![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
![]() ![]() idę spać, bo zaczynam czuć głód, a w szafce mam czekoladki pyyyyszne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() W ogóle muszę zacząć chodzić wcześniej spać, bo głodna się robię, jak tak długo siędzę. ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Heh, niby kolacja powinna być 2-3 godziny przed snem, ale jak chodzę spać nie wcześniej niż o drugiej, to jakoś mi się nie widzi jeść tuż przed północą... I tak mam wrażenie, że jedzenie po 21 jest karygodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ja się muszę Wam z bólem serca przyznać, że...zjadłam w nocy dwie ![]() ja nie wiem, ale mój rozum poprostu w nocy NIE DZIAŁA, nawet nie próbuje sobie w nocy przemówić, żeby nie jeść bo tak sie rzucam i specjalnie nie myślę o tym, że zaraz coś zjem, żeby się czasem nie rozmyślić ![]() jestem zła na siebie, a wkurzyłam się jeszcze bardziej jak weszłam na ilewazy.pl i sprawdziłam zawartość tych pomadek (takie pyszne frutti di mare) i się załamałam jedna ma 150 kcal(!) i 10gram tłuszczu(!) strasznie,okropnie duuuuużo-załamałam się ![]() zaraz je biorę i daje mamie, żeby mnie czasem nie podkusiły, bo najgorsze jest to, że nie dość że zjadłam je w nocy to jeszcze od rana czułam taki pociąg do nich wielki-tylko trochę mnie ostudziło zderzenie z tymi ich kaloriami-ale i tak na wszelki wypadek się ich pozbędę ![]() już tak dawno nie jadłam w nocy ![]() ![]() proszę mnie ochrzanić ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moje ukochane ![]() ![]() ![]() ![]() ale nie przejmuj się, że zjadłaś w nocy 2 ![]() ![]() ale ![]() ![]()
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że masz rację z tymi dwoma dniami ![]() jakie menu na dziś zaplanowane? ja na I śn-ciemne pieczywo,sałąta zielona, plasterek szynki, pomididor na II będzie ryż z mrożonymi owocami na obiad taki krem warzywny z piersią podwieczorek-pomarańcz i gruszka a na kolację serek wiejski light i pół kromki ciemnego z sałatą i NIC poza tym, aha i za karę za te czekoladki nieszczęsne muszę wypić cała dużą butelkę wody ![]() i choćby nie wiem co, robię dziś ABS,LEGS I BUNS choroba mnie nie powstrzyma;p Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-11-19 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
dzień dobry spamerki
![]() ![]() U mnie wczorajszy dzień prawie wzorowo poza dwoma kieliszkami białego wina ![]() ![]() ![]() ![]() a dzisiaj za mną kawka latte - oraz kanapka z chlebka graham z wędlinką i pomidorkiem oraz jabłuszko. Mam jeszcze jogurt na lunch ![]() Co na obiad jeszcze nie mam pomysłu, może do czasu zakończenia pracy coś wymyślę ![]() Pisałyście coś o wodzie, piąteczka - nie cierpię ![]() ![]() ![]() Jedyna która do mnie przemawia to taka woda na siłownię, z różnymi dodatkami - czyli z kcal ![]() ![]() Co do bananów, również lubię, ale w sumie jak zjem ze 2 kg przez cały rok to świat i ludzie, więc chyba w normie ![]() Zbieram się do tego dziewczynki, żeby poczynić pomiary..wrrr, może się przyłączycie, na innych forach laski robią sobie tabelki, ustalają dzień mierzenia i ważenia i wpisują, do mnie to przemawia i jest motywacją ![]() ![]() ![]() Miłego dnia, buziaki ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- a 10 marca kończę 34 latka ![]() ![]() ![]() ![]()
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś na śniadanie (9:40) zjadłam 2 kromki chleba razowego posmarowane twarożkiem i plasterkiem żółtego sera 10:30 zjadłam kilka mandarynek i jem dalej :P na obiad zjem to co wczoraj bo zostala mi i polowa salatki i sos i kurczak:P na kolacje mam opakowanko 50g lososia ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też dzisiaj pomyślałam, żeby zrobić tabelkę , dobrze by nas motywowało to ile inne tracą w obwodach a my nie ![]() ![]()
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mam nadzieję, że ten cudowny okres nie trwa tylko do 35 urodzin tylko już zostaje na wieki ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() kurde szkoda, że nie mogę jeść ryb, bo podobno są zdrowe i ważne w dietach ![]() żeby to Babeczki nie było tak, że Wam będzie leciało, a ja stwierdzę, że jak nie widać efektu to frutti di mare czeka i tęskni za mną ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- spadam zawieść L4 do pracy, do spisania wieczorkiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
aaa-zrobiłam abs 8 minute, narazie tylko tyle bo nie mam siły w tej chorobie, drugie podejście będzie wieczorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- a wiecie co Wam powiem? ![]() do 16 listopada jadłam wszystko co chciałam i ile chciałam, dopiero od 17 jestem na diecie, no i 17 wieczorem się zważyłam (wiadomo po całym dniu waży się więcej niż rano ) i wyszło mi 59.8kg a dziś czyli w trakcie 3 dnia 'dietkowania' ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Co do tabelki - jestem jak najbardziej za, tylko nie wiem, czy będę miała możliwość się ważyć regularnie, ale spróbuję coś wykombinować. W zasadzie waga jest w aptece naprzeciwko, chociaż nie mam pojęcia jak się z niej korzysta
![]() ![]() Babeczki, całkiem możliwe, że woda zeszła. No i jak sama mówisz - najpierw się ważyłaś wieczorem, a potem rano, a w ciągu dnia nawet około kilograma możesz "utyć". Jedzonko, woda, przez noc to wszystko schodzi i raniutko się waży mniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jeszcze mam pytanie ![]() ![]() np na śniadanie kromka razowca z plasterkiem żółtego sera jest ok, ale ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Też mnie to zawsze zastanawiało jak to jest z tymi grzankami/tostami. Bo niby nie powinno takie jedzonko być jakieś gorsze, ale z drugiej strony wygląda bardziej kalorycznie xD. W internecie nie znalazłam odpowiedzi niestety, ale może źle szukam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
oj ja na studiach też straciłam na wadze, w poniuedziałek kupowałam nową bluzkę, a potem cały tydzień oszczędzałam na jedzeniu
![]() jak ja tęsknię za studenckim życiem ![]() Babeczki ale Ci fajnie-prawie dwa kilo różnicy już ![]() ![]() Nerieed ja dostałam wagę, ale cos się z nią stało, wczoraj szukałam na allegro ui są w cenie nawet 25zł, więc chyba się skuszę na nową ![]() a co do tostów to nie wydaje mi się, żeby podgrzewanie zmieniało wartość jedzenia, poprostu wygląda bardziej kalorycznie bo ten tłuszczyk z sera się wytrąca i jest poprostu bardziej widoczny niż w formie stałej, ale przecież jego proporcje się nie zmieniają..więc jak lubicie takie bardziej to podgrzewajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zjadłam właśnie obiad - pierś z kurczaka z przyprawami, smażona bez tłuszczu i do tego warzywa, mniam ![]() Edytowane przez Nerieed Czas edycji: 2013-11-19 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem po obiadku- krem warzywno kurczakowy
![]() powiedzcie mi jeszcze jedno zwracacie uwagę na to ile który posiłek ma mniej więcej kalorii? mi czasem wychodzi tak, że drugie śniadanie ma więcej niż obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj u mnie był trening, a na obiad rybka, pół woreczka ryżu i kapusta kiszona z marchewką (ale miałam aptet na kwaśne! ![]() Na kolację będzie jakaś sałatka z jajkiem i może grzaneczki jakieś z cimnego chleba sobie do tego dorzucę. ![]() Cytat:
