Wizy do USA dla Polaków będą zniesione? - Unia Europejska grozi Ameryce sankcjami - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 22:51   #121
Reign of light
Zakorzenienie

Dot.: Wizy do USA dla Polaków będą zniesione? - Unia Europejska grozi Ameryce sankcja

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Ale tu mowa o dzieciach z Ekwadoru czy się mylę?
Dla nich to oczywiste,że najlepsza droga ucieczki.
Nie rozumiem tylko czemu Polacy w obecnym czasie mieliby tak strasznie pragnąć wyjazdu do USA,skoro jesteśmy w Unii i mamy multum innych i bliższych perspektyw.
Naprawdę nie znam młodych ludzi w moim otoczeniu,którzy by się na Amerykę łasili
Także nie wiem skąd te lęki rządu amerykańskiego. To już naprawdę nie te czasy

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

No więc właśnie. Wiele z tych osób posiadających obywatelstwo jest dziećmi lub wnukami nielegalnych emigrantów. I często właśnie oni krzyczą o tych oszustach Polakach wyjeżdzających na turystycznej a pozostających na stale
Szczerze, nie spotkalam sie z tym aby potomkowie nielwgalnych
Wykrzykiwali o oszustach, ktorzy przesiedzieli wizy. Nie twierdze jednakiee, ze to niemozliwe. Co mnie sie nie spodobalao, to ze ta dziewczyna z gory zalizyla, ze rodzice Carmen byli nielegalnie, I ze wiekszosc nas tez zaczynala nielegalnie. Bzdura. Ha of samego poczatku bylam legalnie I
Reign of light jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 23:25   #122
carmen_88
Raczkowanie

Dot.: Wizy do USA dla Polaków będą zniesione? - Unia Europejska grozi Ameryce sankcja

Cytat:
Ale tu mowa o dzieciach z Ekwadoru czy się mylę?
Dla nich to oczywiste,że najlepsza droga ucieczki.
Nie rozumiem tylko czemu Polacy w obecnym czasie mieliby tak strasznie pragnąć wyjazdu do USA,skoro jesteśmy w Unii i mamy multum innych i bliższych perspektyw.
Naprawdę nie znam młodych ludzi w moim otoczeniu,którzy by się na Amerykę łasili
Także nie wiem skąd te lęki rządu amerykańskiego. To już naprawdę nie te czasy

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

No więc właśnie. Wiele z tych osób posiadających obywatelstwo jest dziećmi lub wnukami nielegalnych emigrantów. I często właśnie oni krzyczą o tych oszustach Polakach wyjeżdzających na turystycznej a pozostających na stale
Ja znam bardzo duzo Polakow ktorzy marza by mieszkac w USA mimo ze maja tyle mozliwosci legalnych w Europie.
Nie bardzo tez to rozumiem ale pewnie wplyw amerykanskich filmow

Co ma za znaczenie z ktorego pokolenia jest sie w USA?
Nie ma znaczenia czy jest sie 1, 2, 3 czy 10 pokoleniem Polakow przybylych do USA..B o nie rozumiem jakie znaczenie ma to ze np prababka przyjechala do USA I byla nielegalnie? Ona byla nielegalnie, kazde nastepne pokolenie mieszka w USA legalnie! Skoro w usa urodzone.Co ma ich Obchodzic przeszlosc dziadkow? Dzieci urodzone w USA, czuja sie Amerykanami w wiekszosci przypadkow czy sie to komu podoba czy nie (a nawet jesli czuja sie Polakami to Polakami urodzonymi w usa z pelnymi prawami obywatela)I one naprawde ani nie odpowiadaja ani nie obchodzi czy babka/prababka/matka/praprababka czy kto tam jeszcze przylecial do USA z Polski.
Moje kuzynki urodzily sie w USA, wszystkie czuja sie amerykankami. Co w tym zlego? To jest dla nich ich kraj. Kuzyn z kolei czuje sie Polakiem urodzonym w USA.
Moja kumpela z rodzicow szwedow urodzona w USA czuje sie Amerykanka pochodzenia szwedzkiego.Chyba to nie powinno nikogo dziwic..
Tak samo jak obywatelki amerykanskie ktore obywatelstwo nabyly, jakos zdobyly papiery, pracuja legalnie, placa podatki, ktore sie podnosi.. By pozniej przeznaczyc je na nielegalnych imigrantow. Moze Im sie to nie podobac I moga wyrazic swoje zdanie.

Mi by serio wisialo ze ludzie sa nielegalnie, jeden ma ambicje A drugiemu wystarcza sprZatanie domow w USA. Niektorzy potrafia zyc z dala od rodziny i nei mow jej widywac, inni nie. Ludzie sa rozni. Ale niestety przez tych nielegalnych imigrantow wizy nie zostana zniesione poki co.. I cierpia na tym tylko Ci niewinni ludzie, ktorzy uczciwie chca odwiedzic rodziny lub leciec pozwiedzac.

Kurde CzarnyElf wybacz ze znowu poruszam Twoj przyklad ale no po prostu nie moge ogarnac tego ze siostra nie moze leciec odwiedzic siostry ktora jest obywatelem.

Reign of light,
No wlasnie ja tego nie rozumiem po co uogolniac. Nie kazdy byl nielegalnie, nie kazdego rodzice, dziadkowie byli nielegalnie..

Przykro mi z powodu Babci wlasnie dlatego jak tylko moge to wybieram PL, by odwiedzic najblizszych I najdrozszych mi ludzi..

Edytowane przez carmen_88
Czas edycji: 2014-02-17 o 23:36
carmen_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 00:01   #123
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmen_88 Pokaż wiadomość
Ja znam bardzo duzo Polakow ktorzy marza by mieszkac w USA mimo ze maja tyle mozliwosci legalnych w Europie.
Nie bardzo tez to rozumiem ale pewnie wplyw amerykanskich filmow
Możliwe,wierze. Ja nie znam ani jednego,oprócz oca mojego kolegi,który ma 50 lat.
Cytat:
Co ma za znaczenie z ktorego pokolenia jest sie w USA?
Nie ma znaczenia czy jest sie 1, 2, 3 czy 10 pokoleniem Polakow przybylych do USA..B o nie rozumiem jakie znaczenie ma to ze np prababka przyjechala do USA I byla nielegalnie? Ona byla nielegalnie, kazde nastepne pokolenie mieszka w USA legalnie! Skoro w usa urodzone.Co ma ich Obchodzic przeszlosc dziadkow? Dzieci urodzone w USA, czuja sie Amerykanami w wiekszosci przypadkow czy sie to komu podoba czy nie (a nawet jesli czuja sie Polakami to Polakami urodzonymi w usa z pelnymi prawami obywatela)I one naprawde ani nie odpowiadaja ani nie obchodzi czy babka/prababka/matka/praprababka czy kto tam jeszcze przylecial do USA z Polski.
Rozumiem,twierdze jedynie,że nie ośmieliłabym się wypowiadać na temat legalnego pobytu jakiejkolwiek osoby gdyby ktokowlwiek z moich przodków przybył do USA nielegalnie. Proste.
Czuć się można kim się chce.
Cytat:
Moje kuzynki urodzily sie w USA, wszystkie czuja sie amerykankami. Co w tym zlego? To jest dla nich ich kraj. Kuzyn z kolei czuje sie Polakiem urodzonym w USA.
Moja kumpela z rodzicow szwedow urodzona w USA czuje sie Amerykanka pochodzenia szwedzkiego.Chyba to nie powinno nikogo dziwic..
Tak samo jak obywatelki amerykanskie ktore obywatelstwo nabyly, jakos zdobyly papiery, pracuja legalnie, placa podatki, ktore sie podnosi.. By pozniej przeznaczyc je na nielegalnych imigrantow. Moze Im sie to nie podobac I moga wyrazic swoje zdanie.
Mogą. Ale jeśli ich przodkowie przybyli do USA nielegalnie to każdy inny może wyrazić swoje zdanie i ukazać pewną hipokryzję

Cytat:
Kurde CzarnyElf wybacz ze znowu poruszam Twoj przyklad ale no po prostu nie moge ogarnac tego ze siostra nie moze leciec odwiedzic siostry ktora jest obywatelem.
No to Elf może siostrę odwiedzić w Polsce.

Zgadzam się z Imperialistą co do obustronnych wiz i guzik mnie obchodzą te dolary,które Amerykanie zostawiają.
W życiu nie chodzi tylko o pieniądze.
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 00:33   #124
OYE
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się z Imperialistą co do obustronnych wiz i guzik mnie obchodzą te dolary,które Amerykanie zostawiają.
no tak bo najwazniejsze w zyciu jest "oko za oko, zab za zab" zemsta!

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-02-18 o 00:36
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 00:38   #125
carmen_88
Raczkowanie

Cytat:
Możliwe,wierze. Ja nie znam ani jednego,oprócz oca mojego kolegi,który ma 50 lat.

Rozumiem,twierdze jedynie,że nie ośmieliłabym się wypowiadać na temat legalnego pobytu jakiejkolwiek osoby gdyby ktokowlwiek z moich przodków przybył do USA nielegalnie. Proste.
Czuć się można kim się chce.

Mogą. Ale jeśli ich przodkowie przybyli do USA nielegalnie to każdy inny może wyrazić swoje zdanie i ukazać pewną hipokryzję

No to Elf może siostrę odwiedzić w Polsce.

Moja rodzina byla legalnie wiec moge sie wypowiadac? I rozumiem ze Reign moze sie wypowiadac bo byla od poczatku legalnie? .......
To troche smieszne tak rozrozniac.. Osobiscie uwazam, ze kazdy bedacy legalnie I pracujacy legalnie obywatel moze wyrazic swoje zdanie na temat ludzi ktorzy nie posiadaja papierow. W koncu z naszych pieniedzy kobiety tutaj sobie moga np rodzic za darmo a nasi najblizsi nie moga nas odwiedzac z powodu nielegalnych imigrantow

Nie rozumiem zali do USA w sprawie wiz. Naprawde nie rozumiem. Zamiast pretensje do nielegalnych imigrantow miec to lepiej do rzadu ktory z tym nie ma nic wspolnego.

Co do wiz dla Amerykanow to jest mi wszystko jedno. Polacy z amerykanskimi paszportami przyleca do PL po prostu na polskich I nie beda potrzebowac wiz, a ich dzieci tez moga po rodzicach miec paszporty polskie I tez przyleca.. A Amerykanie nie sadze zeby mieli problem z wizami, nie sadze ze ktorys zaplanowalby przesiedzenie wizy czy prace na czarno..

I dlaczego to Elf ma latac tylko do PL a jej siostra nie moze przyleciec? Jej sie bardiej nalezy odwiedzic siostre niz nielegalnym imigrantom zycie tutaj.

Edytowane przez carmen_88
Czas edycji: 2014-02-18 o 00:44
carmen_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 00:41   #126
OYE
Zakorzenienie

Cytat:

Co do wiz dla Amerykanow to jest mi wszystko jedno. Polacy z amerykanskimi paszportami przyleca do PL po prostu na polskich I nie beda potrzebowac wiz, a ich dzieci tez moga po rodzicach miec paszporty polskie I tez przyleca. Rzeczywiscie, bardzo na zlosc sie zrobi Amerykanom.
albo nie przyleca, watpie ze na tym ucierpia, jedynym co to utrudni zycie to ludziom takim jak mi, bo ja i moje dzieci by odwiedzic babcie beda musialy miec dwa paszporty albo placic za wize

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 00:55   #127
carmen_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
albo nie przyleca, watpie ze na tym ucierpia, jedynym co to utrudni zycie to ludziom takim jak mi, bo ja i moje dzieci by odwiedzic babcie beda musialy miec dwa paszporty albo placic za wize
Wlasnie OYE, dlatego wczesniej pisalam, ze to uderzy bardziej w Polakow I ich rodziny niz rzeczywiscie w Amerykanow.. :/
Masakra latac z 2 paszportami..
No ale tutaj skoro nie ma wizy do USA-be,niedobry kraj- to niech maja wizy niedobre lajz.y tylko Kurde wszyscy sie dopatruja zlej woli w rzadzie USA zamiast logiczne zastanowic sie "aha, ok, maja takie I takie wymagania, to sie kwalifikuje,zeby zniesc wizy" Polacy sie nie kwalifikuja ale nie dlatego, ze sobie USA umyslalo tylko dlatego ze nie spelniamy kryteriow. Dlaczego nie spelniamy kryteriow? Bo wiza, z nazwy I zalozenia-turystyczna, niestety nie ma z nia nic wspolnego w wiekszosci przypadkow bo nasi rodacy sru "na wakacje" I juz wiecej z nich nie wracaja..

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości