![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trening DJ WALLIS
Myszka, może wykonujesz to za szybko i brak Ci uwagi na koncentrację? Ja przy martwym ciągu akurat nigdy nie odczuwałam braku 'napięcia'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wystarczy ćwiczyć tylko trening DJ WALLIS,żeby miec ładne nogi i pozbyć sie tłuszczu czy trzeba dołożyć jeszcze jakieś inne cwiczenia,oczywiście nie licząc aerobów.I po jakim czasie można się spodziewać pierwszych efektów???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja dodawałam też 'drobne' ćwiczenia na poszczególne czesci. Efekty zależą od intensywności i diety, ale pojawiają się za wczasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
i ja również dodaję inne ćwiczenia
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jedno pytanko.Ćwiczyłam wczoraj pierwszy raz trening DJ WALLIS + kilka innych ćwiczeń na nogi no i dzisiaj mam niezłe zakwasy,tylko,że w udach,a nie w tyłku czy to znaczy,że robie coś nie tak i mieśnie pośladków za mało pracują??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Niv i jak było następnym razem?
![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Następny raz byłdzisiaj,więc dopiero jutro się okaże co będzie bolało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
reaktywacja cwiczonek
![]() znowu sie naoglądalam zdjęc na wątkach i wiadomo stres przed latem ![]() te lato niedlugo mnie doprowadzi do grobu ![]() ![]() ps. dawno nikogo tu nie bylo ![]()
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Suzana, Inch, Dziewczyny,
od dwóch tygodni ćwiczę wypady i martwy ciąg o prostych nogach ("dzień dobry" jakoś na razie mnie ominęło). I o ile wypady są świetne, to ten nieszczęsny martwy ciąg mnie martwi. Cały ciężar ćwiczenia odczuwam na plecach, mimo że bardzo spinam łopatki i staram się trzymać proste plecy. Nogi też raczej prosto, ale pilnuję, żeby nie tworzyło się przegięcie. Ćwiczę ze sztangą (5kg) z obciążeniem 2,5 kg na każdą stronę = razem 10 kg, więc nie tak znowu dużo, ale boję się, że coś robię źle. Moje pośladki w ogóle na to ćwiczenie nie reagują, albo ja tego nie czuję. Dziś dość mocno czuję plecy po wczorajszym ćwiczeniu, ale pośladków i nóg nic a nic. Co mogę robić źle? Na co zwrócić uwagę? Trzymać szerzej nogi? Teraz ustawiam je na szerokość ramion. A, no i absolutnie nie mogę powiedzieć, że wykonuję to wszystko za szybko. Wręcz przeciwnie, czasem mam wrażenie, że za wolno. A może jednak ciężar jest za duży? Dla porównania wypady np. robię z hantelkami po 4 kg każdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Takietam
![]() Martwy ciag w jakimś stopniu angażuje mięśnie grzbietu, zwłaszcza prostowniki, więc zapewne stad Twoje "odczucia". Mięśnie pośladkowe i czworogłowe uda również tu pracują - ja wiem, że tego nie czuć zbyt mocno, ale o one są zaangażowane. Jakiś czas temu, kiedy cieżar wykorzystywany przy martwym ciagu trochę wzrósł, zaczęłam odczuwać niepokojący ból. Poczytałam i postanowałam robić inną wersję martwego ciagu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...59&postcount=7 (punkt 2). Niedogodności wówczas minęły. Przy pozycji opisanej w 2gim punkcie nacisk na krążek międzykręgowy jest znacznie mniejszy, a siła zasysająca jądro miażdżyste (te w środku krążka) jest na całej rozciągłości krążka jednakowa i nie "wypycha" go poza kręg. ![]() Jeśli będziesz chciałą wykonywać tę wersję ćwiczenia a pojawią się wątpliwości to daj znać, zeskanuję rysunki ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
![]() Rzeczywiście mam te same wątpliwości, które Ty miałaś - po prostu boję się o mój i tak już nadwyrężony siedzeniem godzinami przy biurku kręgosłup. Spróbuję zapytać mojego trenera na siłowni czy nie byłoby sensowniej w moim przypadku przerzucić się na ćwiczenie, o którym piszesz w pkt 2. Jeśli nie będzie dla Ciebie problemem zeskanowanie tych rysunków to bardzo będę Ci za nie wdzięczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście zeskanuję obrazki
![]() Podpytaj trenera on pewnie będzie wiedział co dla Ciebie najlepsze ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Muszę się przyznać, że mnie też pierońsko bolały prostowniki, bo od niedawna wróciłam do martwego ciągu. Bolały w sensie piekielnych zakwasów, bez obaw
![]() TakieTam, przy poprawnej technice musisz czuć pośladki, ja dodatkowo je spinam, aż się trzęsą. A teraz chwila prawdy: po roku czasu dzięki zupełnemu przypadkowi uświadomiłam sobie, że cały czas źle wykonywałam wykroki ![]() U na pupie teraz ledwo siadam. Jednak siłka to jest to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Za chwilę idę na siłownię, bo pozbyłam się męża z domu i spróbuję pospinać trochę bardziej te moje poślady
![]() Masz rację z tym spinaniem - ja zaczęłam spinać pośladki po ćwiczeniach z Tamilee (swego czasu ćwiczyłam w domu z tą płytą). I zauważyłam ogromną różnicę. Widzę efekty, gdy skupiam się na tym, żeby odciążać kolana (tzn przenosić ciężar na pięty) i spinać pośladki. Jeśli chodzi o martwy ciąg to (gwoli prawdy) nie mogę powiedzieć, że w dotychczasowej wersji moje pośladki nie pracowały, ale w porównaniu z innymi ćwiczeniami, które robiłam np. w ramach ABT na prowadzonych zajęciach, to tutaj praca pośladków jest ledwo zauważalna. Ja mam dość mocne nogi i uda, ale wiem, że powinnam je czuć, bo dla porównania właśnie przy wykrokach z podobnym obciążeniem czuję uda tak bardzo, że czasami mam wrażenie, że już się więcej nie podniosę. No, dobra, ale koniec tego pisania, bo w końcu nie pójdę poćwiczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Takietam przepraszam, że obrazki są malutkie, ale nie mam tu odpowiedniego programu
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dziękuję!
![]() ![]() Dziś jeszcze ćwiczyłam z prostymi nogami, bo nie było mojego trenera, ale idąc za radą Inch skoncentrowałam się na tym, żeby jeszcze bardziej spiąć pośladki i chyba jest trochę lepiej (aż boję się to pisać): na razie nie boli mnie kręgosłup i czuję pośladki ![]() Ale koniecznie chcę spróbować Twojej wersji ćwiczenia. Dziękuję raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
No dobra Inch - wygrałaś
![]() Wstałam dziś z trudem i tyłek boli mnie tak, że ledwo chodzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Takietam kiedyś namówiam siostrę na wspólny trening - robiła m.in. martwy ciagi i przysiady ze spinaniem - przez pare kolejnych dni miała problem z siadaniem
![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2006-07-24 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Haha, wiedziałam
![]() Ja też dziś ledwo siedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hey!Ćwiczę trening Dj Wallis już od pół roku i efekty rzeczywiście są super
![]() ![]() ![]() Z gory dziękuję za odpowiedż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mnie to działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię odpowiedzieć Ci na pytanie dot. cieżaru - ale prędzej przy jego zwiększaniu uzyskasz efekt, który chcesz ominąć. Może lepiej byłoby zwiększyć liczbę powtórzeń i stosować mniejszy ciężar. Chociaż z drugiej strony 4 kilo to mało. Masz odwagę poeksperymentować ? ![]() Wykonujesz ćwiczenia siłowe, które zajmują Ci dwie godziny?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
![]()
W sumie trening zajmuje mi ok.2h ,w tym 20 min.rozgrzewka i około 30 min.rozciąganie,więc ćwiczenia siłowe zajmuja mi trochę ponad godzine
![]() Mam ochotę poeksperymentać,właśnie jestem na etapie oszczędzania na sztangielki 2x10 kg i nie wiem z jakim obciążeniem zacząc ćwiczyć na początku,bo przecież nie z tymi 20 kg ![]() ![]() prostu lubię ćwiczyć siłowo i brakuje mi tego zmęczenia ![]() Acha,nogi ćwiczę 2 razy w tygodniu,więc z regeneracją powinno być ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Niv miałam na myśli dłuższą regenerację - tygodniową, albo nawet dwutygodniową. Uwierz - bardzo pomaga. Nie przeskakiwałabym na Twoim miejscu od razu na 10 kilo. Może powoli stopniuj sobie ciężar. Myślę, że lepiej będzie dodać liczbę powtórzeń, a nie kolejna serię. 3 x 15 powinno wystarczyć.
![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
![]()
Może to głupie pytanie,ale co konkretnie daje taka długa regeneracja??I czy nie zaczną mi się w tym czasie spalać te mięśnie,ktore już wpracowałam??Chociaż w sumie 2 tygodnie to malutko,tylko ja tak uzależniłam się od tych ćwiczeń
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dłuższa - "lepsza" - regeneracja pozwoli mięśniom odpocząć, "odetchnąć" od ciągłym treningu, który jest na wysokim poziomie - organizm potrerzebuje wolnego. Ta przerwa potrebna jest, by można było znowy "wysoko uderzyć". Ale nie może oznaczacz błogiego nic nie robienia w sensie nie trzymania diety.
Jak robisz dłuższą regenerację to rezygnujesz na tydzien - dwa - z całego treningu.
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Suzana dzięki za wszystkie odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Niv ja też tak czasem mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie cwiczenia sa super dziekuje suz
![]() cwicze juz miesiac i super efekty na uda oczywiscie jak na tak krotki okres cwiczen ale co z pupa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Ja też dzisiaj na siłowni zrobiłam te ćwiczenia ... do tego 30 min aeroby..i ledwo z niej wyszłam! :P nogi trzęsły się strasznie i cięzko się chodziło bo nie mogłam kolan zginać ... jutro chyba czekają mnie mega zakwasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.