Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 15:28   #121
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
na ryż z jabłkami i budyniem no baa.. gotujesz ryż, prażysz jabłka pokrojone w kostkę lub starte- jak lubisz, gotujesz budyń ja na 2 osoby robię cały bo uwielbiam budyń i to sobię wszystko mieszam na talerzu ale można nie mieszać i wsio wygląda trochę jak breja ale mi smakuje

cayenneOna no ja też się pomyliłam

zazwyczaj sie wykrywa badając tsh lub jeśli się zgłasza złe samopoczucie, senność itp. No i to jest nie groźne jeśli się leczy

słońce, tsh się koniecznie robi w ciąży bo często jest właśnie tak, że organizm sobie nie radzi, a w przypadku zbyt małej ilości hormonu może spowodować kretynizm u maluszka. Dobrze że wykryli u Ciebie chorobę bo przynajmniej teraz jesteś pod stałą opieką. Pewnie już wiesz od lekarza że masz hashimoto (piąteczka bo ja też ) i jeśli już masz zdiagnozowane to co m-c powinnaś robić sobie badanie tsh i ft4 podczas trwania ciąży i ewentualnie zwiększać dawkę leku jak coś to pytaj bo jest nas tu więcej

mmhym choroba jest niegroźna jeśli się ją leczy, ale z wiekiem mogą się pojawić jakieś komplikacje... chyba bo ja sama nie wiem do końca jak to jest w przyszłości
jak dobrze, ze nie tylko ja mam takie dziwne skojarzenia heh, penis jak noga, no nieźle, trzynozny :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:31   #122
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
chcialabym podkreslic, ze na zdjeciu z glowka, na drugim ujeciu dziec sie usmiechnal
sliczne
Cytat:
To jak juz sie dzis nauczylam wklejac zdjecia, pokaze Wam rowniez mojego drugiego syna, oto czego sie doczekamy za ok 18 lat
ale przystojniak!

agunia4ever zycze ci, aby wszystko sie ulozylo jak najlepiej i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
Stary 2013-11-07, 15:51   #123
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale wymyślają w tych przedszkolach
zawsze można użyć pomarańczwej bibuły przynajmniej jak miałam zerówkę w pierwszym roku pracy, to wszystko niemal robiliśmy z bibuły - a jaka frajda no ale... kiedyś wystarczyło żeby była fajna zabawa, teraz pewnie dzieciaki muszą pięknie i estteycznie wyglądać do zdjęć :P i to mnie wkurza - może to i lepiej że jestem już na zwolnieniu :P

a właśnie, byłam 'odwiedzić' pracę - w szkole od poniedziałku jest już ktoś, kto mnie zastepuje (dojeżdża prawie 50 km), zostawiłam jej prawie 10kg książek (mąż taszczył, chciał żonę, to niech za nią worki i reklamówki nosi :P ), koleżanka ma jej przekazać jutro

jakoś nieco smutno mi się zrobiło - bo w szkole beze mnie jest jakoś łaniej... i nowa pani słyszałam super - o mnie zaraz zapomną i będą wspominać jak koszmar ;P
z drugiej... wystarczył dzwonek na przerwę - i już mi nie było żal :P

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
raczej będzie mi ciężko bo wychodzę za mąż i mieszkanie kupuję więc mam zawrót głowy
wszystkiego najlepszego !!!!
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:51   #124
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ja mam makarony - w warkoczu ciasnym się je pierze i od razu rozwiesza
Ooooo.. świwtny pomysł.. muszę zapleść warkocze
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:53   #125
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
jakoś nieco smutno mi się zrobiło - bo w szkole beze mnie jest jakoś łaniej... i nowa pani słyszałam super - o mnie zaraz zapomną i będą wspominać jak koszmar ;P
Tez jak ide do pracy ze zwolnieniem to jakos mi zal - jestem zwyczajnie zazdrosna
Stary 2013-11-07, 15:58   #126
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Makarony chce białe bo ściany na których będą są fioletowe no nie mam dlatego pomysłu na zasłonki
A zasłonki może tez makarony tylko w kolorza albo cieniowane makarany.. Na alllego masę tego

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:

Kurcze z tego stresu nawet nie zauważyłam, że moje dziecko się dzisiaj wcale nie rusza
Moje też jakieś bardziej ospałe dziś.. Pewnie ta pogoda nie służy

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

za chwilę muszę wyjść i pojechać po córcię do przedszkola. a ledwo co wróciłam do domu. udało mi się załatwić prawie wszystko, co sobie zaplanowałam. prawie, bo nie znalazłam ani w sklepach, a ni w lumpku bluzki dla Ewci w kolorze pomarańczowym. w przyszłym tygodniu mają Dzień Marchewki w przedszkolu i mają się ubrać w coś pomarańczowego. no nic, coś wykombinujemy
Dzień marchewki powiadasz, haha Za moich czasów nei było takowych Szkoda..
Stary 2013-11-07, 16:00   #127
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Tez jak ide do pracy ze zwolnieniem to jakos mi zal - jestem zwyczajnie zazdrosna
bo to jest tak, że najczęściej jak ktoś prszychodzi na zastępstwo, to się stara być taki przemiły i przedobry, nie chce młodym na odcisk nadepnąć, że niestety... stary nauczyciel przegrywa z tą rozanieloną, wyidealizowaną wręcz wizją (tak, ja też jestem zazdrosna... ale wiem, że i mnie się zazdrości ;P więc trzeba o tym nie myśleć :P)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 16:03   #128
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Asienka, dzieki, w koncu sie nauczylam a co do propozycji, nie chcialabys takiej miec.. po prostu bardzo skomplikowana sytuacja prywatna..
a na zdjeciach przedstawiam Wam mojego drugiego syna, jak wam sie to kolano nie kojarzy z praciem, to ja jestem widac dziwna
no ja tam nie widze co gdzie jest

Cytat:
Sprawa z suczką się wyjaśniła. Okazało się, że siostra widziała akcję z okna i wtedy gdy straciłam suczkę z oczu to pies "tylko" na nią naskakiwał więc raczej do niczego nie doszło.
super

Cytat:
Melduję się i ja Chciałam nadrobić i normalnie nie mogę. @ strony mi zostały. Już tak się cieszyłam, że Was nadgoniłam a tu się okazuje, że tu już 4 strony na nowym wątku. No niesamowite jesteście Dziś już chyba nie nadrobię bo idę na warsztaty "Świadoma mama" i nie wiem o której wrócę. W tym tygodniu to wogóle raczej będzie mi ciężko bo wychodzę za mąż i mieszkanie kupuję więc mam zawrót głowy Dzisiaj jestem po wizycie u endokrynologa i się okazało że mam autoimmunologiczną niedoczynność tarczycy Gdyby nie ciąża to chyba długo bym jeszcze o tym nie wiedziała. Na szczęście dzidzi to nie zagraża
ale bedziesz miala intensywny tydzien kiedy wychodzisz za maz i czemu sie wczesniej nie chwalilas
wspolczuje, ale dobrze ze dla malenstwa to nie ma znaczenia

Cytat:
To jak juz sie dzis nauczylam wklejac zdjecia, pokaze Wam rowniez mojego drugiego syna, oto czego sie doczekamy za ok 18 lat
ale ciacho

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w tym sklepie, tylkol,że zimowe za 20,90. Cena niska, a jakość średnia. Ale super brzuszek opinają , wyglądam w nich jak teletubiś
http://allegro.pl/spodnie-legginsy-c...665653101.html
chcialabym to zobaczyc

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Nie pamiętam, która dziewczynma pisała, ale mam MoM na poziomie 0,46.
ja

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:28   #129
czbasia
Zakorzenienie

Jeju!!! Spamujecie jak szalone!!! Co mi się wydaje, że nadrobiłam to znowu kolejna strona
Stary 2013-11-07, 16:33   #130
Castia
Wtajemniczenie

cayenne Boże jakiego masz syna!!!!!!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:33   #131
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ale przystojniaczek

Cytat:
na ryż z jabłkami i budyniem no baa.. gotujesz ryż, prażysz jabłka pokrojone w kostkę lub starte- jak lubisz, gotujesz budyń ja na 2 osoby robię cały bo uwielbiam budyń i to sobię wszystko mieszam na talerzu ale można nie mieszać i wsio wygląda trochę jak breja ale mi smakuje

cayenneOna no ja też się pomyliłam

zazwyczaj sie wykrywa badając tsh lub jeśli się zgłasza złe samopoczucie, senność itp. No i to jest nie groźne jeśli się leczy

słońce, tsh się koniecznie robi w ciąży bo często jest właśnie tak, że organizm sobie nie radzi, a w przypadku zbyt małej ilości hormonu może spowodować kretynizm u maluszka. Dobrze że wykryli u Ciebie chorobę bo przynajmniej teraz jesteś pod stałą opieką. Pewnie już wiesz od lekarza że masz hashimoto (piąteczka bo ja też ) i jeśli już masz zdiagnozowane to co m-c powinnaś robić sobie badanie tsh i ft4 podczas trwania ciąży i ewentualnie zwiększać dawkę leku jak coś to pytaj bo jest nas tu więcej
No to jutro robię na podwieczorem ryż z jabłkami i budyniem
A w weekend zaplanowałam nagotować gar bigosu. Takie mam ostatnio smaki na kwaśne że wpieprzam kapustę kiszoną na surowo.

Cytat:
Też tak mam. A ostatniego dnia w pracy to już prawie płacz był...

Aha, zapomniałam się pochwalić - przyszła dzisiaj cała torba ciuszków z allegro

Pędzicie z tym wątkiem nieźle, dziwiłyście się że styczniówki tak pędzą. Teraz jak już sporo dziewczyn na zwolnieniu to będzie tempo dopiero.
Stary 2013-11-07, 16:38   #132
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Też mi się kiedyś marzyły te firanki. Ale nie zdecydowałam się na nie, bo jak je prać? Jak to się wszystko splącze to jak to odplątać?
potwierdzam woreczki są ok. Ostatnio nieźle sie z TŻ uśmieliśmy bo byliśmy na imprezie na której byli też Ślązacy i jeden facet mówi: kiedyś to każdy u nas miał te nudle w oknie Śląski język nigdy mnie nie przestanie bawić

Cytat:
ale mam ochotę już kupić wózek!!...
ale najpierw meble...które Wam się bardziej podobają?
http://bubumarket.pl/public/assets/P...otowy-copy.jpg
http://www.mebledzieciece.eu/images/Neo%5B1%5D.jpg
też myślałam nad Pinio z pierwszego obrazka tylko z wykończeniami w kolorze turkusowym, ale w końcu wybraliśmy pinio moon. Generalnie podobno świetnie się sprzedają te mebelki.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
dzięki za info
właśnie wróciłam ze sklepu i też mam mieszane uczucia... oszaleję od tych wózków, spodobał mi się tym razem mutsy evo i jane muum... na piankowych kołach. Lekkie - mutsy evo waży tylko 10 kg (z gondolą, sam stelaż ok 6 kg).
Muszę jeszcze pomyśleć co z tym abc zrobić...

.
Mutsy My zaczęliśmy od evo skończyliśmy kupując igo. Gdybym jednak chciała jeszcze trochę zejść z ceny to wzięłabym zdecydowanie evo bo jest świetny (Igo to jego nowsza wersja nieco podtuningowana). Ma kilka bardzo drobnych wad jak pokryty gąbką pałąk przed dzieciakiem który potem podobno gryzą i mogą się udławić, więc trzeba go czymś pokryć od razu i budka się słabo zasłania. Nie podoba mi się też materiał z którego jest zrobiona wkładka w spacerówce, ale można kupić tzw strollerpad i już będzie miało dziecko lepiej. Gdy rozważaliśmu jane muum pani nam odradziła ze względu na kołysanie się gondolki. Zwróć uwagę jak się kiwa przy jeździe jak będziesz testowała w sklepie i porównaj evo z muum bo lekkością są najlepsze dla mnie na rynku. muum ma też dziwny kszałt gondolki trochę jak budka dla psa jeśli o mnie chodzi ale tak poza tym jest świetny!

Cytat:
jeśli wybiorę te Pinio gdzie z łóżeczka zrobi się tapczanik to wezmę tą szufladę
Szuflada zaburzy feng shui! Nie jestem wariatką przetestowałam wszystko na cierpiącym od lat na bezsenność mężu...wiem że to głupio brzmi ale na prawdę od kiedy pozbyliśmy się spania na żyle wodnej (a to wyczuwam na kilometr) i ustawiłam sypialnię zgodnie z zasadami feng shui mój mąż od roku śi jak zabity po 10 godzin. Znajomi się ze mnie śmieli, potem przy wymianie łóżka kupili takie bez żadnego zaburzenia sił pod łóżkiem, czyli stojące na ziemi bez szuflad i pojemników i tz śpią jak zabici i przestali się śmiać

Cytat:
Gratuluję latorośli! Wspaniały chłopiec!
Stary 2013-11-07, 16:42   #133
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
chcialabym podkreslic, ze na zdjeciu z glowka, na drugim ujeciu dziec sie usmiechnal
To ja nic nie widzę

Cytat:

Sprawa z suczką się wyjaśniła. Okazało się, że siostra widziała akcję z okna i wtedy gdy straciłam suczkę z oczu to pies "tylko" na nią naskakiwał więc raczej do niczego nie doszło.
Wykastrować obie

Cytat:
W tym tygodniu to wogóle raczej będzie mi ciężko bo wychodzę za mąż i mieszkanie kupuję więc mam zawrót głowy Dzisiaj jestem po wizycie u endokrynologa i się okazało że mam autoimmunologiczną niedoczynność tarczycy Gdyby nie ciąża to chyba długo bym jeszcze o tym nie wiedziała. .
To wszystkiego najlepszego

Cytat:
UU jaka szata powazna ale doczytałam, że taki był zamiar postarzeć się

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzisiaj spamuję, ąz głupio, to jeszcze Wam napiszę, że moja Ulka miała wczoraj szalony wieczór i tatuś leżał z buzią na moim brzuszku i mała go stukała chyba z godzinkę w policzek Takie mam słodziaki I spadam robić obiad wreszcie, bo znowu głodna jestem...
Moja nie jest aż taka ruchliwa Trzy kopy to jest szał

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

Ja tak nie lubię szkoły, że nie poszłabym nawet w odwiedziny, a co dopiero do pracy

Cytat:
Podzielę się z Wami. Ja w ogóle za praca nie tęsknie. Tż mnie co chwile od kogoś pozdrawia, ale jakoś mnie to nie cieszy. Jeszcze od pracy i ludzi nie odpoczęłam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:44   #134
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Szuflada zaburzy feng shui! Nie jestem wariatką przetestowałam wszystko na cierpiącym od lat na bezsenność mężu...wiem że to głupio brzmi ale na prawdę od kiedy pozbyliśmy się spania na żyle wodnej (a to wyczuwam na kilometr) i ustawiłam sypialnię zgodnie z zasadami feng shui mój mąż od roku śi jak zabity po 10 godzin. Znajomi się ze mnie śmieli, potem przy wymianie łóżka kupili takie bez żadnego zaburzenia sił pod łóżkiem, czyli stojące na ziemi bez szuflad i pojemników i tz śpią jak zabici i przestali się śmiać

no co TY?!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:46   #135
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Mutsy My zaczęliśmy od evo skończyliśmy kupując igo. Gdybym jednak chciała jeszcze trochę zejść z ceny to wzięłabym zdecydowanie evo bo jest świetny (Igo to jego nowsza wersja nieco podtuningowana). Ma kilka bardzo drobnych wad jak pokryty gąbką pałąk przed dzieciakiem który potem podobno gryzą i mogą się udławić, więc trzeba go czymś pokryć od razu i budka się słabo zasłania. Nie podoba mi się też materiał z którego jest zrobiona wkładka w spacerówce, ale można kupić tzw strollerpad i już będzie miało dziecko lepiej. Gdy rozważaliśmu jane muum pani nam odradziła ze względu na kołysanie się gondolki. Zwróć uwagę jak się kiwa przy jeździe jak będziesz testowała w sklepie i porównaj evo z muum bo lekkością są najlepsze dla mnie na rynku. muum ma też dziwny kszałt gondolki trochę jak budka dla psa jeśli o mnie chodzi ale tak poza tym jest świetny!

No muszę przemyśleć ten wózek

Hmm a u mnie łoże zabudowane od spodu...
Przeciw szufladzie przemawia do mnie to, że tam jest szpara między pokrywą szuflady i pewnie się kurzy. No i ciężko ze sprzątaniem tej pokrywy, bo trzeba chyba ręcę przeciskać przez szczebelki.
Stary 2013-11-07, 16:50   #136
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Można zgarnąć butelkę do testów
http://www.klublifestyle.pl/ankiety/wypelnij/id/999

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:50   #137
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
!
Dlaczego o tym napisałaś ?
Ja muszę mieć szufladę. W naszych 11 metrach kwadratowych MUSZĘ mieć szufladę!! Teraz o tym nie zapomnę a trochę w feng shui wierzę. bo mi się coś sprawdziło kiedyś i kurde tak być nie może

Stary 2013-11-07, 16:54   #138
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Melduję się i ja w nowym wątku. Niedługo wychodzę na USG, trzymajcie kciuki.
A na weekend do Lwowa się wybieramy- (pytałaś Asieńka w starym wątku ale już nie miałam jak odpisać

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:01   #139
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja muszę mieć szufladę. W naszych 11 metrach kwadratowych MUSZĘ mieć szufladę!! Teraz o tym nie zapomnę a trochę w feng shui wierzę. bo mi się coś sprawdziło kiedyś i kurde tak być nie może

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
A na weekend do Lwowa się wybieramy- (pytałaś Asieńka w starym wątku ale już nie miałam jak odpisać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 17:01   #140
justine_87
Raczkowanie

Witam w kolejnej części
Dziewczyny - pierwsza strona jest the best, odwaliłyście kawał dobrej roboty
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
promocyjka donosi że w weekend w Reserved -25% na wszystko
kupon do wydrukowania na FB na ich stronce
Dzięki za info, może skorzystam

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Chyba się zdecydowałam na wózek muszę tylko jeszcze pojechać i go jeszcze raz obejrzeć chodzi o Amelis firmy delti. Ma dużo pozytywnych opinii, może nie jest najlżejszy bo około 14,8kg .Jest produkowany z x-landerów a o wiele tańszy:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=323
Też o nim myślałam, ale z pompowanymi kołami - na zdjęciach w realu prezentuje się świetnie
Myślałam też o Beby Design Lupo Comfort, ale pewnie znajdę na all jakiś używany wózek Mutsy

Cytat:
ale mam ochotę już kupić wózek!!...
ale najpierw meble...które Wam się bardziej podobają?
http://bubumarket.pl/public/assets/P...otowy-copy.jpg
http://www.mebledzieciece.eu/images/Neo%5B1%5D.jpg
Wybrałabym pierwszy zestaw

Cytat:
Asienka, dzieki, w koncu sie nauczylam a co do propozycji, nie chcialabys takiej miec.. po prostu bardzo skomplikowana sytuacja prywatna..
a na zdjeciach przedstawiam Wam mojego drugiego syna, jak wam sie to kolano nie kojarzy z praciem, to ja jestem widac dziwna

Ojaa... Ale fajne zdjęcia
Ja nie dostałam żadnej fotki po ostatniej wizycie (19tc)

Cytat:
Przystojniak! Ależ musisz być dumną mamą takiego dorosłego syna

Cytat:
Też jestem zazdrosna o "nową"... O jej kontakty z innymi współpracownikami...

Mamuśki, Dziecię mi dokucza - tak się ułożyło, że widać drażni nerw kulszowy, bo chodzę od dwóch dni jak przygarbiona i połamana staruszka I jeszcze chodzę w rozkroku... TŻ to nie przeszkadza i wyciąga mnie na "spacer do sklepu" - może jakoś się rozruszam

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:07   #141
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
no co TY?!
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Hmm a u mnie łoże zabudowane od spodu...
Przeciw szufladzie przemawia do mnie to, że tam jest szpara między pokrywą szuflady i pewnie się kurzy. No i ciężko ze sprzątaniem tej pokrywy, bo trzeba chyba ręcę przeciskać przez szczebelki.
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wiem co mówię Szuflady są na nie, jak chcecie mieć ładnie śpiące dzieciątka. Taka jest udowodniona przeze mnie teoria i mam zamiar mieć słodko śpiące zawsze w łóżeczku dziecko Jeśli brak szuflady mi w tym pomoże, pogodzę się z brakiem praktycznej szuflady.
A tak na serio wiem że to brzmi śmiesznie, ale od kiedy mamy sypialnię urządzobną w zgodzie z tymi zasadami na prawdę jest to oaza spokoju i dobrego snu. Widać że Chiński naród nie przetrwałby wieków gdyby nie mieli solidnych findamentów
Stary 2013-11-07, 17:11   #142
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem co mówię Szuflady są na nie, jak chcecie mieć ładnie śpiące dzieciątka. Taka jest udowodniona przeze mnie teoria i mam zamiar mieć słodko śpiące zawsze w łóżeczku dziecko Jeśli brak szuflady mi w tym pomoże, pogodzę się z brakiem praktycznej szuflady.
A tak na serio wiem że to brzmi śmiesznie, ale od kiedy mamy sypialnię urządzobną w zgodzie z tymi zasadami na prawdę jest to oaza spokoju i dobrego snu. Widać że Chiński naród nie przetrwałby wieków gdyby nie mieli solidnych findamentów
Jak będę miała kiedyś cos swojego to będę chciała elementy feng shui zastosować wiem, że wszystkiego nie dam rady, czasami nie pozwalają metraże, układy pokoi, ale od czego są remedia

Stary 2013-11-07, 17:19   #143
(t)asia
Zadomowienie

Wpadam się przywitać w nowej części
Poczytam co tam u was =) Chociaż w tej nowej części
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:44   #144
lutien
Wtajemniczenie

Jestem już po wizycie, więc na szybko piszę (zaraz muszę córę spać położyć, więc w skrócie):
Wszystko jest ok. Niestety dzidzi nie widziałam, ale była taka obsuwa, że już nie chciałam przedłużać.
Wynik badania prenatalnego wg lekarki nie jest zły i mam w ogóle się nie stresować. Wg niej jeśli usg jest w porządku to nie ma sensu robić amniopunkcji.
Mam podwyższone crp (chyba przez astme bo już przed ciążą miałam wysokie) co nie jest dobre.
Wyszła mi glukoza za niska. Jest poniżej progu dla normy na czczo, a ja na czczo nie byłam Może przynajmniej cukrzycy nie dostanę
Skurcze macicy są normalne na tym etapie ciąży (myślałam, że dopiero później), sprawdziła mi szyjkę i też w normie.
Tak więc wizyta udana
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:48   #145
mona1
Zadomowienie

Cytat:

cudny ten Twój synuś, zdjęcia świetne, a że kolanko Ci się skojarzyło z penisem to wcale się nie dziwię, bo mi też w pierwszym momencie
ale już dopatrzyłam prawdziwego siusiaczka

Cytat:
Melduję się i ja Chciałam nadrobić i normalnie nie mogę. @ strony mi zostały. Już tak się cieszyłam, że Was nadgoniłam a tu się okazuje, że tu już 4 strony na nowym wątku. No niesamowite jesteście Dziś już chyba nie nadrobię bo idę na warsztaty "Świadoma mama" i nie wiem o której wrócę. W tym tygodniu to wogóle raczej będzie mi ciężko bo wychodzę za mąż i mieszkanie kupuję więc mam zawrót głowy Dzisiaj jestem po wizycie u endokrynologa i się okazało że mam autoimmunologiczną niedoczynność tarczycy Gdyby nie ciąża to chyba długo bym jeszcze o tym nie wiedziała. Na szczęście dzidzi to nie zagraża
napisz później czy było coś ciekawego na tych warsztatach Kiedy ten ślub i czemu nic się nie chwaliłaś???

Cytat:
Ale przystojniak!

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-07 o 18:00
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:51   #146
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobry wieczór w nowym wątku
Raczej nie nadrobię, bo mi się nie chce
Idę się wysmarkać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:58   #147
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam mocno kciuki

jaki wspanialy weekend wam sie szykuje
baw sie tam dobrze

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie, więc na szybko piszę (zaraz muszę córę spać położyć, więc w skrócie):
Wszystko jest ok. Niestety dzidzi nie widziałam, ale była taka obsuwa, że już nie chciałam przedłużać.
Wynik badania prenatalnego wg lekarki nie jest zły i mam w ogóle się nie stresować. Wg niej jeśli usg jest w porządku to nie ma sensu robić amniopunkcji.
Mam podwyższone crp (chyba przez astme bo już przed ciążą miałam wysokie) co nie jest dobre.
Wyszła mi glukoza za niska. Jest poniżej progu dla normy na czczo, a ja na czczo nie byłam Może przynajmniej cukrzycy nie dostanę
Skurcze macicy są normalne na tym etapie ciąży (myślałam, że dopiero później), sprawdziła mi szyjkę i też w normie.
Tak więc wizyta udana

bardoz sie ciesze z takich pozytywnych wiesci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 17:59   #148
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
dzięki a można wymieszać jabłka z budyniem i taką "papkę" położyć na ryż?
Stary 2013-11-07, 18:04   #149
yoki73
Raczkowanie

Cytat:

A w poprzednim watku bylas na liscie?
Bo jak nie to nie mam Twoich danych do wpisania...
Jakoś wcześniej tego nie sprawdzałam, podałam Ci dane w mailu na priv., ale widocznie nie miałaś czasu Nie szkodzi.
Tak więc : Viola 40 lat OM 07.06.13, Termin porodu 14.03.2014 - Julka ( 2 córeczka )
waga córeczki - 20 tydzień -380g
Z góry dziękuję i za to ,że mnie wstawisz i za to ,że ten cały wątek prowadzisz
yoki73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 18:05   #150
kate1623
Zadomowienie

Wyszłam tylko do SR i co ? ten wątek też dzisiaj chcecie skończyć?
Cytat:

Śliczny dzieć, ale mi jak krowie na rowie nie pokażesz takich szczegółów to nie rozczytam zdjęcia z usg

Cytat:
elunka88 bardzo dziękuję za listę
headzik zdrówka życzę i dużo spokoju
Dziewczyny-założycielki super 1-szą stronę zrobiłyście.
Ojej dużo Ci się w życiu dzieje gratulacje

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=44yTDFgp9PU

a ja tego słucham do spania na jednych słuchawkach, a drugie przykładam do brzucha mam nadzieję, że takie słuchanie przez dziecko jest dla niego bezpieczne bo, że mu (jej) sie podoba, to sama czuję
Super muzyka już trafiła do moich zakładek

Cytat:
Kurczę niezły przystojniak ale niestety mam już męża

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Idę się wysmarkać

Padam na pysk trochę pochodziłam i masakra czuje się jak sumo nigdy nie miałam takiej wagi i brzucha i mi się kręgosłup i organizm buntuje

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości