![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Podróżniczki
Cytat:
![]() Wydatki miałaś rzeczywiście spektakularne... xd Kurna ja tak nie umiem ![]() ![]() ![]() Zrobiłam dziś pierwszy plan na wyjazd sierpniowy na południe... Warszawa-Belgrad samolotem w kosmicznie niskiej cenie LOTem... Jak się uda to padnę!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama bym się na Belgrad skusiła, mam tam kumpla ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Co tam u Was?
Sprawa mojego wyjazdu zakończyła się lekką klapą, bo dotarłam do Brześcia i spędziłam tam jakieś 20 godzin? W tym 9 w podróży. Ostatnio mam jakiś kiepski nastrój, bo wkoło same pogrzeby i mam galopujące złe myśli w związku z tym. ![]() Ciężko mi cokolwiek o Białorusi po tym czasie powiedzieć. Jeśli chodzi o stopowanie - stopowało mi się super łatwo, bo z Wawy złapałam do samego Brześcia. Powrót natomiast kombinowany, ale też poszło gładko. Obiecałam sobie, że wyrobię sobie wizę za zawrotne 100 zł, bo ubezpieczenie mam - i że pojadę na dłużej w czerwcu. Ale mam obronę 30 czerwca, a w połowie lipca egzamin na studia magisterskie. I chyba przełożę na nie-wiem-kiedy. Choć może się trafią jakieś tanie bilety lotnicze do Mińska? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie słyszałam o tanich biletach do Mińska, ale podobno od strony Litwy czy Łotwy można tam tanio i w miarę szybko dotrzeć
![]() Ja właśnie siedzę w Tbilisi, kompletnie zakochałam się w Gruzji! Aż nie chce mi się ruszać dalej, tak mi dobrze.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazdroszczę jak nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Zdjęcia z Tbilisi - też czekam
![]() i dodaję coś od siebie - kilka przypadkowych zdjęć ![]() edit: nie chcą się dodać, za duże ![]()
when I grow up, I want to be a forester run through the moss on high heels that’s what I’ll do, throwing out boomerang waiting for it to come back to me Edytowane przez svamp Czas edycji: 2014-05-28 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
ok, kilka z mojego analoga się zmieściło
![]()
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Śliczne widoki i te koty
![]() Podobno dużo kotów bezdomnych na ulicach jest na Bałkanach, możesz potwierdzić? ![]() Dzisiaj przepadł mi bilet do Oslo - prosta sprawa, nie dało się zgrać taniego powrotu z jutrzejszymi planami... Ale chociaż mam WDC po taniości ![]() Na dobrą sprawę wkręciłam się w autostopwanie - ja, zagorzała przeciwniczka... Teraz jeszcze szukam osoby, która wkręci mnie w klimat spania w namiocie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy kotów. Na pewno nie są dzikie ani zaniedbane, a raczej oswojone z ludźmi. Bardziej zwróciłam uwagę na bezpańskie psy, szczególnie w Sarajewie, w którym są one ponoć sporym problemem. Spanie w namiocie jest ekstra! Dla mnie to jest jedna z największych podjarek na wyjeździe. Z namiotem można wszystko na stopie, jechać gdzie się chce, bo wystarczy kawałek ziemi, żeby się kimnąć.
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Dolaczam do Was podrozniczki, aczkolwiek nie jezdze stopem
W tym momencie jestem na Jamajce, jest cudownie. Porozuje sama. W trasie poznaje mnostwo cudownych ludzi. Zapraszam na mojego bloga, jesli jestescie zainteresowane
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() dawno mnie tu nie było, kilka dni temu wróciłam z Izraela, a jeszcze wcześniej byłam w Hiszpanii. O ile Walencja i Alicante nie zrobiły na mnie wielkiego wrażenia - ot ładne, turystyczne hiszpańskie miasta to w Izraelu się zakochałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gruzini nie uśmiechają się do obcych ale to ogólnie dosyć otwarci ludzie łatwo nawiązujący kontakty. Ja czuję się już w Tbilisi jak w domu ![]() Na stopa warto się wybrać trasą Kutaisi-Tbilisi, sama po prostu szłam kilka kilometrów od opuszczenia jednego samochodu zanim zdecydowałam się złapać następny, żeby po prostu popatrzeć. Oczywiście polecam Stepantsmindę! Nie wiem kiedy chcecie jechać, ale obecnie droga do wodospadów jest tam nieprzejezdna..I uważajcie na nieoznakowanych taksówkarzy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy w sierpniu ( a raczej lecimy
![]() Jeśli chodzi o rosyjski to żadne z nas się nigdy nie uczyło, ja jestem aktualnie samoukiem i próbuję coś ogarnąć sama, natomiast mamy plan w lipcu wziąć 'korki' z rosyjskiego, z podstaw na tyle, żeby się dogadać. Bo rozumiem, że angielski tam raczej nie wchodzi w grę? ![]() Jak rozpoznać nieoznakowanego taksówkarza? Stepandsminda? Brzmi egzotycznie, doczytam co się tam znajduje ![]() Edit: Ok, doczytałam! Oczywiście mamy plan tam być bo chcemy wyjść na Kazbek, a przynajmniej dojść do lodowca ![]()
27.05.2016 Żona ![]() ![]() Edytowane przez Jovisse Czas edycji: 2014-06-05 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak rozpoznać nieoznakowaną taksówkę? Pytać 5 razy czy bezpłatnie :d W Stepantsmindzie są podobno bardzo ładne wodospady, ale akurat droga jest zasypana przez lawinę. Jak będziecie jechać to dopytajcie czy już jest otwarta ![]() Sama właśnie siedzę w Erywaniu i umieram z tęsknoty za Gruzją. Ormiańska natura obok gruzińskiej chyba nawet nie stała. I ludzie wgapiają się w turystów, tutaj można czuć się obcym. Poza tym już kilka razy prosząc o pomoc (typu wyjaśnienie moim znajomym przez telefon gdzie jestem) usłyszałam NIE :s Tęsknię za Tbilisi, dobrze że już zaraz wracam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Super, dzięki za cenne wskazówki. Mieszkasz teraz w Gruzji, czy wyjechałaś na trochę dłuższy czas?
Jeśli chodzi o Armenię to widzę, że zachwytu nie ma... A pomijając kwestię mniejszej gościnności i uprzejmości co byś polecała, żeby przede wszystkim zobaczyć w Armenii? Masz jakieś miejsca na noclegi, które mogłabyś polecić zarówno tu i tu? Albo wyjątkowe miejsca, gdzie warto zostać więcej niż jeden dzień? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Z noclegiem nie pomogę niestety, tu i tu mam dobrych znajomych więc nawet nie szukałam jakichś hosteli. Przyjechałam na wakacje, w odwiedziny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Dot.: Podróżniczki szukam towarzyszki
Hej
Mam przymusowy urlop na przełomie lipca i sierpnia dokładnie od 19 lipca do 3 sierpnia. Taki przestój w firmie. Jestem juz zmeczona wszytkim i chciałabym gdzies wyjechać ale nie mam z kim, nic wczesniej nie zaplanowałam a mój mąz w tym czasie ma nawał pracy. Może znajdzie się Dziewczyna która podobnie jak ja chciałby wyjechać i nie ma z kim. W gre wchodzi wszytko last minute, wyjazd w Polsce - tydzien lub dwa do ustalenia. Szukam towarzyszki - towarzyszek, zamieściłam ogłoszenie na innym portalu i zaczeli sie zgłaszac faceci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Hej!
Też chętnie dołączę do Waszego wątku! Byłam dwukrotnie sama w Izraelu (raz na całkiem długo), sama miałam mały polsko-euro-trip (Polska-Słowacja-Czechy-Berlin) i zaliczyłam kilka samotnych, krótkich wypadów, na własną rękę do europejskich miast. O ile organizacja podróży po Izraelu nie sprawiła mi większych kłopotów, tych po zachodniej Europie też nie, o tyle teraz jest już czerwiec, wakacje za pasem a ja jeszcze nie mam żadnych planów... I przyznam, że trochę mnie to martwi. ;P Nie umiem się jakoś tym razem ogarnąć z organizacją, zabrać do tego, też nie bardzo mam pomysł gdzie chciałabym jechać. Ciągnie mnie bardzo na wschód (Kaukaz, Bliski Wschód), ale mam też ograniczony budżet, a w tych wypadkach przelot pochłania dużą część pieniędzy. Myślałam od kilku lat o Bałkanach, ale na razie nic nie wiem o tym regionie pod względem turystycznym (tzn. trochę czytałam, ale tak ogólnie). Panikuję, że jest już za późno żeby znaleźć jakiś przelot, transport na miejscu i hostel (CS zawsze ogarniam w ostatniej chwili...), bo nawet nie umiem jeszcze zadeklarować się na konkretne daty (ach ta praca...) Mam wizję mojego zagubienia i braku organizacji. masakra! Wpadłam w jakiś "podróżniczy dołek" i o ile nigdy wcześniej nie widziałam w niczym problemów i trochę ryzykowałam, o tyle teraz nie mogę się ogarnąć, uhh. ![]() Mam nadzieję, że odnajdę tu moją zagubioną pewność, że się uda! ![]() (I przepraszam za te gorzkie żale, ale naprawdę czuję, że "chcę" ale jakoś mnie to przerasta... Nie wiem co się dzieje. :< )
Edytowane przez rachuciachu Czas edycji: 2014-06-10 o 02:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na południe było kilka opcji przelotów dosłownie w ostatnich dniach, ale większość, z tego co kojarzę, to były przeloty last minute czarterami (czyli trzeba tydzień siedzieć). Ja lecę do Belgradu za ok 50 dni, pewnie za miesiąc będę planować plan podróży, jak dostanę się na studia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Ooo, daj znać później jak Belgrad! Planuję skoczyć na jeden dzień za 2,5 miesiąca, tak przy okazji powrotu do domu
![]() Właśnie siedzę na lotnisku, już dziś wracam do Polski ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Hej, niesamowity watek, piszciedalej dziewczyny
![]() Ja jestem jeszcze na etapue marzen i planow, ktore za 1-2 lata zaczne aktywnie wdrazac w zycie, na raziw tylko podczytuje ![]() W planach mam mi stopem przez wlochy, kolej trannsyberyjska, no i moje chiny - najchetniej zibaczylabym cale ![]() Pozdrawiam was podrozniczki i podazajcie za marzemiami! Ajc zapomnialam zapytac - duao wspominacie o znajimych np w gruzji czy bialorusi, stad moje pytanie. Poznajecie swoich zagramanicznych kumpli podczas innych podrozy, przezinternet czyjak? ![]() Mialam tez jeszczs wypisac swoj 'dorobek' podrozniczy - w tym roku poznalam kraj baskow (hiszpania) od kuchni - szkolna wymiana, norwegia, chorwacja,niemcy, austria <3, litwa. w tym roku nieszczesna kreta (nie ja wybieralam ![]() ![]()
? Edytowane przez fragoloso Czas edycji: 2014-06-15 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Kupiłam bilet do Marakeszu. Z Mediolanu, za 60zł
![]()
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Cześć! Co tam u was dziewczyny? Nie miałam nawet chwili spokoju, żeby wam opisać wszystkie detale mojej podróży do Gruzji i Armenii, a już jutro znowu wyjeżdżam. Powiem wam, że nawet spakowana nie jestem, nie mam ciuchów, które mogłabym ze sobą zabrać, ale muszę pakować całe swoje życie do kartonów bo rodzice się będą przeprowadzać jak mnie tu nie będzie. Klapa totalna
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Ja też mam teraz tyle zajęć, że nie mam głowy do niczego
![]() ![]() ![]() plastikowabiedronko szerokości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
@up
Ja jestem w bieszczadach jeden dzień pod koniec lipca. Może spotkanko? ![]() Wysłane z mojego R800i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
:P jakby coś, to jestem w ustrzykach górnych 24 lipca. Pewnie przesiedzę cały dzień gdzieś na jakimś pagórku, więc towarzystwo zawsze mile widziane.
![]() Wysłane z mojego R800i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Tak się zastanawiam- większość z Was pewnie nie leży wyłącznie plackiem na plaży podczas swoich podróży i sporo chodzi. Polecacie jakieś buty?
Przerobiłam już adidasy- wygodnie ale za gorąco; balerinki i czeszki- były ok, ale przeważnie po całym dniu bolały mnie stopy, bo miały cienkie podeszwy; klapki i 'zwykłe, miejskie" sandały- przewiewnie, ale na dłuższą metę też średnio wygodnie. Zastanawiam się teraz nad zakupem jakiś porządnych sandałów- polecacie jakieś? Myślałam nad "jezuskami" z np. NIKa albo Scholla albo nad jakimiś sandałami sportowymi/turystycznymi i nie mogę się zdecydować. Wiadomo- w wakacje nie chodzę jakoś mega wystrojona- przeważnie jakiś t-shirt i szorty, ale od bojówek też jest mi daleko i się waham. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.