Fakty i mity na temat trądziku... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 21:09   #121
heureusement
Rozeznanie

Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...

[QUOTE=jyyli;43165388]
Cytat:
Napisane przez kabel80 Pokaż wiadomość

Wszyscy mówią, że ekologiczne produkty są drogie, a w moim regionie rolnicy sprzedają je o wiele taniej niż te sklepowe, czasem nawet dowożą na miejsce
Trzeba się rozejrzeć, np. na tablicy jest kategoria, w której mogą ogłaszać się drobni hodowcy, tam można pewnie znaleźć jakieś tańsze alternatywy
O rany gdzie ten region? :P

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja uważam, że kategorycznie nie powinno się wyciskać żadnych zmian, ale wiem, że są osoby, które to robią i które to sobie chwalą.
Jeśli już ktoś wyciska, na pewno trzeba dokładnie umyć ręce, odkazić je i oczywiście odkazić miejsce wyciskania.
Beznadziejne jest to, że to obcy ludzie często mówią Ci "no weź to wyciśnij". Ja nie pamiętam kiedy u siebie pierwszy raz coś wycisnęłam, bo to dawno było. Ale wiele razy słyszałam takie teksty i są one bardzo denerwujące.
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:09   #122
biedron_ka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czyli rekomendacja znajomych najbardziej wpływa na Wasze wybory. Czy tak jest również w przypadku kosmetyków?
W przypadku specjalisty - jak najbardziej, ale kosmetyki to już inna sprawa. Każdy ma inną cerę, inny gust... dlatego też nie lubię dostawać kosmetyków w prezencie. Zwykle są nietrafione. Wolę sama kupować
Stary 2013-10-07, 21:11   #123
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
dobrym mitem jest ze skore tradzikowa trzeba wysuszac na opak zrozumienie problemu
ja tez tak kiedyś myślałam, bo niby wydaje się to takie logiczne, że jak taki ropny pryszcz wychodzi to trzeba go wysuszyć
Stary 2013-10-07, 21:12   #124
dolcevita24
Przyczajenie

mnie się też nie podoba opcja z unikaniem nabiału... ja kocham sery i jogurciki ...i kefirki i mleczko i twaróg... aż trudno mi uwierzyć, że te pyszności szkodzą mojej skórze
Stary 2013-10-07, 21:16   #125
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość
ja tez tak kiedyś myślałam, bo niby wydaje się to takie logiczne, że jak taki ropny pryszcz wychodzi to trzeba go wysuszyć
ja przez takie myslenie dorobilam sie zmarszczki na czole ktorej za nic pozbyc sie nie moge, nawet mocnym nawilzeniem
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:17   #126
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, czyli rekomendacja znajomych najbardziej wpływa na Wasze wybory. Czy tak jest również w przypadku kosmetyków?
Co do lekarzy to tak, co do kosmetyków to różnie, bo każdy ma inną skórę i kązdy może inaczej zareagować na dany kosmetyk
Stary 2013-10-07, 21:22   #127
Figula94
Zadomowienie

[QUOTE=heureusement;431707 71]
Cytat:

Beznadziejne jest to, że to obcy ludzie często mówią Ci "no weź to wyciśnij". Ja nie pamiętam kiedy u siebie pierwszy raz coś wycisnęłam, bo to dawno było. Ale wiele razy słyszałam takie teksty i są one bardzo denerwujące.
W Łodzi na pewno jest tak, że często na bazarkach produkty są dużo tańsze niż w marketach, co mnie bardzo zdziwiło, bo u mnie jest zawsze przeciwnie, ale ponoć różnica wynika z tego, że u mnie na targu sprzedają przez kogoś, a tam sprzedają własne.

Ja czegoś takiego nigdy nie słyszałam na szczęście, ale jedna dziewczyna z mojej byłej klasy miała chyba problemy z plecami i inna jej wyciskała na lekcjach czasem, co dla mnie było trochę dziwne, a już na pewno nie higieniczne. Mi jedynie czasem siostra chce wyciskać, ale ją wyganiam - gorzej jest jak sama się dobiorę do wyciskania, bo ciężko przestać, jak się już zacznie.

Cytat:
Napisane przez dolcevita24 Pokaż wiadomość
mnie się też nie podoba opcja z unikaniem nabiału... ja kocham sery i jogurciki ...i kefirki i mleczko i twaróg... aż trudno mi uwierzyć, że te pyszności szkodzą mojej skórze
To nie u każdego działa, ale myślę, że warto chociaż spróbować, bo naprawdę wielu osobom to pomaga.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 21:25   #128
Sabiiina
Rozeznanie

Pewnie, że mitów jest całe mnóstwo, ale w takie 'dobre rady' wierzą głównie ludzie, którzy z samym trądzikiem nie mieli zbyt wiele do czynienia. Tak jak z tym słońcem wysuszającym - owszem, daje to efekt krótkotrwały, ale potem wypryski wracają ze zdwojoną mocą, gdyż wysuszona skóra nadprodukuje sebum i koło się zamyka. Tak samo jak stwierdzenie, że trądzik jest spowodowany brakiem higieny - no tuż to obraza wręcz! Znam dziewczyny, które ze swoją skórą nie robią nic, jedynie wieczorem powierzchowny demakijaż chusteczką i przemycie wodą i tyle, a cerę mają nieskazitelną. Nie ma reguły, niestety.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Mity... ja słyszałam o tym, że pomaga: mycie twarzy szarym mydłem (nawet od specjalisty:p), smarowanie kremem nivea, przecieranie spirytusem, wspomniane opalanie...

też kiedyś wierzyłam w cudowne właściwości Nivei z biegiem czasu okazało się, że jest jednak za tłusta na zbyt częste stosowanie, ale obecnie używam na takie 'miejscowe' podrażnienia. sprawdza się świetnie!

[QUOTE=jyyli;43165388]
Cytat:

Wszyscy mówią, że ekologiczne produkty są drogie, a w moim regionie rolnicy sprzedają je o wiele taniej niż te sklepowe, czasem nawet dowożą na miejsce
Trzeba się rozejrzeć, np. na tablicy jest kategoria, w której mogą ogłaszać się drobni hodowcy, tam można pewnie znaleźć jakieś tańsze alternatywy
świetny pomysł! przecież jak ktoś sprzedaje przez takie tablice itp. to odpada mu wiele kosztów, przez co cena samego produktu jest dużo atrakcyjniejsza. dziękuję za świetny pomysł!

Cytat:
Ja lubię poznawać opinie znajomych, chociaż często muszę się sama przekonać na sobie; to co u mnie działa idealnie niekoniecznie jest dobre dla koleżanki. Ostatnio na przykład oddałam znajomej garnierowy krem do cery suchej, który mi zrobił masakrę na twarzy a u niej sprawdza się świetnie.

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
No to masz akurat bardzo dobry nawyk, na mojej klawiaturze bakterie pewnie mają niezłą impreze
fajne porównanie ja się czasem śmieje, że u mnie w domu, na klawiaturze z komputera stacjonarnego to można by i obiad z całego tygodnia dojrzeć ... o moje maluszka asusowego staram się bardziej dbać
Stary 2013-10-07, 21:29   #129
CiastoPanda
Rozeznanie

ja podczas mycia czuje zgrubienie, od razu włącza mi sie skaner, lupa , punkt sanepid w oczach ...bywa ze po prostu wycisnę, przemywam woda utlenioną zeby nie bylo bakterii, i zostawiam do zaschnięcia. Rano zazwyczaj nie mam sladu ale są tez takie utrapience ktore w nocy urosną ponownie i ponownie...
ja nie mam cierpliwości...

ale a pro po tej wody utlenionej
skonczylam kurs wizazu
osoba ktora mnie uczyla make up mowila mi abym do wody mineralnej 1.5litrowej dala 3 krople utlenionej. Podobno to tez oczysci...
Mit?

Edytowane przez CiastoPanda
Czas edycji: 2013-10-07 o 21:40
CiastoPanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:43   #130
Ola Moderatorka
Ekspert

Stosowanie kosmetyków też wymaga wiedzy, jesteśmy ciekawi skąd Wy czerpiecie swoją wiedzę? Fora internetowe, praktyka, czy może publikacje książkowe, ulotki?
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:45   #131
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
ja podczas mycia czuje zgrubienie, od razu włącza mi sie skaner, lupa , punkt sanepid w oczach ...bywa ze po prostu wycisnę, przemywam woda utlenioną zeby nie bylo bakterii, i zostawiam do zaschnięcia. Rano zazwyczaj nie mam sladu ale są tez takie utrapience ktore w nocy urosną ponownie i ponownie...
ja nie mam cierpliwości...

ale a pro po tej wody utlenionej
skonczylam kurs wizazu
osoba ktora mnie uczyla make up mowila mi abym do wody mineralnej 1.5litrowej dala 3 krople utlenionej. Podobno to tez oczysci...
Mit?
Ja też nie mam cierpliwości i nie cierpię jak wycisnę takie paskudztwo, a ono wciąż się odradza...
Może jakoś super świetnie nie oczyści,ale trochę na pewno

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Stosowanie kosmetyków też wymaga wiedzy, jesteśmy ciekawi skąd Wy czerpiecie swoją wiedzę? Fora internetowe, praktyka, czy może publikacje książkowe, ulotki?
Wszystkiego po trochu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 21:51   #132
CiastoPanda
Rozeznanie

Ja dzieki ulotce i to calkowicie przypadkiem poznałam svr.
Poszlam z mezem do apteki zapytac o probke czegoś tam
byłam wściekla bo spadł mi na posadzke zegarek z reki i sie stłukł...
juz chcialam wyjsc zeby sie nie wyzywac na aptekarke i maż podał mi ulotke zielono biała byla tam usmiechnieta twarz mlodej pannicy i svr lysalpha active oraz mat.
Wzielam tubke- probke i od tej pory kocham ten krem!
uwierzcie mi, warto sprobowac chociaz na efekty czeka sie z tydzien zeby byly zauwazone.
Ogolnie nie wierze w ulotki bo jako czlowiek od reklamy(mimo ze jestem teraz na weterynarii) - to sama tworzylam swego czasu takie ulotki i mialam tez mozliwosc samemu wymyslanie różnego textu.
Nie wszystkie i nie zawsze, ale czesto jest tylko chwytem marketingowym.
Tamta akurat byla dla mnie nowoscia i wizualną i tematyczną.
W zasadzie o tradziku to ja ulotek mialam multum a tej nie. Sprawdzilam z ciekawosci.

Edytowane przez CiastoPanda
Czas edycji: 2013-10-07 o 21:52
CiastoPanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 22:09   #133
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Ja dzieki ulotce i to calkowicie przypadkiem poznałam svr.
Poszlam z mezem do apteki zapytac o probke czegoś tam
byłam wściekla bo spadł mi na posadzke zegarek z reki i sie stłukł...
juz chcialam wyjsc zeby sie nie wyzywac na aptekarke i maż podał mi ulotke zielono biała byla tam usmiechnieta twarz mlodej pannicy i svr lysalpha active oraz mat.
Wzielam tubke- probke i od tej pory kocham ten krem!
uwierzcie mi, warto sprobowac chociaz na efekty czeka sie z tydzien zeby byly zauwazone.
Ogolnie nie wierze w ulotki bo jako czlowiek od reklamy(mimo ze jestem teraz na weterynarii) - to sama tworzylam swego czasu takie ulotki i mialam tez mozliwosc samemu wymyslanie różnego textu.
Nie wszystkie i nie zawsze, ale czesto jest tylko chwytem marketingowym.
Tamta akurat byla dla mnie nowoscia i wizualną i tematyczną.
W zasadzie o tradziku to ja ulotek mialam multum a tej nie. Sprawdzilam z ciekawosci.
Ha to ciekawe jakie zrządzenie losu Was połączyło Ciebie i ten krem
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 22:11   #134
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Warmia i Muzury

Też mnie to denerwuje. Niech sobie sami grzebią przy swoich twarzach, zamiast dawać innym zupełnie bezsensowne rady.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 22:25   #135
lavenda87
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe, czym kierujecie się przy wyborze specjalisty? Polecenie, ogłoszenia, reklamy w sieci, czy może przypadek. Ponoć w poszukiwaniu najlepszego rozwiązania wszystkie metody są dobre, ale która Waszym zdaniem najlepsza?
Staram się najpierw zebrać wywiad o danym lekarzu i dopiero do niego idę. Tak jest z każdym specjalistą, nie tylko dermatologiem. A wybredna to ja potrafię być :P
lavenda87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 22:32   #136
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Warmia i Muzury

Też mnie to denerwuje. Niech sobie sami grzebią przy swoich twarzach, zamiast dawać innym zupełnie bezsensowne rady.
kurcze to nie moje rejony ;P
Stary 2013-10-07, 22:57   #137
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę wycisnąć choć trochę i zdezynfekować niż chodzić z takim białym czubem jak niektórzy

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
dobrym mitem jest ze skore tradzikowa trzeba wysuszac na opak zrozumienie problemu
Podsuszyć miejscowo - owszem, ale nie wysuszać skórę. To różnica a niestety dużo ludzi nie jest tego świadomych

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Na początku był Wizaż, potem cały internet a teraz doszły studia przez moje ręce przeszło również mnóstwo ulotek, zarówno kosmetyków jak i leków, przed zastosowaniem kosmetyku zazwyczaj czytam milion opinii. Jak mogę, to sama też udzielam.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 22:59   #138
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja wolę wycisnąć choć trochę i zdezynfekować niż chodzić z takim białym czubem jak niektórzy
Roznosić sobie bakterie i ryzykować bliznę, bo komuś to przeszkadza? Skoro to takie obrzydliwe, nikt nie musi na mnie patrzeć

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 23:10   #139
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Roznosić sobie bakterie i ryzykować bliznę, bo komuś to przeszkadza? Skoro to takie obrzydliwe, nikt nie musi na mnie patrzeć
Nie, bo mi to przeszkadza. Poza tym wyciśnięcie jednej krostki, umycie rąk i zdezynfekowanie miejsca to nie jest roznoszenie bakterii.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 06:15   #140
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Nie, bo mi to przeszkadza. Poza tym wyciśnięcie jednej krostki, umycie rąk i zdezynfekowanie miejsca to nie jest roznoszenie bakterii.
Jeżeli robisz to faktycznie dokładnie, to nie powinnaś przenosić bakterii, co innego, gdy ktoś nie znajdzie jednej krostki, tylko 3, i nie dezynfekuje rąk pomiędzy - to jest istna masakra...

To jest Twoja twarz i Ty wiesz co dla niej najlepsze ale jest to też Twoja odpowiedzialność i jeżeli coś kiedyś pójdzie nie tak, to Ty będziesz musiała ponosić konsekwencje.

Ale tak ogólnie patrząc to na własną odpowiedzialność stosujemy jakieś cuda, peelengi, maski, kwasy i inne, które też mogą mieć swoje konsekwence
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:19   #141
dariagro
Przyczajenie

Kiedyś wierzyłam, że słońce pomaga, ale jak za każdym razem boleśnie się przekonywałam, że tylko na krótko a potem jest jeszcze gorzej
Niemozliwe jest u mnie zrezygnowanie z nabiału... nie wyobrażam tego sobie
Stary 2013-10-08, 07:32   #142
Antymionka
Moderator

Cytat:
U mnie najczęśćiej praktyka i blogi kosmetyczne plus fora
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:48   #143
kabel80
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe, czym kierujecie się przy wyborze specjalisty? Polecenie, ogłoszenia, reklamy w sieci, czy może przypadek. Ponoć w poszukiwaniu najlepszego rozwiązania wszystkie metody są dobre, ale która Waszym zdaniem najlepsza?
Ja kieruje się poleceniem, ale i tak zawsze czytam opinie na internecie. Zbyt wiele razy się zawiodłam by kierować się przypadkiem, szkoda czasu i nerwów.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Ja również ropne wyciskam, nie wyobrażam sobie chodzenia z czymś takim na twarzy, wręcz mnie to irytuje i nie lubię też takich ropnych wyprysków u kogoś, od razu w myślach wyciskam wszystkie ;p
Wiem, ze się nie powinno, ze zostają czasem blizny, ze się rozsiewa, ale to silniejsze ode mnie. Po prostu brzydzi mnie taka ropa i chce się jej jak najszybciej pozbyć

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Wiedze na temat kosmetyków czerpię z for internetowych, ulotek ale przede wszystkim testuje sama na sobie. Co z tego, ze przeczytam na forum skoro kazda z nas jest inna wśród moich koleżanek też wiele polecało mi jakiś kosmetyk ponieważ dla nich był fajny, a dla mnie okazał się kiepściutki. Jak to się mówi praktyka czyni mistrza Co do publikacji książkowych hmm nigdy nie stosowałam tego sposobu, dla mnie zbędny.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Na mnie nie wpływa najbardziej rekomendacja znajomych dotyczy to również kosmetyków. Wole sama sobie poczytać na forach i znaleźć potrzebne mi informację, opinie o specjalistach, skład kosmetyków. Co jest dobre dla kogoś niekoniecznie musi być dobre dla nas.

