Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 22:58   #121
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Weź nie strasz, nic nie słyszałam o tej historii Trzymam w niepewności bo na moje oko to jakieś wahania hormonalne po porodzie. A jak sobie przypominam, że mam zrobić testa to jest południe i pierwszy sik już dawno za mną

Niezła historia z tym stołem...
Mamy przymiarki do BLW. Tj. Zosia sama tak postanowiła, sięga po wszystko co jest na talerzu/stole i wsadza sobie do buźki a ja jej nie zabraniam. Dzisiaj zjadła np. sama całe winogrono (obrałam jej tylko i wyjęłam pestkę). I tak jak Kinga pisze - czytałam niedawno, że to dopiero jak dziecko samo siedzi, a, że Zośka usiadła dopiero w tę niedzielę to wcześniej nie wprowadzałam tego.

A ja pamiętam, że podawałaś gluten... Chyba, że coś mi się pomyliło.

Mam pytania skoro zachęcasz

1. Solicie sobie normalnie potrawy?
2. jeśli jecie zupkę to jest ona na wywarze z mięsa, który nie jest polecany dla takich maluchów. mimo to podajesz?
3. Jak bardzo dziecko może się krztusić? Zosia robi się czerwona, wywala języczek, odkrztusza i po problemie, ale wygląda to strasznie.

Ciężko z blw jak dziadkowie co chwila "oj nie ryzykujcie tak", "oj czy ona tak może, jaki kawał odgryzła!" i "ja na to nie patrzę, nie róbcie tak". hehe.

Będzie pasować Co do odbijania to chyba zależy od materiału i odcienia...
Fiolet do szarości też ładnie wygląda tylko ciemny przyciąga światło...

Chyba mamy kolejnego zęba Ale nadal Zośka nie wkłada stópek do buzi

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

lineczka gdzie przymierzaliście wózek do samochodu? Polecasz jakiś sklep?
no właśnie w tv mówili że musi dziecko siedzieć ) heh te babcie przewrażliwione są nie przejmuj się tym rób to co ty uważasz za słuszne bo to Twoje dziecko i to Ty jesteś za nie odpowiedzialna!
Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
no kurcze to teraz nie wiem co z tym szczepieniem jutro bo nadal katarek się utrzymuje

dzięki dziewczyny za komplementy

u nas dzisiaj tak ciepło było że malutka na dworze na spacerku była i powiem Wam że już w gondolce nie chce leżeć - ciekawa świata
powoli więc będziemy przymierzać się do montowania spacerówki

ula z next miałyśmy wszystko do chrztu zdj w klubie i jutro przejrze zdj i wrzuce co już mamy bo na kilka ciuszków jeszcze czekam
Aga Ty jeszcze nie dostałaś tych ubrań?

a ja już chyba wiem od czego mnie ten krzyz boli i pupa… musiało mnie wczoraj przewiać jak okna pucowałam na patio… ehh jaki człowiek delikatny w tej ciąży się robi

Kurde LILA odezwij się co u Was

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 07:56   #122
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Chyba o fotelik chodzi co
Wiesz co, my zawsze kupujemy w tym sklepie co TZ pracowal wiec u nas nie jest to problem zeby przymierzyc a zawsze i rabat dostaniemy
Polecic nic nie moge z tego wzgledu ze my kupujemy w Minsku- no chyba ze przyjedziesz tutaj ale nie wiem czy Ci sie to oplaci

No u nas jest problem z jazda w nowym foteliku niestety:/ mam nadzieje ze to chwilowe i jak pojedziemy w dluzsza trase to sie przekona do niego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak, tak, fotelik do Mińska będziemy jechać w odwiedziny do rodziny, ale kiedy i jak to nie wiem a zależy mi na czasie, więc chyba poszukam u siebie

agi tak myślałam, że to sukienka z nexta! Zosia miała mieć identyczną, ale przegapiłyśmy aukcję
Stary 2014-03-12, 08:30   #123
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, fotelik do Mińska będziemy jechać w odwiedziny do rodziny, ale kiedy i jak to nie wiem a zależy mi na czasie, więc chyba poszukam u siebie

agi tak myślałam, że to sukienka z nexta! Zosia miała mieć identyczną, ale przegapiłyśmy aukcję
Macie rodzine w Minsku? jak cos to na ul. Zgody jest sklep Tik tak od ulicy jest z ubrankami wiekszymi a w podworku jest reszta jak chcesz to popatrz sobie na aukcje ich na allegro smykland sie nazywaja

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 11:44   #124
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Macie rodzine w Minsku? jak cos to na ul. Zgody jest sklep Tik tak od ulicy jest z ubrankami wiekszymi a w podworku jest reszta jak chcesz to popatrz sobie na aukcje ich na allegro smykland sie nazywaja

No, od bardzo niedawna i to bliską
O nieee, ten sprzedawca ma laktator, który TŻ kupił za dwa razy więcej Patrzę dalej bo widzę, że mają fotelik, który chciałabym kupić, dzięki!
Stary 2014-03-12, 11:54   #125
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No, od bardzo niedawna i to bliską
O nieee, ten sprzedawca ma laktator, który TŻ kupił za dwa razy więcej Patrzę dalej bo widzę, że mają fotelik, który chciałabym kupić, dzięki!
jaki fotelik chciałaś?
u nich nie wszytsko jest w miarę tanie i można znaleźć taniej ale my i tak u nich kupujemy
tak jak kupowaliśmy wózek to dostaliśmy 200zł rabatu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-12, 12:59   #126
Kinga_20
Zakorzenienie

Ula tak dawalam gluten może w sumie przez 7 dni :P nie jadamy zup w ogóle. Jak odkrztusza to super tak się właśnie uczy żucia rodzicom nie musisz się spowiadac, któregoś dnia siadziecie razem z Zosia przy stole i Wam pogratuluja że tak pięknie je

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Soli w ogóle nie używamy.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 14:12   #127
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hejka

Fajnie się czyta o tym blw muszę dokładnie sobie poczytać później i pogadać z tż co o tym myśli :P Bo faktycznie fajnie jak nie trzeba 2 obiadów gotować

Myślę, że weźmiemy różową albo fioletową bo tak jakoś kolorowiej się zrobi :P A myślałam nad czarną, ale ona dopiero nagrzeje :/
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 16:22   #128
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

heloo co tu tak cichutko dzisiaj? Pewnie każda z Was korzysta z sloneczka
U mnie też dzis znowu piękna pogoda,a ja narobiłam tyle pierogów że reszte musze pomrozić Uwielbiam pierogi:P tylko ten syf po pierogach blehh… Teraz siedze i odpoczywam bo jestem padnięta… nic mi się już nie chce Tż't zaraz idzie do pracy wiec będzie spokój;P

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-03-12, 17:19   #129
Dominika2302
Zadomowienie

Natalka pierogi !!!!!!!! Normalnie za porcyjkę bym się chyba dała pociąć ale ja się odchudzam
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 17:33   #130
ewccik
Zadomowienie

a u mnie 1 dzień cyklu
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 17:35   #131
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Natalka pierogi !!!!!!!! Normalnie za porcyjkę bym się chyba dała pociąć ale ja się odchudzam
no to dawaj do mnie mam z mięsem i ruskie:P ( ja uwielbiam ruskie)

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
a u mnie 1 dzień cyklu
ojej przykro mi Mam nadzieje że w kwietniu w tej klinice dowiecie się dlaczego wam nie wychodzi tak długo...

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-12, 17:36   #132
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
co sie dzieje???
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
lineczka - kawał dziewczyny z Nelki

kinga, natalka - muszę sobie poczytać o tej dietce Jak na razie zaopatrzyłam się w dynię i soczek a od niedzieli ruszamy z marchewą

linka - co się dzieje Kochana?

U nas tak słońce świeci, że postanowiłam zakupić parasolkę do wózka... No ale że to Kasia robi zakupy to musiało być pod górkę dobrze, że był tż to chciał sprawdzić czy pasuje i się okazało, ze nie pasi i muszę od bebetto kupić albo inną...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

I mam pytanie natury estetycznej - bo mam wahania :P Czy do szarego wózka będzie pasować różowa parasolka? Odbije ładnie? Marysia i tak ma wszystkie kocyki różowe i ciuszki (takie dostaje :P) Czy wybrać szary, jak wózek?
Jakoś tak chyba humorami się nie zgraliśmy i sobie nawzajem powygarnialiśmy. Ale już jest ok., pogodziliśmy się wczoraj na macie do ćwiczeń

Moim zdaniem różowy i szary jak najbardziej pasują i tak weselej będzie wyglądać niż całe w jednym humorze

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
heloo co tu tak cichutko dzisiaj? Pewnie każda z Was korzysta z sloneczka
U mnie też dzis znowu piękna pogoda,a ja narobiłam tyle pierogów że reszte musze pomrozić Uwielbiam pierogi:P tylko ten syf po pierogach blehh… Teraz siedze i odpoczywam bo jestem padnięta… nic mi się już nie chce Tż't zaraz idzie do pracy wiec będzie spokój;P
A ja zrobiłam dzisiaj krokiety z kapustą i grzybami, ale nie wyglądały jak krokiety i się rozpadały, a Tż narzekał że nie było barszczyku.

Kinga tak zupełnie bez soli jecie? Zastępujesz ją czymś? Ja się staram gotować ze zmniejszoną ilością soli ale tak całkowicie wykluczyć nie umiem. Warzywa to jak najbardziej da się bez soli ale z mięsem to już nie.
A mięso jecie czy jesteście wegetarianami?

Pisałam wam że gin ma wolny marzec a dzisiaj okazało się że też kwiecień I babka w rejestracji chciała mnie na maj umówić. Powiedziałam jej że do maja to już dawno skończą mi się leki no i wzięła ode mnie nr telefonu i ma zadzwonić co z tą wizytą

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ewcik właśnie się zastanawiał co tam u Ciebie i Dominiki. Przykro mi strasznie
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 18:29   #133
Dominika2302
Zadomowienie

Natalka ja też uwielbiam ruskie no i jeszcze te krokiety.....ale mi smaka narobiłyście.
ewcia nawet nie wiem co ci napisać bo i tak nic ci nie poprawi nastroju, ja czekam do jutra ale już jakoś mi tak dziwnie dole brzucha więc pewnie znowu nic z tego nie będzie....
Stary 2014-03-12, 19:02   #134
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie 1 dzień cyklu
Ehh przykro mi

Natalka podrzuc pierogow z miesem
Ja bede robic nalesniki z parowka i serem zoltym ale to moze jutro

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-12, 19:46   #135
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
a u mnie 1 dzień cyklu
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Jakoś tak chyba humorami się nie zgraliśmy i sobie nawzajem powygarnialiśmy. Ale już jest ok., pogodziliśmy się wczoraj na macie do ćwiczeń

Moim zdaniem różowy i szary jak najbardziej pasują i tak weselej będzie wyglądać niż całe w jednym humorze

A ja zrobiłam dzisiaj krokiety z kapustą i grzybami, ale nie wyglądały jak krokiety i się rozpadały, a Tż narzekał że nie było barszczyku.

Kinga tak zupełnie bez soli jecie? Zastępujesz ją czymś? Ja się staram gotować ze zmniejszoną ilością soli ale tak całkowicie wykluczyć nie umiem. Warzywa to jak najbardziej da się bez soli ale z mięsem to już nie.
A mięso jecie czy jesteście wegetarianami?

Pisałam wam że gin ma wolny marzec a dzisiaj okazało się że też kwiecień I babka w rejestracji chciała mnie na maj umówić. Powiedziałam jej że do maja to już dawno skończą mi się leki no i wzięła ode mnie nr telefonu i ma zadzwonić co z tą wizytą

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ewcik właśnie się zastanawiał co tam u Ciebie i Dominiki. Przykro mi strasznie
Oj Ty niegrzeczna widzę jesteś z tż kazda zgoda musi być porządnie uprawomocniona :P
To lepiej niech prędko pani dzwoni.. Ja nie rozumiem, lekarz zostawia pacjentki na taki długo czas i co Wy macie zrobić?? A jakbyś miała przyjsć na monitoring np. to jak??
Stary 2014-03-12, 19:48   #136
agi_82
Wtajemniczenie

ewcik
przykro mi strasznie tule Cie mocno
a jakoś w tyle z info jestem ... wybieracie się na jakieś badania??

Natalka
podrzuć kilka pierogów mniammmm

i któras pytała jak moja chodakowska.... miałam przerwe miesięczna ale wróciłam i do tego chodze 2 razy w tygodniu na zumbe - superrrrr jest

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 20:00   #137
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
ewcik
przykro mi strasznie tule Cie mocno
a jakoś w tyle z info jestem ... wybieracie się na jakieś badania??

Natalka
podrzuć kilka pierogów mniammmm

i któras pytała jak moja chodakowska.... miałam przerwe miesięczna ale wróciłam i do tego chodze 2 razy w tygodniu na zumbe - superrrrr jest
A maludę zostawiasz z Tż?
Ja niestety raz wyszłam i na tym zakończyłam wojażowanie swoje, bo mała tż sie topiła ślinką i się biedak tak wystraszył, że boi się z nią zostać sam
Stary 2014-03-12, 21:54   #138
agi_82
Wtajemniczenie

Brilliant
oj bidulka malutka
zostawiam ale ostatnio był po nocnej giełdzie w czwartek i jak wróciłam z zumby to mi zapowiedział że w czwartki nie będe chodziła bo zmęczony jest na co ja skwitowałam że jeśli ja nie będe na zumbe to on na siłownie też nie no i mam jutro iść

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

a i byłam w przychodni i nie zaszczepiłam Kornelki ze względu na ten katarek i ważyłyśmy się i malutka "ma już" całe 6 kg

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 07:37   #139
ula_betula
Zadomowienie

Linka takie godzenie to ja rozumiem

Kurcze, tak piszecie o tym szczepieniu przy katarku a Zośka miała i się martwię... ale chyba już dawno by było coś nie tak jakby miało coś wyjść?

Robiłam testa i zaczęła się pojawiać druga kreska. Pobiegłam do tżta z płaczem, że ja sama na ten wynik patrzeć nie będę a tam czysto więc miałam przez sekundę ciążę urojoną
Stary 2014-03-13, 07:41   #140
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się w 1dc......
Natalka proszę zmień mi termin na 10.04.
Stary 2014-03-13, 07:56   #141
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 1dc......
eh, trzymaj się Dominika

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-13, 10:07   #142
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:

Kurcze, tak piszecie o tym szczepieniu przy katarku a Zośka miała i się martwię... ale chyba już dawno by było coś nie tak jakby miało coś wyjść?

Robiłam testa i zaczęła się pojawiać druga kreska. Pobiegłam do tżta z płaczem, że ja sama na ten wynik patrzeć nie będę a tam czysto więc miałam przez sekundę ciążę urojoną
wow co za emocje z rana hehe Jak to się stało że widziałaś drugą kreskę?:P
Cytat:
Witam się w 1dc......
Współczuje kochana Co do zmian danych to już nie do mnie Linka prowadzi wątek:P

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-03-13, 14:27   #143
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

boże jak ja bym teraz zobaczyła II kreski to bym chyba padła

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-13, 15:02   #144
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

witam

lineczka: to już masz dużą dziewczynę

linka: to moze sobie kupie ten olej , wypróbuję

natalya: z czym robisz pierogi? ja kupię teraz stolnicę i też się wezmę za pichcenie

ewwcik:dominika: przykro mi
Stary 2014-03-13, 16:34   #145
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
witam

lineczka: to już masz dużą dziewczynę

linka: to moze sobie kupie ten olej , wypróbuję

natalya: z czym robisz pierogi? ja kupię teraz stolnicę i też się wezmę za pichcenie

ewwcik:dominika: przykro mi
ja robiłam ruskie i z mięsem;P
Ja tam nie mam stolnicy robie na blacie w kuchni:P

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-03-13, 17:29   #146
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Przykro mi

Oj Ty niegrzeczna widzę jesteś z tż kazda zgoda musi być porządnie uprawomocniona :P
To lepiej niech prędko pani dzwoni.. Ja nie rozumiem, lekarz zostawia pacjentki na taki długo czas i co Wy macie zrobić?? A jakbyś miała przyjsć na monitoring np. to jak??
Tragedia z tym lekarzem, dwa miesiące wolnego sobie zrobił i nic na ten temat nie wspomniał. Wręcz kazał za 1,5 miesiąca do niego przyjść czyli wtedy kiedy miało go nie być. Na wszelki wypadek jestem umówiona na 10 kwietnia do innego gina i jeszcze do swojej starej ginki bo cytologia mi źle wyszła i muszę coś z tym zrobić.

Cytat:
Witam się w 1dc......
przykro mi.
Teraz do mnie z takimi informacjami.

Ewcik
podaj też jak mam Ci zmienić termin.

Ula dobre z tym testem

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Dziewczyneczka może Twoje dane też mogłabym zaktualizować?
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 17:32   #147
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Brilliant
oj bidulka malutka
zostawiam ale ostatnio był po nocnej giełdzie w czwartek i jak wróciłam z zumby to mi zapowiedział że w czwartki nie będe chodziła bo zmęczony jest na co ja skwitowałam że jeśli ja nie będe na zumbe to on na siłownie też nie no i mam jutro iść

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

a i byłam w przychodni i nie zaszczepiłam Kornelki ze względu na ten katarek i ważyłyśmy się i malutka "ma już" całe 6 kg
Kompromisy w związku są ważne, więc fajnie że udało się Wam pogodzić wszystko :P
Zazdroszczę 6 kg My dziś mamy całe 3920 Czyli cały czas w górę, ale obawiam się, że nam troszkę do czerwca zabraknie

Cytat:

Na pewno już dawno by coś wyszło. A co do testu to ja bym się bała z jakiego powodu w ogóle II kreska zaczęła się robić

Cytat:
Witam się w 1dc......
Przykro mi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 17:42   #148
magdziaS
Podróżniczka

Cześć dziewczyny długo się nie odzywam, wybaczcie, ale nie mam weny ... Wszystko mnie dobija.
We wtorek byłam u gina, co się działo to aż szkoda mówić. Szyjka niewiele się skróciła od ostatniego razu, ale ginek powiedział, że max 4 tyg. jeszcze wytrzyma. Na 1 kwietnia mam wizytę, wtedy jeszcze USG (ze względu na to, że Jula owinięta pępowiną). Mam nadzieję nie urodzić do tego czasu, a po wizycie pewnie się okaże co dalej. Byłyby tylko 4 tyg. przed terminem. Reszta opisu wizyty zaraz w klubie.

Byłam też we wtorek na porodówce. Znajoma położna ma swoją szkołę rodzenia i pozwoliła mi się podpiąć do swojej grupy na zwiedzanie. Teraz żałuje, że poszłam Byłam sama bo TŻ musiał dłużej zostać w pracy i zero wsparcia psychicznego Obeszliśmy oddział, trakt porodowy, operacyjny na cięcia i poporodowy. Poporodowy jest pięknie wyremontowany: sale dwuosobowe, każda z łazienką, czysto no nowiusieńko jednym zdaniem. Porodówka to jakiś koszmar rodem z PRLu, ale nie będę się rozwodzić, szaro, ciemno, ciasno, stary sprzęt no i ogólnie nieprzyjemnie, no i sala jedna tylko dzielona krótkimi ściankami na boksy 6 kobiet na raz może rodzić. Tam gdzie się ląduje po cesarce tak samo tragicznie, za to dowiedziałam się, że będę leżeć 11 godz. i nie ma tam wstępu rodzina. Dzidzia jest dawana tylko na czas jak jest pielęgniarka a potem jest zabierana do wcześniaków tam może być z nią tata. Czuje się z tym tragicznie. Ponoć baba z sali po cesarce jest straszna. Liczę tylko, że dzięki znajomościom jakoś uda mi się tam przetrwać lub chociaż TŻta przemycić. Od wtorku jak patrzę na torby do szpitala płakać mi się chce

Mebelki skręcone. Ale na razie Wam nie będę wrzucać fotek - dopiero jak będzie efekt końcowy. Zamówiłam naklejki z Kubusiem, pościelkę i baldachim do łóżeczka Jeszcze napis nad łóżeczko skołuje Mama pomyła mi meble a teściowa wyprasowała większość ubranek. Poprane wszystko inne. Także jesteśmy na Julkę prawie gotowi, tylko nie mamy materaca i wózka

Wybaczcie, że tak o sobie tylko

Dominika, Ewciku - przykro mi z powodu małpic

Natalka - zdradzisz co to za firma od materacy i robali ?

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2014-03-13 o 17:44
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 17:52   #149
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

magdziu - co do porodówki to w każdym szpitalu chyba są sale ogólne na których łóżka są oddzielone ściankami. Dopiero jak wybierzesz poród rodzinny to masz osobną salę Ja bym się odezwała, bo masz prawo do pobytu tż jeżeli Waszą wolą jest poród rodzinny i chcesz żeby tż i dziecko było z Tobą po operacji To już nie są czasy prl-u i szpital na pewno się zgodzi

CO do Julki to jak jest owinięta pępowiną?? Kurczę, ja mam nadzieję, że jeszcze a jeszcze posiedzi w brzuszku a mama nie będzie się tak denerwować, bo nie pomaga tym dzidzi
Stary 2014-03-13, 18:12   #150
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Madzia ta firma to z Swarzędza , Lateks-Pianka-Gryka PRESTIGE Line.
Co do nastrojów i obaw to sie nie dziwię ale myśle że nie ma co panikować teraz bo pewnie jak przyjdzie co do czego i poród się zacznie to będzie Ci wszystko jedno byle zobaczyć Julkę )
Czekamy zatem na fotosy i fajnie że już macie prawie wszystko gotowe ) 4 tygodnie przed terminem to chyba nie tragedia co??

Linka nie źle sobie lekarz poleciał w kulki

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości