![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Tak, to jest ten do włosów farbowanych z olejem z lnu. U mnie w drogeriach jest ale cena przekracza grubo 20zl więc bardziej opłacało mi się zamówić przez allegro
![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-06 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Czytałam, że zapachu to ona nie ma cudownego
![]()
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Ja do hebe mam daleko i mi nie po drodze
![]() ![]()
#127 |
Raczkowanie
|
Może to głupie pytanie, ale jak wcieracie wcierkę?
![]() Ja nabieram strzykawką i kilka kropel na palec/skalp i wcieram ok 5 sekund. Nie za krótko?
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Ja wcierki przelewam do butelki z psikaczem i spryskuje skalp a potem przez chwilkę masuje skórę głowy opuszkami palców
![]()
#129 |
Konto usunięte
|
Ja też do hebe mam daleko, no ale skoro już będe w okolicy to skorzystam. Dokładnie o te odżywki mi chodzi co podałaś. Ja kupie tylko te dwie i koniec zakupami włosowymi. Przynajmniej mam taką nadzieje
![]() Mam 5 masek ( dwie są tak beznadziejne że służą mi do zmywania oleju), 2 balsamy, jedną odżywke, jeden olej, 2 wcierki, jeden psikać i 4 szampony. Dziewczyny czy skoro na moich włosach nie sprawdziła się ta maska https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-812559 to sprawdzi się ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ka.html&next=1 ? Miałam wcześniej tą maske i moje włosy ją uwielbiały https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-779264 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Wiesz, nie ma reguły i nie można zgadnąć co naszym włosom przypasuje.. Jeżeli Twoje włosy lubią proteiny to powinna się sprawdzić, jeżeli nie to zawsze można ją jakoś stiuningowac poprzez dodanie oleju czy np. mąki ziemniaczanej
![]()
#131 |
Rozeznanie
|
Też mam zamiar w ciągu najbliższych 2 tygodni wybrać się do miasta, gdzie jest Hebe i wreszcie kupić Kallosa!
![]() ![]() Do tego przechodze chyba jakiś kryzys związany z włosami: mam ochotę je podciąć, bo końcówki ZNOWU są przerzedzone, ale bardzo zależy mi na zapuszczeniu ich, a moje włosy rosną centymetr na miesiąc ![]() ![]() Mam nadzieję, że jakoś wytrwam i nie polecę do fryzjera ![]()
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Ja też muszę iść do fryzjera i ściąć ok 3/4 cm.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
barylka666 pięęknie włosy
![]() ![]() ![]() Roslina xD Dla mnie w aplikowaniu wcierek najlepsza jest pipeta ![]() ![]() Remember ja byłam tydzień temu a też już mam ochotę na kolejne ścięcie ![]() ![]() Dzisiaj znów noc z Amlą, nie znoszę jej, nie mogę się doczekac, az wykończę...
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-06 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy jeśli nakłada się odżywke d/s to można po niej nałożyć b/s?
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
kochaneczka7 dziękuję
![]() Dla mnie to wyzwanie zapuścić moje kudełki do łokci, mam nadzieję że kiedyś mi się to uda ![]() ![]()
#138 |
Konto usunięte
|
MOje włosy częściej niż o pół roku nie trzeba podcinać. Włosy mi się nie rozdwajają, a jak już zobaczę jakiegoś to biorę nożyczki i obcinam tego włosa na ok mm. Nie rzuca się to w oczy a włos się dalej nie rozdwaja. Tylko ok 3 tyg temu zauważyłam że moje włosy coś szorstkie na końcach się zrobiły i trzeba obciąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę,moje rozdwajają się odkąd pamiętam, nawet jak jeszcze nic z nimi nie robiłam. Mam nadzieję, że kiedyś dojdę do momentu, w ktorym nie bedą się już rozdwajac ![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Moje początkujące włosomaniactwo:
Szampon: Pantene pro-v, do włosów normalnych, gęste i mocne Timotei z różą z jerycha KLIK Odżywki: Biovax do włosów słabych ze skłonnością do wypadania, odżywka dwufazowa. Gliss Kur do włosów zniszczonych i przesuszonych (dwufazowa z odżywczym elikirem) KLIK Garnier Ultra Doux z awokado KLIK Nivea odżywka chroniąca kolor, do włosów farbowanych KLIK Odżywka z farby casting creme gloss. Maski: Gliss Kur z odżywczym eliksirem, ta sama seria co odżywka KLIK Wcierki: Jantar Olejek łopianowy z czerwoną papryką, Green Pharmacy. Dodatkowo zażywam Merz Special. Zrobiłam zdjęcie moim włoskom, ale wstawie je jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
To nie jest tak że mi się włosy nie rozdwajają. Przed ostatnim cięciem miałam strasznie rozdwojone końcówki. Teraz po prostu co tydzień robię przegląd i te rozdwojone podcinam. To jest naprawdę świetny pomysł zwłaszcza jeśli włosów rozdwojonych nie jest dużo. Trzeba tylko pamiętać żeby nozyczki były ostre, aby zostawiać poszarpanych koncówek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
No zapach odstraszał na początku,ale już się przyzwyczaiłam
![]() ![]()
#144 |
Rozeznanie
|
hejka
dziewczyny Wasze blondy są naturalne/farbowane czy rozjaśniane? jaka ja mam ochotę sobie zrobić jasny blond...jeszcze dziś oglądałam Ostre Cięcie i tam ten jeden fryzjer ekspert mówił że blondy jasne są dobre dla niskich dziewczyn bo wydłużają ake qrcze boje się, że już mi się kompletnie zniszczą;/ strasznie mi sie podoba kolor Agnieszki Chylińskiej w ogóle to miała mocno rozjaśnione a ma śliczne chodziarz pewnie pracuje nad nią sztab ludzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja to jestem na prawde początkująca ![]() ![]() przyjmiecie mnie do siebie? ![]()
#146 |
Konto usunięte
|
Można się do was przyłączyć?
Ja od pewnego czasu zaczęłam dbać o włosy, a także o swoje zdrowie. Zwracam większą uwagę na to co jem. Przerzuciłam się też na naturalną pielęgnację. Od 18 marca nie farbuję włosów farbami chemicznymi. Przez ten czas sięgnęłam tylko cztery razy po szamponetkę gdyż naturalki różnią się trochę od tych farbowanych. Zaczęłam też łykać DermoSkrzyp Forte. Ma niezły skład: wyciąg ze skrzypu polnego, pokrzywy zwyczajnej, wiesiołka dwuletniego, cynk oraz biotynę. Mam nadzieję, że mi pomoże bo od dwóch tygodni zaczęły mi wypadać włosy. Zastanawiam się czy winowajcą nie jest olejek łopianowy Green Pharmacy. Przez moją nieuwagę zostawiłam go na włosach na prawie 1,5 godziny. Od tamtego czasu mam problem z wypadaniem. Boję się znowu po niego sięgnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Miszona, szczerze mówiąc, nie mam zbyt ciekawych doświadczeń z tym olejkiem. Wiem, że ma raczej dobre opinie, ale... kiedyś, jak jeszcze nie bardzo się znałam na włosach, wtarłam go, zamiast w skalp, we włosy przy skórze..
W trakcie zmywania tego olejku wypadały garściami, przez następne dni też. Ogólnie włosy mi bardzo wypadają (zwłaszcza teraz, zasługa pewnego leku) ale wtedy to była istna masakra. Wiem, że to po części może być moja wina (w końcu jest napisane na opakowaniu, żeby go wcierać w skórę głowy), ale tak czy inaczej nie powinien przecież powodować takich szkód ![]() ![]() Ja bym na niego uważała ![]()
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
olejek łopianowy,ktorym straszycie,stoi u mnie w kolejce do przyspieszania porostu,ale teraz się zastanawiam, co w nim jest takiego złego ? Czy któraś z wasmogłaby wyjaśnic co w tym olejku może powodować wypadanie włosów?
![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Nasłuchałam się właśnie o tym Biosilku, że jest be i cała reszta. No ale nie wcierałam go w całe włosy a w końcówki.
Moje włosy to się puszą od zawsze, myślałam, że każdy tak ma. Jak ja zazdroszczę dziewczynom, które wysuszą włosy i mają idealnie ułożone... U mnie nawet nie przechodzi zwykłe wyczesanie włosów, np na drugi dzień po umyciu jak są suche, czy jak rano wstaję. Z tego względu rozpuszczam jedynie gdy mam wyprostowane (czyli obecnie niezwykle rzadko) lub zafalowane na warkoczu. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.