![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czteromiesięczny problem pod okiem
Okulista chyba tutaj nic nie zaradzi. Zapisałam się juz do dermatologa, po póltorej godziny wydzwaniania do wszystkich prywatnych dermatologów w Szczecinie, znalazłam jedna Pania co jej sie miejsce zwolnilo jedno, tak ogolnie to kolejki i brak zapisow do nowego roku;]
Ale akurat mam oko w stadium umiarkowanego uśpienia... Troche sie podgoiło samo i czeka aby wznowic sie ze wzdwojoną siłą. Mam nadzieje że trafie na dermatolog z prawdziwego zdarzenia- i zainteresuje sie problemem a nie spojrzy na skore i powie ze nie widzi zadnego problemu procz malutkiego przesuszenia ![]() Jak sie czegos dowiem- opisze co i jak tam, moze ktos tu kiedys zajrzy z podobnym problemem i juz bedzie łatwiej ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
tez udalabym sie do dermatologa, z takim czyms nie ma zartow, zwlaszcza ze masz to juz tak dlugo. podzwon do innych gabinetow prywatnych, nie chce mi sie wierzyc ze zaden dermatolog nie przyjmuje w godzinach porannych. nawet jezeli sama to zaleczysz to moze ci zostac jakas blizna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie. Będę życ ! Nie ma potrzeby robienia posiewów i innych testów. Nie jest to też grzybica. Może to byc pochodzenie gronkowca, acz nie straszne. Liszaj tudzież też to może byc. Dostałam recepte na Fucidin( moge nim rowniez smarowac pryszcze i wrastajace wlosy po goleniu wiec jestem happy) , Cutivate, i Dermosan( krem poltlusty w witamina A i E) , dermosan oczywiscie bez recepty. Dermosan rowniez przyda mi sie po kwasach <3 Tak wiec jestem zadowolona, mam dzieje ze pomoze
![]() Dzieki za wszystkie odpowiedzi w tym wątku ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Dot.: ...wypadające rzęsy....
Odstaw tusze i przestań ciągle zamartwiać się rzęsami. Możesz je delikatnie wspomagac jakimis olejkami np. arganowym (na noc) lub dobrą odżywką (na forach ludzie polecaja sobie sprawdzone;-)) Zobaczysz że jak przestaniesz się skupiać ciągle na rzęsach one same poradza sobie z problemem.
Co Ci szkodzi spróbować. Moje problemy skończyły się jak natrafiłam na odpowiednia dla moich rzęs odzywkę;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
RATUNKUU! oko - jęczmień?
Dziewczyny, jestem przerażona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Dot.: RATUNKUU! oko - jęczmień?
Nigdy nie miałam czegos takiego ale jeżeli dojutra ci nie zejdzie to radzę przejść się do lekarza. Bo z tego co zrozumiałam nie wygląda to tak samo jak ostatnio. Zastanów się też co mogło to wywołać, niekoniecznie musiało być to coś bezpośrednio nakładane na powieke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Mi 4 dni temu pojawił się jęczmień ale wyglądał inaczej, jest niewielki, bolący. Na początku było to zaczerwienione teraz jest to mała kulka. Jeżeli to jęczmień to nie wyciska ale wydaje mi się, że to coś większego.
Pani w aptece dała mi maść Tribiotic, kosztuje 2zł mała saszetka ale bardzo wydajna. Lepszy byłby Oxycord ale jest na receptę.
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja i problemy skórne okolic oczu- WĄTEK GŁÓWNY
Hej dziewczyny
![]() Nie wiem czy to jest właściwy wątek, ale z tego co mi się wydaje to tak. Chciałam Was poprosic o pomoc. Otóż od ponad dwóch miesięcy wypadają mi rzęsy w ilości większej niż przeciętna (dzisiaj np. straciłam ok. 6 rzęs, za jednym razem). Zauważyłam to gdzieś tak w grudniu. Od tego czasu wogóle przestałam się malowac (nigdy nie malowałam się na codzień, ale czasem mi się zdarzało) i nosic szkła kontaktowe, ale mimo zmiany tych dwóch rzeczy stan moich rzęs się nie poprawił. Biorę leki psychotropowe(depakine chrono i abilify), ale wcześniej też je brałam i nic mi się nie działo. Nic także nie wskazuje na to, żeby to była jakaś choroba oczu(nie widzę na oczach, ani na powiekach żadnych zmian), czy inna, bo robiłam sobie ostatnio badania krwi i wyszły w normie, tsh też. Jakiś czas temu się odchudzałam,ale nie była to dieta głodowa (1400 kcal). Przestałam i zaczęłam jeśc więcej. Nie wiem może to ta gwałtowna zmiana diety? Albo zmiany pogodowe tak wpłynęły? A może hormony? (niedawno spóźnił mi się okres, a w zasadzie zawsze jest planowo) ![]() ![]() Edytowane przez Deszczowa chmurka Czas edycji: 2015-03-07 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Wory pod oczami
Mam 20 lat a problem w sumie od bardzo długiego czasu, ale nigdy nie były tak widoczne jak teraz. Znalazłem jakieś zdjęcie w google, które w 100% ukazuje mój problem http://static1.sfd.pl/1/images2009/20090110013750.GIF
Dokładnie w miejscach tych kresek przechodzi linia, jakby delikatny dołek czym coś w tym stylu a powieka nad wygląda na spuchnięta. Po opalaniu efekt opuchnięcia sie powiększa momentalnie można powiedzieć a że lato już za oknem nie jestem w stanie przez cały czas unikać słońca. Kładąc się spać i leżąc na boku z jednego oka zaczynają mi po prostu wyciekać łzy. To samo mam rano jak wstaje. Jak się wyśpie opuchlizna wygląda na mniejsza i mniej widoczna a jeżeli wstaje kompletnie zmęczony wygląda to naprawdę okropnie chociaż jest widoczna właściwie przez cały czas bez względu na wszystko. Nie raz już znajomi mi docinali z tego powodu, że nie odchodzę od komputera a ja cały wolny czas staram się spędzać na dworze, ćwiczę na siłowni itd. Ogólnie od paru tygodni czuję, że oczy są cały czas zmęczone i mimo, że rano wstając czuje się jakoś wypoczęty to po nich tego nie widać i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Od paru dni zakrapiam jakieś krople do oczu i wydaje się że opuchlizna delikatnie schodzi ale w piątek ide na impreze i nie wiem czy pozbędę się tego w widocznym stopniu. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zniwelować? Stosowałem kiedyś okłady z herbaty, ogórki jakieś żele z flosleku ale nic to nie dawało i pomyślałem sobie, że tak musi zostać ale nigdy nie rzucało się to tak w oczy jak teraz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wory pod oczami
szczerze powiem, że nie wiem czy da się w jakimś znacznym stopniu poprawić taki stan. a byłeś z tym u lekarza? może to jakaś alergia która teraz Ci się nasila? mi kiedyś pomagały okłady z rumianku, ale ostatnio dostałam próbki balsamu vichy, który regeneruje skórę i działa na opuchliznę skóry wokół oczu.
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
2 dni temu obudziłam się ze spuchniętym lewym okiem w wewnętrznym kąciku. Dzień wcześniej przy zmywaniu makijażu i dotykaniu oka w tym miejscu coś mnie bolało. Na początku myślałam, że będę mieć jakieś zapalenie spojówek, potem jak podwinęłam lekko powiekę to na górnej linii wodnej zauważyłam malutką krostkę. Wszyscy mi mówili, że to jęczmień. Zaparzyłam sobie rumianek i co parę razy dziennie przemywałam oko lub robiłam okłady. I nic. Wczoraj krostka zrobiła się czerwona i jakby większa, w dodatku zaczęła swędzieć i przeszkadzać. Dzisiaj już powoli znika, wydaje mi się że wydobyła się z niej ropna wydzielina.
Chyba pozostaje czekać aż opuchlizna zejdzie. Dobrze, że nie jest drastycznie widoczna. ![]() Mimo tego że rumianek nie usunął mi jęczmienia, to jednak go polecam, bo łagodzi swędzenie i ból. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Problem ze skórą powiek
Witam. Od około 4-5 dni mam problemy ze skórą powiek. Najpierw była ona bardzo sucha, szorstka. Powieki zaczęły się marszczyć. Aktualnie są cały czas spuchnięte i bardzo pomarszczone. Wyraźnie zaczerwienione i swędzące. Najbardziej w załamaniu powieki i nad brwiami i w wewnętrznym kąciku (trochę na nosie). Widać jakieś małe zrogowacenia. Czasami oczy pieką, trochę łzawią i wyglądają na bardzo zmęczone. Codziennie spędzam jakieś 10 godzin przy komputerze (praca). Jakiś tydzień temu kupiłam także nowy tusz do rzęs oraz nowy tonik do demakijażu. Czy może to być jakaś alergia? Jak są zmniejszyć? Problem występuje na obydwu powiekach. Próbowałam już smarować powieki kremem nivea, maścią z witaminą A, przykładałam torebki z herbaty z rumianku i szałwii, i smarowałam emulsją Silondą, a także wypiłam wapno. Co jeszcze mogę zrobić? Czy powinnam iść do okulisty czy dermatologa? Nie wiem czy mam na coś alergię, ponieważ nigdy nie byłam na to badana. Czy powinnam zrezygnować z makijażu oczu? Poniżej przedstawiam jak to wygląda. Tak sobie myślę, że przez ostatnie 2 miesiące brałam 3 antybiotyki. Niestety nie brałam probiotyków. Na twarzy również mam malutkie plamki czerwone i szorstkie. Najgorsze jest to swędzenie. Męczy mnie to
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem ze skórą powiek
Udaj się do dermatologa, prawdopodobnie antybiotyki, które brałaś wywołały jakąś nieporządaną reakcję. Najlepiej weź ze sobą ulotki leków jakie zażywałaś i skonsultuj to, pewnie z któregoś z leków nie powinnaś brać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Ja miałam podobny problem i było to ŁZS.
Sprobuj klotrimazolu i zapisz się do dermatologa. Derma pewnie przepisze Ci jakis steryd (oby nie) lub protopic. I na razie nie natłuszczaj tego, bo to nic nie da, a wręcz pogorszy sprawę. Edytowane przez Waterfall92 Czas edycji: 2015-11-29 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.