Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 15 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 14:18   #121
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 15

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
do niej też bym nie poszła jakbym wyszła z grzywką opitoloną nad czołem, to chyba bym umarła http://bi.gazeta.pl/im/7/6602/z6602437O.jpg
Nie jarzę fenomenu tej babki - ona wszystkich pitoli na jedno kopyto . To serio takie fajne mieć grzywkę ciętą od półmiska [bo nie od garnka - dłuższa by była]? Podobną grzywkę popełniła kiedyś moja koleżanka, za mocno ciachnęła, a potem tak chodziła jak sierota, póki jej nie włosy nie odrosły. Do Kupałowej bym nie poszła nawet, gdyby dopłacali

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:19   #122
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Jak mam być szczera to chyba mało która fryzjerka umie dobrze ściąć włosy np. takie ciut za brodę (czyli takie jak ja noszę). Na pierwszy rzut oka zazwyczaj niby jest równo, ale podczas "użytkowania" wychodzą takie rzeczy jak np. jakieś małe, centymetrowe "wygryzki", albo sam fakt, że włosy się nie układają Dlatego obecną fryzjerkę mam ochotę po stopach całować, jej sposób modelowania włosów co prawda tragicznie mi się wręcz nie podoba ale przy obcinaniu siedzi kilkanaście minut i ogląda każdy włosek żeby wszystko było równiutko, więc włosy potem układają się praktycznie same
O tak, ja szukałam bardzo długo. Do obecnej chodzę już kilka lat i niech ta kobieta żyje 200 lat. I dziwi mnie, że ktoś mówi: ale tam jest drogo. No ej chodzić jak miotła za 20 - 30 zł oszczędności?
Farbowanie to jest sporo droższe jak wszędzie, ale strzyżenie to tylko te 2 dychy drożej.
Stary 2014-01-15, 14:31   #123
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Taką grzywke to każde dziecko potrafi sobie zrobić,obciąć.
I przeważnie ją robi, przynajmniej większość znajomych mi osób, dziecięciem będąc (w tym ja)

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Nie dałam tknąć swojej grzywki żadnej fryzjerce po tym, jak kilka lat temu zamiast:

dostałam:

Szczerze współczuję
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:32   #124
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
O tak, ja szukałam bardzo długo. Do obecnej chodzę już kilka lat i niech ta kobieta żyje 200 lat. I dziwi mnie, że ktoś mówi: ale tam jest drogo. No ej chodzić jak miotła za 20 - 30 zł oszczędności?
Farbowanie to jest sporo droższe jak wszędzie, ale strzyżenie to tylko te 2 dychy drożej.
Ja od grudnia zbieram się żeby zadzwonić do ąę fryzjera. No bo kurcze, farbuję się sama w domu, od pół roku w ogóle się nie farbuję, więc już oszczędność jest. Do fryzjera chodzę raz na ruski rok. Pójdę do dobrego, zapłacę to 120zł za ścięcie (yup) i będę miała włosy układające się samoistnie i równiutkie jak od poziomicy.
Ale boję się Boję się, że ten ąę fryzjer jest przereklamowany albo też nie wie co to 5cm albo nie będzie mnie słuchał i pojedzie z fantazją.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:37   #125
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Dziwi mnie że chce mi się Was nadrabiać

Judith nie podawałem Ci wczoraj przepisu bo sam z żadnego nie korzystałem
Czysta improwizacja i dlatego wolałem się upewnić jak wyjdzie. A że wyszło soczyste i bardzo smaczne to teraz już mogę się pochwalić Natarłem pierś z indyka w paście z czosnku, przypraw, skórki z cytryny i odrobiny oliwy. Po 4 godzinach podsmażyłem na suchej patelni, wsadziłem w rękaw, na górę 100g masła i upiekłem w 180 stopniach przez jakieś 50 minut.
Pyszna wędlinka za 20zł/kg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Oczywiście po upieczeniu nie wyciągałem jej z rękawa dopóki nie ostygła.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-01-15 o 14:43
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:38   #126
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość

Czysta improwizacja i dlatego wolałem się upewnić jak wyjdzie. A że wyszło soczyste i bardzo smaczne to teraz już mogę się pochwalić Natarłem pierś z indyka w paście z czosnku, przypraw, skórki z cytryny i odrobiny oliwy. Po 4 godzinach podsmażyłem na suchej patelni, wsadziłem w rękaw, na górę 100g masła i upiekłem w 180 stopniach przez jakieś 50 minut.

Nie wyszła sucha?
Ja z indyka robiłam tak, że marynowałam, zawijałam ciasno w folię, potem ciasno w rękaw i jeszcze obwiązałam sznurkiem (żeby ani trochę płynu nie wyciekło) i piekłam. Druga wersja to tak samo marynowanie, opakowanie (hiper szczelnie ma być), włożenie do garnka z wodą, tak, żeby było całe zanurzone i długie gotowanie pod przykryciem. Druga wersja lepsza, wychodzi soczysta, miękka, krucha, omg umieram ze szczęścia.
Stary 2014-01-15, 14:39   #127
panna mati_
Zakorzenienie

Zdziwiły i rozwaliły mnie dzisiaj na wizażu określenia: fiflak w pusi i tunel miłości
Stary 2014-01-15, 14:40   #128
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście po upieczeniu nie wyciągałem jej z rękawa dopóki nie ostygła.

Oł maj Zrobię to na 100%. A ile tej piersi? Jedna?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:41   #129
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Ej przed chwila wpadla tu do mnie znajoma i opowiada o zeszlotygodniowej rozmowie kwalifikacyjnej. Kolezanka jest technikiem dentystycznym czy asystentka stomatologiczna, juz zapomnialam, w kazdym razie poszla na rozmowe, rozmawial z nia pan stomatolog jakos po 50tce, az nagle na koniec rozmowy poprosil ja o zajecie miejsca na fotelu w celu sprawdzenia higieny jamy ustnej i stanu uzebienia
Kolezanka w szoku sie zgodzila, ale chyba nie przeszla testu, bo pan poki co nie oddzwania
Mowila ze jak dlugo na rozmowy chodzi, tak pierwszy raz jej sie to zdrzylo
Dobrze, że nie chciała zostać asystentką ginekologa
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:42   #130
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

Też mnie zdziwiły te określenia
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:43   #131
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Nie wyszła sucha?
Ja z indyka robiłam tak, że marynowałam, zawijałam ciasno w folię, potem ciasno w rękaw i jeszcze obwiązałam sznurkiem (żeby ani trochę płynu nie wyciekło) i piekłam. Druga wersja to tak samo marynowanie, opakowanie (hiper szczelnie ma być), włożenie do garnka z wodą, tak, żeby było całe zanurzone i długie gotowanie pod przykryciem. Druga wersja lepsza, wychodzi soczysta, miękka, krucha, omg umieram ze szczęścia.
Ile gotowałaś?
Może założymy wątek, o pieczeniu wędlin? Ja robię z mamą pasztet, jak przyjeżdżam do domu.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 14:44   #132
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Zdziwiły i rozwaliły mnie dzisiaj na wizażu określenia: fiflak w pusi i tunel miłości
Waaaat
Gdzie to?
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:46   #133
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Nie wyszła sucha?

Właśnie dzięki obsmażeniu i pieczeniu z masłem wyszła super.

Ha! I co da się z tel pisać na szaro?

Stary 2014-01-15, 14:48   #134
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Prosze pokazac macice

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Też mnie zdziwiły te określenia
W szkolach policealnych mozna sie ksztalcic jako technik dentystyczny lub asystentka stomatologiczna. Ten pierwszy zajmuje sie chyba protetyka, a ta druga jest najczesciej pania z recepcji, przygotowujaca znieczulenia, narzedzia i material na plomby.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:48   #135
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Waaaat
Gdzie to?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=738710 Przecież jest nawet na perełkach
Stary 2014-01-15, 14:48   #136
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Oł maj Zrobię to na 100%. A ile tej piersi? Jedna?

Pierś była jedna, kilo bez paru gram.

