![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Tequillla super zestawienie. Utwierdza mnie w przekonaniu, ze cycek najlepszy
![]() ![]() TeQiba super, ze w koncu sie doczekalas ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#122 |
Zadomowienie
|
witam sie w kolejnej części, tej której zapewne urodze
![]() w czwartek wizyta i ustalenie terminu cc,mam nadzieje ze wcześniej nic mnie nie zlapie chociaz ledwo zyje taka chora jestem ![]() ![]() przez 8 miesięcy nawet nie kichnelam a teraz córcia tez chora,tyle ze u niej juz koncowka a u mnie masakra ![]()
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jadę w poniedziałek po łóżeczko ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka ![]()
![]() |
#125 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tez pamietaj o fotkach jak sie urzadzicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Jak ubiorę łóżeczko to zrobię ładne zdjęcie zanim je ktoś obrzyga i obsra
![]()
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aaaa, kremik z babydream do twarzy i ciałka ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- nie czepiaj się ![]() cayenneOna Nie pisze Wam, ale mam naprawdę durna syt rodzinna, być może się rozwiode i wówczas wrócę do swojego nazwiska, wtedy Wiking też. Więc byłby Wiktor Krzysztof Wiktor powiem Wam, że mam kolegę, który ma na nazwisko Bogdan i rodzice zrobili mu psikusa i tak samo dali mu na imię ![]() ![]() '-jak się pan nazywa? - Bogdan Bogdan - tak, tak, ten żart już słyszeliśmy wczoraj, a tak na prawdę' ![]() w końcu udało mu się przekonać panów policjantów, żeby zadzwonili do żony, ta przyniosła jego dowód i potwierdziła imię i nazwisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie sytuacja zabawna, ale rodzice chyba średnio poważni ![]()
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
A ja od paru godzin próbuje usnąć, taka zmęczona podobno byłam. Co uda mi się fajnie ułożyć mały zasunie kopa i mi spać odechciewa. Co za złośliwe dziecię mi się trafiło. Nawet mamie pospać nie da!
Teqiba z tego co widzę to w twojej karcie ten plusik tyczy się raczej ruchów. 23.01 masz wpisane ruchy (+), a 06.02 ruchy (+) 2/0 Mi lekarz zawsze wpisuje właśnie ruchy (+) Z tego co się dowiedziałam to te cyferki oznaczają długość szyjki/rozwarcie. Ja miałam zawsze wpisywane 2/0/0 a ostatnio pojawił się dziwny zapis -4/2/0. Na następnej wizycie dopytam gina o co chodzi. Nie zabronił mi chodzić do szkoły rodzenia więc z szyjką chyba wszystko ok. Ja znam faceta - Marek Marek. Nie wiem co jego rodzice mieli w głowie...
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2014-02-08 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Tequillla dzięki za informacje, bardzo ciekawe, mam nadzieję, że będę karmić piersią ![]() ![]() tż przywiózł łóżeczko.. masakra, ono jest taaaaaaaakie wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Tego ci nie powiem. Z naszej rozpiski wynika, że ocena ruchliwości płodu przez ciężarną rozpoczyna się w 21-26tc. co lekarz to obyczaj =)
Jakbyś zobaczyła jak mój wypełnia kartę- każda rubryczka, wszystko powpisywane, wysokość dna macicy zawsze mierzy centymetrem i mi wpisuje. Szkoda, że nie ma rubryczki na wagę maluszka. Mam tylko opis 2 badań usg i wtedy wagę wpisał. Po zakończeniu ciąży pewnie pouzupełniam po swojemu resztę informacji =) Dziewczyny te proszek lovela jest warty polecenie? czy lepiej jelp? Lub jeszcze inny? Czy lepiej płyn do prania? Płynów do płukania używacie dodatkowo? oczywiście tych dzieciowych. Pewnie pisałyście o tym juz milion razy, ale jeszcze niedotarłam do tego tematu w 4 części a w poniedziałek zaczynam pranie =) Skuszę się też chyba na trochę ciuszków z lidla, dotknę i ocenię czy warto.
#133 |
Zadomowienie
|
Po hinduskim jedzeniunie urodzilam
![]() Dla sprostowania- one trwaja tak 30-40 sekund. Nie jest to typowe twardnienie, ktore mam juz od dawna, tylko bolesne sciskanie. Teqillla- dzieki za garsc konkretnych informacji. Przez wzglad na siebie bede suplementowac dalej wapn, bo jestem na bakier z mlekiem. Co o tym myslisz? Oprocz DHA nie biore nic innego. Gratuluje komod, rozlozonych lozeczek i zamowionych kompletow ![]() Tz znowu obok chrapie, a ja probuje sie zmeczyc przed spaniem. Kocyk z Ikea mam juz ten sam, ale chyba kupie jeszcze jeden i sprobuje uszyc spiworek w ksztalcie gwiazdki. 5 zeta na nauke moge wydac ![]()
#134 |
Moderator
|
Moj tez wpisuje - czesto nawet sam sobie wymysla byleby rubryczki pustej nie zostawic
![]() Proszek mam Dzidzius, plynu do plukania nie bede uzywala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
natrzaskałyście 6 stron w nowym wątku, biedna side teraz nie wiem nawet kogo cytować a źle się czuję, więc tyle co mi się przypomniało:
asienka231: Piotrek ma zakaz robienia kup w swoje łóżeczko, będzie miał w kącie nocnik i ma wołać ![]() ![]() ![]() Teqiba: więc twoja komoda istnieje na prawdę? ![]() ![]() Trisdom: choć powiedź co jadłaś, bo mogę zejść z tęsknoty i chyba sobie dziś butter chicken zrobię.... ![]() wewillrockyou: moja babcia miałam ta samo na nazwisko panieńskie jak dziadek za którego wyszła za mąż a nie byli spokrewnieni i jak poszli do księdza dziesięć razy mu tłumaczyli że ona na prawdę ma tak na imię, bo myślał że dwa głąby przyszły i nie wiedzą co się do nich mówi ![]() agnunia4ever: dobrze że przeprowadzka za wami! ![]() za wszystkie zakupy ![]() byłam wczoraj na konsultacj do zzo, jestem zdrowa jak ryba, w życiu nei miałam nawet żadnego zabiegu więc poszło jak błyskawica a pani doktor powiedziała mężowi że ma świetny egzemplarz ![]() ![]() Wózek stoi już w pokoju i bawimy się nim od wczoraj: wkładamy spacerówkę, fotelik, gondolę .... ![]() ![]() No i wrzucam póki co kołyskę którą zrobił tato do kosza mojżesza. Kosz bez budki bo nie przypięłam jej...w sumie nie mam pojęcia po co są tew budki więc nie zamierzam Piotrusia nią zasłaniać. Najbardziej podoba mi się że zrobił ją idealnie na wysokość mojego łóżka żebym mogła małego bujać bez wstawania z łóżka. Oczywiście mąż opatentował już sposób bujania kosza dużym palcem od nogi ![]() http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.07.14.jpg ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- ah ah i zapomniałam napisać że wczoraj jeździliśmy po mieście z fotelikiem w aucie ![]() ![]() ![]() Generalnie pasuje idealnie ![]() a ja kupiłam sobie super stanik w H&M i wcale nie do karmienia ale taki jak chciałam od dawna usztywniany ale nie sztywny i bezszwowy i w kolorze nude i będzie idealny na biust po porodzie i przede wszystkim obwód pod biustem bo mi chyba podskoczył ![]() ![]() ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-09 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zadomowienie
|
koszmarna noc
nos w dalszym ciągu zatkany,w gardle cos smyra ja sie zalamie ![]() idę zaraz po herbatę z miodem i cytryna u eliksir z czosnku i mleka bo nie znam innych naturalnych sposobów leczenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ta promocja,szkoda ze najblizszy sklep mam 50km od siebie,uwielbiam moje zadupie ![]() przed porodem pierwszej córki wkładałam misia do wózka i wozilam po domu dla próby ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2014-02-09 o 06:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Bry... Czopusia część następna właśnie odeszła...lepiej jednak dopakuje kosmetyczke, dorzucę też arnike, która wczoraj nabylam. Później zrobię paznokcie i pomaluje bezbarwnym, obsługę podwozia obiecał mąż na dzis...
I jak Wiking będzie grzeczny, to dziś 1! na liczniku, jutro się już zobaczymy.. Dziś mój ostatni dzień ciazy... Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki aby jednak wytrzymał do jutra ![]()
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wikinga !! najprawdopodobnie naszą pierwsza perełkę po Marco! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I że zobaczysz już Wikinga :thumbup: Dla mnie ta moja ciąża trwa w nieskończoność. I też już bym chciała mieć to za sobą. Męczy mnie ta cukrzyca, insulina, bóle różnej maści u treści i to że jestem jak krzyżówka słonia z leniwcem ![]() A tu dopiero koniec 34 tyg. Co do proszku; ja mam jelp. Pachnie ładnie. Do białego mam już z płynem zmiękczającym a do kolorów bez więc płyn do płukania też mam-bambi. I pachnie super i jest tani bo chyba 6 zł za wielką butlę dałam. Nie polecam płynu do prania bobini bo kupiłam z myślą o ręcznym ale zapach jest niezbyt przyjemny po praniu. U mnie końcówka wielkiego prania. Tyle tego jest że nie wszystko zmieściło się w mojej ślicznej komodzie bo moje dziecko ma juz zapas ciuszkowy do 2 roku życia. ![]() Siostra TŻta dała mi kilka ślixznych kocyków, piękną pościel razem z kołderką i ochraniaczami na szczebelki. Ja w sumie kupiłam i kołdrę i poduszkę i posciel ale ta od siostry TZta jest mniejsza więc pójdzie na pierwszy ogien. Moje dziecko może już startować. Moja mama chodzi już koło łóżeczka i ciągle w nim coś poprawia. Nie moze juz sie doczekac. Ubranka w zasadzie ona posegregowala i prawie mnie nie dopuściła ![]() Co to będzie jak się koleś urodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A imienia wciąż brak, bardzo mnie to frustruje.. Oraz jakoś mi tak nostalgicznie, bo to prawdopodobnie moja ostatnia ciąża w zyciu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#143 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Widze ze sie otaczasz jedynie zdolnymi mezczyznami ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj byłam na imprezie, nawet potańczyłam trochę! Czego nie planowałam, bo myślałam, że już nie dam rady, a jednak! Ale przed wyjściem o mało się nie popłakałam, bo nic nie mogłam wcisnąć na swój tyłek ![]() ![]() A'propos przepuszczania w kasie... Wczoraj robiliśmy z TŻ zakupy w Carrefourze i rzuciła mi się w oczy tablica której wcześniej nie widziałam "życzliwość dla kobiet w ciąży" i komentujemy głośno przy pani kasjerce. Na to ona, że to reakcja po incydencie jaki miał niedawno miejsce. A mianowicie, że jakaś ciężarna chciała przejść przez kasę bez zakupów, tak po prostu wyjść tylko, a przy kasie stała baba Z DZIECKIEM i do niej z komentarzem, że czego się pcha, nie trzeba było dawać d.upy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale w naszym kraju wszystko jest możliwe ![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Wewillrockyou no to rodzice mieli poczucie humoru hehe ![]() ![]() Ciekawe co mówicie o tych oznaczeniach bo ja mam w karcie burdel jak w damskiej torebce i noc nie rozumiem :/ (t)asia ja polecam dzidziusia płyn lub balsam do prania ![]() ![]() Side :-* gratuluje zakupów i wg ![]() Enia kuruj się! Cayenne ![]() Lewek jakie chamstwo w tym kraju :/ Lece zaraz prasować ostatnie tetry i ciuszki. Wg usg od dzisiaj 50 dni do końca i tak szczerze strasznie mi się już dłuży... Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
No poważnie, bo na poważnie wszystko się zmieni...przestanę być w ciąży, pojawi się mały człowiek, za którego trzeba wziąć odpowiedzialnosc..
Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie dobrze, jednak to operacja... Ze znieczulenie dobrze zadziala, że później nie będzie powikłań... Ze Wiking przyjdzie na świat zdrowy... Już kombinuje z laktacja, chyba wezmę ze sobą do szpitala swój laktator, swoją butelkę, gdyby trzeba było dokarmiac, choć wolałabym dokarmiac strzykawka, żeby się do butli nie przyzwyczajal... Może nie będzie potrzeby w ogóle, choc wiadomo, że po cc z laktacja trochę gorzej.. Nawet smoczek spakuje swoj, gdyby potrzebowal, żeby się do szpitalnego nie przyzwyczail ![]() No po prostu jutro się wszystko zacznie od nowa... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#148 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() będzie kolejne Maleństwo w tej części ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super, że sie dobrze bawiłaś ![]() a co do tych imion i nazwisk - niezłe historie ja bym chyba nie zrobiła czegoś takiego własnemu dziecku ![]() ![]()
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj 31t1d więc zaczęłam 8 miesiąc
![]() ![]() ![]() cayenneOna kurcze już jutro będziesz przytulać dzidziusia ![]() Lewek no szok po prostu z tą kobietą ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.