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun
kabel80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:50   #144
Antymionka
Moderator

Cytat:

Ja również ropne wyciskam, nie wyobrażam sobie chodzenia z czymś takim na twarzy, wręcz mnie to irytuje i nie lubię też takich ropnych wyprysków u kogoś, od razu w myślach wyciskam wszystkie ;p
Wiem, ze się nie powinno, ze zostają czasem blizny, ze się rozsiewa, ale to silniejsze ode mnie. Po prostu brzydzi mnie taka ropa i chce się jej jak najszybciej pozbyć
Strasznie nie lubię ropnych wyprysków, wyglądają okropnie zarówno u siebie jak i u innych ludzi, też nie mogę na to patrzeć.
Stary 2013-10-08, 07:54   #145
kabel80
Raczkowanie

Dokładnie tak, a pryszcze przykryte podkładem, pudrem... wysuszają się jeszcze bardziej i ropa prawie sama już z nich wychodzi wręcz obrzydliwe to jest no i jak tego nie ruszyć

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun
kabel80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:03   #146
Antymionka
Moderator

Cytat:
Dokładnie tak, a pryszcze przykryte podkładem, pudrem... wysuszają się jeszcze bardziej i ropa prawie sama już z nich wychodzi wręcz obrzydliwe to jest no i jak tego nie ruszyć
Ja staram się zasuszyć, ale znów jak one są już wysuszone i odpadają też jest czerwony ślad. I tak źle, i tak nie dobrze.
Stary 2013-10-08, 08:05   #147
biedron_ka
Przyczajenie

Wyciskać, nie wyciskać? ... Niech każdy robi, to co uważa za słuszne. Ja tam nie mogę chodzić z białą gulą, która w każdej chwili może wystrzelić

Wyobraźcie sobie, że kilka lat temu moja koleżanka trafiła do kosmetyczki, która... powyciskała jej ręcznie wszystkie pryszcze i zaskórniaki! Dla mnie szok Dziewczyna przez dwa tygodnie chodziła z twarzą czerwoną, pełną ran... Zabieg nazywał się "oczyszczanie twarzy "...
Stary 2013-10-08, 08:09   #148
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez biedron_ka Pokaż wiadomość
Wyciskać, nie wyciskać? ... Niech każdy robi, to co uważa za słuszne. Ja tam nie mogę chodzić z białą gulą, która w każdej chwili może wystrzelić

Wyobraźcie sobie, że kilka lat temu moja koleżanka trafiła do kosmetyczki, która... powyciskała jej ręcznie wszystkie pryszcze i zaskórniaki! Dla mnie szok Dziewczyna przez dwa tygodnie chodziła z twarzą czerwoną, pełną ran... Zabieg nazywał się "oczyszczanie twarzy "...
Wszystkie? ile czasu ja bym nad tym musiała spędzić.. Fakt wiem że jest manualne oczyszczanie, wtedy para+ wyciskanie zaskórników, ale na takie coś mało kto się decyduje.
Stary 2013-10-08, 08:13   #149
biedron_ka
Przyczajenie

Wszystkie ja się nie znam, ale jak na bezpieczne oczyszczanie twarz strasznie długo się goiła... Dziewczyna chciała ładnie wyglądać na studniówce i niestety się nie udało...
Stary 2013-10-08, 08:23   #150
Ola Moderatorka
Ekspert

Dziewczyny, jedyna prawidłowość, która towarzyszy trądzikowi, to chyba własna determinacja i konieczność walki z nim. Jak widać, po Waszych wypowiedziach, nie ma reguły na jego leczenie, a i każdy przypadek choroby jest możliwy.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości