Straszna historia moich włosów - Dziewczyny, pomocy! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 16:11   #121
Melanchton
Zakorzenienie

Dot.: Straszna historia moich włosów - Dziewczyny, pomocy!

Może dołącz do wątku o zapuszczaniu włosów? Dziewczyny mają tam duże doświadczenie w pielęgnacji. Wrzuć zdjęcie włosów, a doradzą ci co zrobić, żeby były jak najdłuższe i jak najpiękniejsze zarazem (hodowanie postrzępionych końców nie spotyka się tam raczej z poklaskiem ).
Stary 2013-12-07, 16:56   #122
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I Love Beeing Ginger Pokaż wiadomość
Probleme jest to, że nie wiem, czy efekt który uzyskuje to najlepszy, jaki w tej chwili mogłabym uzyskać, czy kiepski.

Wypróbowałam Alterre. Ok, spoko, ale bez żadnego "łał". Połamane włosy "odstają" do góry jak odstawały, ale są w miarę miękkie i nieźle się błyszczą. Porównywalnie do proteinowego biowaxu, może ciut lepiej. Mam wrażenie, że ta maska jest dla mnei za słaba.

Widze, że serum olejowe Biowaxu "Naturalne Oleje" "przyklapneło" mi te zadziory. Może ta linia się by sprawdziła.

Zacznę wstawiać zdjęcia po umyciu Alterra, Biowaxem - same zobaczycie. Jak dla mnie efekt jest mneij wiecej taki, jak po uzywaniu mojej starej pielegnacji, wiec moze to i niezle?

Czekam na olejki. Moze to zmieni moje wlosy
Wszystko co powoduje, zę Twoje włosy są chociaż troszkę bardziej miękkie, lśniące jest raczej dobre. Na tym etapie nie możesz się spodziewać cudów, bo prawdziwe efekty widać dopiero po kilku miesiącach bo po kilku myciach nie są w stanie odżyć.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 00:01   #123
I Love Beeing Ginger
Raczkowanie

ok
Ale chyba z korzyścią dla Alterry, w porównaniu do protein mlecznych ))

Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią
I Love Beeing Ginger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 08:00   #124
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I Love Beeing Ginger Pokaż wiadomość
ok
Ale chyba z korzyścią dla Alterry, w porównaniu do protein mlecznych ))
Może sobie zobacz tutaj, akurat wczoraj się natknęłam:
http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...osy-udaja.html
(Też bym tak chciała, bo mam puch i ostatnio mi się go nie udaje wyeliminować, ale inspiracja jest jakby nie było).
Floria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 21:15   #125
I Love Beeing Ginger
Raczkowanie

Wstawię zdjęcia moich włosów, jak coś A do wątku dla zapuszczaczy już się "zapisałam", dzięki Dziewczyny tam twierdzą, że źle nie jest. Same oceńcie tutaj
Zobaczcie, jaka jest różnica między włosami przy głowie, a całej długości :/

Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią
I Love Beeing Ginger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 14:30   #126
eschate
Przyczajenie

Hej.Ja dwa razy rozjaśniałam włosy do platyny, w końcu tak samo jak i Tobie przestały rosnąc i zaczęły się kruszyć. Musiałam to wszystko ściąć. Niestety.
Zniszczonych włosów już nic nie naprawi. Od pól roku nie mam z nimi większych problemów, używam nafty i zabezpieczam końcówki. Są suche i nakładam wiele masek nawilżających aby były w miarę normalne, lecz nie wyobrażam mimo wszystko sobie znowu ich ścinać. Nadal szukam kosmetyków i innych sposobów na utrzymanie ich w jak najlepszej kondycji co jest trudne, lecz ja w krótkich nie wyglądam dobrze.
Najlepszą opcją byłoby ścięcie. Wg mnie zdrowsze włosy są ważniejsze niż ich długość.
Pozdrawiam

Zapuszczam włosy: obecnie-33cm, wymarzone-45cm
eschate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 13:04   #127
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eschate Pokaż wiadomość
Hej.Ja dwa razy rozjaśniałam włosy do platyny, w końcu tak samo jak i Tobie przestały rosnąc i zaczęły się kruszyć. Musiałam to wszystko ściąć. Niestety.
Zniszczonych włosów już nic nie naprawi. Od pól roku nie mam z nimi większych problemów, używam nafty i zabezpieczam końcówki. Są suche i nakładam wiele masek nawilżających aby były w miarę normalne, lecz nie wyobrażam mimo wszystko sobie znowu ich ścinać. Nadal szukam kosmetyków i innych sposobów na utrzymanie ich w jak najlepszej kondycji co jest trudne, lecz ja w krótkich nie wyglądam dobrze.
Najlepszą opcją byłoby ścięcie. Wg mnie zdrowsze włosy są ważniejsze niż ich długość.
Pozdrawiam
Nafta właśnie wysusza. Odstaw naftę i kup zwykły babydream olejek dla kobiet w ciąży i nim olejuj, a i koniecznie odżywka Awokado I Karite z Garniera
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości