę każdą sugestię ![]() Edytowane przez Erena Czas edycji: 2014-02-20 o 20:30 Powód: załączniki się nie załączyły :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Dobrze, że kupił ci gorzką. Mnie mama obdarowała żelkami i batonikami.
No chciała dobrze dla dziecka ![]() A pokażesz kiedyś zdjęcia? Nie kojarzę byś jakieś kiedyś załączała do porównania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Ekstra
![]() Choć wiadomo, że zdjęcia nie oddadzą detali, a może nawet pogrubią. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Rzabbocop
|
Ja kalorie głownie tłuszczem dobijałam bo nei dawałam rady tyle ilościowo przejadać w innej postaci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
O, to dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsza micha pod znakiem chaosu totalnego i przeziębieniowego braku apetytu, dobijana tłuszczami. Wczoraj mnie jednak rozłożyło mocniej, zasnęłam dość wcześnie i nie zrobiłam sobie nic na dziś, więc musiałam się ratować tym, co znalazłam w kafejce w uniwersyteckiej biblio. Czyli kanapką, bo oprócz ciast wszelakich i batonów nic innego do jedzenia nie mają
![]() ![]() Z hitów dnia - odpowiedzialna za mnie trenerka od circuitów kiedyś na mój widok ucieknie z wrzaskiem albo rzuci we mnie czymś ciężkim. Zaproponowała mi pomoc w ogarnięciu miski pod nowy trening (który jej się bardzo spodobał), ale byłam zmuszona grzecznie odmówić, kiedy chciała mnie wrzucić na 70g białka ![]() Chyba zaraz zmykam z termosem gorącej herbaty kurować się dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Z tego co zrozumiałam, trenerka nie popisała się wiedzą? Dziwne, i jak tu znaleźć kogoś zaufanego. Jakbym miała kasę to bym chciała trenerkę ale taką full profeszynal.
Wiosna idzie a ty chora? Kuruj się! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurowanie będzie umilane - Małżon ściąga film ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Co oglądacie?
![]() Ale wtedy skąd wiadomo, że normy popularne w Polsce lub w Niemczech to te właściwe/niewłaściwe? Zawsze mnie to intrygowało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
W końcu torrent odmówił posłuszeństwa, więc film przełożony na dzisiaj, a my płakaliśmy ze śmiechu nad oryginalną wersją kilku odcinków "Rodziny Addamsów"
![]() ![]() Co do tych norm, to powiem Ci że nie wiem, bo sama nie mam wykształcenia w tym kierunku. Może się mylę, ale wychodzę z założenia, że te normy, które Julia (trenerka) przywołała, odnoszą się bardziej do osób mniej aktywnych fizycznie, więc siłą rzeczy z mniejszym zapotrzebowaniem na białko. Na sfd widziałam dziewczyny robiące masę i na 3g białka na kg masy ciała, tak że wolę się nie wypowiadać i zostawić to tym, którzy się znają ![]() Dobra, skoro już zostałam wywołana do tablicy, wrzucam zdjęcia. Jak przejrzę wątek, to dopiszę, w którym poście należy szukać zdjęć z początku do porównania. Edit: materiał porównawczy jest na stronie 2, post 49.Będzie ich teraz sporo, bo Małżon nie jest mistrzem aparatu, a ja nie umiem pozować (jak próbuję się wyprostować albo lekko spiąć, to każda kończyna mi żyje własnym życiem, odruchowo ściągam łopatki i psuję całość itp.). Dlatego nie ma jakichś mega napinek - lekko spięłam brzuch, wyprostowałam się i tyle. Zdjęcie pleców jest robione na luzie, lekkie napięcie wymusza tylko ułożenie rąk. Przy samodzielnym oglądaniu tych zdjęć zauważyłam, że mamy w mieszkaniu krzywe listwy przypodłogowe - to tak jakby ktoś chciał sugerować, że coś było przy fotach kombinowane ![]() Przy okazji aktualne wymiary: Waga: 57,5 kg Biust: 85cm Pod biustem: 69,5cm Talia: 64,5 cm Pępek: 68cm Brzuch (oponka): 80cm Poślady: 92cm "Biodra" (pod pośladami, na wysokości kroku): 87cm Udo L/P: 53cm/53cm Łydka: 34cm Biceps luźny/spięty: 26,5cm/29,5cm Barki: 98cm (nie wiem jakim cudem tutaj co pomiar to pół cm-1cm więcej; prędzej stawiam na jakieś lekkie błędy pomiarowe albo pompę niż na szalone przyrosty ![]() Podsumowanie tego, co widać na fotach: Wiadomo, że wszystkim się nie dogodzi, ale ja jestem mega zadowolona z efektów redukcji. Jako punkt wyjścia do porządnej pracy nad sylwetką chyba może być. No i jestem żywym dowodem na to, że fiksowanie się na cyferki to głupota - przecież mam 2,5 kg więcej niż na starcie, więc jakim cudem wyglądam (w moim odczuciu) zdecydowanie smuklej? ![]() Wydaje mi się, że różnice (minimalne) są w barkach (przyrost), brzuchu (bardziej płaski) i nogach (powoli zaczyna "coś" wychodzić na udach). Pleców wcześniej nie fotografowałam i na załączonych zdjęciach widać, że są moim słabym punktem. Na razie za sukces uważam to, że powoli przestają być nijakim, obłym "czymś" i zaczynają robić się lekko trójkątne ![]() Sorry, że w ten sposób, a nie w załączniku, ale mój komputer mnie nienawidzi i inaczej nie chciał współpracować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Erena Czas edycji: 2014-02-22 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wczoraj w końcu trafiłam na chiński film Cesarzowa w tv, za co dziękuję komunikacji miejskiej - wyświetlają na informatorzee m.in. co w dziś w tv. Podłamałam się po seansie. Też chcę taki pałac. ![]() Ja sobie mówię, że skoro tyle dziewczyn osiąga wyniki na takiej diecie jaka jest mi polecana to musi coś w tym być . Nie znam się na tym ale skoro są efekty to coś musi w tym być. W każdym razie lepsze to niż głódówka z Chodakowską. Choć ja taki niejadek... Cytat:
![]() Zdjęcia podobno robi się na lekkim spięciu brzucha i reszcie luźnej. Ktoś gdzieś tak pisał na blogu. Więc Twoje są ok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ![]() Faktycznie zasłoniłam zad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Też chyba będę musiała pozbyć się nabiału z diety nie licząc kefiu i jogurtu nat. Trochę szkoda bo ugotować jajka czy przygotować jakiś serek/twaróg jest szybciej, taniej i wygodniej. No i to najczęściej mam w lodówce.
Czuję, że moja miska z tego powodu jutro będzie niedojedzona. Czekam na kwietniowe efekty! Ja pewnie gdzieś bliżej maja będę robić porównanie moich wymiarów i zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rzabbocop
|
Jajka to nie nabial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.