![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyprawka - najbardziej niepotrzebne rzeczy, których nigdy nie uzylyscie
ale tylko przez 2-3 mc i tylko jakby nie było to tak utrudnione.
Po czasie chwalę sobie jednak MM i to bardzo!
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi co do aspiratora
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://balkonetka.pl/2011/7/18/jaki-...y-i-karmienia#
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie życia bez "katarka" - rewelacja po prostu ![]() http://allegro.pl/listing/listing.php?string=katarek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
dla mnie najbardziej niepotrzebne :
- rożki , użyte tylko raz - elektryczny laktator - okazło sie że nie udało mi się karmić piersią i był mi po prostu niepotebny. Nie ma co się spieszyć z zakupem a kupić dopiero jak bedzie potrzebny. - śpioszki i kaftaniki - użyłam tylko raz i stwierdziłam ze pajace dużo wygodniejsze - ubranka typu ogrodniczki czy spodebki do rozm. 68 zbędne - ubranka zapinane na plecach - frida nie uzyłam ani razu ( gruszke za to użyłam) - ręcznik z rożekiem - bardzo szybko zrobił sie mały i ciezko było dziecko zawinąć całe , kupiłam po prostu dobrej jakości ogromny recznik i uzywamy cały czas. - ubranka rozm. 56 Julek jak sie urodził miał 59 cm i wszystkie byly za male a miałam ich mnostwo. - nakupiłam zapas kremów na odparzenia, płynów do kąpieli pudrów itd niepotrzebnie , bo te kremy do dzis uzywamy i dalej mam zapas, do kąpieli okazało sie ze tylko oilatum, a pudrów jakos nie uzywamu wcale.... - pościel - Julek do dziś spi w spiworkach , o sie nie da przykryc zaraz sie rozkopie, przez sen nawet. - małe buciki - to chyba tyle z niepotrzebnych rzeczy Za to u mnie najlepszymi zakupami które była bardzo używane - to wyparzacz , i podgrzewacz - mały od urodzenia był na butli i były używane codzinnie non stop. Przebierak - jak dla mnie po cesarce super sprawa - mam takie duży taką szafke a na niej materacy taki większy od standardowych, Julek ma już prawie dwa lata i dalej go używam - bo na nim grzecznie leży - a jak chce go przebrać gdzies w innym miejscu to mi ucieka i jakos tak nie umiem go przebrac w locie.... jak bylismy na urlopie to rozkładałam koc na komodzie - tylko tak da się ładnie przebrać - także przebierak przez dwa lata codziennie intensywnie używany. Także stojak pod wanienke był długo używany - mamy duza wanienke, uzywalismy gdzies tak do 9 mies, bo po prostu wygodniej nie trzeba sie tak schylac, co po cesarce było bardzo przydatne. Karuzela i leżaczek też były ok - Julek je uwielbiał. Mate też uwielbiał. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
o tak ubranka zapinane na plecach czy koło szyjki ciężko przez główkę;/u mnie rożek się przydał bo maluch spał w rożku na początku a później miał kołderkę z tego i matę do leżenia także wykorzystany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzieci podoba mi się że po praniu rozmiar zostaje taki jaki był ![]() Cytat:
![]() ja miałam cc i ani przez chwilę nie czułam skrępowania że jestem naga
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialam bardzo dobra opieke, dwoch pan przy ktorych chyba nikt by sie nie czul skrepowany. Mam takie pytanie, czy w Polsce przed porodem robia lewatywe ? Czy juz od tego odeszli ? Bo mama mi opowiadala, ze jak rodzila to wszystkim robili lewatywe i wszystkich nacinali. Zastanawiam sie czy cos w tym temacie sie zmienilo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja przy żadnym porodzie nie miałam lewatywy - nikt nawet nie proponował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam bo chciałam, pytali mnie o zgodę. Od rutynowych nacięć też już powoli się odchodzi. Powoli
![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-11-03 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Ja miałam i przed i po cc, nie pytali o zgodę, ale mnie też nie przyszłoby do głowy sie nie zgodzić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja w planie porodu ujęłam swoje życzenia. Mimo wszystko teraz nie powinno być to rutyną; wg zasad "Rodzić po ludzku" panie pielęgniarki powinny pytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
A i przed porodem sn (pierwszym) w innym szpitalu też miałam lewatywe, ale nie nacieto mnie, choć wtedy mi było wszystko jedno. Ale uprzedzali mnie, ze będą sie starali chronić, a to był szpital na peryferiach, więc pewnie w tych większych też chronią.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam lewatywę, pytali się mnie o to :p
Co do kołderki to Zuzka śpi przykryta nią tak od 6 miesiąca. O dziwo nawet się nie rozkopuje bardzo, chyba że po prostu podczas snu wędruje po łóżeczku to wtedy tak. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Ja miałam jedno i drugie, więc pewnie w niektórych szpitalach dalej się tak robi
![]() U nas z odciąganiem kataru masakra była i właściwie to nic się nie sprawdzało, na szczęście mały miał katar tylko raz przez te 16 m-cy...
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-11-04 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam cc więc nie byłam nacinana, lewatywy nie miałam
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.