![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizy do USA dla Polaków będą zniesione? - Unia Europejska grozi Ameryce sankcja
Cytat:
Wykrzykiwali o oszustach, ktorzy przesiedzieli wizy. Nie twierdze jednakiee, ze to niemozliwe. Co mnie sie nie spodobalao, to ze ta dziewczyna z gory zalizyla, ze rodzice Carmen byli nielegalnie, I ze wiekszosc nas tez zaczynala nielegalnie. Bzdura. Ha of samego poczatku bylam legalnie I |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wizy do USA dla Polaków będą zniesione? - Unia Europejska grozi Ameryce sankcja
Cytat:
Nie bardzo tez to rozumiem ale pewnie wplyw amerykanskich filmow ![]() Co ma za znaczenie z ktorego pokolenia jest sie w USA? Nie ma znaczenia czy jest sie 1, 2, 3 czy 10 pokoleniem Polakow przybylych do USA..B o nie rozumiem jakie znaczenie ma to ze np prababka przyjechala do USA I byla nielegalnie? Ona byla nielegalnie, kazde nastepne pokolenie mieszka w USA legalnie! Skoro w usa urodzone.Co ma ich Obchodzic przeszlosc dziadkow? Dzieci urodzone w USA, czuja sie Amerykanami w wiekszosci przypadkow czy sie to komu podoba czy nie (a nawet jesli czuja sie Polakami to Polakami urodzonymi w usa z pelnymi prawami obywatela)I one naprawde ani nie odpowiadaja ani nie obchodzi czy babka/prababka/matka/praprababka czy kto tam jeszcze przylecial do USA z Polski. Moje kuzynki urodzily sie w USA, wszystkie czuja sie amerykankami. Co w tym zlego? To jest dla nich ich kraj. Kuzyn z kolei czuje sie Polakiem urodzonym w USA. Moja kumpela z rodzicow szwedow urodzona w USA czuje sie Amerykanka pochodzenia szwedzkiego.Chyba to nie powinno nikogo dziwic.. Tak samo jak obywatelki amerykanskie ktore obywatelstwo nabyly, jakos zdobyly papiery, pracuja legalnie, placa podatki, ktore sie podnosi.. By pozniej przeznaczyc je na nielegalnych imigrantow. Moze Im sie to nie podobac I moga wyrazic swoje zdanie. Mi by serio wisialo ze ludzie sa nielegalnie, jeden ma ambicje A drugiemu wystarcza sprZatanie domow w USA. Niektorzy potrafia zyc z dala od rodziny i nei mow jej widywac, inni nie. Ludzie sa rozni. Ale niestety przez tych nielegalnych imigrantow wizy nie zostana zniesione poki co.. I cierpia na tym tylko Ci niewinni ludzie, ktorzy uczciwie chca odwiedzic rodziny lub leciec pozwiedzac. Kurde CzarnyElf wybacz ze znowu poruszam Twoj przyklad ale no po prostu nie moge ogarnac tego ze siostra nie moze leciec odwiedzic siostry ktora jest obywatelem. Reign of light, No wlasnie ja tego nie rozumiem po co uogolniac. Nie kazdy byl nielegalnie, nie kazdego rodzice, dziadkowie byli nielegalnie.. Przykro mi z powodu Babci ![]()
"I like my money right where I can see it... hanging in my closet! " - Carrie Bradshaw Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-02-17 o 23:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czuć się można kim się chce. Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Imperialistą co do obustronnych wiz i guzik mnie obchodzą te dolary,które Amerykanie zostawiają. W życiu nie chodzi tylko o pieniądze. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-02-18 o 00:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To troche smieszne tak rozrozniac.. Osobiscie uwazam, ze kazdy bedacy legalnie I pracujacy legalnie obywatel moze wyrazic swoje zdanie na temat ludzi ktorzy nie posiadaja papierow. W koncu z naszych pieniedzy kobiety tutaj sobie moga np rodzic za darmo a nasi najblizsi nie moga nas odwiedzac z powodu nielegalnych imigrantow Nie rozumiem zali do USA w sprawie wiz. Naprawde nie rozumiem. Zamiast pretensje do nielegalnych imigrantow miec to lepiej do rzadu ktory z tym nie ma nic wspolnego. Co do wiz dla Amerykanow to jest mi wszystko jedno. Polacy z amerykanskimi paszportami przyleca do PL po prostu na polskich I nie beda potrzebowac wiz, a ich dzieci tez moga po rodzicach miec paszporty polskie I tez przyleca.. A Amerykanie nie sadze zeby mieli problem z wizami, nie sadze ze ktorys zaplanowalby przesiedzenie wizy czy prace na czarno.. I dlaczego to Elf ma latac tylko do PL a jej siostra nie moze przyleciec? Jej sie bardiej nalezy odwiedzic siostre niz nielegalnym imigrantom zycie tutaj.
"I like my money right where I can see it... hanging in my closet! " - Carrie Bradshaw Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-02-18 o 00:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masakra latac z 2 paszportami.. No ale tutaj skoro nie ma wizy do USA-be,niedobry kraj- to niech maja wizy niedobre lajz.y tylko Kurde wszyscy sie dopatruja zlej woli w rzadzie USA zamiast logiczne zastanowic sie "aha, ok, maja takie I takie wymagania, to sie kwalifikuje,zeby zniesc wizy" Polacy sie nie kwalifikuja ale nie dlatego, ze sobie USA umyslalo tylko dlatego ze nie spelniamy kryteriow. Dlaczego nie spelniamy kryteriow? Bo wiza, z nazwy I zalozenia-turystyczna, niestety nie ma z nia nic wspolnego w wiekszosci przypadkow bo nasi rodacy sru "na wakacje" I juz wiecej z nich nie wracaja..
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.