|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Których perfum najczęściej używasz? | |||
Armani (Giorgio, Emporio) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 4,87% |
Azzaro |
0 | 0% |
Chanel |
36 | 6,74% |
DKNY |
7 | 1,31% |
Elizabeth Arden |
7 | 1,31% |
Carolina Herrera |
1 | 0,19% |
D&G |
11 | 2,06% |
Gucci |
21 | 3,93% |
Cerrutti |
1 | 0,19% |
Hugo |
7 | 1,31% |
Lancome |
9 | 1,69% |
Lacoste |
7 | 1,31% |
Kenzo |
18 | 3,37% |
Paco Rabanne |
1 | 0,19% |
Versace |
6 | 1,12% |
Valentino |
1 | 0,19% |
Cacharel |
21 | 3,93% |
Ck |
25 | 4,68% |
Dior |
71 | 13,30% |
Guerlain |
28 | 5,24% |
Givenchy |
18 | 3,37% |
Burberry |
9 | 1,69% |
Lolita Lempicka |
23 | 4,31% |
Thierry Mugler |
37 | 6,93% |
YSL |
19 | 3,56% |
inne |
124 | 23,22% |
Głosujący: 534. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasza ulubiona marka perfum
Serge Lutens - podoba mi się Ambre Sultan, Rousse, Un Bois Vanille, Douce Amere, Gris Clair i wąchane z woskowych próbek - Rahat Loukoum, Bois Oriental.
Comme Des Garcons - lubię Zagorsk, Kyoto i Cinnamon Sherbet. A wybierając na upartego z marek, które bez problemu można znaleźć w każdej Sephorze, to raczej Dior.
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dior, Chanel, Armani, Lancolme
Te ogólnie dostępne.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
O nie
![]() (cyferka, to liczba perfum danej marki, które mi się podobają) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak samo to interpertuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obecnie miejsce nr 1, zajmuja dziela sygnowane przez firme L'Artisan, bez ktorych nie wyobrazam sobie mojego zbioru. Bezkrytycznie wielbie Dzongkha. Przyjaznie sie z Dzingiem!, Bois Farine, Figowcem (w wersji Extreme), Patchouli Patch, Safranem Traublant , Poivre Piquant oraz Piment Brulant. Najpiekniejsze "zywe" , folki to dla mnie wciaz L'Artisanowe Verte Violette. ![]() Ostatnio wysmienicie czulam sie w Pogoni za Motylami.....i juz wiem, jaki bedzie moj nastepny zakup ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Katt
![]() ![]() ja w swojej kolekcji najwiecej mam chyba Garconow ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Witaj Kolu
![]() ![]() Do mnie akurat CdG nie przemawiaja ,tak sugestywnie, jak L'Artisany. Za to moj maz uwielbia Garcony. Z przyjemnoscia uzywa Sequoie, Palisander, Carnation (i ja je kocham ![]() B. lubi tez oryginalne EdP- ktorych ja, na sobie, nie znosze, a na Nim sa.... nieprzyzwoicie kuszace ![]() ![]() BTW, na podstawie avatakowej fotki, nie mam nawet pytan, jaka lubisz marke ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-11-28 o 09:26 Powód: lietrowki:o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
![]() ja natomiast bardzo lubie zapachy Artisana ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko ze zaginely mi Passage d'Enfer i Premier Figuier ![]() ![]()
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Dot.: Wasze ulubione zapachy
Wybrałam Diora poniewaz kocham Addicta, Hypnotic Poison i Addict 2 oraz bardzo lubie neutralne Tendre Poison
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze ulubione zapachy
Definitywnie uwielbiam Comme des Garcons za to, że to że stanowiły klarowny punkt, kiedy byłam tak bardzo zagubiona w świecie perfum.
Pomysł tworzena anty-zapachów był dla mnie jak powiew świeżego powietrza. Do tego design'erska oprawa im towarzysząca jest genialnym dopełnieniem. Nieważne czy mówimy o projekcie Gurrilla czy o sklepach, które na dobre zapuściły korzenie w przestrzeni miejskiej. CdG za całkokształt. A ponadto bardzo lubię Hermesa. Przede wszystkim za stworzenie zapachów z kategorii świeże, które mnie urzekły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
J.Ch.Brosseau za Violette Menthe i D'Ombre Bleue
L'Artisan za Fou d'Absinthe, Ananas Fizz, L'eau d'Ambre, Dzing ![]() M.Micallef - za Watch, Automne, Patchouli, za Aound Vanille, Note Ambre Hermes - za wszystkie ogródki i L'eau des marveilles ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Moje trzy ulubione marki:
Hermes - za Rocabar, ogródki i zjawiskowe Terre Comme des Garcones - za rodzinę kadzidlaków - tutaj prym wiodą Zagorsk i Avignon. i Thierry Mugler - za arcydzieła perfumiarstwa jakie ta firma popełnia za każdym razem jak coś wychodzi spod jej skrzydeł - a w szczególności za Angel i jego męski odpowiednik Amen
![]() |
#133 |
po prostu Em :)
|
Dot.: ulubiona marka
Ja mam najwięcej zapachów Yves Rocher- kliknęłam na "inne".
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
L'Artisan - Dzing!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Bardzo długo Angel Th Muglera, ostatnio konkurencją jest Hugo Boss Intense i Allure Chanel-to wszystko na wieczór. A na dzień E. Arden Sunflowers, albo Lacoste pink
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
BAN stały
|
Armani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Cacharel
Nie wszystko, co robią mi się podoba, ale bardzo lubię Amor Amor, Liberte, no i mam duży sentyment do Lou Lou ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Ostatnio zauważyłem że moja kolekcja prawie w całości składa się z czterech marek i właśnie ich kreacje najbardziej mnie inspirują i zachwycają. Są to:
Ponadczasowa klasyka i kunszt - Hermes i dzieła jego nadwornego nosa Elleny (mamy z tym panem bardzo dużo wspólnego, gdyż wszystkie jego kreacje to moje wielkie miłości) w tym przede wszystkim Terre i Ogródki. Młodzieżowa awangarda Comme des Garcones - Incensy:Avignon, Zagorsk, red: Sequoia i CdG 2 Man. Innowacyjny i lekko rubaszny L'Artisan Parfumeur: Tutaj Bois farine, Dzing, Dzonkgha, Passage d'enfer, Tea for Two, Timbuktu Voleur de Roses (tutaj zasadniczo kreacje Oliwii Giacobetti i Bertranda Duchaufoura). Ellena i tych dwoje to moja wielka trójka współczesnych Nosów. I mistrz obróbki drewna Serge Lutens: Ambre Sultan, Bois Oriental, Borneo 1834
![]() Edytowane przez Santorio Czas edycji: 2008-04-17 o 20:23 Powód: Literówka i dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Na miejscu pierwszym ex aequo L'Artisan Parfumeur i Comme des Garçons. Na miejscu drugim (ex aequo ![]() Na miejscu trzecim (a jakże) S. Lutens. Lutownicą dalej jestem, ale już nie tak aktywną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Ja podepnę się pod Kattarinę, Kokakolę, Santorio i Mariolęsl - u mnie też trzy wiodące marki to Hermes, CdG i L'Artisan - pewnie nie pod względem liczby flaszek tych firm, które posiadam, bo nie na wszystko mogę sobie pozwolić, a bardziej ze względu na propozycje zapachowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Odkopalam swoją wiadomość sprzed roku. Wtedy głosowałam na Lancome i przyznam, że z marek Sephorowskich to wlaśnie Lancome ma najwięcej strzałów w 10-tkę, na drugim miejscu byłby chyba Kenzo. Ale obecnie, biorąc pod uwagę nagły zwrot w kierunku niszowców, moim nr 1 jest Artisan.
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
U mnie - podobie jak u Marioli
![]() ![]() Bardzo lubię też Laliki...(drugie miejsce). Na miejscu trzecim mogłoby się znaleźć Montale, ale niestety znam niewiele spośród ich kompozycji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Będę oryginalna jak produkty Bi-Es i F.Mahora
![]() Najpiękniej noszą mi się Lutensy i największy mają udział w mojej kolekcji - i obecnej, i tej dream team. ![]() Last but not least - muszę wspomnieć o Mauboussin, jedynej firmie, której każdą propozycję mogłabym nosić z wielką przyjemnością. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Nie jestem wierna jednej marce , bardzo czesto zmieniam perfumy .
Bardzo lubie Lancome ( za Miracle ), Dior ( za Addict2 ) Nina Ricci ( za Nina ) YSL ( Baby Doll) , Chanel ( Allure ), Narciso Rodriguez , Versace ( za Bright Cristal )
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Moje ulubione marki to Escada, Kenzo, Calvin Klein, Chanel, D&G oraz Dior.
Ale nie wykluczam możliwości zachwytu cudeńkami z innych firm. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Powinnam zdecydowanie skreslić Gris Clair, a dodać Datura Noir i Five O'Clock Au Gingembre.
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Myszko - grabunia
![]() U mnie jak by się tak zastanowić, to Lutens przestał mieć takie znaczenie a obecnie własnie Datura jest moją ulubioną kompozycją ![]() L'Artisan ( za całkoształt ) nadal pozostaje jedną z moich ulubionych marek, obok: Amouage - za L'eau d'Amouage i Reflection Annik Goutal - za Mandragore i Cheuvreffleue no i oczywiście za La Violetta M.Micallef - za Patchouli, Watch, Automne i Note Ambre J.Ch. Brosseau - za Violette-Menthe 0 D'Ombre Bleue - wszystkie z wymienionych, mają u mnie osobne przegródki w pudełku z próbkami ![]() edit: a i Hermes, no Hermes rzecz jasna - za Ogródki z i za Wodę Cudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jestem ciekawa jak pachna ![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Polecam, zapachy są niesamowite ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.