Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 21:41   #121
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Tequillla super zestawienie. Utwierdza mnie w przekonaniu, ze cycek najlepszy mam nadzieje, ze mi sie uda karmic piersia

TeQiba super, ze w koncu sie doczekalas Teraz ostatnie przygotowania rusza pelna para

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 21:44   #122
Enia_
Zadomowienie

witam sie w kolejnej części, tej której zapewne urodze

w czwartek wizyta i ustalenie terminu cc,mam nadzieje ze wcześniej nic mnie nie zlapie chociaz ledwo zyje taka chora jestemkatar i kaszel nie dają normalnie funkcjonować,mam nadzieje ze to nie przyspieszy porodu bo córa ulozona miednicowo wiec wole aby mnie pocięli wtedy kiedy gin ustali

przez 8 miesięcy nawet nie kichnelam a teraz córcia tez chora,tyle ze u niej juz koncowka a u mnie masakra
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 21:45   #123
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Wróciłam z przeprowadzki i wszystko nadrobiłam Przeniosłam już prawie wszystkie moje ubrania No i przejrzałam to co dostałam od siostry. Cudowne rzeczy, takie malutkie Aż nie mogę uwierzyć, że już niedługo będę takie małe skarbeńko miała przy sobie
A teraz chwila zasłużonego odpoczynku z lodami
zasluzylas na lody niech ida na zdrowie.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:03   #124
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac - jak zapewne zauwazylyscie, w wiadomosciach nie mowili o bombie w meblowym, co oznacza ze dostarczyli komode
Dzisiaj zostala ustawiona na swoje miejsce i sie wietrzy.
Wreszcie moge zaczac pranie i prasowanie
No nie wierzę!! Czekamy na foty!

Ja jadę w poniedziałek po łóżeczko
Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
w
w czwartek wizyta i ustalenie terminu cc,mam nadzieje ze wcześniej nic mnie nie zlapie chociaz ledwo zyje taka chora jestem
TY też już jesteś bliziutko poznania swojego maluszka

Zdrówka

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:05   #125
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
TeQiba super, ze w koncu sie doczekalas Teraz ostatnie przygotowania rusza pelna para
Nareszcie Tydzien, gora dwa i zamierzam byc w 99% gotowa. 1% zostawiam na te sprawy o ktorych zapomne

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Tez pamietaj o fotkach jak sie urzadzicie
Stary 2014-02-08, 22:09   #126
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Tez pamietaj o fotkach jak sie urzadzicie
Jak ubiorę łóżeczko to zrobię ładne zdjęcie zanim je ktoś obrzyga i obsra

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-08, 22:15   #127
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
ja w sumie tylko od mojej siostry dostane. a sporo tego bedzie bo to byly pierwsze dzieciatka w rodzinie wiec wszyscy cos kupowali

jaki kremik?

już się tak nie chwal
aaaa, kremik z babydream do twarzy i ciałka

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:

Nie lubię kokosów
moje będzie srało wanilią
nie czepiaj się

cayenneOna
Nie pisze Wam, ale mam naprawdę durna syt rodzinna, być może się rozwiode i wówczas wrócę do swojego nazwiska, wtedy Wiking też. Więc byłby Wiktor Krzysztof Wiktor

powiem Wam, że mam kolegę, który ma na nazwisko Bogdan i rodzice zrobili mu psikusa i tak samo dali mu na imię kiedyś miał sytuację, że spożywał alkohol w miejscu publicznym i złapała go policja, oczywiście nie miał dowodu, więc na wytrzeźwiałkę, no i jak policjanci się go pytali jak się nazywa, to odpowiadał zgodnie z prawdą, że Bogdan Bogdan na drugi dzień jak chcieli go wypuścić, to znów sytuacja
'-jak się pan nazywa?
- Bogdan Bogdan
- tak, tak, ten żart już słyszeliśmy wczoraj, a tak na prawdę'
w końcu udało mu się przekonać panów policjantów, żeby zadzwonili do żony, ta przyniosła jego dowód i potwierdziła imię i nazwisko

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 22:17   #128
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

powiem Wam, że mam kolegę, który ma na nazwisko Bogdan i rodzice zrobili mu psikusa i tak samo dali mu na imię
Bardzo śmieszni rodzice

ogólnie sytuacja zabawna, ale rodzice chyba średnio poważni

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-08, 22:17   #129
(t)asia
Zadomowienie

A ja od paru godzin próbuje usnąć, taka zmęczona podobno byłam. Co uda mi się fajnie ułożyć mały zasunie kopa i mi spać odechciewa. Co za złośliwe dziecię mi się trafiło. Nawet mamie pospać nie da!

Teqiba z tego co widzę to w twojej karcie ten plusik tyczy się raczej ruchów. 23.01 masz wpisane ruchy (+), a 06.02 ruchy (+) 2/0
Mi lekarz zawsze wpisuje właśnie ruchy (+)
Z tego co się dowiedziałam to te cyferki oznaczają długość szyjki/rozwarcie.
Ja miałam zawsze wpisywane 2/0/0 a ostatnio pojawił się dziwny zapis -4/2/0. Na następnej wizycie dopytam gina o co chodzi. Nie zabronił mi chodzić do szkoły rodzenia więc z szyjką chyba wszystko ok.

Ja znam faceta - Marek Marek. Nie wiem co jego rodzice mieli w głowie...

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2014-02-08 o 22:19
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:22   #130
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Witam i ja w nowym wątku :-*:-*:-* u mnie z samopoczuciem dalej nie ciekawie. Maluszek się rusza więc to mnie uspokaja. Byle do wtorku...
najważniejsze teraz dzieciątko

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Tequillla dzięki za informacje, bardzo ciekawe, mam nadzieję, że będę karmić piersią

tż przywiózł łóżeczko.. masakra, ono jest taaaaaaaakie wielkie jak nasza sofa i zajmuje 1/3 pokoju dziecię takie małe, że chyba się zgubi w tym łożu

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:23   #131
teQiba
Moderator

Cytat:
Jak ubiorę łóżeczko to zrobię ładne zdjęcie zanim je ktoś obrzyga i obsra

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Teqiba z tego co widzę to w twojej karcie ten plusik tyczy się raczej ruchów. 23.01 masz wpisane ruchy (+), a 06.02 ruchy (+) 2/0
Mi lekarz zawsze wpisuje właśnie ruchy (+)
Z tego co się dowiedziałam to te cyferki oznaczają długość szyjki/rozwarcie.
Ja miałam zawsze wpisywane 2/0/0 a ostatnio pojawił się dziwny zapis -4/2/0. Na następnej wizycie dopytam gina o co chodzi. Nie zabronił mi chodzić do szkoły rodzenia więc z szyjką chyba wszystko ok.
Ruchy mowisz? To ciekawe czemu dopiero od teraz wpisuje

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
tż przywiózł łóżeczko.. masakra, ono jest taaaaaaaakie wielkie jak nasza sofa i zajmuje 1/3 pokoju dziecię takie małe, że chyba się zgubi w tym łożu
To co to za lozeczko?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 22:40   #132
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Ruchy mowisz? To ciekawe czemu dopiero od teraz wpisuje
Tego ci nie powiem. Z naszej rozpiski wynika, że ocena ruchliwości płodu przez ciężarną rozpoczyna się w 21-26tc. co lekarz to obyczaj =)
Jakbyś zobaczyła jak mój wypełnia kartę- każda rubryczka, wszystko powpisywane, wysokość dna macicy zawsze mierzy centymetrem i mi wpisuje. Szkoda, że nie ma rubryczki na wagę maluszka. Mam tylko opis 2 badań usg i wtedy wagę wpisał. Po zakończeniu ciąży pewnie pouzupełniam po swojemu resztę informacji =)