![]() Ogólnie to ja sobie zazwyczaj liczę kalorie, żeby wszystko się zgadzało. ![]() A co do wagi to dzisiaj się ważyłam i u mnie się nic nie zmieniło. Ciekawe, czy za jakiś czas coś ruszy, bo jak nie to moja motywacja weźmie w łeb. ![]() Gdzieś czytałam, że nie trzeba się ważyć, ale raczej właśnie mierzyć obwody, bo tam tak naprawdę widać, czy tłuszcz się spala. Ale nie wiem, czy to prawda, bo skoro obwód np. bioder jest mniejszy to w końcu ileś gramów też powinno być mniej na wadze, a u mnie teraz ciągle to samo. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-19 o 15:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
no właśnie to jest logiczne, a u mnie było jeszcze gorzej nie dość, że waga stała, to jeszcze centymetry też się nie ruszały
![]() w sumie jeszcze nigdy mi się nie udało tak wytrzymać jak teraz już 17 dni bez przekraczania 1300 kcal, jedyną wpadką były wczorajsze czekoladki. i tak jestem dumna z sibie, no ale zobaczymy na efekty ![]() narobiłyście mi ochoty na tosty, ale nie mam tostera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
jak tam Wam mija wieczorek? ja zrobiłam jeszcze abs z mel b, trochę pokręciłam hula-hopem i ćwiczyłam z agrafką.
ciągle walczę z czekoladkami-mogłyby się już skończyć, ale łasuchów brakuje ![]() mam kryzys jakiś chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
czesc lalunie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na dodatek dieta wcale nie jest taka tania. Wydawałoby się, że niby się mniej je, to mniej pieniędzy się wydaje. A nic z tego, ja jeszcze więcej wydaję, bo jak codziennie odpowiednio dobrany obiadek, sałateczki z piersią z kurczaka - to już trochę kosztuje, nie to co odgrzane parówki A jak nie schudnę i wszystko będzie na marne to nie wiem, co zrobię ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Na kolację zjadłam sałatkę z tuńczyka, ogórków kiszonych, jajka, cebuli i jogurtu naturalnego z ziołami. Niby była smaczna, ale wolałabym majonez w miejsce tego jogurtu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ma dziś taką załamkę dietową, bo nie widzę żadnych efektów, poprostu zero, martwie się, że to wszystko na nic ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ja na szczęście nie mam takiego problemu bo nienawidzę majonezu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EE NO LALUNIA!!! nie załamuj się! ja się ogarnęłam po tym jak mi napisałaś o tym efekcie plateau.. i dalej jestem dietowo..ale właśnie ze wzgl na finanse moja dieta jest mało urozmaicona ![]() ![]() na razie na wadzie 64,7 ![]() spadam maleńkie ![]() a która się bierze za tabelę?? jakby co to ja tez chcę być w niej ujęta ![]() ![]() narka (jak to moje dziecko mówi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
wiem, wiem na efekty trzeba czekać, jak one mi się już marza
![]() dziewczyny a jak tą tabelkę zrobimy? każda będzie wklejała swoje wymiary czy da się tu wkleić jakąś jedną tabelę dla wszystkich? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Chyba trzeba tabelkę zrobić w jakimś dokumencie na zewnętrznej stronie i tylko link wkleić do pierwszego posta...
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
a nie będzie prościej jak w piątek któraś napisze rano w poście swoje wymiary a potem każda następna będzie cytować i dodawać swoje, tak żebyśmy w jednym poście miały wszystkie? chyba, że któraś z Was umie ogarnąć wklejanie tej tabelki czy linka? ja jestem zielona
![]() ja się dziś w końcu wyspałam, obudziłam się z paniką na któą idę do pracy, jaki jest dzień, czy jestem przygotowana...a tu błoga świadomość-wolne ![]() wstałam niedawno więc chyba dziś ominę II śniadanie, za to pozwoliłam sobie na większe I. miłego przedpołudnia dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.