![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ocet Jabłkowy-na trądzik i sebum?
Cytat:
W sumie to masz rację ![]() ![]() Co do składu - że też sama o tym nie pomyślałam ![]() Rossmann, Rose water (woda różana) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=13733 Aqua, Propylene Glycol, Alcohol Denat., Phenoxyethanol, PEG-40Hydrogenated Castor Oil, Methyldibromo Glutaronitrile, Rosa Centifolia,Parfum, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Lactic Acid, Sodium Lactate.
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Co do terminu ważności, to woda różana nie przedłuży życia tonikowi z octu, olejek herbaciany może być lekkim konserwantem.
Moja czysta woda różana ma krótki termin przydatności, tylko kilka mc, a rossmanowska na pewno ma więcej niż rok, więc nie moge się zgodzić z menthą, że czysta woda różana ma jeszcze dłuższy okres przydatności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Same pyszności
![]() Denaturat, Methyldibromo Glutaronitrile - konserwant, niedawno wycofany z listy dopuszczonych do użytku na terenie UE, szczególnie niebezpieczny w połączeniu z Phenoxyethanolem (alergie), nie wyszczególniono naturalnych substancji zapachowych występujących w róży, a mogących uczulać (wymaga tego prawo, jeśli te substancje przekraczają jakąś tam ilość). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie będę... ![]() Czysta woda (H2O) ma jeszcze dłuższy termin przydatności, jeśli można o takim w ogóle mówić. Zgodnie z tokiem myślenia, zakładającym, że dodanie do octu czegoś trwałego przedłuży mu żywot - woda jest świetnym rozwiązaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
mentha, skład składem, rozumiem, ale skąd tyle pozytywnych opinii na KWC i tyle zadowolonych użytkowniczek? (bo mnie to zastanawia)
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie, skąd te zachwyty nad wodą Rossmanna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia.
Może ten lotion pomimo niezbyt ciekawego składu spełnia oczekiwania użytkowniczek. Jakie te oczekiwania są - opisały w recenzjach. Na pewno odświeża, bo zawiera alkohol, więc można się spodziewać przyjemnego efektu schłodzenia; ładnie pachnie; podobno wygładza etc. Poza tym, nie wiemy czy Recenzentki stosowały lotion kupiony w Polsce czy za granicą. Wersja z zachodnioeuropejska ma zupełnie inny skład (tutaj można sprawdzić: http://www.**********pl/index.php?topic=338.0). Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Owszem, to racja, skłądy się różnią, co też może powodować różnice w ocenach, ale nie sądzę mimo wszystko żeby zdecydowana większość osób oceniających ten produkt korzystała z jego zagranicznej wersji. Tym bardziej dziwią mnie jej oceny (patrząc na skład sama długo wahałam się przed jej zakupem), ale zrobił nam się tu mały off
![]() Wracając do tematu: Jak myślicie, czego mogłabym dodać do toniku aby trochę nawilżał?
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te prosaki ale skora byla bardzo sucha i zaczerwieniona.Ja raczej nie bede nakladac nierozcienczonego-zrobie sobie tonik i zobacze jak zadzial-moze bede zwiekszac ilosc octu obserwujac jak skora zareaguje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Ja chciałabym wrócić do tego pirosiarczynu. Jest w składzie mojego octu i zanim kupię nowy, bez tego typu dodatków, wolałabym zużyć ten który mam. Zastanawiam się, jak już jedna wizażanka powyzej (ale nie było odpowiedzi), czy ocet z pirosiarczanem nadaje się do picia. Mam od niedawna w zwyczaju pić na czczo ocet rozcieńczony herbatką z suszonych owoców i miodem (zamiast woda, inaczej bym go nie przełknęła), mam nadzieję, że poprawi przemiane materii. Płuczę tez wodą z octem włosy po umyciu i wypłukaniu (jako ostatnie płukanie) a w planach proponowany przez Was tonik. Tylko co z tym pirosiarczynem
![]()
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że nic się nie stanie, ktoś pisał, że te Kamisowe też są z pirosiarczynem, a ja je spożywam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, właśnie dopiero trafiłam na ten wątek. przeczytałam calutki i mam parę pytań. Mam ciągły problem z pojawiającymi się wypryskami, ostatnio jakoś się to nasiliło, nie wiem czy po zmianie mydełka na Protex herbal, czy coś z dietą nie tak, czy dopiero organizm się oczyszcza po rzuceniu palenia 3 miesiące temu, ale powiem tyle, że nie wygląda to za ciekawie. Dodatkowo mam bardzo przetłuszczającą się cerę. Przeczytałam wątek i postanowiłam chwycić się kolejnej deski ratunku i spróbować tego toniku. Kochane, powiedzcie mi proszę 1. ile razy dziennie przecieracie twarz tonikiem? czy tylko na wieczór? 2. jak działa ten tonik na wydzielanie sebum? u mnie niestety cokolwiek używam wysuszającego twarz, to po godzinie, dwóch moja twarz jest dwa razy bardziej tłusta (i tak w kółko, bardziej wysuszam, mocniej wydziela się sebum). 3. czy tonik nie będzie wchozdił w interakcje z kremem siarkowym Barwy lub masłem shea?
z góry dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Używam generalnie rano i wieczorem, w zależności od ilości octu może miec mniej lub bardziej drażniąco-wysuszające właściwości. W interakcje z kremami nie wchodzi. Po mydle jest bardzo wskazany, żeby zakwasić skórę. Ja używam na twarz, plecy i dekolt, bo myję się czasem mydłem siarkowym.
Uwaga: masło Shea może Cię zatykac i powodować wypryski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
dzięki Smoczku za odpowiedź
![]() hmmm... a co do masła shea, choroba, to muszę zacząć szukać czegoś innego co mi znormalizuje i nawilży twarz, a to odstawię.
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Lubię bardzo mydło siarkowe, myję nim plecy, dekolt i czasem twarz, potem zakwaszam obficie tonikiem octowym ,dzięki temu nie mam problemów z wypryskami na plecach. Buzię mi trochę przesusza, więc najpierw zmywam ją olejkiem własnej roboty - on zostawia lekki film i dobrze usuwa makijaż, potem mydełko i nie ma przesuszeń, a super działanie antybaktryjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
tak więc dziewczyny, kupiłam własnie ocet jabłkowy w rossmanie, kupiłam mydło siarkowe (jak na Smoczka dobrze działa to i ja spróbuję) i dziś wieczorem wymyję buzię tym mydełkiem, a potem własnoręcznie zrobionym tonikiem ją przemyję. Póki co siedzę w zachwalanej przez wizażanki maseczce aspirynowej, faktycznie chłodzi bardzo fajnie. och jak ja bym chciała, żeby były jakieś tego efekty, naprawdę tak mi się ostatnio buzia zniszczyła... ech
![]()
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Tylko na poczatek nie używaj tego mydła codziennie, a juz na pewno nie 2 x dziennie, raz na 2 dni starczy na buzię. Dekolt i plecy to co innego, można częściej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wreszcie nabyłam ten ocet rossmannowski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
ooo, dzięki Smoku za radę, bo ja już chciałam normalnie dwa razy dziennie je stosować
![]() Aga, ja właśnie dziś też nabyłam ten ocet i było ich mnóstwo w Galerii
![]() |
#143 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
oooo, to może się mijałyśmy, ja szwędałam się przede wszystkim po empiku szukając dla TŻta prezentu, ale i w coffee heaven byłam, tak ogólnie to między 13 a 15 mniej więcej, kurczę, mogłyśmy się na kawkę umówić
![]()
![]() |
#145 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
kosmitka
|
Przeczytałam 5 stron i w sumie chyba nie padła odpowiedź zadana na początku (albo przegapiła, ale czytałam każdą stronę
![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Tonik jest super, ładnie wygładza buzię. Tylko ten zapach, fuj...
Na początku stosowania chciałam go rzucić w kąt przez ten octowy smrodek, ale jakoś go znoszę. Niestety nie da sie do niego przyzwyczaić ![]() Ostatno na jednego upartego pryszczyka nanosiłam sam, nierozcieńczony ocet. Szybko się zmniejszył jegomość i mam nadzieję, że plamka po nim też szybko zniknie. Trochę mi się w tym miejscu łuszczy skóra, ale wolę schodzenie skóry niż wstrętne prychole. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
okrutnica jakaś... |
właśnie tonę w oparach toniku-fuj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tonik zakwasza buzię, rozjasnia go, ale tez może podrażniac naczynka, zwłaszcza jak się odwróci porporcje octu do wody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.