![]() |
#121 |
BAN stały
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
wygląda to tak: swój podkład kupiłam na lotnisku, zapłaciłam chyba 22f, za kompakt też coś koło tego. Ostatnio wybrałam sie w celu zakupu następnego podkładu, i mojego Diora widziałam za 27f :/ nie kupiłam bo coś mnie ciągnie do eksperymentów
![]() ![]() kurcze, szkoda ze masz tak daleko.....a pytałam o Ealing bo w komunikacji miejskiej jestem ograniczona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
ahha musze to napisać: właśnie chodzę sobie po KWC, czytam recenzje i mam na to wszystko taki morał: ile twarzy tyle opinii. Zobaczcie na recenzje takiego ultra-mat Diora - przewazają złe, a mnie odpowiada. Tak więc myśle, ze cokolwiek i ktokolwiek by polecił reakcja i efekt i tak będa subiektywne. Tak wię droga Jazz - jak sie sama nie wysmarujesz to sie nie dowiesz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
No ja wlasnie tez czytam ten KWC i tam co produkt to opinia inna....niestety nawet jesli posortujemy po najlepszych opiniach to i tak najczesciej tych opinii niewiele, a mnie interesuje produkt dobry i cenowo tez pzrystepny-ale zreszta teraz gdy sie pracuje za granica to i tak mozna na wiecej sobie pozwolic
![]() Poki co dobrego sporo czytalam o Isadora Velvet make Up mousse wiec moze sobie sprawie ![]() ![]() ![]()
#124 |
Rozeznanie
|
a co do Clinique-juz w Polsce sie czailam ale ceny sa wielkie wiec teraz dopiero moge sobie pozwolic
![]() ![]() ![]()
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To ty nie blyszczyki mialas na mysli tylko lip butter chyba. Lubie je ![]() A tak w ogole to gdzie ty mieszkasz Aniu? ![]() AfroJazz ceny Clinique podobne, choc fakt w Polsce troszke wyzsze... Ale chyba bedac tu w UK to w relacji do zarobkow calkiem normalne ceny, w odroznieniu od Polski gdzie wszystko wydaje sie drogie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
myśle, ze z kolorkiem jakoś dam rade
![]() ![]() ![]() co do cen, to się zgodzę, chyba tutaj przyjdzie Ci zapłacić nieco mniej a w dodatku ja mam cos takiego, ze bardziej lekką ręką wydaje mi się 30f niż np: 200zł ![]() A mieszkam na Greenfordzie, niedawno przechodziłam wielki remont i przeprowadzkę. Taka demolka od A do Z. Horror, dlatego teraz odpoczywam, nie robie nic, śpie do 10 i w końcu mam czas na wizażowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Aaliyah, pracuje w Peter Black Beauty, dostajemy zamówienia od róznych firm i produkujemy dla nich wybrane kosmetyki... wbrew pozorom np. serum do wlosów johna friedy produkuje się dokladnie w tym samym miejscu co scrub rozgrzewający sanctuary, róz do policzków the body shop, cień do oczu avon czy plyn do kąpieli virgin vie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
witaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A moze macie tam jakies "vacancies"? Bo pracy szukam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
AfroJazz milych zakupow. Ten Wizaz przyczynia sie do kurczenia portfela ![]() A tak off-topic, jak cytowac kilka postow w jednym poscie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
dziękuje za powitanie
![]() ![]() AniaWila, nie nie w Londynie, ja mieszkam na poludniowym-zachodzie Anglii, zupelnie w drugą strone. Aaliyah, w sumie moze udaloby Ci sie zalapac, ale jedynie przez agencje. teraz przed świętami mamy mnóstwo pracy i ludzi jest taka ilość jak nigdy. no ale posada raczej czasowo tylko w tym wypadku. Hehe, grzeszków jakichś strasznych nie ma, poza tym ze o jakość rzeczy droższych naturalnie dba się znacznie bardziej ![]() Nasze najlepsze firmy to Virgin Vie, The Body Shop, Calmia i z produktów do wlosów John Frieda. Przy pakowaniu koniecznie musimy pracować w rękawiczkach, niczego nie mozna dotknąć ręką, nawet opakowania, wszystko musi być w stu procentach idealne. Zwlaszcza przy firmie Virgin Vie (dość sporo dla niej produkujemy). W wypadku tej marki nie przejdzie nawet najmniejsza rysa na opakowaniu, (ktore i tak z reguly po zakupie ląduje w koszu), a każdy pojedynczy produkt musi miec wage idealną. Do tego stopnia że kiedys poprawialismy kilka palet kilogramowych plynów do kąpieli bo brakowalo w nich ok 5-8g. ![]() Generalnie wszystkie produkty wszystkich firm są sprawdzane przez kontrole jakosci i zadne badziewia nie przechodzą. Ale jakbyście mialy jakies konkretne pytania na temat jakiegoś produktu i czy warto w niego inwestować, to sluzę pomocą (oczywiscie pod warunkiem że jest on produkowany w mojej firmie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
MISS DIOR CHERIE Twoj nick jest przeslicznie pachnacy, uwielbiam te perfumy naleza do jednych z moich ulubionych pachnidelek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szefa to sie zgadzam ![]() ![]() ![]() Oj skrzykniemy sie na spotkanie, na pewno! Masz racje, odleglosc jest wzgledna (szczegolnie w Londynie) ![]() Miss Dior Cherie liczymy, ze nam bedziesz udzielala cennych wskazowek a propos super-nowosci wychodzacych z twojej firmy ![]() W ogole to musi byc fajna praca przy kosmetykach... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT - moze okaze sie ignorantka kosmetyczna, ale trudno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
MagdziaS, to chyba firma podobna do Oriflame czy Avonu. Znalazlam to w internecie:
http://www.virginvieathome.com/public/index.asp Tez pierwszy raz uslyszalam o tych kosmetykach od Miss Dior Cherie... ![]() Wyglada na to, ze mozna te kosmetyki kupic przez internet, takze bez posrednictwa konsultantki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
hej, hej
![]() ![]() ![]() Co do pracy Miss Dior- to najbardziej atrakcyjna wydaje mi się możliwość kupienia po niższych cenach ![]() ![]() A w ogóle Dziewczyny - uszłam dzisiaj z zyciem, byłam ze znajomymi na mieście coś zjeść, samochód mieliśmy po drugiej stronie ulicy i ja pierwsza wbiegłam między samochody. Nie zauważyłam motoru i dosłownie z dwa centymetry przed nim jakby mnie coś zatrzymało. Aż mi serce stanęło i słabo mi się zrobiło. Znajomi aż posinieli na twarzach. Mało by ze mnie zostało, bo koleś ścigaczem gnał jak dziki. uffffffffffffffff.....ale jestem i mam się dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Musisz uwazac na siebie, ach jak ci ludzie jezdza, istni wariaci! Brakowaloby ciebie tutaj... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
W TK-Maxx to mozna zawsze i mnie spotkac
![]() A co do kosmetykow, to czy ktoras z Was uzywala (albo moze Miss Dior Chérie cos wiesz n/t) serum albo ampulek z witamina C z Body Shopu? Bylam tam ostatnio i rzucily mi sie w oczy. Co prawda serum z wit. C sama tez sobie ukrecic umiem, ale cos ostatnio mnie len ogarnal, a to z Body Shopu kusi, oj kusi ![]() Nawiasem mowiac, moj maz tez nalezy do kategorii nieuswiadomionych. I wcale nie mam zamiaru tego zmieniac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Ja mialam te kapsulki z wit. C. Dla mnie bardzo fajne. Nakladalam je rano, pod filtr. Pod wzgledem konsystencji to taki kremik, dosc lekki, zostawia sliskawa powloczke bo zawiera silicony i przez to jest tez latwo sie rozprowadzajacy. Po nalozeniu filtra i przypudrowaniu po kilku chwilach pieknie rozpromienia twarz. Pewnie kupilabym jeszcze raz ale aktualnie sama krece serum (musze zuzyc zakupiony kwas). Jednym slowem warto. Innych produkow Body Shop z wit. c nie probowalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Miałam krem na noc z witamina C, niestety rano strasznie mi on smierdzil, tak jak po samoopalaczu, wkoncu go mmie dałam, nie narzeka, dałam jej też krem liftigujacy, była zadowolona.
AniaWila uważaj nastepnym razem ![]() MagdzieS chyba w poniedzilek wpadne do BS i sobie powacham ![]() a ja też o Virgin Vie też nie słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() co do Tk Maxx-a to jaki jest Wasz rekord spędzonego czasu w tym sklepie? ![]() ![]() Co do serii z witaminą C z BS. No więc skusiłam się ostatnio na Daily Moisturiser spf15 no i kurde smarowałam się every day z rańca. I skończyło się po czterech dniach. Wysypało mnie i rzuciłam kremik na dno szuflady. W ogóle to jestem strasznym laikiem w kwesti biochemii i wstyd sie przyznać, ale wybieram kosmetyki na zasadzie bardziej przekonującej reklamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
O kurde 4 godziny, no no. Ja to chyba maxymalnie 2 godziny może.
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
i to bez poczucia lecącego czasu!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ahha zapomniałabym - ostatnio też wszystkie gadżety typowo wystrojowo-domowe. Kosze, koszyczki wiklinowe, pudełka rzeźbione drewniane, wazoniki, figurki.... i właśnie uzmysłowiłam sobie, ze dawno nie byłam na zakupach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ja na zakupy ide w poniedziełek do BS i Bootsa
![]() A w Tk Maxie lubie spodnie Tommiego H, bo długie są, no i kurtki ostanio dwie sobie kupiłam. A czesto sobie bielizne kupuje i jak wypatrze to jakiś sweterek lub bluzke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
no ja nie umiem w TK maxxie spedzic tyle czasu co wy dziewczeta ale nie ukrywam-godzina na samych bluzkach i spodniach:/ ech, swiat jest okrutny ten czas tak leci!!
#149 |
Zakorzenienie
|
TK-Maxx tez potrafie sie tam zapomniec na kilka godzin... Ale glownie ciagnie mnie na buty i torebki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Zwierzun, bardzo dziekuje za opinie
![]() ![]() Moj rekord w TK-Maxx to chyba jakies 2 godziny. Buszowalam sobie w paltkach itp., troche sie juz panie w sklepie na mnie dziwnie patrzyly ![]() ![]() Aniu, niestety ani ze mnie zadna ekspertka, ani nie uzywalam tych kosmetykow, o ktorych piszesz (chociaz uwielbiam kolorowke Cliniqua i kremik pod oczy Antigravity ![]() Tak czy owak, tak ze swojej strony, polecilabym Ci jakis krem z dobrym, stabilnym filtrem. Wiem,ze zdania co do stosowania filtrow, szczegolnie w zimie, sa podzielone, ale ja po swojej skorze widze jak mi sie poprawila jej kondycja (niebo a ziemia w porownaniu do tego co bylo wczesniej) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.