![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Tylko ja to sie boje ze podam za mocna taką parzoną, bo w tych herbatkach z glukozą jest tylko kilka procent ekstraktu z danego ziółka, wiec sama nie zaprzałam chociaż też na chłopski rozum wydawało mi sie że takie parzone ziółko lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Myślę,że miło spędzicie czas na Wigilii,a jak synek będzie zadowolony,to i ty ![]() Szkoda,że rodzicom nie uda się przylecieć... ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
To by chyba trzeba było się zapytać z jakich proporcji robić dla malucha herbatkę. Ja nigdy nie robiłam takiemu maluchowi,bo wcale nie przepajałam. Dopiero jak skończyły pół roku to w temacie herbatek nie mam doświadczenia.
![]() |
#123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie na tym polega problem, byłam świadoma że utyję, ale co innego wiedzieć a co innego doświadczyć ![]() A TŻ na medal ![]() Cytat:
Więc czemu ludzie sami nie zrobią tej herbatki czy kaszki? Aż takie lenistwo opanowało matki świata? Z drugiej strony to strasznie działa cała ta machina marketingowa. Ja mam siebie za osobę dość świadomą co jem - nie mam jakiegoś kręćka na ekolgiczne żarcie ani nic, ale staram się w miarę orientować co do garnka wkładam, i unikać chemii, soli itp. A i tak dałam się nabrać na to ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Słabą i tyle?
![]() |
#124 | |||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeszcze nie urodziłyście a wstajecie o 7-8 rano!
![]() maruda80 ![]() ![]() guapissima Leon to nasz drugi wybór i jeżeli zdecydujemy się na kolejne dziecko a temu znowu będzie pływał ogon w wodach płodowych - też będzie Leonek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw naiwne pytanie ale dzieci są zabierane na noc od matki w szpitalach prawda? Jakby co mam być po cc.. Można wybrać czy chce się zostać z dzieckiem na noc to w ogóle nie podlega negocjacji? Rozumiem, że chcą zabierać dziecko na noc żeby było pod obserwacją tak? Wydaje mi się, że ja bym była lepszą obserwatorką, bym pewnie liczyła oddechy bez przerwy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Witam popołudniowo, dziewczynki śpią, młody włazi mi pod żebra. Zaczęłam ogladać film i siostra tż zadzwoniła do mamusi, i musiałam sie z tamtad ulotnić, bo normalnie radio by zagłuszyła...
co do przepajania, moje mimo prób bo mm odmawiały wody. I jakos tak tragicznie nie było. Co do potraw wigilijnych to u nas jest ich trochę, ale dla mnie to przesada. Nie lubię kapusty z grochem-bleee. Reszta jest smaczna i bardzo lubię, a najbardziej pierogi z kapusta i grzybami. co do wagi to u mnie jest w tej chwili 3,5kg+
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za pocieszenie Migotko ![]()
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
No to selena pojechalam po obiedzie 137 ale jak sie jadlo wczesniej pierniki, to nie ma sie co dziwic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z piernikiem czekam na wynik cukru po swoim obiedzie - a przyznam, że był to obiad niezbyt dietetyczny bo z topionym żółtym serem i śmietanowym sosem... ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki. Pol dnia minelo a tu tyle postow naprodukowanych
![]() ![]() ![]() My dzisiaj z mezem pojechalismy rano sobie sesyjke zdjeciowa zrobic (maz fotograf amator) a byla taka piekna pogoda, ze szkoda sie bylo z domu nie ruszyc. Ogolnie bardzo milo spedzone popoludnie ![]() maruda daj znac jak tam po wizycie na IP migotka ten koles, co dalas mu jedzenie, to masakra jakas ![]() ![]() Aaaa i mam pytanie jeszcze, to dopajanie woda przy mm, to sie robi przed, czy po karmieniu? Czy jakos pomiedzy karmieniami? Coraz bardziej mnie to wszystko przeraza ![]() A w ogole to snilo mi sie dzisaj,ze juz urodzilam i moj maz zostawil naszego malutkiego synka samego na takim taborecie, bez zadnego oparcia, a sam poszedl do drugiego pokoju, a ja jak weszlam i to zobaczylam, to tak sie zaczelam na niego drzec, ze az sie obudzilam ![]() ![]() Hmmm to byl chyba pierwszy sen jaki w ogole mialam, ze urodzilam ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-12-08 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze ja termin mam na 19 stycznia ale od poczatku stycznia moge sie zbierać. Teraz musze na siebie uważać a jest taki syf w domu ze masakra i nie ma nikogo kto mi pomoże posprzatać ten bałagan. Nie lubie robić na ostatnią chwile, zawsze mam wszytko przygotwane dużo wczesniej a teraz mnie to dobija. Cytat:
2. Barszcz z uszkami, karp smażony, kluski śląskie z sosem pieczarkowym 3. kluski ślasdkie 4. nie wiem A u teściów dieli sie opłatkiem zamoczonym w miodzie Co to są te Makiełki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ogłoszenia parafialne. Kobietki drogie, kiedyś o tym pisałam, ale miałam długą przerwę od całego internetu i samego wizażu, w każdym razie zostało mi jeszcze trochę czasu wolnego i interesuję się grafiką tu mam dokładnie na myśli przerabianiem zdjęć w photoshopie - jeżeli któraś z was chce 'upiększyć' trochę swoje pamiątki z ciąży czyt. macie zdjęcia z brzuszkami albo facetami albo dziećmi - mogę je trochę poprzerabiać żeby były jeszcze ładniejsze (właśnie wczoraj jednej koleżance poprzerabiałam 5 zdjęć na bardziej 'romantyczne' i teraz jest przeszczęśliwa
![]() ![]() ![]() A, no i jak chcecie to też wersje świąteczne ![]() Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2013-12-08 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Wiecie, że jeszcze nie wstalam ?
![]() ![]() Jak czytam Wasze historie to stwierdzam, że ludzie są niewdzięczni. A już historia z paczkami grr ![]() A z godzinami aktywności po porodzie nie straszcie :p bo to bedzie znaczyło, że muszę zmienić tryb dzień-noc na noc-dzień :p chociaż mam wrażenie, że Mała cały dzień dokazuje i się rozpycha ![]()
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już pisze na prv.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Wklejam tu link aukcji na której kupiłam dwie koszule do szpitala:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...705372461.html Łóżko mam już skręcone, a czeka mnie wycieczka do Ikei zaraz, bo jeden element komody jest pęknięty...:/
#137 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam po południowo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak będziesz się ładnie udzielać to przeniosę Cie do "Aktywnych mam" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1. potraw jest ile chce się teściowej zrobić ![]() 2. zupa grzybowa i pierogi z kapustą i grzybami 3.grzybowa ![]() ![]() Cytat:
no i mamy nadzieję że teraz już będziesz pisać więcej ![]() Cytat:
Cytat:
chociaż ostatnio miałam dwie sytuacje podobne - w jednej pan pod biedronką spytał czy mogłabym mu kupić coś do jedzenia ... kupiłam jakieś bułeczki i jogurcik to od razu się dorwał do tego i zaczął pożerać. a w drugim przypadku pan pytał o 1zł że zbiera na moje pytanie "na co zbiera" powiedział bez skrępowania że na flaszkę... i za tą szczerość dałam mu tą 1zł ![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Witam w nowej części wątku i uprzejmie proszę o dopisanie na pierwszej stronie, mój TP to 10.01. Czekam na synka - Aleksandra
![]() Jeśli chodzi o zwyczaje świąteczne, to ja uwielbiam święta u moich dziadków i mam nadzieję, że za rok Olek też weźmie w nich udział i będą mu się podobnie kojarzyły jak mi. U nich jest zwykle ok. 12 potraw, w tym kompot z suszonych owoców, barszcz z uszkami, ryby, w tym karp pieczony, śledzie, ryba po grecku, jabłka zapiekane z makaronem. To dziwne ale właśnie w te dni najbardziej smakują mi te jabłka z robionym przez babcię makaronem ![]() Mam pytanie do tych z Was, które biorą regularnie luteinę (2 x 2 tabl) od dłuższego czasu jak Wam lekarze każą ją odstawiać? W którym tc? Czy spotkałyście się z jakimiś negatywnymi skutkami jej odstawienia? Ja w piątek kończę 36 tc i z tej okazji mogę w końcu odstawić wszystkie leki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do luteiny to ja brałam od początku do chyb 12/13tc i odstawiałam właśnie z dnia na dzień i nic się nie działo.
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Nettk_a: ja odłożyłam luteinę w ok. 28 tyg i nic mi się nie działo.
#141 |
Zakorzenienie
|
Cisnienie o dziwo w szpitalu mialam 120/80, maly wazy 2,350 kg, wszystko ok, ale zostawili mnie na oddziale patologii. Mam zlecone kroplowki, postawowe badania itp. Troche czuje sie jak histeryczka, ale z drugiej strony moze lepiej dmuchac na zimne.
#142 |
Raczkowanie
|
Dobra wiec mnie namówiłyście będę sie udzielać
![]() kilka słów o mnie ![]() Mam 21 lat mieszkałam przez 7 miesięcy w UK w 5 miesiącu ciąży wróciłam na stare śmieci do Polski z ojcem maluszka w brzuszku nie jestem i nie utrzymujemy kontaktu ale to nie powod do smutku ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o święta to ogólnie ich nie lubię ... może dlatego ze nie mam tak rodziny i święta to takie skromne bez choinki ( nikomu nie chce się ubierać ![]() ![]() Pomyślałam ze dodam zdjecie to ja Filipek i 25kg na plusie ![]()
#143 |
Raczkowanie
|
Senira - bardzo dziękuję za dopisanie
![]() Chyba zrobię tak, jak mówi lekarz i odstawię wszystko od razu. Zobaczymy, co się będzie działo. Na razie mam wrażenie, że Olek wyjdzie zaraz brzuchem, tak mi się strasznie rozpycha. Doświadczone mamusie: jak oduczacie Waszych tż-ów nawyków, których nie chcecie uczyć Wasze pociechy, a w szczególności synów? ![]() ![]() ![]() Mysia - witaj ![]() Edytowane przez Nettk_a Czas edycji: 2013-12-08 o 16:40 Powód: skleroza ciążowa ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit: gdzie Ty masz te 25 kg??? wyglądasz cudownie!! Ja przytyłam tyle samo (30 t) i zdarza się,że znajomi nie poznają mnie na ulicy ![]() Edytowane przez jaszczurka_2007 Czas edycji: 2013-12-08 o 16:46 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bo ja generalnie od 30 tc cierpie na nieustanne bole jak na okres, twardnienia brzucha, ale to do tego stopnia, ze wyjde po chleb i juz mam kamieni...Na usg tydzien temu, lekarz sprawdzil mnie dowcipnie i przez usg i powiedzial, ze wszystko jest ok, szyjka dluga i zamknieta . Mam odpoczywac,a przyczyna moze byc fakt, ze w 2 trymestrze nie bylam tak aktywna jak wczesniej...i teraz sie zastanawiam, czy nadal moge chodzic na basen, lub joge, skoro nawet zwyczajne czynnosci powoduja skurcze...Ja do konca nie mam zaufania do tutejszych lekarzy, wiec juz sama nie wiem...
Aaaa i do Mam mieszkajcych za granica : ostatnio moja mama odkryla, ze jak wysyla sie paczke "Poczta Polska" , a nie firma kurjerska, to wychodzi znacznie taniej ( cos ok 150 zl za 10 kg)a idzie 5 dni i tez dostarczaja prosto do domu |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dodatkowo wcześniej non stop mu trułam i marudziłam za to palenie wiec chyba zrobił to też dla świętego spokoju, wiec nasz dom od jakiś 5 lat jest wolny od nałogów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Bułka\bagietka nasączona w mleku przekładana masą makową z bakaliami
![]()
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-08 o 17:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
niestety nie wiem jak cytować kilka wypowiedzi
![]() ![]() ![]() Nettk_a było 59 kg jest 84 i pół ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jaszczurka_2007 dobrze ze się poczuwa do odpowiedzialności mój to nawet skasował fb zeby tylko nie mieć kontaktu i "umyć raczki" ![]() ![]() lidkaa82 Powiem Ci ze brzuszek faktycznie jest duży ale niby jestem w 31 tygodniu a lekarze mówią ze to 33/34 tydzień i ja już nic nie wiem ... Maluch wielki bo juz 2110g ![]() Dziekuje za mile przyjecie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.