|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI
Cytat:
![]() ale wtedy jak cos robisz takie szybsze ''farbowanie z odzywka''-gloss ![]() mysiego brazu na pewno nei uzyskasz henna-henna zwykle daje taki rudy blask-amla to niweluje do zimnego koloru ale wtedy braz jest ciemny-zobacz sobie an stronie khadi sa galerie zdjec-bedziesz miala jakis oglad zreszta zawsze mozesz zmyc te henne-jak zrobisz to szybko(tzn w przeciagu doby) to nie zostanie Ci kolor Cytat:
![]() to kwestia proporcji-ja jak pierwszy raz polozylam ciemny braz to pozbylam sie paskudnego rudego refleksu na brazie farbowanym farbami fryzjerskimi -no i jednak uwazam,ze to lepsza opcja dla wlosow niz farba sklepowa Cytat:
![]() nie pozbedziesz sie bo henna sie laczy z keratyna i nie rozerwiesz tego wiazania-chyba,ze jakimis ciemneijszymi farbami(jak zawsze)albo mocnym rozjasniaczem9ale i tak nie do konca i ze szkoda dla wlosa) ja wlasciwie to lubie henna - ale zamarzyla mi sie zlocistosc i naturalne refleksy - czesto sie lamie i chce wrocic do henny ale moja managerka ma takie piekne taflowate wlosy w podobnym do mojego naturalnego koloru i jak ja widze to sie jakas trzymam![]() no niestety nijak sie henny nie da wyplukac ale wlasciwie pozbyc sie chemicznie kladzionej ciemnej farby tez nie ![]() -ja mimo wszystko duzo bardziej niz zcarnej henny zaluej tego ,ze probowalam na niej ombre zrobic jakkolwiek teraz po pol roku moge powiedziec,ze moje wlosy wrocily do normy i juz nie sa kupa siana-ale i tak musze podcinac ciagle koncowki Cytat:
![]() Cytat:
- pomieszanej z maska-powiem tak...to nie byl dobry pomyslteraz to jedyny olej jakiego unikam ![]() chociaz moze kropelka by dobrze zrobila
|
|||||
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze jesteś w kropce . Ale ja mimo wszystko bym nie zdecydowała się na dekoloryzację i na jakiekolwiek rozjaśnianie . Wybór nalezy do Ciebie jeżeli nie zależy Ci na długości włosów to zdecyduj się na dekoloryzację a jeżeli zalezy Ci na w miare zdrowych włosach , długich i gęstych to stanowczo odradzałabym . To jest jednak ingerencja we włos potem musiałabyś baardzo o takie rozjaśniane włosy dbać , maski , szampony , podcinanie walka z suchymi końcówkami ( ja nadal walczę mimo że rozjaśniałam swoje ostatni raz 7-8 miesięcy temu i musiałam obciąć włosy ) . Osobiście wolałabym już mieć ten czarny kolor , pomyśl ile może Ciebie zabiegów potem czekac by "wyrównać kolor włosów " bo po dekoloryzacji bardzo możliwe że np góra włosow by była jasna a dół ciemniejszy lub jakieś plamy miałabyś . Lepiej byś to przemyślała dobrze , nie chcę na siłe Tobie też doradzać ![]() _________________________ _______ Nocna Nimfa - Ja jak nałożę olejek rycynowy to potem głowę myję z 2 razy szamponem i wystarczy mi a podobno zle się zmywa itp słyszałam negatywne opinie . Ważne po prostu by go dobrze zmyć ; ) .
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ Edytowane przez arashii Czas edycji: 2013-11-18 o 21:06 |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie np henna wychodzila fatalnie kolory okropne, a wlosy masakra sztywne suche no jak nie moje
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
a moze sprobujcie... u mojej sis efekt bomba a u mnie..hmm..wlosy zniczone , czuje jedynie ich miękkośćobecnie w drogerii Jawa 1,99 zł są dwie saszetki plus czepek |
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Prawie do łopatek mam teraz włosy ale muszę się wybrać i podciąć końcówki, tak z 3cm przy okazji je troszkę wyrównam
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wtedy nie rozjasnialam, meczylam sie z odrostem, a uwierz mi, to wygladalo strasznie. Nie chodzi o to, ze chce sie pozbyt tego koloru (lubie czern), tylko o to, ze przy tak jasnym odroscie (potem wrzuce zdjecie naturalek), zwlaszca w ciagu pierwszych miesiecy, wyglada to na lysine przez ten kontrast.Tlenione blondynki maja latwiej, bo moga przyciemnic odrost Tym razem chcialabym rozjasnic czern (i tak mam zepsute wlosy, bo pol roku temu mialam biale, bielsze niz Lady_Caroline), wszyscy zachwycali sie kolorem, choc gdy teraz powiedzialam, ze chce pozbyc sie czerni, mowia, ze cxzern jest najfajniejsza i bardzo mi pasuje (tu sie akurat zgadzam, ale nie dam rady chodzic z jasnym odrostem). Pogodze sie, jesli wyjda mi kasztanowe wlosy, byle nie byly czarne. Odrostu nie ruszam, choc to bedzie trudne techniczne. A wieczorem wrzuce zdjecie sprzed roku, zapuscilam wtedy cale naturalki, kolor byl fajny, dosc jasny i sloneczny, ale mialam wtedy cieniowane wlosy (teraz tez, nie scielam jeszcze), na prostych wygladaloby to lepiej. Zyczcie mi powodzenia. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę trzymać kciuki! ;*
|
|
|
#129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Haha, no witaj a ty masz cale naturalne czy jak?Zostalabym przy tej czerni, bo farbuje tylko odrost, ale wlasnie to mnie wkurza Pamietam zdjecia z festiwalu, mialam na glowie tecze ale naturalki byly gladkie, lsniace, jasne, takie blyszczace, wrecz oczobijne
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie pozbywam się czerni. Sam proces mnie przeraża
|
|
|
|
#132 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam wczoraj "domowe" laminowanie włosów . Gdy spłukiwałam tą żelatynę to miałam szorstkie włosy i pewnie do końca bym jej nie wypłukała więc wzięłam odrobinę odżywki Garnier ultra doux tą do włosow zniszczonych , wmasowałam we włosy i wszystko spłukałam . Włosy nadal trochę szorstkie były gdy wycierałam . Wysuszyłam włosy , efekt był na prawdę świetny , włosy bardziej ujarzmione , gładkie takie wygładzone jak po prostownicy ( podobny efekt) i te końcówki moje przesuszone...były wygładzone i chyba nawet trochę nawilżone nie czuć było że są takie suche . Także oceniam pozytywnie . Hmmm skuszę się na te saszetki
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja próbuję wyjaśnić, jai mam naturalny odcień. Tzn. tak oglądam próbniki farb, kolory, odcienie, i mój naturalny nigdzie nie pasuje. Poziom 8? Ale odcień? Pewnie z jakąś podwójną cyferką, a na podwójnych się nie znam
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam problem z określeniem odcienia moich włosow, ale że jestem chłodnym latem, to wydedukowałam sobie, że pewnie popielato-beżowy blond .Zabieram się dziś za laminowanie.
|
|
#136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój naturalny to pewnie nawet poziom 9, z tym że hmmm odcień... złocisto-beżowo-popielaty?
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie bój się ! Ja też miałam białe włosy ( looknij w profil w galerię moją) i włoski mam po laminowaniu super ; ) tylko jak zmywałam czułam że są takie jakby tu określić...bez odżywki więc wzięłam odrobine dosłownie odżywki wielkości orzecha laskowego wmasowałam we włosy jak szampon i spłukałam wszystko . Efekt: ujarzmione włosy i miękkie .
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprawdziłam skład i na 2 czy 3 pozycji jest w nim żelatyna włosy miękkie,super
|
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Włosy faktycznie są bardziej miękkie i mięsiste, ale lekko się spuszyły, pewnie dlatego, że mam falowane . Dodałam troszkę olejku, bo moje włosy nie lubią protein solo .---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
.
|
|
#142 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam z natury proste , tylko odkąd pocieniowałam to same końcówki mi się wywijają i są suche dlatego postanowiłam wypróbować te laminowanie no bo co mi tam szkodzi , warto spróbować ...Ja też do tej mieszanki dodawałam odrobine olejku z Alterry ponieważ podobno dobrze jest dodać kilka kropel wtedy włosy są bardziej ujarzmione . Ale też zależy jaką odżywkę lub maskę doda się do żelatyny ; ) Może po spłukaniu żelatyny w wilgotne włosy powinnaś "wmasować" odrobinę jedwabiu lub ulubionego olejku ? może wtedy nie będziesz miała takich spuszonych ? ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Tylko te saszetki firmy Marion będę musiała na allegro sobie zamówić bo u mnie w mieście takiej drogerii nie ma ; / to nic , zamówię i tyle ; )
||
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poszukaj moze w jakis sklepach małych z kosmetykami,podejrzewam ze w drogerii Natura tez beda. |
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc zajdę do Natury ; )
|
|
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Moje kłaczki mają tendencje do puszku .
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I niestety zadnych protein nie lubia. Laminowanie odpada. Za to kochaja oleje, oprocz rycyny i kokosowego
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo że moje włosy przeszły całe rozjaśnianie głowy z...5 razy ? to kochają proteiny , laminowanie , różne jedwabie za to olejowanie u mnie nie daje najlepszych efektów jedyne co ,to lubię olejkiem rycynowym "pomazać" skalp . Jak widać każde włosy są inne .
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ Edytowane przez arashii Czas edycji: 2013-11-20 o 12:34 |
|
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Ale dziękuję za odpowiedź ;p Bo tak myślę, że henną fajnie by było ale to się raczej długo nie trzyma? Aj, nie wiem, poradźcie

- czesto sie lamie i chce wrocic do henny ale moja managerka ma takie piekne taflowate wlosy w podobnym do mojego naturalnego koloru i jak ja widze to sie jakas trzymam