|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Project Runway- polska edycja
Rubik chodziła wtedy po wybiegach na Nowojorskim Tygodniu Mody ![]() Odcinek mniej mi się podobał niż poprzednie. Ossoliński nie powinien się znaleźć w jury, mimo że jest bardzo taktowny i kulturalny jako mentor, to jego wypowiedzi jako jurora strasznie mnie irytowały. Po raz kolejny za to dobre wrażenie zrobił na mnie Mariusz Przybylski, moim zdaniem jest najbardziej kompetentny, a jego wypowiedzi merytoryczne i sensowne, zdecydowanie ma najwięcej do powiedzenia. Za to mam wrażenie, że Przetakiewicz tylko czeka co powie ktoś inny i dopiero potem wydaje opinię, jakby bała się mieć własną (często jest tak, że coś powie Przybylski, a ona tylko to rozwija), do tego jej opinie moim zdaniem niewiele wnoszą. Co do samych projektów - znacznie bardziej podobała mi się grupa Kuby, chociaż żaden projekt mnie jakoś super nie zachwycił (nawet projekt Liliany był trochę nudny i zbyt podobny do stroju Natalii z 1 odcinka). Grupa dziewczyn w ogóle nie przypadła mi do gustu, a najbardziej przeraziły mnie peany jurorów na temat projektu Doroty (ta ma byc fajne, really? ta wystająca folia? koszmarny strój i w tym miejscu zgadzam się z Przetakiewicz, że modelka wyglądała jak wkurzony nietoperz). Szkoda, że nie odpadła Ola, jest niesympatyczna i nie wiem co robi w tym programie (1 odcinek - ta 'sukienka' z bandaży a la mumia była bardzo niechlujna i jeszcze gorsza niż projekt tego uczestnika co odpadł, 2 odcinek - wężowa bielizna bardzo średnia i w ogóle nieseksowna). Mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach projektanci zaczną wreszcie szyć z normalnych materiałów i zacznie się projektowanie mody. W końcu tym mają się zajmować projektanci docelowo, a póki co tylko robią show. |
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzieli że jest teraz w nowym jorku. Kurcze jakos szybko minal mi ten odcinek, srednio mi sie podobal. Poki co nie jestem zdziwiona decyzjami jurorow, czekam as za tydzien wyrzuca tamta od mumii z pierwszego odcinka. Kuba jest okropny :p
Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie wielka
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.sonraf.com/2014/03/projec...-3-s01e03.html
|
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Odpadła Emilka.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki wielkie ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:21 ---------- Cytat:
Za to Kubę najchętniej bym wystawiła za okno i mam ogromną nadzieję, że niedługo odpadnie, a także że nie będzie miał w kolejnym odcinku przywileju wybierania modelki jako pierwszy. |
||
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
straciłam szacunek do Kuby. Nie lubię Piotra ale jak wyzwał projekt jego od gówna to mi się lekko zdziwiłam. Wg właśnie projekt Piotra tym razem nie był zły.
Dla mnie lepsze były projekty dziewczyn. Ale odpaść powinna Ola bo mnie strasznie irytowała w tym odcinku ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-03-17 o 08:40 |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie ani jeden prokekt w tym odcinku nie powalil, jesli juz mialabym wybierac to chyba najlepszy to ta czarna sukienka z takim zielonym x na plecach, nie pamietam jeszcze jak oni wszyscy sie nazywaja dlatego tak obrazowo pisze :p
liliana dzis nie powalila, Piotr o dziwo nawet sie spisal, projekty dziewczyn jakos w ogole nie przypadly mi do gustu, ogolnie odcinek slaby ![]() I rowniez mam nadzieje ze w przyszlym odcinku beda szyli z normalnych materialow i w koncu bedzie mozna podziwiac normalne, na prawde swietne kreacje ![]() Wysłane przez Tapatalk
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
ale znając życie na potrzeby programu zrobią z nich parę. Zapłacą im by udawali czy coś bo to się sprzedaje
|
|
|
|
|
#134 |
|
O RLY?
|
Wg mnie odcinek najsłabszy z dotychczasowych - taki jakiś nijaki. Żaden projekt mnie nie zachwycił i myślę, że żadnego bym nie kupiła.
Mam nadzieję, że moda w 2054 roku nie będzie tak wyglądać ![]() Jeśli chodzi o uczestników - minus dla Kuby. Primo - komentarz wobec Piotra, secundo - stosunek wobec Magdy. Odniosłam wrażenie, że jest to najgorszy typ faceta, czyli taki na którego nie działa ignorowanie. Dziewczyna mu mówi, że nie jest zainteresowana i że ma chłopaka a ten dalej swoje. Magda jest teraz w bardzo niefajnej sytuacji - z jednej strony szansa na wygraną i zdobycie nagrody, a z drugiej strony przystawiający się do niej facet z głupimi tekstami. Myślę, że ma rację - dopóki Kuba jest w programie jest bezpieczna bo będzie ją wybierał. |
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
gdyby powiedziała wprost do niego, żeby spier... jak powiedziała przy dziewczynach, istniała by szansa, że więcej Kuba by jej nie wybrał, a nie oszukujmy się modelki też tutaj walczą o wygraną
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze przyznam, że oglądam program tylko ze względu na Maćka
jest taki 'nieporadny', że aż rozczualający ![]() jak mówił w poprzednim odcinku, że "ooo, zaraz będzie, że się slinię na widok bielizy" - to było mistrzowskie Zastanawiam się, czy on czasem nie jest podstawiony? Genialnie wpasowuje się rolę biednego chłopaka ze wsi (?), który zawsze miał pod górkę, a teraz trafił do wielkiego świata i nie potrafi się odnaleźć pośród wykształconych w odpowiednim kierunku pozostałych projektantów. Jego hasło: "Bałem się, że mnie wybiorą na końcu, jak na w-fie w podstawówce" - genialne Projekt był futurystyczny, to fakt, ale za bardzo odstawał od reszty. Gdyby chociaż jeszcze jeden projekt miał gdzieś druty wystające - byłoby spójnie. Powinna odpaść Aleksandra, szczególnie po haśle: "ja mogę wylecieć". To po co tam jest?
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za Kubą od początku nie przepadałam, ale wczoraj pokazał na co go stać. Kompletny burak. I to, jak zmieszał z błotem projekt Piotra zaraz po tym, jak jury go pochwaliło. Za to coraz bardziej lubię Maćka.
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
zdziwiłam się, że została
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Jestem na 100% pewna że odpadnie w następnym odcinku. Już się wyodrębniła grupa najlepszych i tych co teraz będą po kolei odpadać. Mam nadzieje że w końcu dadzą im normalne tkaniny - tym bardziej że w kolejnym odcinku wygrany projekt będzie w sklepach. Nic mnie w tym odcinku nie zauroczyło, na siłę próbowali COKOLWIEK zrobić z tych parasoli. Nawet nie jestem w stanie powiedzieć który projekt był najlepszy.
Mi się Maciek kojarzy z takim maminsynkiem, nawet na początku wspomnieli że mieszka z mamą, taki nieobyty wyrośnięty jedynak. Kurde ale i tak go uwielbiam
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
jak na razie najbardziej lubię: Lilianę, Militę, Natalię i Arlettę
a najmniej darzę sympatią: Kubę, Piotra i Olę |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie z kolei Maciek irytuje. Robi wrażenie osoby trochę upośledzonej społecznie. Czekam jeszcze kiedy wyrzucą Piotra- za każdym razem jego projekt jest jednym z najgorszych (tym razem nie był bo grupa przerobiła jego wersję średniowieczną na współczesną), ale zostawiają go "bo jest barwny". Co do Kuby to mam wrażenie, że to jest człowiek, który jeśli nie usłyszy od Magdy solidnego spier... to nie zrozumie aluzji czy łagodniejszych odmów. A ona ma trochę ręce związane kontraktem i chęcią wygranej (w końcu po Top Model o niej zbyt nie słychać) |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze dwa odcinki nawet mi się podobały, ale trzeci mnie lekko zirytował, szczególnie chodzi mi o decyzję - odpadła dziewczyna, która stworzyła poprawną kreację , wpisująca się w konwencję swojej grupy, a zostali w programie Piotrek i Maciek.
Sukienka autorstwa tego pierwszego wyglądała bardzo nieudolnie, a przecież była ponoć mocno poprawiana przez lidera grupy. Aż strach pomyśleć jaki to byłby twór bez ingerencji. Projekt Maćka miał natomiast więcej wspólnego ze satelitą kosmicznym niż Paco Rabanne. Modelka w tym czymś wyglądała dość rozpaczliwie - jakby nagle znalazła się nago na oczach ludzi i próbowała się czymś zakryć, mając do dyspozycji jedynie połamany i podarty parasol. W dodatku przy zakładaniu tego czegoś została skaleczona. Nie rozumiem tej decyzji jurorów. Wybrali grupę Kuby, ok, ale później padł tekst, że grupa jest tak silna, jak silne jest jej najsłabsze ogniwo. Ciekawe jakiej siły dopatrzyli się u Piotrusia ![]() Chętniej będę oglądać jak Piotr wreszcie odpadnie. Maćkowi mogę dać kredyt zaufania, bo koncepcyjnie jest lepszy, ale jego końcowe produkty na razie słabe są. |
|
|
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz nie musi uzywac slowa spier... Wystarczy ze grzecznie odpowiedzialaby ze jest zajeta i nie ma szans absolutnie na zaden romans, a ona przy nim nic nie gada, albo ze teraz jest w pracy i nie precyzuje ze po pracy rowniez nie ma na co liczyc, moim zdaniem go po prostu zwodzi i tyle, a to ze on jest idiota to juz komplenie inna sprawa :p ale do tej magdy tez jakos sympatia nie palam specjalnie ![]() Ladnie sie zachowala przywodczyni grupy dziewczyn, byla solidarna i nikogo nie wkopala, ale z drugiej strony jakby wszyscy tacy byli to bylaby okropna nuda :p Wysłane przez Tapatalk
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
A ja muszę jednak stanąć w obronie Kuby, co prawda jest irytujący i już wkurzył mnie w poprzednim odcinku, ale jednak jest zdolny i ma osobowość. Nie bardzo też widzę Magdę w roli biednej ciemiężonej dziewicy i naprawdę nie ma co jej współczuć, ma bardzo komfortową sytuację, bo wiadomo, że Kuba zawsze ją wybierze, do tego przecież fakt, że podoba się mężczyźnie nie jest chyba aż tak straszny i trudny do zniesienia? Zastanawiam się też na ile ta sytuacja jest reżyserowana przez TVN, myślę, że gdyby naprawdę Kubie zależało na Magdzie to próbowałby to rozwiązać inaczej, bez udziału kamer, a nie stale gadać o tym przed kamerami. Nie wiem czy nie jest to specjalnie podsycane i sztucznie kreowane.
W ogóle to średnio podoba mi się zasada, że oceniany jest tylko i wyłącznie ostatni projekt. Komuś może się raz powinąć noga, ale ogólnie mieć dobre projekty i odpada, a ktoś inny być kiepski, ale jakoś przechodzić. Najlepszy przykład - Monika w 1 odcinku może nie zachwyciła, ale jej bielizna była całkiem fajna i na pewno lepiej sobie radziła niż Piotr albo Ola, których właściwie wszystkie 3 projekty były do bani (szczególnie o Oli można to powiedzieć - sukienka mumii była koszmarna, mam nadzieję, że poleci w następnym odcinku). Poza tym moim zdaniem poziom uczestników jest strasznie nierówny, przepaść między Lilianą i Kubą a resztą jest ogromna. Wydaje mi się, że do finału dotrze właśnie ta dwójka i jakaś przypadkowa osoba (może ktoś jeszcze zabłyśnie) i to miedzy nimi rozegra się walka, ale wygra pewnie Liliana. Trochę słabo, że już na tym etapie można wysnuwać takie wnioski. |
|
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do jego "flirtu" z modelką: sposób w jaki daje wyraz temu, że Magda mu się podoba przypominają mi pijaczków wystających w bramie. Podobny poziom. Tylko tamci mniej nadęci byli. I już chyba wolę usłyszeć od takiego pijaczka "piękne włosy. zakochałem się. ale nie podrywam, nie." niż od takiego bufona: "rozstałaś się z chłopakiem? nie. to szkoda. piwo?" Poza tym jego sposób odnoszenia się do swojej grupy, to jak mówił o projekcie Piotrka przed jury to dla mnie dno. Szczególnie porównując do Mility, która z tego samego pytania wybrnęła z klasą. |
|
|
|
|
|
#148 |
|
maskott
|
nadrobiłam 2 odcinki, co do wywalenia dziewczyny od zapałek -> zgoda z jury
wkurza mnie, że 3 odcinek, a oni nadal nie mogą pokazać się w pełni korzystając z tkanin-tkanin. ja rozumiem sprawdzanie kreatywności, ale 3 razy pod rząd? ![]() brakowało mi jej opinii. przetakiewicz mnie wkurza, czeka na opinię przybylskiego i mówi to co on. nie mówiąc już o tym, że chyba tvn nie skumał o co chodzi w tym zadaniu. po to wzięli gościa specjalnego, który wybrał 2 liderów aby ich projekty miały być realizowane i potem osądzone jak wizja ma się do kreacji. ta kostiumolog wybrała takie, więc przybylski i przetakiewicz powinni skierować negatywne uwagi do niej a nie do mility. i w takim odcinku to decydujący głos powinien mieć gość IMO. co do odcinka -> dziwię się, że melisa została wybrana dalej. ja bym z nią pracować nie chciała. szkoda, że emilia ma te blond włosy, które wcale jej uroku nie dodają, za tapmadl w ciemnych wyglądała świetnie, chociaż ona mi sie widzi raczej jako fotomodelka -> na zdjęciach wychodziła z niej inna osoba, tutaj nie pokazywała dobrze ubrań, dziewczyny (jak modelka Piotra w bikini) chodzą lepiej. |
|
|
|
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kuba trzyma przez 3 odcinki dobry poziom, na pewno lepszy niż większość pozostałych. Ma zdecydowanie najsilniejszą osobowość i czasem przegina, ale mniej mnie irytuje niż Ola, która jest po prostu antypatyczna. Co do akcji z modelką, jak mówiłam, można się zastanawiać na ile ta sytuacja jest reżyserowana. Ale nawet jeśli nie jest, to gremialne oburzenie jakie się tu przetacza, bo chłopak rzucił ze dwa głupie teksty jest śmieszne... |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.