Dziewczyny te proszek lovela jest warty polecenie? czy lepiej jelp? Lub jeszcze inny? Czy lepiej płyn do prania? Płynów do płukania używacie dodatkowo? oczywiście tych dzieciowych. Pewnie pisałyście o tym juz milion razy, ale jeszcze niedotarłam do tego tematu w 4 części a w poniedziałek zaczynam pranie =)
Skuszę się też chyba na trochę ciuszków z lidla, dotknę i ocenię czy warto.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:53   #133
Trisdom
Zadomowienie

Po hinduskim jedzeniunie urodzilam a mily wieczor spowodowal troche spokoju ze skurczami.
Dla sprostowania- one trwaja tak 30-40 sekund. Nie jest to typowe twardnienie, ktore mam juz od dawna, tylko bolesne sciskanie.

Teqillla- dzieki za garsc konkretnych informacji. Przez wzglad na siebie bede suplementowac dalej wapn, bo jestem na bakier z mlekiem. Co o tym myslisz? Oprocz DHA nie biore nic innego.

Gratuluje komod, rozlozonych lozeczek i zamowionych kompletow

Tz znowu obok chrapie, a ja probuje sie zmeczyc przed spaniem.

Kocyk z Ikea mam juz ten sam, ale chyba kupie jeszcze jeden i sprobuje uszyc spiworek w ksztalcie gwiazdki. 5 zeta na nauke moge wydac
Stary 2014-02-08, 22:58   #134
teQiba
Moderator

Moj tez wpisuje - czesto nawet sam sobie wymysla byleby rubryczki pustej nie zostawic

Proszek mam Dzidzius, plynu do plukania nie bede uzywala
Stary 2014-02-08, 23:54   #135
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Dziewczyny te proszek lovela jest warty polecenie? czy lepiej jelp? Lub jeszcze inny? Czy lepiej płyn do prania? Płynów do płukania używacie dodatkowo? oczywiście tych dzieciowych. Pewnie pisałyście o tym juz milion razy, ale jeszcze niedotarłam do tego tematu w 4 części a w poniedziałek zaczynam pranie =)
Skuszę się też chyba na trochę ciuszków z lidla, dotknę i ocenię czy warto.
Ja mam proszek i płyn do płukania z Białego Jelenia Słyszałam że Jelp jest bardzo dobry tylko drogi

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 06:37   #136
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

natrzaskałyście 6 stron w nowym wątku, biedna side teraz nie wiem nawet kogo cytować a źle się czuję, więc tyle co mi się przypomniało:

asienka231: Piotrek ma zakaz robienia kup w swoje łóżeczko, będzie miał w kącie nocnik i ma wołać Tak więc radzę ci pogadać z brzuszkiem że jak się obsra śpi na podłodze

Teqiba: więc twoja komoda istnieje na prawdę?

Trisdom: choć powiedź co jadłaś, bo mogę zejść z tęsknoty i chyba sobie dziś butter chicken zrobię....

wewillrockyou: moja babcia miałam ta samo na nazwisko panieńskie jak dziadek za którego wyszła za mąż a nie byli spokrewnieni i jak poszli do księdza dziesięć razy mu tłumaczyli że ona na prawdę ma tak na imię, bo myślał że dwa głąby przyszły i nie wiedzą co się do nich mówi

agnunia4ever: dobrze że przeprowadzka za wami!

za wszystkie zakupy

byłam wczoraj na konsultacj do zzo, jestem zdrowa jak ryba, w życiu nei miałam nawet żadnego zabiegu więc poszło jak błyskawica a pani doktor powiedziała mężowi że ma świetny egzemplarz Generalnie co do badania krwi o którym pisałyśmy u nas jest zasada że jak przychodzi się na izbę do porodu pokazuje się że odbyło się konsultację, oni uruchamiają procedurę. Potem proponują wszystkie inne niefarmakologiczne środki w miarę moich możliwości i po ocenie mojego progu bólu przez położną, ale w głowie mam mieć że nie dostanę zzo od razu jak zawołam JUŻ! tylko po pół godzinie. Jak zawołam JUż! pobierana jest próbka krwi z palca i na cito robi sie badanie krzepliwości krwi. Po pół godzinie się je dostaje. Pani uprzedzała że dla rodzącej pół godziny to dwa dni i że poleca bardzo gaz rozweselający i wannę gdy będę na swoje pół godziny czekała.

Wózek stoi już w pokoju i bawimy się nim od wczoraj: wkładamy spacerówkę, fotelik, gondolę ....skład amy, kręcimy ...strasznie podoba mi się też fotelik kupiliśmy aton 3 z cybexa, teraz nie żałuję wydanej kasy bo niestety poza walorami bezpieczeństwa kolor pasuje tak idealnie że aż nie mogę się napatrzeć.
No i wrzucam póki co kołyskę którą zrobił tato do kosza mojżesza. Kosz bez budki bo nie przypięłam jej...w sumie nie mam pojęcia po co są tew budki więc nie zamierzam Piotrusia nią zasłaniać. Najbardziej podoba mi się że zrobił ją idealnie na wysokość mojego łóżka żebym mogła małego bujać bez wstawania z łóżka. Oczywiście mąż opatentował już sposób bujania kosza dużym palcem od nogi
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.07.14.jpg

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

ah ah i zapomniałam napisać że wczoraj jeździliśmy po mieście z fotelikiem w aucie i robiliśmy "nu nu nu- jaki ty jesteś grzeczny piotrusiu"
Generalnie pasuje idealnie

a ja kupiłam sobie super stanik w H&M i wcale nie do karmienia ale taki jak chciałam od dawna usztywniany ale nie sztywny i bezszwowy i w kolorze nude i będzie idealny na biust po porodzie i przede wszystkim obwód pod biustem bo mi chyba podskoczył i jeszcze sweterek rozpiny Wczoraj wydając 100zł dostawało się rabat minus 20zł- pewnie dziś promocja dalej trwa

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-02-09 o 06:33
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 06:55   #137
Enia_
Zadomowienie

koszmarna noc
nos w dalszym ciągu zatkany,w gardle cos smyra ja sie zalamie
idę zaraz po herbatę z miodem i cytryna u eliksir z czosnku i mleka bo nie znam innych naturalnych sposobów leczenianajgorszy ten cieknący katar

Cytat:
No nie wierzę!! Czekamy na foty!

TY też już jesteś bliziutko poznania swojego maluszka

Zdrówka
no tak,jestem w pierwszej trojce do odstrzalu

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
natrzaskałyście 6 stron w nowym wątku, biedna side teraz nie wiem nawet kogo cytować a źle się czuję, więc tyle co mi się przypomniało:

asienka231: Piotrek ma zakaz robienia kup w swoje łóżeczko, będzie miał w kącie nocnik i ma wołać Tak więc radzę ci pogadać z brzuszkiem że jak się obsra śpi na podłodze

Trisdom: choć powiedź co jadłaś, bo mogę zejść z tęsknoty i chyba sobie dziś butter chicken zrobię....

wewillrockyou: moja babcia miałam ta samo na nazwisko panieńskie jak dziadek za którego wyszła za mąż a nie byli spokrewnieni i jak poszli do księdza dziesięć razy mu tłumaczyli że ona na prawdę ma tak na imię, bo myślał że dwa głąby przyszły i nie wiedzą co się do nich mówi

za wszystkie zakupy

byłam wczoraj na konsultacj do zzo, jestem zdrowa jak ryba, w życiu nei miałam nawet żadnego zabiegu więc poszło jak błyskawica a pani doktor powiedziała mężowi że ma świetny egzemplarz Generalnie co do badania krwi o którym pisałyśmy u nas jest zasada że jak przychodzi się na izbę do porodu pokazuje się że odbyło się konsultację, oni uruchamiają procedurę. Potem proponują wszystkie inne niefarmakologiczne środki w miarę moich możliwości i po ocenie mojego progu bólu przez położną, ale w głowie mam mieć że nie dostanę zzo od razu jak zawołam JUŻ! tylko po pół godzinie. Jak zawołam JUż! pobierana jest próbka krwi z palca i na cito robi sie badanie krzepliwości krwi. Po pół godzinie się je dostaje. Pani uprzedzała że dla rodzącej pół godziny to dwa dni i że poleca bardzo gaz rozweselający i wannę gdy będę na swoje pół godziny czekała.

Wózek stoi już w pokoju i bawimy się nim od wczoraj: wkładamy spacerówkę, fotelik, gondolę ....skład amy, kręcimy ...strasznie podoba mi się też fotelik kupiliśmy aton 3 z cybexa, teraz nie żałuję wydanej kasy bo niestety poza walorami bezpieczeństwa kolor pasuje tak idealnie że aż nie mogę się napatrzeć.
No i wrzucam póki co kołyskę którą zrobił tato do kosza mojżesza. Kosz bez budki bo nie przypięłam jej...w sumie nie mam pojęcia po co są tew budki więc nie zamierzam Piotrusia nią zasłaniać. Najbardziej podoba mi się że zrobił ją idealnie na wysokość mojego łóżka żebym mogła małego bujać bez wstawania z łóżka. Oczywiście mąż opatentował już sposób bujania kosza dużym palcem od nogi

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

ah ah i zapomniałam napisać że wczoraj jeździliśmy po mieście z fotelikiem w aucie i robiliśmy "nu nu nu- jaki ty jesteś grzeczny piotrusiu"

a ja kupiłam sobie super stanik w H&M i wcale nie do karmienia ale taki jak chciałam od dawna usztywniany ale nie sztywny i bezszwowy i w kolorze nude i będzie idealny na biust po porodzie i przede wszystkim obwód pod biustem bo mi chyba podskoczył i jeszcze sweterek rozpiny Wczoraj wydając 100zł dostawało się rabat minus 20zł- pewnie dziś promocja dalej trwa
swietna
ta promocja,szkoda ze najblizszy sklep mam 50km od siebie,uwielbiam moje zadupie

przed porodem pierwszej córki wkładałam misia do wózka i wozilam po domu dla próby nawet pieluszke mu probowalam zakladac żeby wstydu w szpitalu nie bylo ze nie tą stroną
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2014-02-09 o 06:57
Stary 2014-02-09, 07:22   #138
cayenneOna
Zadomowienie

Bry... Czopusia część następna właśnie odeszła...lepiej jednak dopakuje kosmetyczke, dorzucę też arnike, która wczoraj nabylam. Później zrobię paznokcie i pomaluje bezbarwnym, obsługę podwozia obiecał mąż na dzis...
I jak Wiking będzie grzeczny, to dziś 1! na liczniku, jutro się już zobaczymy..
Dziś mój ostatni dzień ciazy...

Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 07:39   #139
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Bry... Czopusia część następna właśnie odeszła...lepiej jednak dopakuje kosmetyczke, dorzucę też arnike, która wczoraj nabylam. Później zrobię paznokcie i pomaluje bezbarwnym, obsługę podwozia obiecał mąż na dzis...

super
Trzymam kciuki aby jednak wytrzymał do jutra
09.09.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 07:41   #140
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

ZAZDROSZCZĘ!!!!!
za wikinga !! najprawdopodobnie naszą pierwsza perełkę po Marco!
Stary 2014-02-09, 07:48   #141
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Aż nie mogę uwierzyć że zaraz urodzisz
I że zobaczysz już Wikinga :thumbup:

Dla mnie ta moja ciąża trwa w nieskończoność. I też już bym chciała mieć to za sobą. Męczy mnie ta cukrzyca, insulina, bóle różnej maści u treści i to że jestem jak krzyżówka słonia z leniwcem
A tu dopiero koniec 34 tyg.

Co do proszku; ja mam jelp. Pachnie ładnie. Do białego mam już z płynem zmiękczającym a do kolorów bez więc płyn do płukania też mam-bambi. I pachnie super i jest tani bo chyba 6 zł za wielką butlę dałam.
Nie polecam płynu do prania bobini bo kupiłam z myślą o ręcznym ale zapach jest niezbyt przyjemny po praniu.

U mnie końcówka wielkiego prania. Tyle tego jest że nie wszystko zmieściło się w mojej ślicznej komodzie bo moje dziecko ma juz zapas ciuszkowy do 2 roku życia. Część spakowałam w kolorowe pudła i stoją na szafie. W komodzie są te najmniejsze, potem będę wymieniać.
Siostra TŻta dała mi kilka ślixznych kocyków, piękną pościel razem z kołderką i ochraniaczami na szczebelki.
Ja w sumie kupiłam i kołdrę i poduszkę i posciel ale ta od siostry TZta jest mniejsza więc pójdzie na pierwszy ogien.
Moje dziecko może już startować. Moja mama chodzi już koło łóżeczka i ciągle w nim coś poprawia. Nie moze juz sie doczekac.
Ubranka w zasadzie ona posegregowala i prawie mnie nie dopuściła
Co to będzie jak się koleś urodzi

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 07:49   #142
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
ZAZDROSZCZĘ!!!!!
za wikinga !! najprawdopodobnie naszą pierwsza perełkę po Marco!
Trzeci w sumie, bo jeszcze Dawidek

A imienia wciąż brak, bardzo mnie to frustruje..

Oraz jakoś mi tak nostalgicznie, bo to prawdopodobnie moja ostatnia ciąża w zyciu...

Stary 2014-02-09, 07:50   #143
teQiba
Moderator

Cytat:

za wszystkie zakupy

dla taty - wszystko.idealnie pasuje
Widze ze sie otaczasz jedynie zdolnymi mezczyznami

Cytat:

Troche zazdroszcze, ale z drugiej strony ja bym sie chyba stresowala

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 08:01   #144
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobitki

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Wyszło z badań, że mleko matki jest idealne dla potrzeb jej dziecka. To naprawdę bardzo ciekawy temat, nie dam rady wszystkiego streścić w jednym poście. Skład mleka się zmienia nie tylko w zależności od pory dnia i w trakcie jednego karmienia (skład jest inny na początku, w środku i na koniec karmienia), ale też dopasowuje się do stanu dziecka i np jeśli dziecko jest chore, to mleko ma inny skład białek. Od diety zależy w nikłym stopniu, zawsze zawiera idealne proporcje witamin i kwasów tłuszczowych (bo na tych składnikach się skupialam najbardziej) nawet jesli matka żywi się wyłącznie cukierkami Dukaty i kefirem. Miałam jedną taką delikwentkę ale wszystko kosztem organizmu matki. Trzeba jeść zdrowe tłuszcze i warzywa dla swojego dobra, żeby pod koniec laktacji nie być mamą łysą i bezzębną Ale po co ja to Wam piszę przecież to wątek brokułowych mamuś
Od diety zależy w sumie niewiele, na pewno posmak i zapach mleka, o takie brokuły np powodują zmianę smaku, podobnie jak inne warzywa z krzyżowych, ale jeśli dziecku to nie będzie przeszkadzać to nie ma sensu z nich rezygnować. Niektóre białka tez przechodza do mleka i mogą alergizować, tak samo alergeny z konserwantów, sztucznych barwników itp polepszaczy w przetworzonej żywności.
Aaa i jeszcze co ciekawe mi się przypomnialo, średnia zawartość tłuszczu ogółem w mleku zależy w większym stopniu od diety w trakcie ciąży niż od aktualnej diety - tzn. te fałdki które teraz w ciąży nam się pojawiają na biodrach i z tyłu pleców (yyy nie wiem czy "nam" ale na pewno u mnie się pojawiły ) to nie są jakieś tam zbędne kilogramy ale zapasy o konkretnym przeznaczeniu i tego się będę trzymać
Ciekawe wyniki! To ja mam spore zapasy Fajnie, że zostaną przeznaczone w słusznym celu

Cytat:

powiem Wam, że mam kolegę, który ma na nazwisko Bogdan i rodzice zrobili mu psikusa i tak samo dali mu na imię kiedyś miał sytuację, że spożywał alkohol w miejscu publicznym i złapała go policja, oczywiście nie miał dowodu, więc na wytrzeźwiałkę, no i jak policjanci się go pytali jak się nazywa, to odpowiadał zgodnie z prawdą, że Bogdan Bogdan na drugi dzień jak chcieli go wypuścić, to znów sytuacja
'-jak się pan nazywa?
- Bogdan Bogdan
- tak, tak, ten żart już słyszeliśmy wczoraj, a tak na prawdę'
w końcu udało mu się przekonać panów policjantów, żeby zadzwonili do żony, ta przyniosła jego dowód i potwierdziła imię i nazwisko
Sytuacja zabawna, ale rodzice jakby zakpili sobie z własnego dziecka

Cytat:

Jakoś poważnie brzmisz.. Nie możemy doczekać się jutra O której masz cc?

Ja wczoraj byłam na imprezie, nawet potańczyłam trochę! Czego nie planowałam, bo myślałam, że już nie dam rady, a jednak! Ale przed wyjściem o mało się nie popłakałam, bo nic nie mogłam wcisnąć na swój tyłek Sama sobie winnam. o nic, ważne że to są zapasy na mleczko dla baby

A'propos przepuszczania w kasie... Wczoraj robiliśmy z TŻ zakupy w Carrefourze i rzuciła mi się w oczy tablica której wcześniej nie widziałam "życzliwość dla kobiet w ciąży" i komentujemy głośno przy pani kasjerce. Na to ona, że to reakcja po incydencie jaki miał niedawno miejsce. A mianowicie, że jakaś ciężarna chciała przejść przez kasę bez zakupów, tak po prostu wyjść tylko, a przy kasie stała baba Z DZIECKIEM i do niej z komentarzem, że czego się pcha, nie trzeba było dawać d.upy na co mąż ciężarnej odgryzł się tym samym, że ona jak widać też dawała. Wyobrażacie sobie? Kobieta kobiecie..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 08:06   #145
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A'propos przepuszczania w kasie... Wczoraj robiliśmy z TŻ zakupy w Carrefourze i rzuciła mi się w oczy tablica której wcześniej nie widziałam "życzliwość dla kobiet w ciąży" i komentujemy głośno przy pani kasjerce. Na to ona, że to reakcja po incydencie jaki miał niedawno miejsce. A mianowicie, że jakaś ciężarna chciała przejść przez kasę bez zakupów, tak po prostu wyjść tylko, a przy kasie stała baba Z DZIECKIEM i do niej z komentarzem, że czego się pcha, nie trzeba było dawać d.upy na co mąż ciężarnej odgryzł się tym samym, że ona jak widać też dawała. Wyobrażacie sobie? Kobieta kobiecie..
ciężko uwierzyć
ale w naszym kraju wszystko jest możliwe
09.09.2009
Stary 2014-02-09, 08:31   #146
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzień dobry :-*

Wewillrockyou no to rodzice mieli poczucie humoru hehe . Masz racje maleństwo najważniejsze

Ciekawe co mówicie o tych oznaczeniach bo ja mam w karcie burdel jak w damskiej torebce i noc nie rozumiem :/

(t)asia ja polecam dzidziusia płyn lub balsam do prania i płyn do płukania też mam z dzidziusia

Side :-* gratuluje zakupów i wg

Enia kuruj się!

Cayenne

Lewek jakie chamstwo w tym kraju :/

Lece zaraz prasować ostatnie tetry i ciuszki. Wg usg od dzisiaj 50 dni do końca i tak szczerze strasznie mi się już dłuży...

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 08:35   #147
cayenneOna
Zadomowienie

No poważnie, bo na poważnie wszystko się zmieni...przestanę być w ciąży, pojawi się mały człowiek, za którego trzeba wziąć odpowiedzialnosc..
Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie dobrze, jednak to operacja... Ze znieczulenie dobrze zadziala, że później nie będzie powikłań... Ze Wiking przyjdzie na świat zdrowy...
Już kombinuje z laktacja, chyba wezmę ze sobą do szpitala swój laktator, swoją butelkę, gdyby trzeba było dokarmiac, choć wolałabym dokarmiac strzykawka, żeby się do butli nie przyzwyczajal... Może nie będzie potrzeby w ogóle, choc wiadomo, że po cc z laktacja trochę gorzej.. Nawet smoczek spakuje swoj, gdyby potrzebowal, żeby się do szpitalnego nie przyzwyczail

No po prostu jutro się wszystko zacznie od nowa...

Stary 2014-02-09, 08:51   #148
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
witam sie w kolejnej części, tej której zapewne urodze

w czwartek wizyta i ustalenie terminu cc,mam nadzieje ze wcześniej nic mnie nie zlapie chociaz ledwo zyje taka chora jestemkatar i kaszel nie dają normalnie funkcjonować,mam nadzieje ze to nie przyspieszy porodu bo córa ulozona miednicowo wiec wole aby mnie pocięli wtedy kiedy gin ustali

przez 8 miesięcy nawet nie kichnelam a teraz córcia tez chora,tyle ze u niej juz koncowka a u mnie masakra
żebyś szybciutko wyzdrowiała i ustaliła termin jaki chcesz
będzie kolejne Maleństwo w tej części

Cytat:

jejciu.. to już

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki

Ciekawe wyniki! To ja mam spore zapasy Fajnie, że zostaną przeznaczone w słusznym celu

Sytuacja zabawna, ale rodzice jakby zakpili sobie z własnego dziecka

Jakoś poważnie brzmisz.. Nie możemy doczekać się jutra O której masz cc?

Ja wczoraj byłam na imprezie, nawet potańczyłam trochę! Czego nie planowałam, bo myślałam, że już nie dam rady, a jednak! Ale przed wyjściem o mało się nie popłakałam, bo nic nie mogłam wcisnąć na swój tyłek Sama sobie winnam. o nic, ważne że to są zapasy na mleczko dla baby

ludzie i ich chamstwo nigdy nie przestaną mnie zadzwiwiać, sama wczoraj usłyszałam kilka miłych słów od byłej współlokatorki i byłej przyjaciółki a poszło o to że nie zabrałam jeszcze tv, anteny i garnka ze stancji

super, że sie dobrze bawiłaś

a co do tych imion i nazwisk - niezłe historie ja bym chyba nie zrobiła czegoś takiego własnemu dziecku chociaż doświadczyli kilku zabawnych sytuacji w swoim życiu
Stary 2014-02-09, 08:58   #149
agayka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A jakie są rokowania? Wytrzyma ta szyjka jeszcze? Bo nie jestem pewna w którym jesteś tygodniu, a nie ma Cię na liście? Kciuki, żeby jednak mocno trzymała jakiś czas

gratki!

za ostatni miesiąc
Przykro mi z powodu choroby psiaka

Brawo za zakup - ale wypasiony zestaw To wcale nie jest za wcześnie ani na łóżeczko ani za torbę - jeść nie proszą, a lepiej mieć pewne rzeczy wcześniej załatwione niż za późno

brawo!

na niedzielę dla wszystkich Mamuś!
Powiem ci szczerze ze sama juz nie wiem co mam myslec o tym ginka nic do szyku mi nie mowi tylko tyle ze lezec. To 36 tydzien termin mam na 14 marca....powoli juz mam dosyc tej calej sytuacji

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:11   #150
uparta8210
Raczkowanie

a ja dzisiaj 31t1d więc zaczęłam 8 miesiąc

cayenneOna kurcze już jutro będziesz przytulać dzidziusia a o której ta cc ??

Lewek no szok po prostu z tą kobietą

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości