![]() |
#121 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Nie wiem, czy to OZM, ale rozwala mnie gotowanie cały dzień potraw, bo może Patryczek zje. I cały dzień produkowane są pierogi, kluski, zupki, ciasteczka,kotleciki, surówki, obierane jabłka, banany itp., a dziecko zje łyżkę. Albo nie, bo nigdy nie zdąży zgłodnieć. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
OZM jest ma znane, niestety. I modły wznoszę, żeby mnie siły wyższe uchroniły przed takim losem jak już się potomstwa doczekam
![]() 1. Odwiedziła mnie raz żona kuzyna z dwoma córami - jedna 8 lat, druga 6. Od swojej babci a mojej ciotki dziewczyny wiedziały, że mam dwa koty. Moje futra obcych nie lubią więc jak tylko usłyszały, że coś się kroi w przedpokoju, dały nura w swoje kryjówki. A ja na progu usłyszałam "gdzie są koty?". Żadnego dzień dobry, cześć ciotka czy coś tylko od razu koty. Powiedziałam, że się pochowały i tu nastąpiła histeria - bo ona chcą koty i ja mam im je znaleźć. Mam dziewczynek oczywiście też zażądała, by te koty sprowadzić na-ten-tych-miast, bo dzieciaczki chcą się ze zwierzątkami pobawić. 2. Kuzynka z trzyletnim brzdącem, który jest rozpuszczony jak dziadowski bicz. Mam dwupoziomowe mieszkanie - na górze są sypialnie a na dole sypialnia, salon z jadalnią, kuchnia i wucecik. Z małżem śpimy na dole, bo wygodniej. Wiedząc, że przyjdą goście zamknęłam drzwi do sypialni - no bo po co komu widzieć, co tam mam. Siedzimy z kuzynką w kuchni, Mały się bawi i jest fajnie. Mama nagle zauważyła, że synusia nie ma, poszła go szukać. Wraca z cała rozanielona, bo Niuniek sobie otworzył sam (i tu podekscytowanie, bo trzylatek sobie sam drzwi otworzył ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf Czas edycji: 2013-11-15 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ha, też bym chciała taką sztabkę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- [1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;43730679]OZM jest ma znane, niestety. I modły wznoszę, żeby mnie siły wyższe uchroniły przed takim losem jak już się potomstwa doczekam ![]() 1. Odwiedziła mnie raz żona kuzyna z dwoma córami - jedna 8 lat, druga 6. Od swojej babci a mojej ciotki dziewczyny wiedziały, że mam dwa koty. Moje futra obcych nie lubią więc jak tylko usłyszały, że coś się kroi w przedpokoju, dały nura w swoje kryjówki. A ja na progu usłyszałam "gdzie są koty?". Żadnego dzień dobry, cześć ciotka czy coś tylko od razu koty. Powiedziałam, że się pochowały i tu nastąpiła histeria - bo ona chcą koty i ja mam im je znaleźć. Mam dziewczynek oczywiście też zażądała, by te koty sprowadzić na-ten-tych-miast, bo dzieciaczki chcą się ze zwierzątkami pobawić. 2. Kuzynka z trzyletnim brzdącem, który jest rozpuszczony jak dziadowski bicz. Mam dwupoziomowe mieszkanie - na górze są sypialnie a na dole sypialnia, salon z jadalnią, kuchnia i wucecik. Z małżem śpimy na dole, bo wygodniej. Wiedząc, że przyjdą goście zamknęłam drzwi do sypialni - no bo po co komu widzieć, co tam mam. Siedzimy z kuzynką w kuchni, Mały się bawi i jest fajnie. Mama nagle zauważyła, że synusia nie ma, poszła go szukać. Wraca z cała rozanielona, bo Niuniek sobie otworzył sam (i tu podekscytowanie, bo trzylatek sobie sam drzwi otworzył ![]() ![]() ![]() OMG, nie wierzę,ta kobieta jest jakaś nienormalna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
jestę wieszczę
|
Gdy moja bratanica miała 3-4 latka, odwiedziła nas ze swoimi rodzicami. Miałam wtedy chomika. Młoda stała non stop przy akwarium i go obserwowała, a jak przyszło do wyjścia, to się rozpłakała, bo ona go chce. Na co moja bratowa stwierdziła, że mamy jej go dać do słoika, a ona go na dniach podrzuci
![]() Ta sama bratanica ma teraz 15 lat, co chwilę dostaje nowe zwierzątko, a to chomika, a to myszkę, a to świnkę morską czy królika. Królik skończył pożarty przez psa, podobnie świnka morska i jeden z chomików. A jeden z chomów skończył... zagłodzony, bo go nie karmiła. Ale raz dwa sprawili jej nowego, bo ona chce ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Znam wiele przykładów zachowań, o których piszecie. W tej chwili napiszę o jednym
![]() ![]()
#128 |
Konto usunięte
|
ha - a tak abstrahując jak ja napisłam na jakimś wątku to pewnej laski, że jej mleko mózg zalało to sie na mnie gromy posypały, dlatego się cieszę że jest ten wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
sissy that walk
|
Ale była Mary Poppins, a nie Nianią Janeczki i Michasia
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
jestę wieszczę
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43730673]Ja bym zrobiła to temu dziecku, niewiele rzeczy działa lepiej niż poczucie czegoś na własnej skórze. Stosuję też, gdy dziecko pcha paluchy do oka kota albo ciągnie za ogon, a matka nie reaguje albo stwierdza, że "to tylko zwierze". Pewnie z kopaniem w fotel w komunikacji miejskiej też by pomogło (bo oczywiście też mi się to zdarzyło, ale wtedy jeszcze nie miałam doświadczenia z dziećmi).
[/QUOTE] Nie wiem na ile dobrym jest branie odwet na dzieciaku, skoro to matce wicher pod czaszką hula. Chyba niekoniecznie. To jej wina, że tak go wychowała. Już prędzej jej bym sypnęła ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
O, temat dla mnie
![]() ![]() ![]()
#133 | |
sissy that walk
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;43730679]
1. Odwiedziła mnie raz żona kuzyna z dwoma córami - jedna 8 lat, druga 6. Od swojej babci a mojej ciotki dziewczyny wiedziały, że mam dwa koty. Moje futra obcych nie lubią więc jak tylko usłyszały, że coś się kroi w przedpokoju, dały nura w swoje kryjówki. A ja na progu usłyszałam "gdzie są koty?". Żadnego dzień dobry, cześć ciotka czy coś tylko od razu koty. Powiedziałam, że się pochowały i tu nastąpiła histeria - bo ona chcą koty i ja mam im je znaleźć. Mam dziewczynek oczywiście też zażądała, by te koty sprowadzić na-ten-tych-miast, bo dzieciaczki chcą się ze zwierzątkami pobawić.[/QUOTE] Mam coś lepszego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Chyba bym padła, gdyby mi ktoś wpadł do domu z dzieckiem i komunikatem, że przyszedł się pobawić z moimi psami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyszłam nadrobić watek i już jakieś prowokacje... Czasami boję się, że sama będę miała jakieś OZM ale ja tak marzę o dziecku ![]() Niestety nie mam obecnie warunków a już tym bardziej rozumku by mieć je teraz. Módlcie się bym nie była zbzikowaną mamą ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Moje z tamtego wątku:
Oooo i przypomniała mi się ostatnia sytuacja w sklepie. Stała kobita w markecie, przy stoisku mięsnym-z na oko 7 letnim chłopcem. Dziecko tak jej jojczyło, że chce parówkę JUŻ NATYCHMIAST, że matka wymusiła na ekspedientce, żeby ta mu dała tę parówkę od razu przy stoisku, jeszcze przed kasami. Jakby nie mogło poczekać 5 minut aż pójdą i zapłacą. Dzieciak 5 minut sie zastanawiał, którą parówkę chce. Jeszcze mamusia poprosiła ekspedientkę aby ta obrała ją z folijki i zawinęła końcówkę w papierek do trzymania . Dodam, że kilometrowa kolejka, tylko dwie babki obsługiwały. Potem ten sam dzieciak stał za linią kas i zabierał płacącym ludziom koszyki. Nawet jeśli chcieli doń włożyć jeszcze zakupy i spakować je do torby dopiero na tym takim stoliku do pakowania, za kasami. Pani mama była wniebowzięta i dumna, że syn taki uczynny. I jeszcze jedna historia. Moj syn bawił się na placu zabaw z innymi równolatkami (tak 8-9 lat). Wracałam ze sklepu i postanowiłam iść drogą przez ten plac, żeby rzucić okiem, czy wszystko tam ok. No i przyłapałam Młodego na zabawie polegającej na obrzucaniu się nawzajem piaskiem. Wołam Młodego, żeby opitolić, wychyla się z okna matka jednego ze współuczestników tej jakże cudownej zabawy. Pewna byłam, że chce swojemu synowi zwrócić uwagę a ta : "Adaś!!!Adaś!!!! Odejdź od piaskownicy bo Cie piaskiem obsypią!!!" Edytowane przez CATUS Czas edycji: 2013-11-15 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Mnie wkurza jak ktoś kogoś odwiedza z dzieckiem i to dziecko widząc kolekcję pluszaków/samochodów/lalek z porcelany itp chce coś dostać i mama kategorycznie wymaga aby dziecko mogło sobie coś wybrać.
Jeśli chodzi o ścieżki rowerowe. Nie ma nic głupszego niż matka która idą na ścieżce lub obok niej nie trzyma dziecka. Ja kiedyś widziałam jak rowerzysta cudem wyhamował bo może 2 latek wyskoczył mu. Pamiętam jeszcze jak kilak miesięcy temu było w mediach to że jak Kowalczyk trenowała to na trasę wyskoczyło jej dziecko i musiała skręcać w krzaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że mój pies ma już ochotę pobawić się z tym małym pieskiem ale mój jest 3 razy większy, a do tego piesek był z małym chłopcem. Średnio widziało mi się bieganie między tą trójką by nie poplątać naszych smyczy więc przybliżyłam swojego do siebie i zakazałam mu reakcji na pieska, miał siedzieć spokojnie i czekać aż znowu ruszymy. I tak idzie powoli do nas ten mały. Rodzice mają to gdzieś. Uradowani, że zaraz dwa ładne pieski będą się witać. Oj jak słodko ![]() No to ja oburzona do tego chłopca w ostatniej chwili: "Nie podchodź. Czemu podchodzisz bez pytania do obcego psa?". Rodzice nic nie powiedzieli. Myślałam, że zwrócą mi uwagę że się "rzucam" do dzieciaka , ale najgorsze, że dziecku też nic nie powiedzieli, nie pouczyli. Mieli gdzieś, że malec z jeszcze mniejszym pieskiem podchodzi do obcej kobiety z obcym, dużym psem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Moje z poprzedniego wątku
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja z punktu odbioru zamówień ze sklepu internetowego.
Stoi kolejka, duszno bo małe pomieszczenie. Wchodzi matka z dwójką dzieci takich 3-5 lat. I się zaczyna: dzieciaki wrzeszczą, wchodzą na blaszaną obudowę grzejnika, matka niby je upomina ale robi to równie głośno jak one mówią. Ogólnie miałam wrażenie (chyba nie tylko ja) jakby tam była cała armia dzieciaków a nie dwójka. W końcu facet przy kasie nie wytrzymał i poprosił, żeby uciszyła dzieci bo przeszkadza mu w pracy. Kilka osób go poparło mówiąc delikatnie, że powinna je okiełznać. Mamuśka obrażona na cały świat, coś tam odpysknęła, że jej dzieci są przecież grzeczne i rzuciła jakiś tekst o tym, że jakby ją przepuścili bez kolejki to by sprawy nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na wyborczej jest video blog jakiejs mamuski ktora sie tlumaczy ze jak na drodze zauwazysz babe co zle jezdzi to moze byc mamuska.
Wiec moie ze jak nie jezdzi przepisowo to niech na dupie siedzi bo przez swoje zachowanie moze innemu czlowiekowi krzywde zrobic
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Kaufland, wąska alejka z osprzętem do pieczenia. Zastawiona stojącym w poprzek wózkiem z przepięknym obślinionym dzieckiem. Chciałam przejechać no ale nieee, to nie było takie łatwe. Zwracam się więc do mamuśki przyglądającej się z zafascynowaniem produktowi X.
-przepraszam, może pani przesunąć wózek? nie mogę przejechać (brak odpowiedzi) -Przepraszam (tym razem głośniej)! Proszę przesunąć wózek. -Nie widzisz, że zakupy robię? Gdzie mam dziecko zostawić? -Wystarczy, że przesunęłaby pani kawałek ten wózek. Babeczka prychnęła, podeszłam więc do wózka i przesunęłam go sama. Na to baba w ryk "co ty nienormalna kobieto jesteś?! z dzieckiem przyszłam to mogę sobie wózek postawić gdzie chcę. ****************** (tu seria bardzo nieedukacyjnych słów), dookoła możesz zapier****ć, ja tu sobie wózek postawiłam i będzie stał. ![]() pracowałam milion lat temu przez chwilę w drogerii. prosimy nie wchodzić w wózkami" na drzwiach wisi wielkie, jak byk. no ale kogo to obchodzi ... klientka weszła z wózkiem, w którym siedział na oko pięciolatek. poprosiłam ją, żeby wyprowadziła wózek na zewnątrz, bo w środku jest mało miejsca i wózek będzie przeszkadzał. co usłyszałam? "jak ci mało miejsca, to zmień pracę". obydwa przykłady są chyba jednak przykładami zwykłego chamstwa, a nie tylko OZM. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2013-11-15 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie objawem OZM jest też ostentacyjne karmienie piersią w miejscach publicznych. Serio, jak widzę tę wywaloną mleczarnię to mi się zbiera na wymioty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.