![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja dziewczyna chce mnie zostawić-pół roku na Erasmusie...
I bardzo dobrze, pewne rzeczy w przyrodzie należy przyspieszyć, w tym koniec waszego związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chcesz ją trzymać w klatce, a ona zacznie się w końcu dusić. Bo jej nie ufasz. Bo chce od Ciebie odpocząć. I dlatego, że to jest jej marzenie, a Ty nawet na to nie chcesz jej pozwolić. Zapamiętaj sobie na przyszłość - kobieta nie jest bezmózgiem, który nie potrafi sobie poradzić w życiu ani Twoją własnością, której możesz cos zabronić. Możesz i powinieneś ze swoją partnerką rozmawiać, mówić co myślisz, ale też dać jej trochę przestrzeni. I ufać, ufać powinieneś. Jak tego nie zrobisz, to w końcu ucieknie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Taki związek jak z Tobą? Bez problemu Erasmus wygrywa.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
A ja rozumiem. Też bym takiego związku na dłuższą metę nie chciała (ani nawet na krótszą).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
O RLY?
|
Cytat:
Jeżu, ale Ty jęczysz... Zachowujesz się jakby Ci z dnia na dzień oświadczyła, że wyjeżdża... Ale o jej fiole na punkcie Erasmusa wiedziałeś od początku znajomości - ponad 2 lata. Wiedziałeś, że to jej marzenie. Miałeś czas - mogłeś wsiąść się za naukę i mieć szanse na wyjazd. Ale nie, bo po co? Nie chciało się ruszyć tyłka to teraz miej tylko i wyłącznie do siebie pretensje. I przestań zasłaniać się wymówką, że jak ktoś ma oceny na studiach powyżej 3 i stypendium naukowe to bierze udział w wyścigu szczurów - jeden z najgłupszych tekstów jakie w życiu słyszałam. Studiuję w Warszawie na publicznej uczelni - stypendium naukowe u mnie to 800 zł - ręka do góry kto w dzisiejszych czasach pogardziłby taką kasą bo te 8 stówek leży mu na ulicy. Las rąk widzę... Abstrahując już od Twojej nienormalnej zazdrości - sam to spieprzyłeś, więc miej pretensje do siebie. Za błędy się płaci. Taki lajf. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Wiesz, 2 lata i pół roku w skali całego życia to okresy dość porównywalne. I ośmielam się stwierdzić, że wyniesie z tego pół roku dla całego życia, dla całego swojego rozwoju więcej dobrego, niż z tych 2 lat z Tobą spędzonych. Widać, że z Ciebie jęczybuła, który tylko pilnowałby dziewczynę, bo rozumu własnego to ona nie ma (taki piękny obiekt chodzący, co to nawet nie czai, że jakiś facet się do niej dobiera), a od siebie nie wymaga niczego. Doprawdy nie masz godności? Zajęcia na te pół roku? WŁASNYCH planów? Ona robi coś dla siebie i dla swojego indywidualnego (później także zawodowego) rozwoju, a Ty co? Sam nie umiesz zająć się sobą, więc z zawiści (bo ona jest od Ciebie lepsza) ją próbujesz ograniczać? No proszę Cię.
Żeby było jasne, nie uważam, że decyzja o Erasmusie nie powinna być konsultowana z partnerem i że powinno się mieć partnera w poważaniu. Ale pozwalam sobie ocenić Twoje podejście i poziom argumentów, które tu prezentujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może rzeczywiście jestem trochę za bardzo zazdrosny, ale charakteru nie zmienię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie opanujesz swojej chorej zazdrości, to nie wróżę Ci udanych związków. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wyjazd na Erasmusa byłby dobrą motywacją, żeby skończyć byle jaki związek.
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Niczym chłopak Ence Pence
![]()
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
No, tak najłatwiej powiedzieć. No ale jeśli jesteś tak strasznie leniwy (co widać i w innych sferach), że Ci się nie chce, to primo - widać, jak Ci serio na niej (nie) zależy, secundo - tym bardziej powinniście się rozstać, bo Wasze charaktery nijak do siebie nie pasują. I pal licho zazdrość nawet - Wy musicie nawet nadawać na totalnie innych falach, skoro nie zupełnie nie pojmujesz, co ona takiego fajnego widzi w tym wyjeździe. Kompletnie się rozmijacie. Nie ma sensu tego ciągnąć, that's so easy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Ale Ty mogłeś zacząć się uczyć od początku, by z razem z nią pojechać... Gdybyś naprawdę chciał z nią być. Wiesz, jak bardzo ona chciałaby tam pojechać, a i tak zabraniasz."
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Naczelna Nastolatka
|
![]()
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dokładnie.I trudno jej się dziwić. Nie rezygnuje się z marzeń dla niezbyt fajnego związku, z facetem,który nie ma do nas zaufania, nie wspiera naszych ambicji i każe nam wybierać między realizowaniem siebie, a byciem z nim.
![]() |
![]() |
#137 | ||||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Cytat:
Więc wcale nie musi się nikogo pytać o zdanie w kwestii zachciewajek na imprezy... Cytat:
Cytat:
Mam teorię- autor ma kompleksy jak z Polski do Mozambiku, udało mu się zdobyć fajną, mądrą i ładną dziewczynę, to ją tłamsi, na nic nie pozwala, bo drugiej takiej nie znajdzie a że samemu by chętnie poszalał więcej, to jej nie pozwoli bo mu dziewczę bryknie do lepszego życia... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwny zbieg okolicznosci. Wizazanko Ence pence, Zwyczajny chlopiec jest Twoim ukochanym? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
❤ bee happy ❤
|
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
etam, ja facetowi nie kazałam wybierać między mną a wyjazdem za granicę, wiec wyjechał, czekałam wiernie, tęskniłam, kochałam... i gdy teraz ma on juz tam wszystko to się ze mną pożegnał na zawsze.
jak bedzie chciała Cię zostawić albo tam zdradzić to i tak to zrobi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Czytam i czytam i nie mogę się nadziwić. Straszny z Ciebie egoista, zamiast się cieszyć, że masz taką ambitną dziewczyną, która chce się rozwijać to Ty ograniczasz ją i niszczysz jej marzenia. Wiem co mówię bo aktualnie jestem na Erasmusie w Portugalii. Fakt, imprez jest dużo, alkoholu też ale poznałam kilka dziewczyn, które swoich partnerów zostawiły w kraju i zapewniam Cię, że żadna nie zerwała ani nie zdradziła swojego ukochanego. Ja sama jestem singielką więc mnie ten problem nie dotyczy
![]() Mam nadzieję, że Twoja dziewczyna pojedzie na Erasmusa i będzie się świetnie bawić a Ty zastanów się nad sobą i nad swoją chorą zazdrością bo nic dobrego z tego nie wyniknie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
.
|
no cóż, mam nadzieję, że laska szybko kopnie cię w tyłek. poczytaj sobie inne wątki ence_pence1234 to może coś ci się rozjaśni.
twoje zachowanie i to co oferujesz swojej dziewczynie wypada blado przy tym, co oferuje erazmus. tym bardziej, że traktujesz swoją laskę jak dziwkę, która rozłoży nogi przed każdym, kto na nią spojrzy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
no nie wierzę... widząc Twoje posty drogi Autorze przed oczami mam rozwydrzonego dzieciaka, który tupie nogą i płacze bo nie dostał lizaka. A jesteś już na studiach - więc jesteś dorosły. Po pierwsze - Twoja kobieta to też człowiek, który nie żyje tylko miłością do Ciebie, ale człowiek, który ma swoje pasje, życie, zainteresowania i pragnienia. Nie możesz wpłynąć na nie, a tym bardziej nie możesz tą dziewczyną rządzić. I to co czytam jest tak żenujące, że aż się dziwie, że jesteście jeszcze parą. Po drugie - ona i tak tam pojedzie, więc Twoje warunki ja albo Erasmus są bezsensowne na maxa. I szczerze, mam nadzieję, że będzie się świetnie bawiła.
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja się cały czas zastanawiam co ta dziewczyna musi mieć w głowie, że z tobą jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
BAN stały
|
Facet ma zdecydowane prawo postawić ultimatum - albo jedziesz, albo jesteś ze mną. Zostawienie wyboru dziewczynie nie jest jej zniewoleniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- ona yjedzie, bo to planowała i marzyła o tym twój światopogląd powoduje, że na jej wyjazd związek zakończysz cóż tu radzić. Przygotować się psychicznie do rozstania. W praktyce to jest jedyna rada. Żaden długi temat o tym, jak to kobiety są złe, bo trzymają sztamę, a dla ciebie nie mają zrozumienia [ ![]() To znaczy możesz wylewać łzy, że wizaż taki niesprawiedliwy (po co? zajęć żadnych nie masz, że tym się zamartwiasz? po drugiej stronie barykady jest identyczna sztama - i przez to twoje płakanie wygląda śmiesznie, niepoważnie), ale jeśli chodzi o meritum, to zwyczajnie musisz się psychicznie przygotować do rozstania. Skoroś jest pewien, że ona wyjedzie.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Jakbym ja miała chłopa, co wiem, ze o Erasmusie tak marzy, że sobie pokój niemal obkleił zdjeciami Lizbony, Ankary, czy czego tam - a zarazem byłabym przekonana, że wyjedzie i pójdzie w bok to zgadnij no, co ja bym z tym zrobiła? Jak bym tak nie wierzyła w jego wierność, to dałabym sobie spokój ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-01-02 o 00:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Ja bym powiedział jej, że wyjazd jest końcem związku ale wspierałbym ją i przekonywał, że warto. I to bardziej dlatego, że ja w życiu bym się nie zgodził na takie udawanie związku niż dlatego, że ona w rzuci się w wir imprez co jest możliwe ale nie ma w tym nic złego :p
Zachowaj się jak facet, wyjdź z tego z twarzą, pozostaw ją lepszą niż zastałeś a nie ciągnij na dno ty bluszczu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Jako, że jestem aktualnie na Erasmusie to się wypowiem.
Pomysł wyjazdu padł z mojej strony i mój TŻ na głowie stanął żeby i jemu udało się pojechać. Jednak mimo wszystko byłam tak nastawiona na wyjazd, że i bez niego bym pojechała (choć teraz doceniam bardzo, że jest tu ze mną i ciężko mi sobie wyobrazić, że miałoby go nie być), więc jak najbardziej rozumiem Twoją dziewczynę. Ja już widzę jak się zmieniliśmy oboje z TŻ, jak teraz zupełnie inaczej patrzymy na świat. Jak najbardziej powinna jechać, bo będzie żałować do końca życia jeśli z takiej szansy nie skorzysta. Oczywiście też uważam, że głos partnera w takiej sprawie powinien być wysłuchany. Jednak kochający partner wspiera swoją drugą połówkę w realizacji jej marzeń i z własnych, egoistycznych pobudek nie powinien tej realizacji utrudniać. A bądźmy szczerzy Autorze, masz gdzieś zdanie Twojej dziewczyny. Liczy się zdanie Pana i Władcy ![]() A tak od wewnątrz, okiem erasmusa. To co się widzi i słyszy w akademiku to istna "Moda na sukces" ![]() Więc jak Ci ma przyprawić rogi to Ci i w Polsce przyprawi i z tej Twojej jaskini z innym jaskiniowcem ucieknie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.