|
|
#121 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Czy ja zgwalcilem swoja dziewczyne?
|
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Arman, po prostu Ty jesteś z tych, dla których gwałt, to tylko w niebezpiecznej dzielnicy, jak nieznajomy grozi nożem i zaciąga w krzaki. Dlatego się nie dogadamy.
Edit: Gdzie masz w mojej wypowiedzi napisane "najniebezpieczniejsz ą dzielnicę"? Jeśli dobrze pamiętam, to chodziło o warszawski Ursynów. Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-12-31 o 14:40 |
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko zauważ to różnicę, że autor nie stosował żadnych podchodów żeby sprawdzić czy jej się "odwidziało", nie czekał na sygnał z jej strony dający zielone światło (rozebranie się do naga nim nie było, bo spanie nago mieli już wcześniej w zwyczaju a mimo tego dziewczyna mówiła że nie jest gotowa) a mimo tego facet wszedł w nią z zaskoczenia i dobrze wiedział że ona tego nie chciała. Na szczęście wiem że nie wszyscy faceci mają takie podejście jak Ty. Bo z tego wynika że dziewczyny które dopiero zaczynają swoją przygodę z seksem i uprawiają peeting, powinny nosić przy sobie gaz pieprzowy, bo to wydaje mi się jest większym bodźem dla faceta niż zwykłe leżenie obok siebie, więc tym bardziej mają prawo w nie wejść. |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Panowie, którzy uważają, że rozebranie "prowadzi do seksu" powinni sobie wyobrazić taką sytuację. Zgadzają się i aktywnie dążą do seksu waginalnego z piękną, cudowną kobietą. Wtem ona nagle wkłada im 30 cm dildo do odbytu. Ale przecież to nic takiego, bo ZGODZILI się na seks.
Ludzie, zgoda na jedną czynność seksualną nie oznacza zgody na drugą. Można dobrowolnie uprawiać seks z jedną osobą, ale np. nie zgodzić się na seks oralny/analny i jeżeli ta osoba nas do tego zmusi, to tak, to jest gwałt. Można jednego dnia seksu chcieć, a drugiego nie. Przepraszam, ale to małżonkowie, jak się źle czują i na seks nie mają ochoty, mają do łóżka w specjalnym kostiumie przychodzić, żeby przypadkiem nie spać obok siebie swobodnie, bo to prowokacja? Można mieć ochotę na petting, sam seks oralny albo na milion innych rzeczy, a nie mieć ochoty na seks waginalny. Bo nie, to nie jest OCZYWISTE, do czego to prowadzi. Zgoda na macanie cycuszków prowadzić może li i jedynie do macania cycuszków. A nie do innych rzeczy. Nie przeczytałam wszystkich wypowiedzi, zaraz to zrobię, ale już wiem, co usłyszę... Załamują mnie takie tematy na wizażu. Załamuje mnie to, że ludzie nie mogą pojąć, że naprawdę nie ma żadnych "blurred lines", a te wszystkie kwestie są naprawdę dość proste. Do czynności seksualnych, jakichkolwiek, potrzeba zgody. Brak zgody oznacza gwałt. Nie powiem, co myślę o gwałcicielach i o tym, jak można to zrobić drugiej osobie, bo by mnie z wizażu wywalono, chociaż, doprawdy, wulgarna jestem rzadko. Autorze, mam nadzieję, że jesteś tępym trolliskiem.
|
#126 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Gwałt. I może na Ciebie donieść ktokolwiek, sam o tym piszesz na forum, wystarczyłoby Cię zlokalizować po IP, nie musi donosić kobieta, bo gwałt jest ścigany z urzędu przez prokuratora, od niej wymagano by złożenie zeznań. Więc jak któraś wizażanka ma ochotę iść teraz na policję i zaproponować, żeby panowie zerknęli na sprawę to droga wolna
![]() Oczywiście, że Ty nie uważasz tego za gwałt, chyba 80-90% przypadków gwałtów jest uargumentowane "ale ona napewno chciała, co z tego, że powiedziała nie, wg mnie chciała" :P
|
#128 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Czyli w sumie wychodzi, że facet to zwierzątko, które jak widzi gołą dupę to głupieje i robi się głuchy na "nie". Tylko skąd potem się biorą te męskie jęki, że chłop to też człowiek, że wcale nie myśli jednym i tak dalej? To się trochę nie wyklucza przypadkiem?
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez DOKŁADNIE takich ludzi jak Ty gwałty są tak ogromnym problemem. I przez takich ludzi tak Ty wiemy, dlaczego np. osoby chore, borykające się z problemami są częstszymi ofiarami przemocy seksualnej. Bo dla Ciebie goły cyc jest jak czerwona płachta dla byka. Tylko Ty zwierzęciem nie jesteś (nie wiem, może nie zauważyłeś) i masz intelektualne zdolności do rozróżnienia i ZWERYFIKOWANIA tego, co znaczy odpowiedni sygnał. Jak się to weryfikuje, bardzo prosto. Np. można kogoś spytać "Tyene, masz ochotę na seks?" i usłyszeć "taaak", "pewnie", "och ach tak już teraz szybciej" albo zapytać "Tyene, masz ochotę na seks?" i usłyszeć "nie", "idź stąd", "boję się ciebie" albo "spierdalaj". Naprawdę weryfikowanie "moim zdaniem" jest dla ludzi proste w obrębie własnego gatunku. Ty nie masz zgadywać, czy to, że dziewczyna się do Ciebie przytula w bieliźnie to jej oznaka, że ma ochotę na seks. Ty masz się zapytać.
27.08.2016 Edytowane przez tyene Czas edycji: 2013-12-31 o 14:54 |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwidoczniej dziewczyna nie miała wcześniej powodów żeby mu nie ufać. Czy gdyby stało się to po 3 miesiącach znajomości i w tym czasie nie spaliby nago, dopiero po tym okresie czasu zaczęli i zdarzyłaby się identyczna sytuacja wtedy też kusiłaby los? Naprawdę chcecie żebyśmy traktowali Was jak zwierzęta, którym trzeba zakładać kaganiec i nie możemy pokazać nawet kawałka gołego cycka, bo musimy liczyć się z gwałtem? Psychole na tym świecie byli i będą, nie trzeba zapuszczać się w ciemne uliczki, wystarczy mieć pecha i być w nieodpowiednim miejscu o nieodopowiedniej porze. Nie przypominam sobie żebym musiała związywać mojego faceta w nocy kiedy spaliśmy nago byleby mnie nie zgwałcił, albo tłumaczyć mu kilka razy że nie mam ochoty. |
|
|
|
|
#131 |
|
BAN stały
|
Odpowiedz jest bardzo prosta. Facet to wzrokowiec. Prowokowanie/czyli niepotrzebne podniecanie faceta. Cieszę się, że trafiałem na dziewczyny które wiedziały jak postąpić, gdy nie miały ochoty na seks/nie były jeszcze gotowe to nie sciągały majtek. Nic fajnego jest nakręcać sie swoją dziewczyną potem ona mówi NIE i leciec do łazienki sie masturbować. Już lepiej niech dziewczyna zachowuję się przyzwoicie, jak nie ma chęci pójśc krok dalej.
|
|
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Rozumiem, że żona, która nie ma akurat ochoty na seks, powinna zrezygnować ze spania we własnym łóżku i zabarykadować się na noc w łazience?
Ludzie, no litości. Jeżeli kobieta ma ochotę na określone zachowanie seksualne i nic więcej, to facet choćby mu krew z mózgu odpływała, NIE MA PRAWA posunąć się dalej i KROPKA. RÓWNIEŻ facet, z którym jest się w związku, a wręcz przede wszystkim. Sytuacja przytoczona przez Tyene idealnie obrazuje problem. Dziewczyna miała ochotę się poprzytulać nago i nic więcej = wg niektórych pokazywała, że jest gotowa na coś więcej mimo, że jej słowa temu zaprzeczały. W takim razie jeżeli facet w trakcie seksu odpowie partnerce, że nie ma ochoty na rozszerzenie stosunku o dildo w jego tyłku, nie powinien mieć pretensji jeżeli mu partnerka to dildo z zaskoczenia jednak zaaplikuje, w końcu na seks się zgodził, nie? |
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To raczej one powinny się cieszyć że wolą spać w bieliźnie niż nago. Albo miały instynkt samozachowawczy. |
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przynajmniej kilka ofiar gwałtu mniej.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2013-12-31 o 15:02 |
||
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#136 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Leszy, dzięki za Twojego posta, przywracasz wiarę w pleć męską Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2013-12-31 o 15:04 |
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej przerażające jest w tym wątku, że większość kobiet ma jasne zdanie co do tematyki wątku - nie znaczy nie, gwałt to gwałt - z kolei większość mężczyzn "wie lepiej" i dają przyzwolenie na gwałt "jeżeli coś" - jeżeli kobieta się rozbiera, to można. Jeżeli kobieta zdejmuje majtki to można. Jeżeli wsadzę jej tylko na chwilę, to można. Można kobietę zgwałcić, bo to pewnie mała szkodliwość społeczna będzie. CO Z TEGO, ŻE MÓWI, ŻE NIE CHCE. Przeraża mnie męskie podejście do tej sprawy, przeraża mnie, ze się panom tłumaczy, poddaje wyobraźni obrazy o dildo w odbycie, porównuje - to zupełnie nie trafia. Przy takim zachowaniu mężczyzn i takiej filozofii aż strach myśleć, że tak łatwo jest gwałt im usprawiedliwić - a gwałtu się usprawiedliwić nie da.
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, to co zrobił autor uważam za złe ale właśnie rozgraniczenie dwóch gwałtów, leżenia z blisko poznaną dziewczyną nago a napadnięciem na kogoś z nocy w parku jest bardzo zasadne. Bo 1 sprawa powinna zakończyć się poważną rozmową i obietnicą, że to był ostatni raz a druga powinna skończyć się na policji. Jeśli dla kogoś "gwałt to gwałt" popełnia błąd moim zdaniem.
|
|
|
#139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A różnica między zdaniem kobiet a mężczyzn będzie zawsze bo mamy inne mózgi i po prostu się nie zrozumiemy bo czujemy co innego.
|
|
|
#141 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo takich mężczyzn jak ty jest więcej, mam nadzieję, że większość I cieszę się, że mój facet nie jest zezwierzęconym prostakiem i nawet jeżeli już w trakcie widzi, albo ja mu mówię, że coś jest nie tak, to się martwi, pyta czy przerywamy, co się dzieje, jak mi pomóc, a nie mówi "sorry lala, ale sama sobie jesteś winna, jak już zacząłem to skończę". |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Serio, porozmawiałbyś z dziewczyną po radosnej wizycie z krwawiącym odbytem w szpitalu, bo radośnie zgwałciła Cię tam dildo? "Kochanie, ale obiecaj, że to ostatni raz, mam cały obtarty, poraniony odbyt, wszystko mnie boli, czuję się upokorzony, ale co tam, tylko nie róļ tego więcej, proszę, a tak w ogóle to moja wina, kusiłem cię moją pupą, co mogę zrobić, by to się nie powtórzyło?"
<facepalm>
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Arman Czas edycji: 2013-12-31 o 15:19 |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy z nas jako jednostka ma inny mózg i jednostkowe różnice są wyraźniejsze niż te pomiędzy płciami, to raz. Dwa, że mój TŻ napisałby dokładnie to samo, co ja w tym momencie. Jakoś nie ma najmniejszego minimalnego problemu ze zrozumieniem tego, czym jest przemoc seksualna. Proszę, nie obrażaj mężczyzn sugerując im brak empatii, inteligencji i narzędzi poznawczych i robiąc z nich zwierzęta mniej inteligentna od psa.
|
|
#146 |
|
jestę wieszczę
|
Leszy, faceta z takim podejściem jak Twoje, życzyłabym każdej kobiecie
Spałam nago z moim facetem, bo lubię tak spać. Powiedziałam "nie", gdy próbował pieszczot, więc poszliśmy spać. Według mnie właśnie tak zachowuje się prawdziwy mężczyzna.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Erekcja i podniecenie to reakcja na bodźce. Niekontrolowana. Działanie seksualne i inne, w tym przemoc, to wybór. Widzisz różnicę, czy nadal nie?
|
|
#148 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Ale o czym my w ogóle gadamy?
Nie od dziś wiadomo, że winę za gwałt zawsze ponosi kobieta, bo widocznie była dziwką i ośmieliła się pokazać kostki. Tak samo jak winę za pedofilię ponoszą dzieci, które szukają miłości. A Wasze bezsensowne dyskusje prawdy nie zmienią. Wszyscy wiemy, czyja wina. |
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymczasem, powinno tyczyć zboka. W świecie, w którym odpowiedzialność za swoje czyny ponosi gwałciciel, to pytanie powinno brzmieć: ale czy jest sens ryzykować infamię, ostracyzm, długoletnie więzienie, brud w papierach i bycie wytykanym palcem do końca życia? Wtedy znakomita większość zboków jednak wolałaby zrobić spacer do łazienki. Ta wizja jednak nie wszystkim jest w smak - bo przecież te wszystkie zasady ostrożności, o których tu mowa, przyzwoitości, czy czego tam jeszcze, to sposoby na kontrolowanie kobiety i jej seksualności, która ma być w pełni podporządkowana mężczyznie. Stąd ta cała obrona gwałcicieli w wątasku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

Przynajmniej kilka ofiar gwałtu mniej.

Bo takich mężczyzn jak ty jest więcej, mam nadzieję, że większość