Stary 2014-01-15, 14:53   #137
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
noo, a dodatkowo dla mnie niepojęte, że ktoś chce zawodowo zajmować się fryzjerstwem, a np. nie potrafi równo podciąć końcówek
ogólnie to jakiś czas temu zainwestowalam w podręczniki fryzjerstwa - głównie interesowało mnie farbowanie, studiowałam palety barw danych firm i linii farb bla bla bla bla i doszlam do wniosku..
...przeciez to nie jest cholera trudne. Nie jest, naprawdę. I zastanawiam się jak można być fryzjerką, niby skończyć jakąś szkołe i jeszcze pracować w zawodzie i popełniac podstawowe błędy (chodzi mi głównie o blond gdzie włosy wychodzą np szare bo to niejednokrotnie się zdarzyło)

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez whitecherry
znaleźć dobrego fryzjera to wyczyn, dlatego ja nie chodzę do żadnego
to tak jak ja z 1,5 roku temu ścięła mi babka włosy jak.... no wyglądałam gorzej niż źle. Odrosły to poszłam do pani która je wyrównała pod zapuszczanie, no i tak od roku nie byłam na cięciu i nie mam zamiaru iść bo zapuszczam, farbuję sama, pielegnuje sama... To nie jest tajemna wiedza medyczna, to nie jest samodzielne zakładanie plomby tylko farbowanie włosów, człowiek jest w stanie się tego nauczyć sam, a jak mam znowu wyglądać jak siedem nieszczęść za 150 zł to az mi sie smutno robi na mysl o pojsciu do fryzjera
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:01   #138
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Ile gotowałaś?
Może założymy wątek, o pieczeniu wędlin? Ja robię z mamą pasztet, jak przyjeżdżam do domu.
Miałam taki filet 1,200kg i gotowałam z 80minut.
Jeszcze muszę spróbować sposobu łączącego te dwa, czyli do garnka z wodą a garnek do piekarnika.

Pewnie na kulinarnym gdzieś taki już jest.

Cytat:

Właśnie dzięki obsmażeniu i pieczeniu z masłem wyszła super.

Ha! I co da się z tel pisać na szaro?

Muszę spróbować twoim sposobem. Tylko będę trzymać w przyprawach 24 godziny, tak jak zwykle robię.

Da się, ja wstawiam kody ręcznie po prostu
Stary 2014-01-15, 15:06   #139
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ogólnie to jakiś czas temu zainwestowalam w podręczniki fryzjerstwa - głównie interesowało mnie farbowanie, studiowałam palety barw danych firm i linii farb bla bla bla bla i doszlam do wniosku..
...przeciez to nie jest cholera trudne. Nie jest, naprawdę. I zastanawiam się jak można być fryzjerką, niby skończyć jakąś szkołe i jeszcze pracować w zawodzie i popełniac podstawowe błędy (chodzi mi głównie o blond gdzie włosy wychodzą np szare bo to niejednokrotnie się zdarzyło)

oglądnij sobie ten program który wrzuciłam wyżej, nic już Cię w temacie fryzjerstwa nie zdziwi

Cytat:
to tak jak ja z 1,5 roku temu ścięła mi babka włosy jak.... no wyglądałam gorzej niż źle. Odrosły to poszłam do pani która je wyrównała pod zapuszczanie, no i tak od roku nie byłam na cięciu i nie mam zamiaru iść bo zapuszczam, farbuję sama, pielegnuje sama... To nie jest tajemna wiedza medyczna, to nie jest samodzielne zakładanie plomby tylko farbowanie włosów, człowiek jest w stanie się tego nauczyć sam, a jak mam znowu wyglądać jak siedem nieszczęść za 150 zł to az mi sie smutno robi na mysl o pojsciu do fryzjera
ja włosów nie farbuję, lubię swój naturalny kolor czasem mam ochotę zrobić jakieś refleksy czy inne bajery, ale pewnie wyglądałabym po tym jak gwiazda dyskotek z lat '90 włosy mam długie i jedynie podcinam końcówki co 2-3 miesiące

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 15:06   #140
el_vestido_rojo
beach please

Też farbuję włosy sama, szkoda mi wydać te 150 zł z częstotliwością co 2 miesiące, a u fryzjera podcinam grzywkę (boje się sama ) i końcówki (zapuszczam włosy).
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:10   #141
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Dziwi mnie że już nie mam kataru, prawie w ogóle nie kaszlę, a temperatura ani drgnie, dalej 37,2

Stary 2014-01-15, 15:10   #142
201604181004
Konto usunięte

ogólnie to zestaw majirel blond 30 zł ( z odlanym oksydantem etc ) w sklepie fryzjerskim kosztuje

u jacques andre 200 zł (raz się skusiłam)
Stary 2014-01-15, 15:24   #143
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Miałam taki filet 1,200kg i gotowałam z 80minut.
Jeszcze muszę spróbować sposobu łączącego te dwa, czyli do garnka z wodą a garnek do piekarnika.

