|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXV) - część X
Cytat:
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Ja kp ogóle nie odbieram jako poświęcenia, wręcz odwrotnie dla mnie to mega wygoda od poczatku az do teraz. Czasem myślę czy nie kończyć, ale właściwie nie mam argumentów ku temu bo i mi i jej wygodnie z tym, odstawianie będzie ciężkie pewnie i teraz i za kilka miesiecy bo juz tak kumata jest, nie muszę kupować mm, mała zasypia momentalnie wieczorem po piciu, no i dla niej na zrowie, dużo by jeszcze pisać
słyszałam że dzieci często się same odstawiają jak matki zaciążają, bo bodajże w 4 miesiącu mleko zmienia smak, szkoda że nasze zaciążone mamuśki nie karmią bo byśmy zweryfikowały czy to prawda czy nie ![]() Wychodzi nam kiełek, mała cały czas ręce w buzi... wylewa może śliny na bluzki, tak miała tylko przy pierwszych zębach, na szczęście nie ryczy tak jak przy 4, ale w nocy się dużo rzuca.. Moja mama podłapała robienie pomidorów suszonych jak wspomniałam że dziewczyny na moim forum same robiły dzisiaj próbowałam, wyszły pyyyyyszne, dużo lepsze niż sklepowe szkoda że tak mało wychodzi z tak dużej ilośc pomidorów
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzisiaj mieliśmy piękną pogodę Zaliczyliśmy dziś zakupy a popołudnie spędziliśmy na dworze... Mam nadzieję, że jutro będzie podobnie ![]() Co do karmienia mi w ogóle to nie przeszkadza, cieszę się bliskością, dla mnie to coś niesamowitego ![]() Brawa za osiągnięcia dzieci
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uzywajace pieluszek wielorazowych. Mam pytanie. Czy w otulacz można włożyć np. Tetrę? Czy muszą być jakieś inne wkłady? Jak to z tym jest? Od czego się zaczyna?
Kusi mnie kupić jedną na próbę
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
A propos niekupowania mm, jak zakończe kp to policzę ile kasy zaoszczędzilam (mniej więcej) i kupię sobie prezent za tę kwotę
My wrócilismy wlasnie z imperezy urodzinowej szwagierki. Padam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, moja koleżanka podaje 4 letniemu synkowi mm cały czas. Ona to dopiero popada w koszty... My nie wydawaliśmy zbyt dużo zwłaszcza, że mała nie trawiła mm. Za to teraz kaszki idą jak woda...
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do którego miesiąca piła?
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-10-05 o 23:02 |
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Oj Linka ładny będzie ten prezent
![]() Sol, ja nie używam, ale mnie znów kusi żeby sprobować małą odpieluszkować w listopadzie jak wrócimy od teściów. Ale nie myślałam o pieluszkach wielorazowych tylko myślałam że po domu puszcze ją w majteczkach normalnych (nie mam dywanów )i bede czesto chodziła siusiu. Ona leci wtedy za mną, ja siadam na kibelek to ona sama na nocnik bez zmuszania i mówi "siiii" ale nie zawsze udaje jej się zrobić. Może jakby czuła że leci po nogach to by skumała że tak to działa i że zawsze się na nocnik idzie siii O wielorazowych w ogóle zapomniałam, ale to w sumie fajna alternatywa, ale też się nie znam
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fabianowi nie przeszkadza mokra pielucha, tetra czy majtki |
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam niedzielnie, mam kompa po formacie, wreszcie smiga |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja córcia pokazuje że zrobiła siku i domaga się żeby iść na nocnik, tylko zazwyczaj siku jest już w pampersie . Może raz w ciągu dnia zasygnalizuje wcześniej niż zrobi i wtedy siku ląduje w nocniku.Z kupką nie ma problemu bo od marca już ląduje w nocniku. Ja zacznę ją odpieluchowywać na wiosnę może że wcześniej sama się odpieluchuje, chociaż wątpię. Nasze dzieci mają jeszcze czas.Wkońcu mają dopiero nieco ponad rok. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Sol po prostu poczekaj jeszcze, nie jest jeszcze gotowy. |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Jemy śniadanie Amelka miedzy jajecznica a parowka oczywiście wybrala parowke co sie bedzie dziewczyba zadowalala jajkami
![]() Pogoda u nas ladna wiec pewnie pójdziemy do parku ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- KarolinaPW Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochanie duuuzo zdrowka radości spokoju i zadowolenia z zycia **
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina najlepsze życzenia urodzinowe
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - jak czytam o próbach rezygnacji z kp chociaż o jakiś porach dnia lub nocy, to cieszę się, że mała odstawiła się znacznie wcześniej i mnie to wszystko ominęło.
Nicki - poczytaj sobie jeszcze o majteczkach treningowych. R. od kilku dni zużywa po 1-2 szt. pieluch i pieluchomajtek na dobę Allebazi - nigdy nie widziałam, żeby mała po przebudzeniu się trzęsła. Raczej się przeciąga i uśmiecha. Jak wstaje wcześniej, to łazi po łóżeczku i budzi mamusię, bawi się po cichutku, albo włącza stojące obok łóżeczka pianinko. Nadalka - posłuszną masz córcię! Kasik - my pneumokoki podamy osobno, żeby małej zanadto nie obciążać. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- |
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() W Berlinie dziś 16 stopni (choć pochmurno), chcemy korzystać z ostatnich względnie ciepłych dni, ale mała coś nie daje. Kompletnie jej się spanie w dzień poprzestawiało, miesiącami robiła drzemkę około 10:30 i spała 1,5 godziny, teraz raz padnie o 10, raz o 14, w dodatku śpi najwyżej 40 minut. W związku z tym już w ogóle trudno coś zaplanować (chcę żeby na spacerze trochę z niego skorzystała, a nie zasnęła w wózku )A tak w ogóle, to mi coś dziecko ostatnio mocno urosło Jakoś od wczesnej wiosny Zosia nosiła rozmiar 68 - wtedy był nieco luźniejszy, potem bardziej dopasowany, ale wciąż 68 (mówię o rozmiarówce z H&Mu, z Zary było to głównie 74). Aż tu wtem, aż tu nagle... nie tylko 68 zrobiło się zdecydowanie za małe, ale i 74 przykrótkie. Jakoś tak w ciągu ostatniego miesiąca nagle jakby przeskoczyła cały rozmiar, wczoraj np. założyłam jej bluzeczkę z Zary 82 i nie była ani odrobinę za duża. I chyba się "wyciągnęła" - np. latem miała spodenki o dobre 5 cm za długie, ale dopasowane w pasie. Teraz są one w pasie nawet ciut za luźne, za to na długość już przykrótkie ![]() Irmusia81, wielkie brawa dla Leosia! Widzę, że jest to drugie na wątku dziecko, które rozwija się w bardzo podobnym "stylu" co Zosia, a już myślałam, że moja córka jest jakimś ewenementem ![]() (bo moja też coraz lepiej gada, manualnie super, a nie chodzi i nawet nie ma zamiaru próbować) Ale, ale - coś się u nas ruszyło: mała dotychczas stawała bez trzymanki jakoś tak jakby przez przypadek i gdy tylko się zorientowała (po sekundzie) - klap na pupę A teraz poproszona "Zosiu, stań sama", robi krok do tyłu, puszcza się tego, o co się akurat opiera, patrzy na nas w oczekiwaniu owacji i sama zaczyna bić sobie brawo
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZiękuję Dziękuję Stawiam ciasteczko ![]() Witam w nowym wątku |
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń! Cytat:
U nas póki co odpieluchowywanie nie ma sensu. Mały jeszcze tego nie kuma, więc mimo, że moja mama próbuje, ja jestem przeciwna sadzaniu go na nocnik. Myślę, że zabierzemy się za to wiosną/latem.Dep Twoja córa jest zdecydowanie bardziej rozwinięta umysłowo/lingwistycznie od Leosia
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja na przykład nie zna słowa "łokieć" ani "stół" a na słonia mówi "tu-tuuu!" (takie dźwiękonaśladowcze)I tak w ogóle jeśli którąkolwiek umiejętność mojej córki miałabym określić mianem takiej, która mi imponuje, byłaby to... obsługa iPada. Kurde, skubana jest w tym 10 razy lepsza niż np. moi teściowie (zdarza im się coś robić na naszych sprzętach, więc wiemy mniej-więcej, jak to wygląda. Nie są tacy całkiem lewi, ale do biegłości im oczywiście wiele brakuje). A mała? a mała potrafi zasiąść z tabletem na kolanach i siedzieć pół godziny (albo lepiej). I nie, że ona sobie grzebie w nim coś bez ładu i składu (jak to było pół roku temu), tylko uruchamia ukochaną ostatnio aplikację (takie rozpadające się "drewniane" puzzle) i układa je namiętnie: 4 razy pajacyk, 3 razy samochód, 5 razy matrioszki itd. Znudzi się - przechodzi do innej aplikacji, np. ze zwierzętami. A potem np. do takiego memo dla maluchów. Wie doskonale, które programy są "jej", moje nudne (sprawdzała, a jakże, ale ma to już za sobą) więc nie rusza. Wie, kiedy trzeba coś zrobić jednym palcem, kiedy kilkoma, kiedy tylko nacisnąć, kiedy przesunąć, która aplikacja uruchamia się od razu, a w której trzeba zrobić np. "play". No czad po prostu
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam czasu ani ochoty na pisanie jednak ostatni post muszę skomentować w ten sposób
dla Zosi
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-10-06 o 19:46 |
|
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie aplikacje polecasz? Tych puzli nie znam. |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka nie pije od 6 miesiaca zycia gdzies. W zamian kaszki mleczne i inne mleczne rzeczy.
Dep brawa dla Zosi naukowca! Zdolna bestia! Napisz prosze jakich apek uzywacie procz zoola-przez ciebie codziennie o poranku slysze: maaamaaa, kaaakaaa! I koniec musze jej puszczac te zwierzeta. |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę jest niesamowita!Hehe, słowo "stół" nie padło dziś w ogóle z ust Małego, pewnie jeszcze nie utrwalił za to "słoń" a dokładnie "ślo" mówi już od kilku tygodni.
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
hej wieczornie
Brawa dla Zosi
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Dep- nie wiem co napisać |
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cześć,
ja się tylko przywitam U nas wszystko ok. Jestem po wyjazdach i kawałku auditów - jutro i we wtorek ciąg dalszy ![]() Mały zdrowy i kochany. Jest już tak kumaty, że czasem mnie aż zadziwia. Więcej napiszę jak się lekko odrobię. |
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla niesamowicie zdolnej Zosieńki ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Pisz co u Was
**
)
Jakoś od wczesnej wiosny Zosia nosiła rozmiar 68 - wtedy był nieco luźniejszy, potem bardziej dopasowany, ale wciąż 68 (mówię o rozmiarówce z H&Mu, z Zary było to głównie 74). Aż tu wtem, aż tu nagle... nie tylko 68 zrobiło się zdecydowanie za małe, ale i 74 przykrótkie. Jakoś tak w ciągu ostatniego miesiąca nagle jakby przeskoczyła cały rozmiar, wczoraj np. założyłam jej bluzeczkę z Zary 82 i nie była ani odrobinę za duża. I chyba się "wyciągnęła" - np. latem miała spodenki o dobre 5 cm za długie, ale dopasowane w pasie. Teraz są one w pasie nawet ciut za luźne, za to na długość już przykrótkie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)