|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyna odmawia seksu z braku depilacji
Jeśli Twoje włosy i męskość są ważniejsze dla Ciebie od seksu z nią, to proponuje zmienić dziewczynę na taką co lubi busz a sama się depiluje
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faceta poznaje sie po tym jak konczy a nie zaczyna Czyli jak dziewczynie nie odpowiada owlosienie faceta trzeba mu o tym powiedziec. Sam nie wyobrazam sobie sexu jak jestem zarosniety niczym buszmen. Jestem esteta sexualnym i lubie jak jestesmy zadbani najzwyklej;] |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Mój facet ma zarost praktycznie wszędzie, i nie przeszkadza mi u niego nawet w miejscach intymnych. Ja natomiast nie wyobrażam sobie baraszkowania przez mojego faceta w dżungli ;p
Próbowałam zostawiać coś a'la ''pas startowy'' ale strasznie źle się z tym czułam, więc wróciłam do poprzedniego stanu ![]() Każdy ma jakieś przyzwyczajenia, lubię to jak on wygląda i nie przeszkadza mi to wcale. Myślę, że podstawą w tej sytuacji jest rozmowa. Nie przepadam za stawianiem jakiegoś ultimatum, bo nie o to w związku chodzi. Na Twoim miejscu spróbowałabym jednak przyciąć te włosy i zobaczyć reakcję partnerki. Nie chciałbyś by była zadowolona? |
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spadam stąd!
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
jak jej nie odpowiada, a Ty nie chcesz ogolić to seksu nie będzie
haha
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem jak włosy łonowe dbają o higienę np. podczas okresu Która kiedykolwiek miała okres na biwaku ta wie o co chodzi, nawet z mokrymi chusteczkami ciężko nadążyć gdy prysznic jest wydzielany raz na 2-3 dni
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W okresie miesiączki warto przycinac włosy ,rezygnując w całkowitej depilacji. Zamiast całkowitej depilacji lepiej jednak ograniczyć się do usuwania włosów poza wargami sromowymi i wzgórkiem łonowym. Po takim zabiegu również będziesz się czuła zadbana. Jeśli po depilacji pojawią się zaczerwienienia, zrezygnuj całkiem z golenia. Drapanie podrażnionych miejsc grozi infekcją. ja się myję regularnie i nie mam z tym problemów,innym tez polecam
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-10-24 o 22:37 |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
mylimy pojęcia.kwestia estetyki to odrębna gałąź ,a kwestie medyczne to juz inna para kaloszy
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wierzę, że dalej ta dyskusja się ciągnie.
I już bez przesady z tymi infekcjami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie usuwamy go tylko,dlatego,że nie jest potrzebny,tak jak włosy łonowe.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, co do higien to z punktu widzenia medycyny lepiej żeby kobieta włosy miała, ale to też jest osobnicze. Są kobiety bardzo podatne na infekcje i te lepiej by się nie goliły, a są takie o "żelaznych" narządach i infekcji nie łapią niemal wcale i takie swobodnie mogą się golić. Jeszcze inną sprawą jest komfort- ja po goleniu nie mam krost, nic mnie nie swędzi to się golę, bo sama siebie taką wolę. Mąż się kiedyś zgolił dla mnie i aż mi go żal było bo strasznie go podrażniło i biedaczek niemalże na rzęsach chodził ![]() Więc no to wszystko zależy i nie ma, że coś jest standardem, albo jest lepsze/gorsze. |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, że masz na myśli, że jest szczere
|
|
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
green way- również polecam stosowny słownik - kolokwializmów i wyrazów wulgarnych. Przez swój sposób pisania niestety wyszedłeś na tyle gburowato i żenująco, że nie sądzę, by ktoś potraktował cię na poważnie. Zwłaszcza, że przeczysz sama sobie.
Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2013-10-30 o 13:16 |
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, ale się przejęłam! Typowa polskie rozdwojenie moralności. Możemy TO robić, ale już mówienie o TYM głośno i szczerze absolutnie nie wypada! Nie ma to jak być cnotką-wydymką! :-P No, ale po wypowiedziach niektórych osób faktycznie można by uwierzyć, że święci są wśród nas, chylę czoła nad ich nieludzką doskonałością. A tak bardziej przyziemnie... Penis to penis, a wagina to wagina, to ogólnie przyjęte, ale na szczęście nie jedyne określenia tych organów. Oczywiście grzeczne dziewczynki nawet tych określeń wstydzą się używać, bo mamusia/tatuś/nauczyciel/ksiądz mówią, że to źle i nie wypada. I tak sobie tkwią w Ciemnogrodzie... A tymczasem język polski się rozwija i fiutek oraz cipka to tylko dwie z wielu opcji, dla mnie określenia jak najbardziej normalne, bardzo pieszczotliwe i mile mi się kojarzą. Ale ja chyba jestem jakaś "inna", bo nie należę do osób, które stawiają partnerowi żądania i warunki z sufitu argumentując moje stanowisko "bo ja tak chcę i koniec", nie czepiam się jego włosów łonowych, które nie są dla mnie siedliskiem bakterii, ale miłym dodatkiem do fiutka i jajuszek. Jak facet chce je golić, to też nie oponuję, bo przecież to jego włosy, ciało i skóra. Nie uzależniam seksu od mody, poglądów innych osób i wymagań religii. A przede wszystkim: NIE SZANTAŻUJĘ MOJEGO FACETA UZALEŻNIAJĄC ODBYCIE STOSUNKU PŁCIOWEGO OD SPEŁNIENIA MOICH ZACHCIANEK. To nieludzkie, podłe i zupełnie poniżej jakiejkolwiek krytyki wg mnie. I cokolwiek by nie powiedzieć, to osoba stosująca takie metody jest niedorozwinięta emocjolnalnie i zdecydowanie nie nadaje się do związku. Niestety takie "przypadki" pań w naszym wspaniałym kraju nie należą do rzadkości. Nic tylko płakać nad losem facetów, którzy wpadną w ich łapy i przejmują się ich opiniami.
|
|
|
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
ja pierdziele jaki problem sie ogolić? Pamiętaj że interes wydaje sie wtedy optycznie wiekszy
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale chyba wolisz jak jest gładziutka, nic Cię nie smyra, drapie... A to uczucie podrażnienia, swędzenie i chrostki po jakimś czasie znikają - skóra przyzwyczaja się do depilacji. Wydaje mi się, że każda kobieta i każdy mężczyzna musiał przyzwyczaić skóre do ostrego narzędzia Sama pamiętam jak x lat temu po depilacji czulam dyskomfort, swędzenie, pieczenie Ale wydaje mi się że depilacja w tych czasach jest czymś normalnym i każdy jednak powinien to robić. Jeśli jednak masz straszne opory przed tym - po prostu podetnij kłaczki może jeśli będą króciutkie, estetyczne to Twoja dziewczyna zdecyduje się na jakąś formę pieszczot? ![]() a i jak mówi pewna piosenka - "Owłosiona pała nie czyni z Ciebie faceta"
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
green way, oczywiście, osoba pisząca (tłumaczę, bo jeszcze biedactwo nie zrozumie - mówię o sobie) otwarcie o uwielbieniu dla ostrzejszego seksu, przemocy w łóżku, podduszania, seksu analnego czy innych spraw jest cnotką niewydymką, bo nie lubi czytać jak niektórzy (a tu o tobie) pajacują i budują niepodległość (tutaj wręcz dosłownie) na kilku włoskach. I bynajmniej ani wagina (acz osobiście wolę cipkę - a jeszcze bardziej plejadę określeń pojawiających się w języku polskim przed wiekami), ani penis mnie nie odrzucają - raczej doopy i zapierdzanie na śmierć. I proponuję poczytać wcześniejsze posty w dyskusji - obawiam się, że zachowanie dziewczyny w postaci stawiania ultimatum zostało tu dokumentnie skrytykowane, więc znowu nie trafiłaś
Przykro mi - po prostu rzucasz się jak w apopleksji, miotasz oskarżeniami na lewo i prawo, a sprawa jest prosta (i prawdopodobnie dawno rozwiązana) i wystarczyłoby poczytać zanim się do czegoś odniesiesz.
Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2013-10-30 o 13:15 |
|
|
|
|
#143 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Hibiku;43486504]
Nadinterpretacja - tak podsumowałabym Twoją wypowiedź, i przewrażliwienie - to też dobre określenie. Nie wiem jak inni, ale widzę ten problem dużo szerzej niż Ty i gdyby to była tylko kwestia kilku włosków, to nie byłoby sensu tak się wysilać. Wcale nie uważam żeby ten problem został już rozwiązany, chyba, że ktoś uważa stwierdzenie, że dziewczyna ma prawo wymagać, a facet powinien się bezdeskusyjnie podporządkować za zakończenie dyskusji. Tyle, że autor postu zwrócił się z zapytaniem czy powinien zrobić coś wbrew sobie, choć nie jest o tym do końca przekonany, uderza to w jego męskość (i ma całkowie prawo do subiektywnej opinii), a nawet powoduje u niego dyskomfort fizyczny. Nie wspominając już o tym jak czuje się ktoś, kto usłyszy od ukochanej osoby, że ją obrzydza i to nie tym, że jest niechlujny i obleśny, tylko tym, że jest po prostu sobą! Dzisiaj jest kilka włosków do usunięcia, a co może być za miesiąc, rok dla tej dziewczyny problemem nie do przeskoczenia w tym związku? I jakie ona zastosuje metody, żeby ten problem rozwiązać? No cóż, jeżeli teraz chce załatwić sprawy szantażem i stawianiem wymagań partnerowi bez wysłuchania jego racji i bez uwzględnienia jego rozterek i dylematów, to odpowiedź jest prosta i niezbyt korzystna dla autora postu. Dla mnie to jest prawdziwym problemem autora postu, tylko do tego chciałam się odnieść i to mnie najbardziej niepokoi w jego wypowiedzi. Jestem zwolenniczką swobody poglądów i wyborów każdego człowieka i wcale nie uważam, że bycie w związku daje komukolwiek prawo do ograniczania swobody partnera. Moja dupa, moje pierdy i albo ktoś to zaakceptuje, albo "szerokiej drogi, już czas"! :-D Aha, i w kwestii formalnej: z tego co wiem, to jestem kobietą... |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za pomyłkę w kwestii płci, zaraz poprawię końcówki.
Co rozumiesz z zdania "zachowanie dziewczyny w postaci stawiania ultimatum zostało tu dokumentnie skrytykowane", bo ja dokładnie to co teraz produkujesz. Nie jesteś odkrywcą - poczytaj wątek, zobaczysz, że takie zdanie w nim się już wielokrotnie przewinęło. Stawianie ultimatum w jakiejkolwiek kwestii jest złe i zawsze świadczy o problemie w komunikacji i to jest główny problem autora. Przeczytaj poprzednie posty, wtedy wydawaj opinie o tym, że ktoś ma och ach za wąskie podejście do sprawy - chłopak jako argumenty brał to, że "lekarz dziwnie popatrzy", "wygląda (dla innych śmiesznie)", a niekoniecznie własne samopoczucie - dlatego sugerowano mu ogólne przyjrzenie się tematowi różnych metod skracania włosów, wypróbowanie i samodzielne podjęcie decyzji, czy JEMU (i "partnerce", a nie tabunowi kolegów i lekarzy) będzie to odpowiadało. Jednocześnie wielokrotnie uzmysławiano mu, że dziewczyna nie ma prawa tego od niego WYMAGAĆ. Sprawa została zamknięta ponieważ autor wątku napisał, że podjął decyzję (czytając poprzednie strony możesz to zauważyć ), a nie to że któryś z użytkowników wizażu uznał swoje (albo tej dziewczyny) zdanie za najważniejsze. Czego potrzebujesz więcej do uznania, że temat jest już tylko we władaniu pisarzyn forumkowych?![]() I widzisz - jeśli ja nadinterpretuję twojego posta, to co ty robisz nazywając wszystkich, którzy sprzeciwiają się samej FORMIE pisania (bo jak widać post napisany składnie bez oszczerstw wbrew pozorom okazał się mieć treść - wcześniej mocno nieczytelną - taką samą jak wiele tutaj) cnotkami niewydymkami o podwójnej moralności? |
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Stało się, ogoliłem się w miejscu intymnym na zero. Dziewczyna jest zachwycona. A jak się czuję? Jakoś tak czysto, świeżo, no i penis jest jakiś taki duży nawet w spoczynku Tylko wizualnie mi się nie do końca podoba. Samo miejsce intymne wygląda ok, ale jak patrze całościowo na owłosiony brzuch i nogi, a wzgórek łysy to troszkę zabawnie to wygląda. Ale ogólnie warto było Naprawdę podoba się wam, ogolony wzgórek a dookoła włosy? Pocieszcie mnie
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
to ja złośliwie nie odpowiem (bo jedni lubią włoskie filmy klasy D, a inni opalać się na plaży - grunt, żeby obu partnerom pasowało, a nie światu;p), tylko życzę szczęścia i braku podobnych problemów na przyszłość
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiem tak, nie lubię u facetów owłosienia "tam" i na klacie, napawa mnie to obrzydzeniem, i na pewno nie miałabym ochoty na igraszki z owłosionym facetem, no sorry ale w tym wieku depilacja jest koniecznością, nie tylko ze wzgląd na higienę alę i estetykę. A na pewno twoja kobieta byłaby zachwycona tym iż pozbyłeś się włosów w uciążliwych dlanich miejscach.
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
malyna poczytaj więcej niż pierwszy post.
I niestety (czy jak dla mnie - na szczęście) depilacja na chwilę obecną NIE jest żadną koniecznością i NIE musi wiązać się z problemami z higieną. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

! Wstyd! Ciekawe, czy ty chętnie jej liżesz cipkę? I mogę się założyć, że jest tam wydepilowana, bo to nie tylko estetyka, ale i higiena.. Zrób to jak najszybciej, bo to siara

spadam stąd!