Pewnie na kulinarnym gdzieś taki już jest.

Muszę spróbować twoim sposobem. Tylko będę trzymać w przyprawach 24 godziny, tak jak zwykle robię.

Da się, ja wstawiam kody ręcznie po prostu

Też zazwyczaj marynuję przynajmniej przez całą noc i pół dnia, ale zauważyłem że to trochę wyciąga wodę i dlatego indyka wolałem krócej.

Stary 2014-01-15, 15:27   #144
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sublime Pokaż wiadomość
A tak serio dziwi mnie czemu ludzie nie klikają "dodaj do subskrybowanych" i czasem mają staż 8 postów z czego... 8 to "sub"...
Mnie na starym lapku nie działały narzędzia, więc nie mialam jak dodać do subskrybowanych w ten sposób.

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
Tak nawiązując do niedawnej rozmowy z poprzedniej części

http://www.youtube.com/watch?v=Kpdpu...=youtube_gdata
Trzyczęsciowy garnitur miał konkurs "Twarze gender" - http://trzyczesciowygarnitur.blogspo...ze-gender.html Złe Mzimu jest moim faworytem <3

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziwi mnie, ze kazda wiadomosc na wizazu powoduje u mnie szybsze bicie serca

Ja już przywykłam
Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Ale niech tylko ktoś koło mnie zrzyga się ja się robię blada, mokra, a jak mnie doleci zapaszek to autentycznie zdarzyło mi się rozpłakać Macie na TO jakieś sposoby?
Mam tak samo A wcale nie jestem jakaś wybitnie delikatna i wrażliwa, tylko ludzkie wydzieliny mnie brzydzą
Cytat:
do niej też bym nie poszła jakbym wyszła z grzywką opitoloną nad czołem, to chyba bym umarła http://bi.gazeta.pl/im/7/6602/z6602437O.jpg
Moja siostra tak wyglądała, jak druga siostra obcinałą jej włosy na mokro, ale nie pomyślała, że jak wyschną, to będzie różnica w długości

Minął mnie dziś na uczelni ktoś przebrany za misia koalę (chyba), niosący pudełku ryżu - wtf, uczelnio, wtf?

Cytat:
Moje ulubione angielskie mi się przypomniały - penis coffin i penis flying trap Trafić na to w opowiadaniu - bezcenne.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:35   #145
WhiteCherry
Zakorzenienie

dziwi mnie, że kogoś szokuje słowo ''za**biste'' (pomijam jakieś staruszki ).

musiałam wprowadzić gwiazdki, bo wyczaszkowanie zasłaniało całe słowo

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-01-15 o 15:36
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:39   #146
201607231707
Konto usunięte

Dziwią mnie ludzie, którzy nie zaznaczają spoilerów :<

Dziwi mnie to, że scenarzyści Supernatural ewidentnie nienawidzą fanów D': z/w muszę posklejać swoje serce
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:39   #147
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Do fryzjerek mam uraz od kiedy poszłam do salonu żeby mi ścięła włosy tak

a wyszłam tak

Aktualizacja danych, omal się dzisiaj nie wywaliłam 12 razy

Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Czas edycji: 2014-01-15 o 15:45
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:43   #148
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44624084]Do fryzjerek mam uraz od kiedy poszłam do salonu żeby mnie ścięła włosy tak

a wyszłam tak

[/QUOTE]

Stary 2014-01-15, 15:46   #149
201604181004
Konto usunięte

wow, fryzjer aż tak cie odmłodził?
Stary 2014-01-15, 15:47   #150
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Odważne jesteście. Ja mam ponad 10 lat taka samą fryzurę

Mniej więcej to

mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości