![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4473960 3]bo chcieliby bardzo tam jeść, ale sobie odmawiają w imię eee dziwnych rzeczy
![]() typu jak nie zjem McDonalda to będę zdrowa do setki ![]() tylko nawet jeśli, to co z tego, skoro całe życie poświęcili na odmawianie sobie wszystkiego? ![]() to ja już wolę żyć tylko 70lat i cieszyć się życiem, i raz na parę miesięcy jeść w McDonaldzie[/QUOTE] Tak bardzo chcę tam jeść, Mc ma mi tle do zaoferowania, tak bogate smaki, odkrywcze połączenia ![]() Nie niczego sobie nie odnawiam nawet w imię diety, ani tłustych ryb, ani serów pleśniowych, ani ulubionych makaronów. Tak trudno zrozumieć że dla kogoś takie jedzenie to po prostu niesmaczny syf? Nie no, już zostawiam moje tagliatelle con porcini e manzo i lecę na pyszności do maka ![]() Nie pisałbym już bo uważam że napisałem wszystko co miałem do powiedzenia w tym temacie, ale ta wypowiedź mnie rozbroiła. Nic mi do tego czy ktoś tam je czy nie. Ja lubię dobrze zjeść i to co tam serwują mi nie smakuje, tyle w tym temacie amen. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-22 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
buahahha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ja do maca wpadam średnio raz na miesiąc/dwa miesiące. mimo że mam go zaraz obok wydziału i zgodnie z filozofią niektórych powinnam już dawno się uzależnić i jeść tam każdy możliwy posiłek
![]() strasznie lubię macowskie szejki waniliowe, identyczne robiłam w domu, lody i mleko, wiadomo, ale nie ma nic lepszego niż szejk waniliowy w ciepłe majowe popołudnie ![]() owszem, zdaję sobie sprawę, że to nie jest obiadek mamusi i że jak ktoś to będzie wcinał codziennie, to na pewno zdrowo mu po tym nie będzie. ale ludzie, raz ja jakiś czas? ![]() wszyscy się tak brzydzą tą chemią, oj, jaka chemia jest fe. zawsze się śmieję, bo chemia jest we wszystkim i Ci ludzie po prostu nigdy sobie nie uświadomili, że od chemii się nie ucieknie.
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
a ja lubie z maca najbardziej lody
![]() ale i na cheesa zdarzy mi sie wpasc, ale to od wielkiego dzwona ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
O łał, miażdżysz
![]() Chcesz powiedzieć, że utuczyłeś się jedząc wołowinę i owoce morza. OK. Kolego, ja rozumiem, że kiedyś jadłeś syf, teraz wdrażasz opcje pt. jem zdrowo, ale serio - nie dramatyzuj. W maku jest mięso, warzywa i owoce takie samo (o ile nie lepsze) niż w każdym innym, sklepie nieekologicznym (chociaż w 'ekologicznych' też odchodzi ostra ściema z tym eko żarciem). Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-01-22 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tylko apeluję o zdrowy rozsądek i nie popadanie w dramaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4473960 3]bo chcieliby bardzo tam jeść, ale sobie odmawiają w imię eee dziwnych rzeczy
![]() typu jak nie zjem McDonalda to będę zdrowa do setki ![]() tylko nawet jeśli, to co z tego, skoro całe życie poświęcili na odmawianie sobie wszystkiego? ![]() to ja już wolę żyć tylko 70lat i cieszyć się życiem, i raz na parę miesięcy jeść w McDonaldzie[/QUOTE] Ale dlaczego twierdzisz, że ktoś, kto nie je w Maku i KFC, odmawia sobie całe życie WSZYSTKIEGO? Nie odmawiam sobie wszystkiego, ale zamiast do Maka wolę iść do ukochanej włoskiej knajpy, albo baru wegetariańskiego. Jest smacznie, świeżo, a wychodzę najedzona na dłużej niż 0,5h (po maku momentalnie jestem głodna, a do tego wypijam butelkę wody, bo mnie tak suszy). Naprawdę nie dla wszystkich Mak jest super sprawą, nie wiem czemu tak ciężko Ci to zrozumieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Już miałam kogoś "sparodiować", że przypomniało mi się, że dostałam kiedyś za to punkty karne.
Ale uświadomię, że nikt nie jest leszy ode mnie bo robi sobie "tagiatelle con porcini e manzo". Wyluzuj troszkę, serio zachowujesz się jak neofita, które spędzał całe dnie w macu, a teraz atakuje ludzi, bo smakuje im kanapka stamtąd. Tak one mogą smakować, smakują mnóstwie osób, nie umiera się od gryza burgera i mięso, ani warzywa nie pochodzą z kosmosu. Hmmmm chyba, że to naprawdę spisek ludzi krabów, aby wykończyć naszą populację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety na niektóre potrawy nie ma polskiej nazwy, ewentualnie możnaby wypisać z czym ten makaron jest, w jakim sosie, itd ale to się wtedy taka litania robi jak lista składników ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a mi się wydaje że te potrawy jak najbardziej mają nazwę tylko że sam smakosz nie do końca wie co oznaczają, bo gdyby wiedział, przeniósłby to na rodzimy język ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłumaczę tylko że odnoszę się do wypowiedzi koleżanki która uważa że osoby unikające McD tak naprawdę marzą tylko o tym by tam jadać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ee tam litania składników. Przecież normalnie można napisać np. makaron ze szpinakiem, pieczarkami i kurczakiem, a nie zarzucać włoską nazwą, żeby było bardziej 'światowo'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
przeciez to był zart
![]() trzymajmy sie tematu ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to wygląda z mojego punktu widzenia. Ja nie chcę nikogo oceniać, ale nie broń mi reagować kiedy ktoś wmawia mi że "marzę by tam jadać" bo to śmieszne dla mnie jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
emotikony też by wypadało umiec czytac i jak ktoś rzuca żartem nie ma co zaraz sie oburzac, tylko mrugnąc okiem tak samo
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko że stoimy po dwóch przeciwnych stronach i porozumienia w tym temacie między nami raczej nie będzie. Ja rozumiem i potrafię zaakceptować fakt że komuś to smakuje, nic mi do tego. Ale powiedzieć że dla mnie to obrzydliwe już nie mogę bo od razu obraza. Ot taki brak zrozumienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Naczelna Nastolatka
|
no sorry, ale przecież to żarcie nie ma smaku, naprawdę. Jaki smak ma ten hamburger z mcd? Można lubić, ale nie wpierać innym, że to smak ma jakiś.
![]() |
#146 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Krytykowac mozna kogos kto je regularnie i często, ale naprawde raz na miesiac/dwa czy rzadziej to, o ile ktos nie ma jakiejs konkretnej choroby pod którą by to jedzenie szkodzilo, to nic zlego, tak sądzę. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-01-22 o 13:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() wszystko jakiś smak ma, nie chodzi o to czy smaczne czy niesmaczne, ale czy słone, słodkie, pomidorowe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
no ja jem tylko cheesburgera, to czuje smak ogorka, jest tam naj, cebulka i keczup, wiec ma smak
![]() ale najczesciej to robimy domowe i sa super ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Naczelna Nastolatka
|
dobra, dla mnie to żarcie jest słone i właśnie takie jak tektura. W domowym hamburgerze czuję smak mięsa, przyprawy, cebulę czy co tam jeszcze.
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
ja w mcdonaldowym też czuję cebulę i ogórki też czuję.
keczup i musztardę. i tłuste mięsko i słodką bułeczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.