![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXV) - część X
Cytat:
![]()
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Ja kp ogóle nie odbieram jako poświęcenia, wręcz odwrotnie dla mnie to mega wygoda od poczatku az do teraz. Czasem myślę czy nie kończyć, ale właściwie nie mam argumentów ku temu bo i mi i jej wygodnie z tym, odstawianie będzie ciężkie pewnie i teraz i za kilka miesiecy bo juz tak kumata jest, nie muszę kupować mm, mała zasypia momentalnie wieczorem po piciu, no i dla niej na zrowie, dużo by jeszcze pisać
![]() ![]() Wychodzi nam kiełek, mała cały czas ręce w buzi... wylewa może śliny na bluzki, tak miała tylko przy pierwszych zębach, na szczęście nie ryczy tak jak przy 4, ale w nocy się dużo rzuca.. Moja mama podłapała robienie pomidorów suszonych jak wspomniałam że dziewczyny na moim forum same robiły ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzisiaj mieliśmy piękną pogodę ![]() Zaliczyliśmy dziś zakupy a popołudnie spędziliśmy na dworze... Mam nadzieję, że jutro będzie podobnie ![]() Co do karmienia mi w ogóle to nie przeszkadza, cieszę się bliskością, dla mnie to coś niesamowitego ![]() Brawa za osiągnięcia dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uzywajace pieluszek wielorazowych. Mam pytanie. Czy w otulacz można włożyć np. Tetrę? Czy muszą być jakieś inne wkłady? Jak to z tym jest? Od czego się zaczyna?
Kusi mnie kupić jedną na próbę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
A propos niekupowania mm, jak zakończe kp to policzę ile kasy zaoszczędzilam (mniej więcej) i kupię sobie prezent za tę kwotę
![]() My wrócilismy wlasnie z imperezy urodzinowej szwagierki. Padam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Linka, moja koleżanka podaje 4 letniemu synkowi mm cały czas. Ona to dopiero popada w koszty... My nie wydawaliśmy zbyt dużo zwłaszcza, że mała nie trawiła mm. Za to teraz kaszki idą jak woda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do którego miesiąca piła?
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-10-05 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Oj Linka ładny będzie ten prezent
![]() Sol, ja nie używam, ale mnie znów kusi żeby sprobować małą odpieluszkować w listopadzie jak wrócimy od teściów. Ale nie myślałam o pieluszkach wielorazowych tylko myślałam że po domu puszcze ją w majteczkach normalnych (nie mam dywanów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fabianowi nie przeszkadza mokra pielucha, tetra czy majtki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja córcia pokazuje że zrobiła siku i domaga się żeby iść na nocnik, tylko zazwyczaj siku jest już w pampersie ![]() Z kupką nie ma problemu bo od marca już ląduje w nocniku. Ja zacznę ją odpieluchowywać na wiosnę może że wcześniej sama się odpieluchuje, chociaż wątpię. Nasze dzieci mają jeszcze czas.Wkońcu mają dopiero nieco ponad rok. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Sol po prostu poczekaj jeszcze, nie jest jeszcze gotowy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Jemy śniadanie Amelka miedzy jajecznica a parowka oczywiście wybrala parowke co sie bedzie dziewczyba zadowalala jajkami
![]() Pogoda u nas ladna wiec pewnie pójdziemy do parku ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- KarolinaPW Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochanie duuuzo zdrowka radości spokoju i zadowolenia z zycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Karolina najlepsze życzenia urodzinowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Blue - jak czytam o próbach rezygnacji z kp chociaż o jakiś porach dnia lub nocy, to cieszę się, że mała odstawiła się znacznie wcześniej i mnie to wszystko ominęło.
Nicki - poczytaj sobie jeszcze o majteczkach treningowych. R. od kilku dni zużywa po 1-2 szt. pieluch i pieluchomajtek na dobę ![]() Allebazi - nigdy nie widziałam, żeby mała po przebudzeniu się trzęsła. Raczej się przeciąga i uśmiecha. Jak wstaje wcześniej, to łazi po łóżeczku i budzi mamusię, bawi się po cichutku, albo włącza stojące obok łóżeczka pianinko. Nadalka - posłuszną masz córcię! Kasik - my pneumokoki podamy osobno, żeby małej zanadto nie obciążać. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() W Berlinie dziś 16 stopni (choć pochmurno), chcemy korzystać z ostatnich względnie ciepłych dni, ale mała coś nie daje. Kompletnie jej się spanie w dzień poprzestawiało, miesiącami robiła drzemkę około 10:30 i spała 1,5 godziny, teraz raz padnie o 10, raz o 14, w dodatku śpi najwyżej 40 minut. W związku z tym już w ogóle trudno coś zaplanować (chcę żeby na spacerze trochę z niego skorzystała, a nie zasnęła w wózku ![]() A tak w ogóle, to mi coś dziecko ostatnio mocno urosło ![]() ![]() Irmusia81, wielkie brawa dla Leosia! Widzę, że jest to drugie na wątku dziecko, które rozwija się w bardzo podobnym "stylu" co Zosia, a już myślałam, że moja córka jest jakimś ewenementem ![]() (bo moja też coraz lepiej gada, manualnie super, a nie chodzi i nawet nie ma zamiaru próbować) Ale, ale - coś się u nas ruszyło: mała dotychczas stawała bez trzymanki jakoś tak jakby przez przypadek i gdy tylko się zorientowała (po sekundzie) - klap na pupę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DZiękuję ![]() Dziękuję ![]() Stawiam ciasteczko ![]() Witam w nowym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń! ![]() Cytat:
![]() Dep Twoja córa jest zdecydowanie bardziej rozwinięta umysłowo/lingwistycznie od Leosia ![]() ![]()
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak w ogóle jeśli którąkolwiek umiejętność mojej córki miałabym określić mianem takiej, która mi imponuje, byłaby to... obsługa iPada. Kurde, skubana jest w tym 10 razy lepsza niż np. moi teściowie (zdarza im się coś robić na naszych sprzętach, więc wiemy mniej-więcej, jak to wygląda. Nie są tacy całkiem lewi, ale do biegłości im oczywiście wiele brakuje). A mała? a mała potrafi zasiąść z tabletem na kolanach i siedzieć pół godziny (albo lepiej). I nie, że ona sobie grzebie w nim coś bez ładu i składu (jak to było pół roku temu), tylko uruchamia ukochaną ostatnio aplikację (takie rozpadające się "drewniane" puzzle) i układa je namiętnie: 4 razy pajacyk, 3 razy samochód, 5 razy matrioszki itd. Znudzi się - przechodzi do innej aplikacji, np. ze zwierzętami. A potem np. do takiego memo dla maluchów. Wie doskonale, które programy są "jej", moje nudne (sprawdzała, a jakże, ale ma to już za sobą) więc nie rusza. Wie, kiedy trzeba coś zrobić jednym palcem, kiedy kilkoma, kiedy tylko nacisnąć, kiedy przesunąć, która aplikacja uruchamia się od razu, a w której trzeba zrobić np. "play". No czad po prostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
nie mam czasu ani ochoty na pisanie jednak ostatni post muszę skomentować w ten sposób
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-10-06 o 18:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie aplikacje polecasz? Tych puzli nie znam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Karolka nie pije od 6 miesiaca zycia gdzies. W zamian kaszki mleczne i inne mleczne rzeczy.
Dep brawa dla Zosi naukowca! Zdolna bestia! Napisz prosze jakich apek uzywacie procz zoola-przez ciebie codziennie o poranku slysze: maaamaaa, kaaakaaa! I koniec musze jej puszczac te zwierzeta. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe, słowo "stół" nie padło dziś w ogóle z ust Małego, pewnie jeszcze nie utrwalił za to "słoń" a dokładnie "ślo" mówi już od kilku tygodni.
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
hej wieczornie
Brawa dla Zosi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Dep- nie wiem co napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cześć,
ja się tylko przywitam ![]() ![]() Mały zdrowy i kochany. Jest już tak kumaty, że czasem mnie aż zadziwia. Więcej napiszę jak się lekko odrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawa dla niesamowicie zdolnej Zosieńki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.