|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmarzluchy łączmy sie :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
chociaz nie chce ale musze sie przylaczyc
zimno mi jest ;( mam juz trudnosci z pisaniem na klawiaturze a moj facet daleko i nie moze mnie teraz ogrzac..... a byloby milo |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ale wiesz co wolę takie przymarznięte słonko niż jakby miało padać albo nie daj Bóg sypnąć śniegiem .
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Wszyscy śpią a ja czuwam i marznę....
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Zmarzluchy laczmy sie ! swietny watek
Zimno w domu strasznie.A to dopiero koniec wrzesnia. Az sie boje pomyslec co bedzie pozniej.. Konczy sie nasze wspaniale lato,ciepelko
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Rosario to do łóżeczka pod kołderkę
od razu będzie cieplej.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
ja pomimo 2 swetrow i polara trzese sie z zimna;(
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam ciepla herbatke z cytrynka i sokiem z bzu
Rozgrzalam sie nareszcie
|
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Może by tak zaczęli grzać??? W domu chodzę w ciepłej polarowej piżamie, na to gruby szlafrok, szalik, grube skarpety. Do tego w momentach całkowitej bierności ruchowej, okrywam się kocykiem. Nawet mój kot chowa się pod kocyk!!! Za to w nocy kładzie mi się na głowie, albo szyi (jedyne co wystaje) i mam taki futrzany, ciepły, mruczący termoforek
Pozdrawiam zmarzluchy!!! |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
No tak w blokach jeszcze nie grzeja
Biedna moja Mamusia ![]() Ja ma właczony piec i a cieplutko w kaloryferkach , wiec na zimno w domu raczej nie moge narzekac, tylko na dwrza ta pogda taka zdradliwa.
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Zglasza sie jeszcze jeden zmarzluch.
Ja przyjmuje tylko temperatury powyzej 20 st, te nizsze to juz okropnosc dla mnie.I choc mieszkam w kraju, gdzie jesien,wiosna i zima, sa cieplejsze od tych w Polsce, zyje w regionie ,ktory slynie ze swej wilgotnosci i czestych mgiel.To gorzej jak nasza zimna jesien w Polsce, bo przynajmniej sucha, tutaj jak wilgoc wejdzie w kosci, wlezie do domu i otuli wszystko co sie da,to ma sie wrazenie ,ze sie zyje w nasaczonej woda gabce.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w końcu grzeją
W końcu można zdjąć z siebie te swetry i polary
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do Waszego grona
. Właśnie zgrzytam z zimna zębami i poważnie myślę nad ubraniem rękawiczek bo trzęsące się ręce nie są pomocne przy pisaniu na forum.Za oknem niby słoneczko, a w mnie w domku wydaje mi się, że zaraz z sufitu zaczną zwisać sople lodu . A tak przeklinałam te lipcowe upały... .Na rozgrzewkę zrobię sobie zaraz kakao. Tak to jest myśl
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dolaczam do grona zmarzluchow, nasza spoldzielnia sie koncu zlitowala i napisala ogloszenie ze uprasza sie o zakonczenie wszelkich prac montazowych grzejnikow gdyz cha uruchomic ogrzewanie. Wiem ze jest taki przepis (bez wzgledu na sezon grzewczy) ze jesli temperatura w nocy nie przekracza 10 stopni przez conajmniej 5 dni, PEC ma obowiazek wlaczyc ogrzewanie. Czekam tylko na informacje kiedy spoldzielnie napisza, W zwiazku z wlaczeniem ogrzewania uprasza sie o odkrecenie zaworow na cyfre 5. A na zimno najlepsza herbatka z rumem i cytryna - mniam i dobrze rozgrzewa
, oczywiscie zalezy od gustu. Dolaczam sie do zmarzluchow ze Slaska rowniez
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie zmarźluchy!! Oczywiście siedzę sobie teraz z gorącym rosołkiem pod nosem, aby nie dygotać
. Nie wiem czy to znacie, ale mnie bardzo pomaga przetrwać zimę samonagrzewający się kompres. To jest taka szczelna torebka plastykowa wypełniona płynem z kawałkiem metalowego kółeczka. Tym metalem robimy 'klik' i momentalnie płyn zamienia się w coś stałego ... i rozgrzewa się do ok 60stC.. REWELACJA!!!! Trzyma wystarczająco długo aby się ogrzać do woli. Potem trzeba ten ogrzewacz gotować w wodzie przez kilka-do nastu minut, aż to stałe przemieni się w płyn i po ostygnięciu można znowu 'klikać' i ma się ciepło. To się nazywa różnie: ogrzewacz, kompres, termokompres, ogrzewacz żelowy. Jak dla mnie, to rewelacja wszechczasów! Mam podobny, co na zdjęciu, tylko zielony w formie kwadratu 10x15cm Edytowane przez naila Czas edycji: 2005-09-24 o 23:10 |
|
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
Nalia gdzie kupilac takie cudo
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam sobie kapcie góralskie.Może nie są one za piękne,ale za to jakie cieplutkie
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się dołączam do zmarzluchów!
|
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, u mnie w domu lodowka. Wczoraj wyszlam na dwor to sie zdziwilam, ze jest tak cieplo! Ludzie w krotkich rekawach, a ja bluza i kurtka
(ktory chyba ma mnie dosc, bo poszedl spac na fotel w kuchni) a i tak mi zimno. Poza tym rozbolaly mnie zeby - jedna z osemek znowu sie ruszyla. Wlasnie wzielam 2 aspiryny, moze rozgrzeja i zeby ucisza.. Ziewam, snuje sie po domu i w ogole jeest blee.. zzzimmnnooo...
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane zmarzluchy! Przyłączam się
BRRrr
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze Wam z tymi kotami, co?
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, jak czytam ten wątek to od razu mi lepiej - nie jestem sama
.Mam prawie wszystkie wymienione powyżej objawy a oprócz grzejnika elektrycznego ( dosyć sfatygowanego ) żadnej nadzieji na najbliższe dni bo wymieniałam piec co i ciągle czekam na pana który ma go zamontować, a panu to się coś nie spieszy. Teraz akurat akurat mam sweterek i polarek, piję herbatkę cynamonową a zaraz zamierzam odszukać rękawiczki bo jak jadę rano do pracy to kierownica jest tak zimna brrrr ...
|
|
|
|
|
#145 |
|
Mrs Mrau
|
chlip chlip chlip,właśnie próbuję się rozgrzać ale bezskutecznie
Kto chętny do zbiorowego rozgrzewania ? |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam też na Jarmarku Dominikańskim w Gdańsku, ale tam było drogie jakieś, mogą być też w aptekach i na Allegro ![]() Pozdrawiam w golfie
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
a mi dziś tak baardzo ciepło. i to nie tylko jak byłam na dworze
. mieszkanko mi się dzięki temu słoneczku nagrzało i nareszcie (a może powinnam napisać chwilowo ) nie marznę
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak u was, ale u mnie teraz jest mocno zimno.
Siedzę w dresie, szlafroku i grubiastych skarpetach i kombinuje gdzie są rękawiczki, bo palce mam lodowate..
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
w ciągu dnia na szczęście jest ciepło, słonko ładnie grzeje, w czasie weekendu trochę się nagrzewałam w czasie spacerków
ale teraz, w ciągu tygodnia to ja te najlepsze godziny spędzam w biurze (przynajmniej nawet tu jest ciepło!), a rano, jak idę do pracy, to jest przeraźliwie zimno brrr po pracy trochę lepiej, ale w domu wieczorem znów zimno. za to krem do stóp sobie przywiozłam od mamy, z cynamonem, Avonu, konsystencję ma okropną, za to naprawdę rozgrzewa
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
A ja już kaloryferki mam cieplutkie!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

. w słonku gorąco ale jak tylko powiało to robiło się zimno jak w moim mieszkaniu
).

zimno mi jest ;( mam juz trudnosci z pisaniem na klawiaturze 
.

jestem również

BRRrr