|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc IX
Gianna też musze skoczyc do tesco po te buciki dla młodego nr 2
|
|
|
|
#122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U gina muszę sprawdzić ten płyn w zatoce Douglasa czy jest dalej (właśnie tego boję się najbardziej), musi zobaczyć wyniki progesteronu i tsh, a tak po za tym to myślę, że w połowie cyklu na monitoring. Tylko najgorsze jest to, że jeszcze się nie umówiłam na wizytę bo nie mogę się dodzwonić :/ Mysiu mi pomaga na bolące jajniki termofor, na prawdę polecam. Cytat:
Przykro mi, że musiałaś doświadczyć aż tylu poronieńCytat:
![]() Cytat:
A o Świętach to nawet nie chce myśleć bo zaraz będą głupie pytania ze strony rodziny TŻ kiedy dziecko itd.
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja tak z rana bo jade do tego okulisty,i szczerze powiem ze zle ze sie umówiłam z tatem bo on nienawidzi chodzic po sklepach,dlatego tez nie wiem czy zajde do biedry po te pampy. no ale trudno.
jakas zdołowana jestem tymi wynikami,hemoglobina nie spadła mi jakos drastycznie ale wiem ze to niby w ciazy norma i podjem buraków i mam nadzieje sie poprawi ale martwi mni eten stan zapalny dróg moczowych, Boze żeby tylko zadna bakteria się do dziecka nie dostała, on juz trwa grubo ponad miesiac bo miesiac temu tez miałam na wynikach ale nie było az tak zle.tz nawet mówił zebym dzis do lekarza pojechała ale co to da? te pare dni wytrzymam, bede dalej zarła ta zurawine,nie wiem, czesciej sie podmywac? i jeszcze mnie tz nastraszył ze pewnie oulista da mi okulary...jak ja w zyciu nic takiego nie nosiłam. ide bo kawa juz stygnie. miłego
|
#124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Gianna śliczne ciuszki ![]() Cytat:
Cytat:
za okuliste.Byłam rano w labo ma morfologii i moczu,ciekawe jak mi wyjdzie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Migotka - to trzymam kciuki, żebyś się jakiś konkretów na wizycie do wiedziała. Wyciągnij więcej badań jak się da ![]() Gianna - ale boskie ciuszki ![]() Arletko, nie martw się tak tym zapaleniem. Moja siostra prawie cała ciąże miała problemy z mocze, ciągle jakieś bakterie i stany zapalne. Po prostu ciężarne są chyba bardziej podatne. Jedz żurawinę, zakwaszaj mocz - pij wodę z cytryną - polecam ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- A ja wczoraj po pracy byłam na obiedzie i piwku z kumplem
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
na wizyte nie pójde bo mój gin przyjmuje po południu a okulista rano,nie bede tam 2 razy jechała bo to 40km w jedna strone. a wizyte i tak mam we wtorek to juz niedługo.
mysia moze masz i racje z tym podmywaniem. pewnie da mi jakies globulki. kurcze siostra jak była w ciazy dostała kamnicy nerkowej i lezałą tydzień w szpitalu, mam nadzieje ze mnie to nie czeka. dobra jade.
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ON przyjmuje na nfz i prywatnie, moje 2 ostatnie wizyty u niego były prywatnie, teraz może sie uda na nfz- nawet sam mi powiedział, że jak będą wolne miejsce to mam się rejestrować na fundusz ![]() Musisz mieć fajnego kumpla Mysiu, chociaż nie siedzisz w domu i masz trochę rozrywki
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to fajnie, zawsze to trochę kasy w portfelu zostaje Tak mój kumpel to skarb!
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Dopiero od tego cyklu zaczynamy staranka więc testowanie w połowie grudnia. Chociaż przy podwyższonej prolaktynie to i tak pewnie się nie uda.
Cytat:
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pospałam
Dzień dobry ![]() Pszczółko, tym razem musi być dobrze masz lekarza, któremu ufasz? I który szuka powodów tych nieszczęść?Arletko nawet jak distaniesz okulary to na pewno najpierw do czytania i do kompa, nie na 24/7 Mysiu, piwko Dopieero do mnie dotarło, że powinnam już kompletować prezenty
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
zdecydowanie przesadziłam z ilością farszu na ruskie, i temat mnie wczoraj pokonał. Zostało mi jeszcze trochę do ulepienia. Zaraz się zabieram. Wczoraj jeszcze dziadków zaliczyliśmy (moich i tż), wróciliśmy późno i już czułam że trzeba zalegnąć. Zophee, gratki za wizytę. Gianna, zakupy pierwsza klasa. Umówilam się wczoraj do fryzjera, ledwo się wcisnęłam...udało mi się wyrwać ostatnie wolne miejsce na usg dla III trymestru, podwyżka z 150 pln na 200pln. Na szczęście to już ostatnie ![]() Idę się dalej grzebać w pierogach... miłego dnia zostało mi mniej niż 100 dni do porodu
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-11-21 o 10:47 |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ide robic młodemu klopsiki na obiad, a potem chyba ide zobaczyc do tego tesco te przeceny, bo mnie Gianna skusiła
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Wow
![]() Mysti, też mnie korci, żeby pojechać do tesco ![]() aa Izuś, a wyniki będą jeszcze dziś?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mysti ,Kluska w tym Tesco to ciagle jakies wyprzedaze sa w tych ciuszkach ale wczoraj to juz byl po prostu szok,no gdzie ja kupie sukieneczke z legginsami za 17zl Ja to nabralam do wozka tyle rzeczy ale potem stanelismy i zrobilismy z tz'tem selekcje.Kluska ja bym wziela gladkie firanki i kolorowe zaslonki Ale fajnie ze urzadzasz pokoik juz pod malaAga kiedy idziesz na to 3usg?Ja mam miec zrobione po prostu na wizycie u mojej gin,mowi ze ona sama chce wszystko dokladnie posprawdzac,ale ja nie wiem czy mi zrobi teraz 4.12 bo to bedzie 27tc a ono jest miedzy 28-32tc,a chcialabym juz wiedziec czy mala polyka plyn odpowiednio czy nie ma problemow i zastanawiam sie co by bylo gdyby nie lykala czy bede miala donosic czy cc,nie wiem. Ewciu jaka ja mam nadzieje ze bede mogla tak dlugo karmic piersia.Kostus wie co dobre Mysiu jak brzuszek ,puscilo troche? Pszczolko musi sie udac nie ma innej mozliwosci,wazne zeby uregulowac wszystkie wyniki i bedzie dobrze Basiu jak tam z ta tesciowa twoja ?przyjedzie w koncu czy odwolalas? Arletko a czy ciebie ten pecherz boli? szczypie cie cos? Powiem ci ze ja tez bym nie czekala do wtorku tylko odwiedzial np swojego lekarza rodzinnego.Ja mysle ze jesli ty nie czujesz jakis dolegliwosci to poczekaj ale jak cie boli to jedz.Nie martw sie jedne maja cala ciaze chory pecherz inne stany zapalne pochwy itp takie uroki.Podmywanie nic nie da,duzo plynow tak jak Mysia mowi cytrynka i zurawina nie wiem jaka bierzesz ale niektore sie bierze nawet 3dziennie po 2tabl. Wczoraj do 1 film ogladalam,Zaćmienie glupie wiem ale ja lubie czasem takie durne filmy Wczoraj nakupowalam kielbaski na barszczyk a czego nie kupilam.....ziemniakow Ide zbiore sie do sklepu zaraz,przy okazji wyprowadze moja psinke.
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
No Gianna takiego nam smaka narobiła, a ja jeszcze dla młodego nic nie kupiłam, także korci mnie
![]() Z tych klopsików zrobiły sie kluski z miesem, za chwile bede lepic, tylko na ziemniaki czekam. Młody śpi, był taki marudny, że myślałam, że mnie coś wezmie. Najlepsze jest to, biorę go na rece, dam mu smoczek, przytulę go do siebie, pokołysze ze 3 razy i on już śpi ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
A ta przecena mnie dosłownie elektryzuje
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, już dzisiaj w porównaniu do wczoraj i przedwczoraj jest cudownie
|
#137 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Coś mi się zwiesza dziś ten wizaż. Dużo pracy ostatnio mam i nawet nie zauważyłam jak szybko przeleciał ten czas od poniedziałku. Wczoraj dostałam przypadkowo propozycję pracy we Włoszech od samego Włocha, który pracuje w naszej centrali. Oczy mi się zaświeciły, ale nic z tego, bo teraz bobas jest na pierwszym miejscu, za dużo już się przeszło, żeby zrezygnować. Hehe, nie liczę w tym wypadku na cuda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mysia - co tam? jak w pracy? |
|||
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. A w pracy lekki sajgonik. Ale daje rade. Najgorzej, że zaczynam się czuć przeziębiona Nos zapchany i coś czaszka mnie boli...Dzisiaj będzie grane mleko z miodem albo czosnkiem
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Kuruj się
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry ten banan
No ja mam nadzieje, że to tak chwilowo tylko. I nic się z tego nie rozwinie. A Ty jak tam? Jesteś już w ciąży?
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna cudowne zakupy
![]() Mam dzisiaj dość leniwy dzień Będę układać puzzle, bo w Biedronce były 1500 szt za 20 zł W dodatku z widokiem mojej kochanej GrecjiMiłego dnia
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to
A skąd to wiesz?
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Usunęłam
14.08.2011 ![]() 1.08.2013, 5.08.2013 II kreseczki 12.08.2013 8,5 mm 28.08.2013 12 mm serduszko 07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN Edytowane przez Lila_27 Czas edycji: 2013-11-21 o 17:01 |
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ogromny kubas herbaty z cytryną, miodem i wiśniówką - do tego kajzerka z masłem i po pół czosnku na każdą połówkę, na wierzch ser ido pieca to mój sprawdzony zestaw, czyni cuda! wchodzę w te świąteczne emotki, przeglądam i ....szok! w pierwszej chwili myślałam, że one się bzykają ![]() głodnemu chleb na myśli
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
To już ci migiem zleci
![]() Powinny być dziś po południu Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee, a co to za gadanie?
@ ma nie przyjść, któraś musi rozwiązać nowy worek, nie wymiguj się ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- pomyliłaś wątki?
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te kanapki Zboczuch! Toż to by był trójkącik ![]() Cytat:
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2013-11-21 o 12:44 |
||
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie, szyjka bez zmian
)) nadal mam odpoczywać, hemoglobina tez mi spadła, dostałam hemofar na receptę i wreszcie mam dobre wyniki moczu )) Arletka, ja się męczę ze stanami zapalnymi pęcherza od początku ciąży, więc wiem co czujesz... najgorsze jest to, że tylko raz mnie bolał pęcherz, ale to już miałam i białko i glukozę w moczu, wtedy dostałam antybiotyk (chyba nolicin) a tak to nic mnie nie boli, nie piecze, nie swędzi. Mogę Ci napisac co ja stosuję i co mi gin poleciła. Po pierwsze żurawina, ale suszona (ja kupuję w biedronce), łyżka lub dwie dziennie, woda Jana 1-2 szklanki dziennie (do kupienia w aptece, 5l- około 20zł), oczywiście herbata z cytryną, napar z pokrzywy (działa moczopędnie, ale również wspomaga porost włosów i poprawia hemoglobinę) no i ewentualnie ziołowy urosept.. Do higieny używam tego żelu co ostatnio polecała Basia.. To wszystko nie zaszkodzi a na pewno pomoże Jednak jeśli już masz zapalenie i jakieś bakterie to pewnie dostaniesz furagin.. Nic się nie martw![]() Gianna, piękne ciuszki, może jak znajdę siły to zaciągnę Tżta na szybkie zakupy ))
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na te zapiekanki sera trzeba sporo żeby równoważył trochę czosnek. no i majonez też pomaga. i pamiętaj, żeby bułkę masłem posmarować zanim wyciśniesz na to czosnek, wtedy z roztapiającym się masełkiem cała bułeczka robi się czosnkowa aż chyba sama dziś sobie zrobię, prewencyjnie ![]() czasami po takiej kuracji aż jęzor mnie piekł od ostrego czosnku, ale co najważniejsze stawia na nogi ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Rossa super, że wszystko dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

Zaczyny z moim Tż-cikiem powolne starania. Niestety trzykrotnie poroniłam, ale mam wielką nadzieję, że pech tym razem nas opuści
Przykro mi, że musiałaś doświadczyć aż tylu poronień

za okuliste.

Nos zapchany i coś czaszka mnie boli...