![]() |
#121 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eliza ja pościeli itd nie będe na początek kupować. Jedynie prześcieradło x 3, rożek i jakiś kocyk . Boje się kołder, poduszek itp wiadomo z jakiego powodu...Może na zimię jak dziecko będzie starsze to kołderke zakupie albo ciepły śpiworek. Im mniej w łóżeczku tym lepiej... Berbie widze że wzięłaś się ostro za przygotowania. Fajnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Czesc
Dzieki dziewczęta. Wasze rady sa bezcenne:-D Kupie prześcieradła rozki (ale wybiore usztywniane, bo ponoc poczatkujacym łatwiej sie dziecko w takim nosi) i ochraniacze ![]() Od wczoraj biore juz regularnie nospe bo mi brzuch twardnieje:banghead: . Dobrze ze za tydzien mam wizyte. .. obym nie musiala wczesniej na IP jechać. .. Milego dnia dziewczyny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Matko, dziewczyny a ja nie mam nic, slownie nic, boję sie
![]() Intul prosze dopisz mnie na pierwsza tp. 20 kwiecien ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Eliza te twardnienia t8 na tym etapie moga juz byc normalne, moze to skurcze B-H. jak często twardnieje?
#124 |
Zadomowienie
|
Hej!
Zapomniałam w nocy podziękować za promobaby- nie wiedziałam o tej stronie. Dzieki ![]() Anita- gratuluje pierwszego zakupu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Jana cieszę się, że jesteś w domu
![]() Anitka ![]() ![]() Ja go miałam w tym tylko raz - na chrzcie i miałam wizję, jak mi z tego wypada na te zimne, twarde, kościołowe kafelki.... |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44595322]
![]() ![]() [/QUOTE] ![]() super są... mnie się podobają z motywem czarno-białym. mamy taki biały, prościutki z Ikei. a na dzień okładałam go książeczkami by miał urozmaicenie ![]() ![]() a którego prosiaka masz? konsekwentnie biedrony? o rajuuuu, już wkrótce 21.01 powinien być moim świętem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też nie miałam. pierwsze zakupy (i jedyne ![]() mnie przyjaciółki uratowały. gdyby nie one, to mocno bym się zdziwiła, bo jednak nie było tak jak myślałam, że będzie (T. się urodzi a ja zaszaleję na zakupach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego brzucha, to wlasciwie wczoraj w nocy mnie bolal, nie moglam sie normalnie przekrecic z boku na bok. Uznalalm ze to przez gazy, bo sie nażarłam jak swinia kapusty kiszonej dzien wczesniej. Wczoraj rano nie bolalo, ale jak wyszlismy z tz na zakupy to znowu mialam twardy brzuch. Jak wrocilam do domu wzielam nospe, polozylam sie i przeszlo. Na noc znowu nospa i dzis rano kolejna nospa. Nie wiem jak czesto mi twardnieje. Ale co jakis czas, jak zamiast leżeć - łaże... Postanowilam od dzis nie spacerowac i brac nospe regularnie. Najwidoczniej sam mg nie daje rady :/ . Jak juz bede musiala wyjsc, to tylko autem pod same drzwi. Kurcze, moze mi przejdzie do wizyty, bo jak moja prowadzaca o tym uslyszy to nie ma bata -- wyladuje na patologii do porodu yyyy Cytat:
Mnie polozne w szpitalu powiedziały, ze mlodzi rodzice czuja sie ponoć pewniej jak noszą dziecko w usztywniaczu ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-14 o 08:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Wadera pytałaś w jaki masz się wpisać dział ?? no jeśli podejmujecie starania to do staraczek a jesli jeszcze czekasz to do kibicek....no i Aniołki wpisuj przecież ostatnio też ciąża była....
Esia ![]()
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() na razie za planowanie przygotowań, kolekcjonuje matriały, pomysły i wiedzę co jest potrzebne. są rzeczy które chciałabym kupić fajne i nowe i na nie chcę zaoszczedzić robiąc co mogę sama. poza tym co to będzie za satysfakcja ![]() wczoraj tak cieszyłam się ze swojego rodzinnego a dziś zonk. poszłam po zwolnienie a ona na urlopie. w zastepstwie była dosłownie "babcia" której 10 razy musiałam powiedzieć, że jestem w ciąży bo chciała mi niewiadomo jakie leki przepisać. już w pewnym momencie zgłupiałam patrząc co mi przypisuje i w końcu mówię, że tego chyba jednak nie mogę z akaredm mieszać. a ona na mnie "a co Pani w ciąży?" ![]()
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Pani, wy też nie macie samochodu, jak my, no nie?
Jak rozwiązałaś sprawę następnego fotelika? Bo ja nie wiem, jak to jest. Czy można zamówić taksówkę Z fotelikiem, czy mam mieć swój? Czy te foteliki powyżej 9 kg też można kupić takie przenośne, jak nosidła? Bo oczywiście jazdy bez nawet w taksówce, nawet 10 minut nie biorę pod uwagę... ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Dziewczyny to już jest taki drobiazg, ale ja mam i polecam (jakbyście robiły jakieś większe zakupy na all, a stwierdzicie, że Wam się to przyda): http://image.ceneo.pl/data/products/...uxe-011048.jpg Higienicznie się butelki suszą. Oczywiście kp jest najlepsze, ale z czasem dojdą różne naczynia dla dziecka, to pomaga zachować porządek. |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() gdyby to nie było tragiczne, to byłoby śmieszne ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44597568]Pani, wy też nie macie samochodu, jak my, no nie? Jak rozwiązałaś sprawę następnego fotelika? [/QUOTE] nie mamy auta. pierwszy fotelik-nosidełko mieliśmy od przyjaciół. kolejny (on jest - musi być przenośny ![]() w Krk mam zaprzyjaźnionego taksówkarza, który ma odpowiedni fotelik (ale ani razu nie korzystałam z jego usług ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
to czym się poruszacie po mieście? komunikacją miejską?
#134 |
Zadomowienie
|
Pani- prosiaka mamy w sowy. Z granatowym ogonem i uszami.
A ochraniacz w ptasie radio- straaaasznie sie tymkowi podoba. Tamten tiny love był chwilowo jako "książeczka" nie jKo pelnozadaniowy ochraniacz. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
A ja sobie bez samochodu nie wyobrażam funkcjonowania. Dla mnie samochod = wolność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
My również bez samochodu i wszędzie komunikacją miejską.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agatko czyli wg. gina owulacji jeszcze nie było, tak? A widać coś na usg? Plamisz dzisiaj? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44598733] Ja nie Pani, ale my chodzimy na piechotę, jak jest blisko, a jak daleko to z reguły bierzemy taksi (jak np. do lekarza jakiegoś z Małym jedziemy). Przed pojawieniem się dziecka komunikacja miejska tylko. [/QUOTE] No i to jest jeden z plusów życia w mieście. Ja mieszkam na wsi, więc bez samochodu dosłownie jak bez ręki ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gin pow że gdyby jajeczko było min 14mm to wiadomo byłoby że ono będzie rosło a tak nic nie wiadomo do końca chociaż moim zdaniem już jest OK bo jajniki czuję że coś tam rośnie i się dzieje no i w 9 dc są 3 jajeczka 12-13 i 13,5mm a w poprzednim cyklu w 9dc nie było nic... ![]() jak będa rosły ładnie to ok weekendu będzie owu... ![]() JANA bardzo się cieszę że jesteś w domku! a wyprawką się nie przejmuj! Kochane dziewczynki cieszę się bardzo z tej naszej listy że się dopisałyście i zrobilismy z nią porządek ![]() ![]()
![]() |
#140 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44597568]
Dziewczyny to już jest taki drobiazg, ale ja mam i polecam (jakbyście robiły jakieś większe zakupy na all, a stwierdzicie, że Wam się to przyda): http://image.ceneo.pl/data/products/...uxe-011048.jpg Higienicznie się butelki suszą. Oczywiście kp jest najlepsze, ale z czasem dojdą różne naczynia dla dziecka, to pomaga zachować porządek.[/QUOTE] Mam zamiar takie cos kupic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Berbie, mnie lekarz w szpitalu powiedzial, (a bylam wtedy w 18tc i nie czulam absolutnie zadnych ruchow), ze u pierworódek norma to 20tc. Ja zaczelam czuc Maluchy w 21tc, pomimo ze teoretycznie sa 2 i powinnam wczesniej.. Ale reguly nie ma.. Madre opracowania, ktore czytalam ![]() Spokojnie kochana, masz czas.. Anitko, toz ja sie oszczedzam przeciez.. ![]() ![]() A co z siedzeniem? Jest tak samo złe jak chodzenie? Bo ja np lubie sobie przy kompie posiedziec ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
w sumie mieszkam blisko centrum (25 minut spacerkiem). mieszkam przy dużej pętli tramwajowej, mam bliziutko przystanki autobusowe.
w krk już większość mpk'ów jest niskopodłogowa, także jesteśmy w pełni mobilni. w sumie też dlatego mamy takie drogie mieszkanko ![]() ![]() ![]() T. ma bambusa w dzikie sowy i też go uwielbia ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44598733]a jak daleko to z reguły bierzemy taksi[/QUOTE]to my nie mamy problemu "daleko". prawie wszędzie dojeżdżam bez przesiadek. Cytat:
![]() najbliższy hipermarket widzę z balkonu. fakt, że do pracy jadę z przesiadką. ale jak pracowałam na dwóch etatach (drugi w Rynku), to się modliłam by nikt nie chciał mnie podwieźć, bo to mi sporo wydłużało czas dotarcia do pracy... a tramwajem byłam w 15 minut. poza tym ja tam lubię być wożona ![]() ![]() w sumie chłop w sierpniu przywiózł nas swoim kawalerskim autem, ale potem (listopad) go odstawił znów do rodzinnego garażu. ani razu nie był nam potrzebny. (to też się wiąże, niestety, z problemem z parkowaniem w centrumie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
witam
mam prosbe o glosy dla mnie ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2014-01-14 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. dostałam bezpieczne leki, upweniałam się w aptece, zwolnienie też 100%. moja ulubiona Pani farmaceutka poradziła mi żebym teraz nawet z przeziębieniami chodziła do ginekologa. 3. ja też mieszkam na wsi gdyby nie samochód bardzo cięzko by nam było. Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do listy to brakuje na niej jeszcze KUBKA !!!! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam
Dziewczyny,proszę. Was o kciuki,bo dzisiaj na 14 idziemy na szczepienie ![]() Oby wszystko dobrze było. Życzę miłego dnia.
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Eliza, jesli masz nakkaz leżenia, to raczej lezenia, slywzalam ze siedzenie tez ciagnie macice w dół.
#148 |
Zakorzenienie
|
mesia stronka nie działa.
#149 |
Wtajemniczenie
|
cytat na dzis - Halo, twojw odbicie w lustrze czeka na ciebie. Usmiechnij sie. I powiedz do siebie: "Kocham Cie"
zapomnialam Wam sie pochwalic swoja inteligencja. przelecialam wczoraj szybko posty i dopisalam swoj i czekam na kolejne, i czekam, i czekam. wkoncu stwierdzilam, nie chca pisac to nie, ja skorzystam i poczytam pozno wieczorem dokladnie i przeczytama post Intuity, ze jest nowy watek, zagladam a tam 4 strony ![]() ![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Barbie, Eliza A będziecie chodzić na SR
![]() Ja też kupiłam nowy becik z usztywnieniem pod główkę, kosztował majątek, dla Stasia był dobry na 3 tyg, potem wyrósł i używaliśmy jako podkładkę do przewijania. Dla mnie rożek przez kilka dni był wygodny, ale potem wolałam go samego nosić, bo było mi łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.