|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |||||
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI
Cytat:
![]() ale wtedy jak cos robisz takie szybsze ''farbowanie z odzywka''-gloss ![]() mysiego brazu na pewno nei uzyskasz henna-henna zwykle daje taki rudy blask-amla to niweluje do zimnego koloru ale wtedy braz jest ciemny-zobacz sobie an stronie khadi sa galerie zdjec-bedziesz miala jakis oglad zreszta zawsze mozesz zmyc te henne-jak zrobisz to szybko(tzn w przeciagu doby) to nie zostanie Ci kolor Cytat:
![]() to kwestia proporcji-ja jak pierwszy raz polozylam ciemny braz to pozbylam sie paskudnego rudego refleksu na brazie farbowanym farbami fryzjerskimi -no i jednak uwazam,ze to lepsza opcja dla wlosow niz farba sklepowa Cytat:
![]() nie pozbedziesz sie bo henna sie laczy z keratyna i nie rozerwiesz tego wiazania-chyba,ze jakimis ciemneijszymi farbami(jak zawsze)albo mocnym rozjasniaczem9ale i tak nie do konca i ze szkoda dla wlosa) ja wlasciwie to lubie henna ![]() ![]() ![]() no niestety nijak sie henny nie da wyplukac ale wlasciwie pozbyc sie chemicznie kladzionej ciemnej farby tez nie ![]() -ja mimo wszystko duzo bardziej niz zcarnej henny zaluej tego ,ze probowalam na niej ombre zrobic ![]() jakkolwiek teraz po pol roku moge powiedziec,ze moje wlosy wrocily do normy i juz nie sa kupa siana-ale i tak musze podcinac ciagle koncowki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() teraz to jedyny olej jakiego unikam ![]() chociaz moze kropelka by dobrze zrobila ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze jesteś w kropce . Ale ja mimo wszystko bym nie zdecydowała się na dekoloryzację i na jakiekolwiek rozjaśnianie . Wybór nalezy do Ciebie jeżeli nie zależy Ci na długości włosów to zdecyduj się na dekoloryzację a jeżeli zalezy Ci na w miare zdrowych włosach , długich i gęstych to stanowczo odradzałabym . To jest jednak ingerencja we włos potem musiałabyś baardzo o takie rozjaśniane włosy dbać , maski , szampony , podcinanie walka z suchymi końcówkami ( ja nadal walczę mimo że rozjaśniałam swoje ostatni raz 7-8 miesięcy temu i musiałam obciąć włosy ) . Osobiście wolałabym już mieć ten czarny kolor , pomyśl ile może Ciebie zabiegów potem czekac by "wyrównać kolor włosów " bo po dekoloryzacji bardzo możliwe że np góra włosow by była jasna a dół ciemniejszy lub jakieś plamy miałabyś . Lepiej byś to przemyślała dobrze , nie chcę na siłe Tobie też doradzać ![]() _________________________ _______ Nocna Nimfa - Ja jak nałożę olejek rycynowy to potem głowę myję z 2 razy szamponem i wystarczy mi a podobno zle się zmywa itp słyszałam negatywne opinie . Ważne po prostu by go dobrze zmyć ; ) .
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ Edytowane przez arashii Czas edycji: 2013-11-18 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie np henna wychodzila fatalnie kolory okropne, a wlosy masakra sztywne suche no jak nie moje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
a moze sprobujcie... u mojej sis efekt bomba ![]() obecnie w drogerii Jawa 1,99 zł są dwie saszetki plus czepek |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Prawie do łopatek mam teraz włosy ![]() ![]() ![]()
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tlenione blondynki maja latwiej, bo moga przyciemnic odrost ![]() Tym razem chcialabym rozjasnic czern (i tak mam zepsute wlosy, bo pol roku temu mialam biale, bielsze niz Lady_Caroline), wszyscy zachwycali sie kolorem, choc gdy teraz powiedzialam, ze chce pozbyc sie czerni, mowia, ze cxzern jest najfajniejsza i bardzo mi pasuje (tu sie akurat zgadzam, ale nie dam rady chodzic z jasnym odrostem). Pogodze sie, jesli wyjda mi kasztanowe wlosy, byle nie byly czarne. Odrostu nie ruszam, choc to bedzie trudne techniczne. A wieczorem wrzuce zdjecie sprzed roku, zapuscilam wtedy cale naturalki, kolor byl fajny, dosc jasny i sloneczny, ale mialam wtedy cieniowane wlosy (teraz tez, nie scielam jeszcze), na prostych wygladaloby to lepiej. Zyczcie mi powodzenia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będę trzymać kciuki! ;*
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Haha, no witaj ![]() Zostalabym przy tej czerni, bo farbuje tylko odrost, ale wlasnie to mnie wkurza ![]() Pamietam zdjecia z festiwalu, mialam na glowie tecze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Właśnie pozbywam się czerni. Sam proces mnie przeraża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam wczoraj "domowe" laminowanie włosów . Gdy spłukiwałam tą żelatynę to miałam szorstkie włosy i pewnie do końca bym jej nie wypłukała więc wzięłam odrobinę odżywki Garnier ultra doux tą do włosow zniszczonych , wmasowałam we włosy i wszystko spłukałam . Włosy nadal trochę szorstkie były gdy wycierałam . Wysuszyłam włosy , efekt był na prawdę świetny , włosy bardziej ujarzmione , gładkie takie wygładzone jak po prostownicy ( podobny efekt) i te końcówki moje przesuszone...były wygładzone i chyba nawet trochę nawilżone nie czuć było że są takie suche . Także oceniam pozytywnie . Hmmm skuszę się na te saszetki ![]()
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja próbuję wyjaśnić, jai mam naturalny odcień. Tzn. tak oglądam próbniki farb, kolory, odcienie, i mój naturalny nigdzie nie pasuje. Poziom 8? Ale odcień? Pewnie z jakąś podwójną cyferką, a na podwójnych się nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mam problem z określeniem odcienia moich włosow, ale że jestem chłodnym latem, to wydedukowałam sobie, że pewnie popielato-beżowy blond ![]() Zabieram się dziś za laminowanie.
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój naturalny to pewnie nawet poziom 9, z tym że hmmm odcień... złocisto-beżowo-popielaty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie bój się ! ![]()
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#142 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam z natury proste , tylko odkąd pocieniowałam to same końcówki mi się wywijają i są suche dlatego postanowiłam wypróbować te laminowanie no bo co mi tam szkodzi , warto spróbować ...Ja też do tej mieszanki dodawałam odrobine olejku z Alterry ponieważ podobno dobrze jest dodać kilka kropel wtedy włosy są bardziej ujarzmione . Ale też zależy jaką odżywkę lub maskę doda się do żelatyny ; ) Może po spłukaniu żelatyny w wilgotne włosy powinnaś "wmasować" odrobinę jedwabiu lub ulubionego olejku ? może wtedy nie będziesz miała takich spuszonych ? ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Tylko te saszetki firmy Marion będę musiała na allegro sobie zamówić bo u mnie w mieście takiej drogerii nie ma ; / to nic , zamówię i tyle ; )
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poszukaj moze w jakis sklepach małych z kosmetykami,podejrzewam ze w drogerii Natura tez beda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc zajdę do Natury ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I niestety zadnych protein nie lubia. Laminowanie odpada. Za to kochaja oleje, oprocz rycyny i kokosowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo że moje włosy przeszły całe rozjaśnianie głowy z...5 razy ? to kochają proteiny , laminowanie , różne jedwabie za to olejowanie u mnie nie daje najlepszych efektów jedyne co ,to lubię olejkiem rycynowym "pomazać" skalp ![]()
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ Edytowane przez arashii Czas edycji: 2013-11-20 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.