My czekamy na Dzidziusie - Super będą z Nas Mamusie - Staraczki i Mamusie :) cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 06:24   #121
zlosnica_
Zakorzenienie

Dot.: My czekamy na Dzidziusie - Super będą z Nas Mamusie - Staraczki i Mamusie :) cz

Gryzelda ja mam to samo z gin i dentysta
Kanwa szkoda

Byłam dziś na badaniu krwi

"Pragnij tego co chcesz mieć i nastaw się na to, że możesz to dostać"

zlosnica_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:46   #122
buu007
Zakorzenienie

Dot.: My czekamy na Dzidziusie - Super będą z Nas Mamusie - Staraczki i Mamusie :) cz

hej,wykorzystałam fakt ze moja dziecie wstalo o 6:40 i troche polezalam ale sobie przypomniałam ze miala byc wiadomosc od kanwy

kanwa no szkoda

Mlebidakin-jak mi w poprzednim mieszkaniu mol latal,dopadlam go ale ze mnie cos tknelo zrobilam wielkie porzadki i sie okazalo ze mam pelno larw w szafkach,bleee,polowa jedzenia-maki,ryzu,kaszy,przypraw do wywalenia,plus cala szafke czyscilam i wszystkie szuflady wyciagalam bo te larwy byly nawet na szafkach,przemywalam to woda z octem,a sa podobno lepy na mole spozywcze -ja nie uzywalam ale slyszalam ze sa skuteczne,w sensie ze przyciagaja mole,ale ja bym na Twoim miejscu i tak jedzenie przejrzala

fiona

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

zlosnica duzo badan robilas?

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:50   #123
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
hej,wykorzystałam fakt ze moja dziecie wstalo o 6:40 i troche polezalam ale sobie przypomniałam ze miala byc wiadomosc od kanwy

kanwa no szkoda

Mlebidakin-jak mi w poprzednim mieszkaniu mol latal,dopadlam go ale ze mnie cos tknelo zrobilam wielkie porzadki i sie okazalo ze mam pelno larw w szafkach,bleee,polowa jedzenia-maki,ryzu,kaszy,przypraw do wywalenia,plus cala szafke czyscilam i wszystkie szuflady wyciagalam bo te larwy byly nawet na szafkach,przemywalam to woda z octem,a sa podobno lepy na mole spozywcze -ja nie uzywalam ale slyszalam ze sa skuteczne,w sensie ze przyciagaja mole,ale ja bym na Twoim miejscu i tak jedzenie przejrzala

fiona

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

zlosnica duzo badan robilas?
A zauważe te larwy ? Można je przeoczyć ?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:52   #124
kanwa
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Mam nadzieję że Calineczce się powiedzie. Będę trzymała mocno kciuki. Boje się że Tż ta zasmuce ta wiadomością Widzę jak mu zależy i opowiada o dziecku jak to będzie jak się pojawi. ..

2 cs @ 12.03
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:00   #125
Yenna_30
Zadomowienie

Witam nową przyszłą mamusię!

Kanwa, a jeśli do jutra nie przyjdzie to będziesz jeszcze próbowała?

Gryzelda, przynajmniej masz spokój sumienia

Fiona, nie smutaj, zabraniam. Jeszcze za wcześnie na smutanie!

Mariola, zdrówka!

W temacie dentysty. Ja mam zaufanego na NFZ. I jestem mega zadowolona. Inna sprawa, że NFZ wielu rzeczy nie pokrywa

Mlebidakin, biały mol ubraniowy czy ciemny spożywczy?
Z tego co się orientuję ubraniowe wiosną się aktywują. Nawet jeśli to był tylko jeden, mógł już złożyć jaja. Polecam poprzeglądać szafy i zachowawczo zawiesić jakiegoś raida. Ze spożywczymi jest gorzej, w pierwszej kolejności należy właśnie wywalić wszystko co zawiera larwy. Takie malutkie biało-czarnawe coś. Wierz mi, zauważysz. Zawieszki pomagają, ale one tylko ściągają a nie zabijają. Więc w najgorszym razie czeka Cię polowanie. Dwa miesiące temu przerabiałyśmy to w pracy. Podobno pomagają liście laurowe.

A ja właśnie jadę ma moment do pracy. Pokomplikował mi się projekt i już mam stresa

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Zlosnica, a jakie badania?

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

[Kalina Beluch]

- - -

Czekamy
Yenna_30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:00   #126
buu007
Zakorzenienie

Mlebidakin zauwazysz,a wiesz ja zalozylam ze to mole spozywcze ale nie pisalas czy go znalazlas w kuchni czy w szafie

jak wklepiesz w google to zobaczysz jak wygladaja mniej wiecej,bo jak wpiszesz bo wysoczy Ci pelno obrzydliwych robakow

kurde i teraz jak zaczelam szukam to znalazlam zdjecie larwy ktora mi dawno temu lazila po scianie w nowym mieszkaniu! sic,ale wtedy jeszcze nawet za duzo szafek nie mialam ani produktow

a no i jak zobaczysz ze masz cos pozlepiane w grudy jak by,albo pozlepiane na sciankach opakowania,albo cos jakby pajeczynka?nie wiem jak to opisac,to trzeba wywalic

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-03-13, 07:04   #127
201704210903
Konto usunięte

Nie wiem jaki to był mol bo znalazłam go zatopionego. Wypadł do szklanki z woda. Dzień wcześniej tz widział jak lata po pokoju ale on nie rozpozna jaki to był. Oglądaliśmy jedzenie i nic nie znaleźliśmy. Może on wyleciał z szafy. Dziś idę kupić coś na mole obu rodzajów. Bałam się że mam w jedzeniu i nie zauważe

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 07:08   #128
zlosnica_
Zakorzenienie

Buu no trochę tego było
Yenna takie ogólne + to co mi wtedy ten lekarz na pogotowiu zaproponował i od endo jeszcze. Mam nadzieje że nic w tych przeciwciałach nie wyjdzie

Mole spożywcze to parszywa sprawa ciężko to wytepic. Trzeba wszystko dobrze przejrzeć co sypkie. Ten lep też dobry bo sporo tego łapie

Stary 2014-03-13, 07:09   #129
tytuszek
Raczkowanie

Ludzie! Wchodzę na nowy wątek a tam już 5 stron
Teraz nie miałam czasu czytać całości tylko szybko chciałam zobaczyć co z testowaniem Kanwy- bardzo mi przykro, ale może jeszcze nie przesądzone
A poza tym melduję się w nowym wątku
Oby i dla mnie był szczęsliwy, ale coś czuję, że w tym cyklu się nie udało
Stary 2014-03-13, 07:09   #130
kanwa
Zakorzenienie

Poczekam jak sie nie pojawi dziś ani jutro to powtórzę w sobotę ale pewnie dziś przyjdzie bo jeszcze mi się nie zdarzyło spóźnienie dziwne to...

2 cs @ 12.03
Stary 2014-03-13, 07:13   #131
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justitia Pokaż wiadomość
witajcie mamusie

mozna sie dolaczyc?
aktualnie jestem moze nie w pierwszym cyklu staran, ale cyklu bez zabezpieczen zobaczymy co wyjdzie

trzymam za Was kciuki! i bede podczytywac
Witam ! I powodzenia

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Jestem taka zasmarkana ze najlepiej zostalabym w domu a jak na zlosc moja szfowa trafila do szpitala i dzisiaj pracowalam 12,5 godziny. Mam nadzieje ze jutro wyjdzie i bedzie inaczej. :
Kuruj sie ! Teraz jakis paskudny wirus krazy, co rusz ktos chory :/

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Melduje się o poranku ale niestety ewidentna 1krecha.Pewnie dziś @przyjdzie.Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby się spoźniała.Jednak 13 nie do końca szczęśliwy

2 cs @ 12.03

No to przykro... ale nastepny cykl juz musi byc udany ! Chociaz @ jeszcze nie ma, wiec...

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Ja już nie śpie od 5 ....

Kanwa przykro mi

Ja tez od 5 na nogach. I prosze mi sie tu nie dolowac jakimis snami

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45563492]Mariola ja mam swoją zaufaną dentystkę, która niestety przyjmuje tylko prywatnie. A dla mnie z dentystą prawie jak z ginem, wolę zapłacić i iść do tej sprawdzonej niż na NFZ i żeby później mieć coś spaprane poza tym muszę sprawdzić jakie mam usługi stomatologiczne w LuxMedzie, bo ona współpracuje, więc może coś się uda taniej

)[/QUOTE]

Ja do dentystki tez tylko prywatnie, nie mam zadnego zaufanego dentysty na nfz. Ale chodze regularnie i mam mocne zeby na szczescie, takze jak juz cos to nie sa to duze koszty.

Cytat:
Napisane przez Yenna_30 Pokaż wiadomość

A ja właśnie jadę ma moment do pracy. Pokomplikował mi się projekt i już mam stresa

O nie, jestes niemozliwa Prosze mi szybko wracac z tej pracy i maluszka nie stresowac !

Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 07:24   #132
buu007
Zakorzenienie

Yenna a ja wlasnie doczytalam ze Ty do pracy jedziesz,mam nadzieje ze szybko znajda kogos na zastępstwo za Ciebie zebys mogla odpoczac

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-03-13, 07:32   #133
zlosnica_
Zakorzenienie

Yenna a kiedy chciałabyś iść na l4? Dopiero jak kogoś wyszkolisz?

Ja też od 5 na nogach

Stary 2014-03-13, 07:32   #134
elinka21
Zakorzenienie

A ja wstalam po 6 by zobaczyć wynik testu Kanwy no i poszłam dalej spac

Gryzelda niezle cuda wychodzą jak sie pisze na tym fonie

A my wstajemy u wracamy do,siebie do domku juz

Yennka prosze mi sie praca nie stresowac!!!

Kanwa a jak sie czujesz? Czujesz jak by @ miala przyjsc?

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:37   #135
Calineczka 27
Zakorzenienie

Przykro mi Kanwa. Wiem, ze do ciebie dolacze lada moment. No nic, trzeba próbować dalej.
Fiona, Kanwa nie smuccie sie. Fionka, też mi sie źle śniło.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 07:43   #136
kanwa
Zakorzenienie

Sama nie wiem jakaś rozbita jestem. Głowa mnie boli tak że zaraz pęknie chyba ale to raczej stresowe takie cykl trzeci zaraz czas zacząć jak ten wstrętny małpiszon się pojawi. A Wy jak tam się czujecie dziś?

2 cs @ 12.03

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2014-03-13 o 07:44
Stary 2014-03-13, 07:57   #137
goodgirl_
Raczkowanie

Kanwa przykro mi Ale jak to brzmią często powtarzane na tym wątku słowa: Póki nie ma @ jest szansa

Yenna Ty siedź w domu kobieto! No stress w Twoim stanie!!!

Calineczka Cała odpowiedzialność spadła na Ciebie Kochana Musisz szczęśliwie rozpocząć nową część!! Później już się posypie

U mnie dopiero 9dc, a już wczoraj delikatnie czułam prawy jajnik (jak zwykle zresztą prawy). Nie wiem już jak mam liczyć ten cykl, czy tak jak poprzedni 28 dni, czy tak jak wcześniejsze 34-35 No nic, będziemy się kochać cały czas i może nie przegapimy Chociaż TŻ znowu nie będzie często w tym cyklu

Powoli ogarniam się do tego ZUSu... muszę wyjechać gdzieś godzinę wcześniej, bo mam trochę km.

Elinka i kto teraz będzie spełniał Twoje zachcianki skoro wracasz do domu??
goodgirl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:01   #138
gornek
Zakorzenienie

Witam sie z rana. Kanwa przykro mi, tez tak mialam mimo, ze od początku czulam ze to nie to, jednak trochę przykro bylo. Dzisiaj odbieram wyniki tsh, prolaktyny i glukozy, bo wczoraj mi się isc nie chcialo, ale to jakoś popołudniu jak będziemy wracac do Wawy.

Nie lubię wracac do Wawy jak u rodzicow tak mi dobrze no i moja ukochana wlkp zostawię znowu

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:03   #139
elinka21
Zakorzenienie

Goodgirl a idziesz na monitoring w tym cyklu?

No wlasnie kto bedzie spelnial moje zachcianki to ja moze zostane i tak na L4 i tak

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Gornek daj znac jak wyniki jak je odbierzesz

25.03.14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:07   #140
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Przykro mi Kanwa. Wiem, ze do ciebie dolacze lada moment. No nic, trzeba próbować dalej.
Fiona, Kanwa nie smuccie sie. Fionka, też mi sie źle śniło.
A mnie tak jakoś dobił ten sen, jak by nie wiem co to by było. Bardziej chodzi o to, że zawsze przed @ mam sen o II kreskach, a w rzeczywistości wychodzi na odwrót, więc po prostu zaczynam się bać śnić o nich . Znowu mnie nawiedziło przeczucie, ze nic z tego i jeszcze przyjaciółka zadzwoniła co się nie odzywam i zaczęła opowiadać o swojej miesięcznej córeczce i po skończeniu rozmowy pierwszy raz się .
Nie wiem co się dzieje ze mną w tym miesiącu . Mam ciągłe wahania nastrojów od radości do rozpaczy i tak na okrągło . Dobra już nie przynudzam, bo zaraz elinka dupkę mi zbije ...
Calineczko no trzeba dalej sie starać co Nam zostało
Stary 2014-03-13, 08:08   #141
goodgirl_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Goodgirl a idziesz na monitoring w tym cyklu?

W tym cyklu nie... miałam zadzwonić do inviMedu i umówić sie około 17dc, ale obawiam się że już może być za późno. Zadzwoniłam więc wczoraj i chciałam zarejestrować się na wizytę w 13dc, ale okazuje się, że nie ma miejsc Najbliższy termin do mojego gina mam 27.03. czyli 23dc. No to ja dziękuję bo mi to niepotrzebne. Zobaczymy. W poprzednim cyklu owu była na pewno, więc mam nadzieję, że w tym też będzie i się wstrzelimy jakoś z TŻ..
goodgirl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:11   #142
elinka21
Zakorzenienie

Dziewczyny przeciez jeszcze nic nie wiadomo, w sumie u mnie tez mial byc kolejny cs.
Fionka kiedy test?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Goodgirl więc codziennie trzeba próbować, pamiętaj najpierw wizaz później grzybek i znów wizaz

25.03.14
Stary 2014-03-13, 08:12   #143
dejavu
Raczkowanie

Ja też się witam w nowym wątku, widzę , że znów nabieracie rozpędu

kanwa - mi się w styczniu okres spóźnił 4 dni, choć nigdy wcześniej się tak nie zdarzyło, ginka sama powiedziała że to może ze stresu z tego czekania.

Teraz się sama zastanawiam jak to u mnie z tym cyklem, bo niby czuję że wszystko normalnie (czyli ok 3-4 dni do owu), a ta nowa ginka mi wczoraj powiedziała że do owu jeszcze daleeeko. Już nie wiem co myśleć i chyba rzeczywiście całkiem odpuszczę ten cykl, co ma być to będzie. Jak się nie uda, to jeszcze raz badania i clo w przyszłym cyklu. A po clo owulacja i okres występują normalnie czy są jakieś przesunięcia? bo może wtedy będzie wiadomo kiedy się jej spodziewać ;-)

Miłego dnia Dziewczyny!
dejavu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:14   #144
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeciez jeszcze nic nie wiadomo, w sumie u mnie tez mial byc kolejny cs.
Fionka kiedy test?

Nie wiem kiedy. Szczerze to nawet nie chce mi się już go robić .

Yennka przechlapane masz z tą pracą . Rozumiem, że kogoś szukają na Twoje miejsce ? Obyś nie musiała tam spędzić całego dnia .
Stary 2014-03-13, 08:14   #145
gornek
Zakorzenienie

Mi Tz wczoraj powiedział taki dziwny przesąd, ze jak para zobaczy bociana w gnieździe tzn ze będą mieli dziecko. Gniazda to ja widzialam ale ani jednego boćka :P zresztą mój Tz tez myśli o dziecku, bo juz mówil gdzie by chodziło do szkoly itp. caly czas mowi mi o bliźniakach :P

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:15   #146
fiona27
Zakorzenienie

Goodgirl skoro nie wiadomo kiedy owu to najlepiej na grzybka co dwa dni wtedy nie przegapisz
Stary 2014-03-13, 08:16   #147
zlosnica_
Zakorzenienie

Fiona

Dziewczyny więcej optymizmu! Musi się teraz udać my czekamy na wasze pozytywne teściki

Stary 2014-03-13, 08:17   #148
elinka21
Zakorzenienie

Fiona nie wolno tak bo na Was nakrzycze i koniec bedzie

Ni to mamy chetna na blizniaki :p

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Zlosnica brawo!!!

25.03.14
Stary 2014-03-13, 08:18   #149
zlosnica_
Zakorzenienie

Ja też nie wiem kiedy owu będzie na pewno więc pozostaje często na grzybka i nie przegapimy

Stary 2014-03-13, 08:18   #150
buu007
Zakorzenienie

gornek
wlasnie mialam pisac,najpierw takie oporne a teraz kazda blizniaki chce

nic czas uciekac,pozniej przyjde tylko nie piszcie tyle

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości