|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja co noc wstaję siusiu i myślę: - żeby tylko mi te wody nie odeszły w łóżku bo zaleję całe łóżko potem będzie trzeba materac suszyć, ale tak w zimie...mąż mi nie posprząta tak jak trzeba, jak on będzie w tym spał? A ja wtedy będę w szpitalu... - żeby tylko te wody nie odeszły mi tak w środku nocy, nie po tym jak zmyję makijaż, chciałabym być ładna choć podczas porodu, a tak włosy w każdą stronę inaczej, nie tak to sobie wyobrażałam ![]() - i niech te wody nie odchodzą jak będę sama w domu bo wtedy będe musiała brać taxi zanim mąż przyjedzie z pracy -najlepiej niech odejdą mi pomiędzy 18 a 21 bo później chce mi się zazwyczaj spać to nie będę miała siły na poród i tak ciągle rozmyślam jak wstaję siusiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://eshop.excaliburcity.com/en/pr...-0-7l-36--2202 (na pewno są zawsze w Tesco Extra i podobno wyjątkowo dobry a tak jak pamiętam w granicach normalności czyli 50zł) i jeśli chcesz poszaleć to coś co ojczulek namiętnie kocha miłością nieskończoną ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.uwuja.pl/koniak/358-cogna...990250203.html Cytat:
![]() Co do Uleńki będzie damulka jak moja teściowa. też tak ma na imię a wiadomo imiona niosą coś za sobą. Jest najelegantszą osobą jaką znam ![]() Cytat:
![]() Miłam Ci nawet pisać że jest bardzo ładnie, jest dużo budek sprzedają rękodzieło, pierogi na gorąco, grzańce, czekoladę ciepłą, kiełbaski...w piątek nawet Mikołaje latały po rynku i były zabawy dla dzieci. Jest też wielka szopka pod ratuszem i generalnie jest na prawdę klasa jeszcze ze trzy lata i dogonimy Wiedeń ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze możesz sama porobić zakupy te mniejsze, tak jak 90% z nas teraz, czyli te apteczne - już dużo będziesz mieć z głowy ![]() Moja jeszcze do żeber mi nie dostaje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |||||||
Zadomowienie
|
Wróciłam z porannego tłumaczowania. Spałąszowałam moje pikantne wczorajsze chilli con carne i mogę z Wami gadać
![]() Przepis na pierogi pieczone (ciasto na 50-60 sztuk): 500 g mąki 7 g drożdży instant lub 25g świeżych 2 jajka 50 ml oleju rzepakowego 200 ml maślanki lub jogurtu naturalnego szczypta soli i łyżeczka cukru. Składniki o temperaturze pokojowej zagniatamy do uzyskania gładkiej masy i odstawiamy do wyrosnięcia na 1 h. Potem można juz lepic pierogi- piec na "złoty kolor" w 200 stopniach (ok.10-15 minut średnio). Można je po upieczeniu mrozić. Jako farsz daje zwykła kapustę z grzbami, taką, która je się czasem jak osobna potrawę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fenoterol w tabletkach wycofali. W kroplówkach jest, więc wszytskie laski na podtrzymaniu trafiaja do szpitala, albo wyjadaja stare zapasy tabletek, które można dostać od znajomych lekarzy, którzy pochowali zapasy wiedząc, że NFZ wycofa lek nie dając nic wzamian. Fenoterol hamuje skurcze. Cytat:
![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
O rany dziewczyny ile wy dziargacie
![]() ![]() U nas wreszcie troche spokoju,mieszkamy juz w nowym mieszkanku ![]() ![]() Nie nadrobie was teraz ![]() ![]() Moja dzidzia byla na kontroli 4.12 w 27tc wazy juz prawie 1200g ![]() ![]() ![]() Mala jest cudna rusza sie kopie,wypycha i to moje ulubione cuda jak co chwila mam a to plecki jej czuje a to dupke u gory,ulozona jest glowka w dol. Od poczatku ciazy przytylam prawie 7kg. Nie wiem czy juz pokupowalyscie wyprawki lozeczkowe itp.ja wlasnie zamowilam komplet do lozeczka i juz nie moge sie doczekac jak przyjedzie ![]() Ogolnie czuje sie dobrze tylko dokuczaja juz bole krzyza i rwie dolem brzucha i w pachwinach,ale dr mowi ze to normlane wiec coz trzeba znosic dzielnie. Ja juz nie moge sie doczekac lutego ![]() Pozdrowienia dla wszytskich mamus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za gratki ![]() Ja myślę sobie, że Ulka akurat nie ma innego wyjścia - moja mama też z tych klasycznych, eleganckich kobiet... A ja "jak urosnę, chcę być taka jak ona" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Trisdom, wzięłaś się za wyszywanie tej chmurki z imieniem już? Bo to chyba Ty podesłałaś linka? Ja zakupiłam w niedzielę filc i chyba dzisiaj wieczorem się za to wreszcie zabiorę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
hostessa margaryny jest już na pudelku
![]() ![]() http://www.pudelek.tv/video/Rutkowsk...ELEWIZJI-4006/ materiał z ddtvn o którym mówiłyśmy wczoraj: kobita rutkowskiego 5 dni po porodzie ![]() kojarzy ktoś wogóle skąd te marynarskie motywy w łózeczku? Gdzieś to już widziałam, śliczny ten rożek bo mebelki to na pewno Pinio Marsylia ![]() edit: znalazłam jakby ktoś był zainteresowany https://muzpony.com.pl/produkt,124,2...kokosowym.html bardzo mi sie podoba Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-10 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie jeszcze raz!
Byłam na basenie (swoją droga ile można siusiać - byłam w WC w domu przed basenem, 2 razy na basenie i w domu od razu po a jadę tam tylko na godzinę...), zrobiłam obiad i trochę papierkowej roboty a zaraz mykam na kurs. U mnie już 26tc i prawie 8kg do przodu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mykam, do wieczora ![]()
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Malować się nie maluję, ale nie wyjdę z domu bez umytych włosów. Strasznie mi się przetłuszczają, więc musiałabym codziennie, jak nigdzie nie wychodzę, to nie myję, ale przed porodem będę musiała codziennie myć, żeby w tłustych nie jechać ![]() Dzięki za rady co do trunku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() Na rożek od razu zwróciłam uwagę, ale nawet nie szukałam, bo wiedziałam, że cena powali ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
mmhym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, wody mogą ci odejść już po tym jak poczujesz skurcze. Pamiętam jak do trzeciego porodu moja siostra się szykowała, w nocy ją złapały bóle, więc wstała, wzięła kąpiel, wysuszyła i ułożyła włosy na okrągłej szczotce i dopiero na lajcie pojechała do szpitala ![]() ![]() A ja z kolei siedziałam gotowa na spakowanej torbie przez dwa tygodnie i nic z tego, bez wywołania porodu akcja się nie zaczęła Dzisiaj u mnie na obiad pieczone części kuraka z brązowym ryżem i sałatka. Ryż sie jeszcze gotuje, a kurczak piecze, ale sałatka gotowa, więc podjadam. Rodzice się przejęli spadkiem hemoglobiny i z miejsca dostałam wiadro podzielonego na częsci kuraka i donicę z pieruszką, co bym natke miała świeżą do kanapek. A jak ukatrupią świniaka, to przed świętami będzie świeża dostawa wieprzowinki ![]() Aaaa, to już wiemy, ile Rutkowski wydał na rożek, 90 zyla ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-10 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Dziewczyny 7. miesiąca!
![]() ![]() jestem na plusie 9kg:/
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopytałam koleżanki ![]() Ona jednak urodziła w 7 miesiącu ciąży (przepraszam za wizażowe oburzenie ![]() Urodziła cesarką, bo miała coś z ciśnieniem i zatrucie. Mała leży w szpitalu, a rodzice jeszcze ani razu u niej nie byli ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||||
Raczkowanie
|
Melduję się w nowej części!
![]() Muszę jeszcze doczytać poprzednią, bo ostatnio miałam problem z netem (ach ten Ksawery ![]() ![]() Wyczytałam, że taka drażliwość i... nerwica może wynikać z niedoboru magnezu, więc zamiast jednej tabletki biorę dwie (gdy ominę dwa dni - mam mega skurcze łydek + "mrówki" w stopach). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jutro wizyta - nie mogę się doczekać, bo w końcu gin zrobi usg ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ZA chmurke wezme sie po świetach, bo mam zamiar w Polsce filc zakupić. Na razie w "szyciowej" kolejce czekają firanki do skrócenia- maszyne dostałam "pod choinkę" ale już tydzień temu. Cytat:
![]() Sorki, że Ci tam medyczno-urzędniczym niemieckim slangiem zajechałam ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
wczoraj była dyskucja o porodzie kleszczowym właśnie na TLC szykują sę do takiego porodu w Porodówce
![]() edit: pani pocisnęla w końcu mocno malucha i zrezygnowali, urodziło się maleństwo ![]() kiedyś ten program mnie obrzydzał a teraz się wciągnęłam ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-10 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fizjoterapeutki: Powiedzcie mi, czy mogę zastąpić krzesło na piłkę do siedzenia (i ćwiczenia) jeśli na tej piłce będę (tudzież tż) spędzać dużo czasu? Znalazłam jedną wypowiedź (klik), w której napisano, że piłka jest dobra do siedzenia ale na max 2 godz a wiadomo, czasem się dłużej siedzi przy kompie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też zwiększyłam dawkę magnezu, jak lekarka zaleciła i, odpukać, od kilku dobrych dni nie mam kołatań serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozek faktycznie sliczny Cytat:
![]() ![]() gratuluje 7 miesiecy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w mojej małej wsi, do której przeprowadzę się latem (wykańczamy dom) sąsiedzi nazwali synka wybranym przez nas imieniem... I jakoś tak mi to zepsuło humor
![]() Niby nie powinnam się tym przejmować, ale na wsi jak to na wsi - ludzie będą gadać, że zgapiliśmy imię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.