![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja jestem bardzo zadowolona z tej odżywki
![]() Na szczęście stosowałam się do zaleceń producenta, tzn. na raz używałam jej tylko około 2 tygodnie i nie miałam problemów z przebarwieniami czy czymkolwiek. Paznokcie wyglądają po niej bardzo ładnie (wiele osób pytało się mnie, czy czasem nie mam żelowych tipsów!) i są mocniejsze. Już ją odstawiłam, ale nadal czasami ją nakładam, żeby wzmocnić moje pazurki. Z własnego doświadczenia polecam w stu procentach! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywki eveline
Wiele z was negatywnie się jednak wypowiada ;o
zaczynam się martwić czy oby faktycznie są takie dobre. ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Mogłabyś jasniej..?
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
z pazurem
|
tym bardziej że piszą tu osoby o podobnych loginach, zarejestrowane w tym miesiącu i umieszczają bardzo bardzo podobną treść w każdym poście... ja już mówiłam-komu pasuje niech używa, komu nie pasuje niech nie używa. Ja aktualnie zdjęłam hybrydę ze stóp i robię kurację eveline 8w1 przez jakiś miesiąc a hybrydki założę znów na wiosnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Używam tych odżywek od 1,5 roku i mogę się rzetelnie wypowiedzieć. Moim zdaniem one wzmacniają paznokcie, usztywniają tak jakby, kiedy są używane (tzn cały czas). Ja zawsze maluje jako baza pod lakier. W takim wypadku formaldehyd utwardza na bieżąco paznokcie i przedłuża trwałość lakieru. Ale jeśli tylko przestane używać ich to paznokcie wracają do poprzedniej formy- rozdwajają się strasznie.
Nie nazwałabym ich jednak odżywkami tylko utwardzaczami. Nie poprawiają kondycji paznokci na dłuższą metę ale pomagają doraźnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci bardzo za obiektywną opinię
![]() Coś w tym jest- jak zmywam to faktycznie nie są takie super ![]()
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
ja tez sie moge wypowiedziec bo uzywam juz chyba 7 opakowanie 8w1
![]() moje paznokcie to bylo dno i dwa metry mułu. rozdwajanie, wyginanie, zadzieranie <tylko to mi zostalo na kciukach>, łamanie. Na poczatku stosowałam jak kazal producent, ale to moze 2 tyg. Teraz stosuje jako baze pod lakier czyli średnio co 5 dni, czasem gdy nie chce mi sie malowac stosuje codziennie przez 2-3 dni, zmywam i znowu jako baza pod lakier. teraz paznokcie piłuje bo są zbyt dlugie a nie dlatego ze jakis sie złamał ![]() Ale gdy zdazylo mi sie "na raz" pomalowac dwie warstwy to paznokcie mnie bolały;/ nic fajnego. Więc po prostu tak nie robie ![]() Kazdy powinien sprawdzić na sobie jak ta odzywka działa
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Eveline 8w1
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie o sposoby dbania o skórki przy stosowaniu eveline 8w1. Jest nawet na opakowaniu napisane,że należy zabezpieczyć je kremem albo oliwką. Tylko jak w praktyce to robicie? Mi strasznie wysuszyło skórki wkoło i nie mogę się ich pozbyć, są takie białe i twarde nachodzą na paznokcie. Robiłam sobie kremami na skórki m.in. z avonu, eveline i próbowałam je usunąć ale nie udało mi się. Może jestem jakimś ulągiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
z pazurem
|
też mam problem z suchymi skórkami-ale nie od lakierów tylko taka już ich uroda (moja mama ma to samo). Kup sobie Sally Hansen Cuticle Remover (w wątku z lakierami hybrydowymi dziewczyny podawały linki do tego produktu), używaj go raz w tygodniu, odpychaj skórki (nie wycinaj, ja wycinałam jakiś czas i były tylko gorsze) i używaj kiedy tylko możesz oliwki (w pisaku lub pędzelku) na wał okołopaznokciowy. Obowiązkowo po każdym umyciu rąk wsmarowuj krem dokładnie zwłaszcza przy skórkach. Powinno trochę pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odżywka Eveline 8w1
Ja od jakis 3miesiecy używam odżywki eveline 8in1 i wreszcie mam dlugie i twarde paznokcie bez lamania, kruszenia i rozdwajania... na poczatku tez mnie pieklo, ale teraz juz nie.. naprawde polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Moje są wzmocnione, nie łamią się, ale strasznie wolno rosną
![]() ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
eveline 8w1 wywołuje onycholizę. więcej znajdziecie w google.
![]() |
#136 |
BAN stały
|
Ja muszę przyznać że używam jej od czasu do czasu ale pomaluje tylko dwa razy i odstawiam na kilka miesięcy ponieważ inaczej chyba straciłabym paznokcie, długo używana bardzo je niszczy i przebarwia ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Powiem wam o co chodzi. Poleciła mi odzywkę kolezanka zachwycona z efektów nie tylko u niej. Dlatego wzbudziło to watpliwości skąd tak nienaturalnie szybka zmiana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Także nie polecam. Mam onycholizę po niej i na dodatek cały czas czuję "ból paznokci", taki tępy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolona z tej odżywki. Najważniejsze to obserwować. Jeśli pojawia się ból to zrezygnować z odżywki na zawsze. Ja na szczęście tego problemu nie mam. Nakładam jedną warstwę i po 3 dniach zmywam i znowu nakładam 1 warstwę i tak w kółko. Stosuję ją 2 miesiące, potem robię 2 miesiące przerwy i wszystko jest w porządku, rosną długie jak szalone ![]() Dodam jeszcze, że ja używam odżywki od około 8 miesięcy a moja koleżanka od 3 lat i obydwie nie miałyśmy z nią żadnych problemów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
moja pierwsza odżywka- paznokcie, po dwumiesięcznej pracy wśród ziemi, trawy, nawozów i okropnych jednorazowych rękawiczek, stały się naprawdę okropne. Rozdwojone i połamane w każdym możliwym miejscu. Po dwóch, trzech miesiącach stosowania ( i to niekoniecznie zgodnie z ulotką) zmieniły się nie do poznania. Stały się twardsze i przede wszystkim nie rozdwajają się. Ale to może zależy od paznokcia, ja żadnych skutków ubocznych nie miałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi ta odżywka żadnej krzywdy nie zrobiła, a wręcz przeciwnie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() * https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...35249686_n.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Używam dość regularnie od roku i nigdy nie miałam piękniejszych paznokci
![]() ![]()
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Hej ja też jej używałam i fakt, paznokcie zrobiły się mocne, szybko rosły, były jaśniejsze. Ale co z tego skoro wystarczy ją na chwilkę odstawić i wszystko wraca do poprzedniego stanu? ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ratować paznokcie po Eveline ?
Na opakowaniu (przynajmniej moim
![]()
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny! Szukam szukam i postanowiłam sama napisać.
używałam odżywki 8w1, używałam ją pod lakier jako bazę i zaczęłam odczuwać ból! Zauważyłam że paznokcie zaczęły "odstawać" od paznokcia głębiej. Cholernie się boję i nie wiem jak zapobiec dalszemu niszczeniu paznokcie! pomóżcie! co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Dot.: RATUJCIE! odżywka 8w1!
teraz to już nie wiem czy coś można zrobić, na pewno odstaw odżywkę. Ja bym spróbowała moczyć paznokcie w podgrzanej oliwie z oliwek albo olejku rycynowym, to może pomóc zregenerować paznokcie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Marszałkini II RP
|
Dot.: RATUJCIE! odżywka 8w1!
Skąd ja to znam? Niestety ta odżywka jest tragiczna i nie powinna w ogóle zostać dopuszczona do sprzedaży. Paznokcie po jej zastosowaniu paliły mnie jakby ogniem. Wyrzuć ją, zmyj z paznokci. Ja później stosowałam diamentową odżywkę Sally Hansen i na szczęście moje paznokcie wyzdrowiały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.