|
Notka |
|
Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...
[QUOTE=jyyli;43165388]
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Beznadziejne jest to, że to obcy ludzie często mówią Ci "no weź to wyciśnij". Ja nie pamiętam kiedy u siebie pierwszy raz coś wycisnęłam, bo to dawno było. Ale wiele razy słyszałam takie teksty i są one bardzo denerwujące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
mnie się też nie podoba opcja z unikaniem nabiału... ja kocham sery i jogurciki ...i kefirki i mleczko i twaróg... aż trudno mi uwierzyć, że te pyszności szkodzą mojej skórze
![]()
#125 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=heureusement;431707 71]
Cytat:
Ja czegoś takiego nigdy nie słyszałam na szczęście, ale jedna dziewczyna z mojej byłej klasy miała chyba problemy z plecami i inna jej wyciskała na lekcjach czasem, co dla mnie było trochę dziwne, a już na pewno nie higieniczne. Mi jedynie czasem siostra chce wyciskać, ale ją wyganiam - gorzej jest jak sama się dobiorę do wyciskania, bo ciężko przestać, jak się już zacznie. To nie u każdego działa, ale myślę, że warto chociaż spróbować, bo naprawdę wielu osobom to pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||||
Rozeznanie
|
Pewnie, że mitów jest całe mnóstwo, ale w takie 'dobre rady' wierzą głównie ludzie, którzy z samym trądzikiem nie mieli zbyt wiele do czynienia. Tak jak z tym słońcem wysuszającym - owszem, daje to efekt krótkotrwały, ale potem wypryski wracają ze zdwojoną mocą, gdyż wysuszona skóra nadprodukuje sebum i koło się zamyka. Tak samo jak stwierdzenie, że trądzik jest spowodowany brakiem higieny - no tuż to obraza wręcz! Znam dziewczyny, które ze swoją skórą nie robią nic, jedynie wieczorem powierzchowny demakijaż chusteczką i przemycie wodą i tyle, a cerę mają nieskazitelną. Nie ma reguły, niestety.
Cytat:
![]() [QUOTE=jyyli;43165388] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
ja podczas mycia czuje zgrubienie, od razu włącza mi sie skaner, lupa , punkt sanepid w oczach ...bywa ze po prostu wycisnę, przemywam woda utlenioną zeby nie bylo bakterii, i zostawiam do zaschnięcia. Rano zazwyczaj nie mam sladu ale są tez takie utrapience ktore w nocy urosną ponownie i ponownie...
ja nie mam cierpliwości... ale a pro po tej wody utlenionej skonczylam kurs wizazu osoba ktora mnie uczyla make up mowila mi abym do wody mineralnej 1.5litrowej dala 3 krople utlenionej. Podobno to tez oczysci... Mit?
zrozum...nie jestem chamska, jestem szczera ![]() Edytowane przez CiastoPanda Czas edycji: 2013-10-07 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ekspert
|
Stosowanie kosmetyków też wymaga wiedzy, jesteśmy ciekawi skąd Wy czerpiecie swoją wiedzę? Fora internetowe, praktyka, czy może publikacje książkowe, ulotki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jakoś super świetnie nie oczyści,ale trochę na pewno ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Ja dzieki ulotce i to calkowicie przypadkiem poznałam svr.
Poszlam z mezem do apteki zapytac o probke czegoś tam ![]() byłam wściekla bo spadł mi na posadzke zegarek z reki i sie stłukł... juz chcialam wyjsc zeby sie nie wyzywac na aptekarke i maż podał mi ulotke zielono biała byla tam usmiechnieta twarz mlodej pannicy i svr lysalpha active oraz mat. Wzielam tubke- probke i od tej pory kocham ten krem! uwierzcie mi, warto sprobowac chociaz na efekty czeka sie z tydzien zeby byly zauwazone. Ogolnie nie wierze w ulotki bo jako czlowiek od reklamy(mimo ze jestem teraz na weterynarii) - to sama tworzylam swego czasu takie ulotki i mialam tez mozliwosc samemu wymyslanie różnego textu. Nie wszystkie i nie zawsze, ale czesto jest tylko chwytem marketingowym. Tamta akurat byla dla mnie nowoscia i wizualną i tematyczną. W zasadzie o tradziku to ja ulotek mialam multum a tej nie. Sprawdzilam z ciekawosci.
zrozum...nie jestem chamska, jestem szczera ![]() Edytowane przez CiastoPanda Czas edycji: 2013-10-07 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mnie to denerwuje. Niech sobie sami grzebią przy swoich twarzach, zamiast dawać innym zupełnie bezsensowne rady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Staram się najpierw zebrać wywiad o danym lekarzu i dopiero do niego idę. Tak jest z każdym specjalistą, nie tylko dermatologiem. A wybredna to ja potrafię być :P
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Nie, bo mi to przeszkadza. Poza tym wyciśnięcie jednej krostki, umycie rąk i zdezynfekowanie miejsca to nie jest roznoszenie bakterii.
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest Twoja twarz i Ty wiesz co dla niej najlepsze ![]() Ale tak ogólnie patrząc to na własną odpowiedzialność stosujemy jakieś cuda, peelengi, maski, kwasy i inne, które też mogą mieć swoje konsekwence ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Kiedyś wierzyłam, że słońce pomaga, ale jak za każdym razem boleśnie się przekonywałam, że tylko na krótko a potem jest jeszcze gorzej
![]() Niemozliwe jest u mnie zrezygnowanie z nabiału... nie wyobrażam tego sobie
#142 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Wiem, ze się nie powinno, ze zostają czasem blizny, ze się rozsiewa, ale to silniejsze ode mnie. Po prostu brzydzi mnie taka ropa i chce się jej jak najszybciej pozbyć ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Na mnie nie wpływa najbardziej rekomendacja znajomych dotyczy to również kosmetyków. Wole sama sobie poczytać na forach i znaleźć potrzebne mi informację, opinie o specjalistach, skład kosmetyków. Co jest dobre dla kogoś niekoniecznie musi być dobre dla nas. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak, a pryszcze przykryte podkładem, pudrem... wysuszają się jeszcze bardziej i ropa prawie sama już z nich wychodzi wręcz obrzydliwe to jest no i jak tego nie ruszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Moderator
|
Ja staram się zasuszyć, ale znów jak one są już wysuszone i odpadają też jest czerwony ślad. I tak źle, i tak nie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Wyciskać, nie wyciskać? ... Niech każdy robi, to co uważa za słuszne. Ja tam nie mogę chodzić z białą gulą, która w każdej chwili może wystrzelić
![]() Wyobraźcie sobie, że kilka lat temu moja koleżanka trafiła do kosmetyczki, która... powyciskała jej ręcznie wszystkie pryszcze i zaskórniaki! Dla mnie szok ![]()
#148 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Wszystkie
![]()
#150 |
Ekspert
|
Dziewczyny, jedyna prawidłowość, która towarzyszy trądzikowi, to chyba własna determinacja i konieczność walki z nim. Jak widać, po Waszych wypowiedziach, nie ma reguły na jego leczenie, a i każdy przypadek choroby jest możliwy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.