Dlaczego właśnie TO imię? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-10, 20:42   #121
gosiaska
Zadomowienie

Dot.: Dlaczego właśnie TO imię?

Ja się też kiedys pytałam skąd to imię i wyszło na to że to mój tata sie uparł żebym była Małgorzatą a miałam byc Ewą albo Kingą albo Igorem jesli chłopcem

Potem całkiem niedawno dowiedziałam się że tak miała na imię dawna miłość taty- która bynajmniej nie jest moją mamą... dziwna zbieżność i teraz juz wiem dlaczego Fajna nawet historia
Misja Wiedeń

Romantycznie:
Chuck&Blair, Blair&Chuck
have to be together
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 20:44   #122
ewelkaw
Zakorzenienie

A ja miałam mieć na imie Paulina a na drugie Ewelina...niestety mój tata sie ze zdenerwowanie pomylil w urzędzie i dał mi pierwsze Ewelina<hahaha>
ewelkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 20:47   #123
untouchable
Wtajemniczenie

Mojej mamie bardzo podobało się imie Marta. Ale w końcu na swoim postawił mój, wówczas 3 letni, braciszek. Oglądał on jakąś bajke gdzie była waleczna księżniczka Angelika i tak też zostałam nazwana Czuje się wprost zaszczycona...
Stary 2007-01-10, 21:13   #124
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Po prostu tato się uparł na Beatę i tak zostało. Przynajmniej wiem po kim mam upór

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 21:15   #125
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Moja mam gdy była w ciąży poznała pewną bardzo wesołą, sympatyczną i rezolutna dziewczynkę o imieniu Paula.
Spodobalo jej się to imię.
Poza tym lubi krótkie imiona.
Trochę mnie to dziwi, bo jest wiele innych ładnych, krotkich imion, ale mimo pretenjalności całkiem lubię moje imię(choć sama bym tak dziecka nie nazwała)
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 22:13   #126
paula007
Zakorzenienie

Widzę, że ktoś mój stary wątek odkopał...

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Ja tak samo jak założycielka wątku mam na imie Paulina i rowniez urodzilam sie 6 czerwca (urodziny z tamtego roku to trzy szóstki 06.06.06) i tak samo wzielo sie od tego ze 6 czerwca imieniny obchodzi Paulina, tak wiec nią zostałam
Moja mamusia liczyla na chłopczyka i mialam miec na imie Mateuszek
Cóż za zbieg okoliczności. Ciekawe, czy jesteśmy choć trochę podobne (z charakteru)
Ty tu takich minek przy 6 czerwca nie wstawiaj, bo to świetna data. Taka "inna", wręcz szatańska.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 22:29   #127
Michasia222
Zadomowienie

Michalina, bo mojej babci się nie podobało,a na dodatek mam jedno imię Babcia miała koleżankę co miała tak na imię i jej się strasznie nie podobało, a mój tata jako miły zięć właśnie tak mnie nazwał, cóż zdarza się, a babci imię juz się podoba
Stary 2007-01-10, 22:35   #128
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

W sumie to nie znam historii swojego imienia - wiem ze mama chciala Basie, ojciec Magdalene. Chyba byl przekonywujacy bo jestem Magdalena Barbara. Nie wiem jak mialam sie nazywac jako chlopiec.

Natomiast znam historie imienia mojej siostry. Mama myslala ze bedzie syn - i mial byc STEFAN. Modlilam sie bym brata nie miala. Mama dlugo rodzila i jak juz sie udalo wydac tego malego szatana na swiat to poszlysmy z babcia pod okno porodowkowego kibelka i pytamy co - mama ze dziewczynka. wiec jakos ze dawniej stycznie mocno sniezne to wyskrobalam wielki napis na sniegu 'joasia'

no i jest Aska. Joasia do niej nie pasuje ale Aska jak najbardziej

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 22:41   #129
agness86
Zakorzenienie

Miałam mieć na imię Małgorzata, jak siostrzyczka mojego taty, która zmarła jak miała dwa latka. Dziadkowie bardzo nalegali, ale mama się nie chciała zgodzić. Już od dawna miała upatrzoną dla mnie Agnieszkę, nawet na bierzmowaniu sobie Agnieszka wzięła
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 22:51   #130
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michasia222 Pokaż wiadomość
Michalina, bo mojej babci się nie podobało,a na dodatek mam jedno imię Babcia miała koleżankę co miała tak na imię i jej się strasznie nie podobało, a mój tata jako miły zięć właśnie tak mnie nazwał, cóż zdarza się, a babci imię juz się podoba
Moja babcia natomiast cały czas mówi do mnie Marta. Ja nie mam nic do Mart, ale kurczę no! To są dwa różne imiona! I dlatego, jak ktoś do mnie powie Marta, to jestem w stanie go pogryźć.

A apropos historii imion w rodzinie.

Moja mama ma starszą siostrę. I jak ciocia chodziła w ciąży, to podpowiadali Jej imiona. Ona była uparta na Justynę, co moja mama komantowała zawsze "Boże! Justyna, taka Justyna Orzelska!", absolutnie była na nie. Natomiast dla chłopca mama proponowała Michał (bo jej się strasznie to imię ppodobało), co z kolei ciocii nie bardzo podchodziło, bo to "jak Wołodyjowski".

Mój kuzyn więc w efekcie został Michałem, a moja siostra urodzona po latach Justyną.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 23:16   #131
Rena
Zakorzenienie

mam imieniny tego samego dnia co moj ojciec
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 23:35   #132
Pomadka
Zakorzenienie

Ola, czyli Aleksandra. To imię podobało się mojej mamie od zawsze i zanim w ogóle zaszła w ciążę postanowiła, że jeśli kiedyś będzie mieć córkę da jej na imię Aleksandra. Tata nie protestował. Poza tym mama mówiła mi, że starała się wybrać dłuższe imię do krótkiego-trzyliterowego nazwiska, aby ładnie brzmiało i dobrze wyglądało. I ja zaplanowała tak się stało.
A ja z czasem polubiłam swoje imię, bo był 'moment', że szczerze nie znosiłam swojego imienia. Przeszło mi z kilku względów...
Przy okazji nie mam drugiego imienia, ponieważ mojej mamie wyjatkowo się nie podba ta tradycja "podwójnego" chrzczenia i bardzo się z tego cieszę.
Stary 2007-01-11, 00:02   #133
Maniwa
Wtajemniczenie

Rodzice podobno długo się o mnie starali i od początku byłam wyczekiwaną dziewczynką (brat miał już 9 lat!). Miałam być Lena, ale to zbyt ruskie,więc uzgodnili że Marlena (co jest w sumie połączeniem Marii i Magdaleny). Bardzo lubię swoje imię. Drugie - Janina - po babci.
Za to moja córka jest Julia Dagmara. Pierwsze podobało się mi i mężowi, a drugie to już moja inicjatywa, bo mężowi się nie podoba, za to mi bardzo.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 01:55   #134
kar_inka
Raczkowanie

Moja mama gdy byla chyba jakos nastolatka, pojechała na wakacje w góry. Widywała tam dziewczynę z długim ciemnym warkoczem. Wydawała się ponoc sympatyczna ;-) a na dodatek imię - Karina-, którym była ochrzczona mojej mamusi się spodobało. Po jakims czasie, jak juz mamusia moja podrosła ;-), znalaza meza i zaszla w ciaze, zamierzała zrealizowac swoje marzenie z mlodzienczych lat i nazwac coreczke - Karina. I na swiat przyszła faktycznie jako pierwsza dziewczynka Jednak mój tatuś się nie zgodził. W telewizj był wtedy podobno dość popularny film czy serial - nie pamiętam - w którym jedną z głównych ról grał koń o imieniu 'Karino', i tatus nie chciał żeby mnie przezywali Trzeba było otworzyć kalendarz i znaleźć coś innego. Padło na Marikę Przy drugiej córce, moje mama nie dała sobie już nie powiedzieć i ochrzciła mnie upragnionym imieniem ;-) (a tez mialam być chłopcem) Trzecia ciaza - wszyscy mowili bedzie synus. Miał być, o zgrozo! - Arian ;-) Wyszła Esterka robiąc wszystkim psikusa ;-).
Babcie, ciocie itp. itd. nie miały nic do powiedzenia, ale podobno wyboru zbyt entuzjastycznie nie przyjely A na mnie nikt nigdy kon nie mowil ;-)
kar_inka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 02:08   #135
bess
Zakorzenienie

Historia mojego imienia jest szalenie oryginalna.Moi rodzice poszli do kawiarni wzieli kalendarzyk i zaczeli szukac.Znalezli ,a poniewaz to imie bylo wtedy dosyc oryginalne zadecydowali.Za rok sasiadka ktora mieszkala pode mna otrzymala takie samo imie ,chyba jej rodzice sciagneli
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 03:03   #136
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

I Bess nie powie nam, jak ma na imię?

A moja mama naczytała się Potopu. I się na Oleńkę uparła. Uparła się tak, że nie ma przebacz, nic by jej od tego pomysłu nie odwiodło

Zastanawiam się dlaczego ona akurat to musiała czytać. Nie mogła Nad Niemnem? Ani z Zielonego Wzgórza? Emilki (książka pani Montgomery)? Romea i Julii?
No czegokolwiek, dlaczego akurat Potop?!

Życie jest podłe
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 03:10   #137
bess
Zakorzenienie

Bo Potop jest the best.Wiem, bo ogladalam w zeszlym miesiacu 5 razy

Bess powie powie:Ewelina
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 03:14   #138
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Bo Potop jest the best.Wiem, bo ogladalam w zeszlym miesiacu 5 razy

Taak, chyba coś pamiętam
Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Bess powie powie:Ewelina
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 07:03   #139
Ally83
Zakorzenienie

A ja się nazywam, jak się nazywam.... bo pierwsza miłość mojego ojca miała takie samo imię
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 09:16   #140
Katazyna
Raczkowanie

Ja miałam mieć na imie Dominika ale brat taty go uprzedził i tak dał swojej córce ,potem wymyslili Monike i ups tez juz było zajete kolejny brat taty tak dał bo mu sie wczesniej urodziło dziecko potem juz sie nie chwalili imieniem w rodzince(tato ma 6 braci) i tak dostałam najpiekniejsze imię (przynajmniej dla mnie) KASIA
Katazyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 11:39   #141
Atram
xxyy

nie mam pojecia dlaczego Marta
Stary 2007-01-11, 12:40   #142
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Widzę, że ktoś mój stary wątek odkopał...

Cóż za zbieg okoliczności. Ciekawe, czy jesteśmy choć trochę podobne (z charakteru)
Ty tu takich minek przy 6 czerwca nie wstawiaj, bo to świetna data. Taka "inna", wręcz szatańska.

szatańska moze i zgadza sie
Zauwazam ze wogole wszystkie bliźniaki są do siebie podobne chociaz z małymi wyjątkami
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 12:50   #143
SanDru
Zadomowienie

hm...ja dlaczego mam na imię Sandra? Kiedyś zapytałam się mamy i powiedziała, że była taka piosenkarka Sandra he...i jej strasznie się podobały jej piosenki a przede wszystkim imię...z tego co rodzice mówili musieli nieźle się kłócić o to imię ponieważ kiedyś nie można było tak nazywać dzieci wymyślnie. Jeśli chodzi o mnie bardzo podoba mi się to imię nie mam nic przeciwko
pozdrawiam wszystkie Sandry
SanDru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 13:02   #144
enda____
Rozeznanie

bess imienniczko

moje imie (Ewelina) babcia wymyslila dla mojej siostry (Malwina) tez babcia. Chiala zeby byly podobne aby chlopakom sie mylily, a teraz samej jej sie myli

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 13:36   #145
igusia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enda____ Pokaż wiadomość
bess imienniczko

moje imie (Ewelina) babcia wymyslila dla mojej siostry (Malwina) tez babcia. Chiala zeby byly podobne aby chlopakom sie mylily, a teraz samej jej sie myli
heheh
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 13:50   #146
_Gosiaczek_
Rozeznanie

Moje imie wybrał brat. Dostałam je po pierwszej miłości mojego brata (miał wtedy 6 lat i szaleńczo był zakochany w swojej koleżance z podstawówki)
Moja mama chciała jeszcze Ulę albo Martę. Ale moja babcia jej zabrobiła mówiąc, że "Marta chodzi zawsze obdarta".
Moja mama jest panikarą, także wolała nie ryzykowac
No i jestem Małgosia
_Gosiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 13:52   #147
Halinusek
Raczkowanie

GG do Halinusek

Mama chciała Pauline albo Kamilę - szkoda, że nie przeszło....Tata z kolei uparł sie na Andżelinę (!) ,bo ponoć była piosenka o pani obdarzonej tym imieniem, za którą to (piosenką ) tata przepadał. Całę szczęście, że mama kategorycznie się sprzeciwiła. W akcie rewanżu tata - totalna samowolka- poszedł do urzędu i zapisał mnie jako Haline. Babcia była strasznie wściekła, że mnie tak nazwał, bo jej zdaniem Halina to imie dla "starej baby" dlatego tez przez ponad 10 lat byłam dla wszystkich Olą (tak mam na drugie). Potem przez kilka łądnych miesięcy odzwyczajałam wszystkich od mówienia na mnie Ola... teraz w sumie nie wiem po co to zrobiłam, bo w zasadzie nie lubie imienia Halina
Stary 2007-01-11, 14:07   #148
VampIrzyca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M@yk@20 Pokaż wiadomość
Heh chociaż teraz jak patrzę na google- grafikę to mi dużo tych dzieciaków z takimi imionami wyskakuje.....
to wcale nie glupie nazywać dzieci imionami wielkich królowych.....ja np. na 100000000000% nazwę swą pierwszą córkę Maria Antonina (francuska królowa , zona Ludwika XVI).... to piekne imiona i takie....krolewskie...... niech sobie bedzie taką malą księżniczką:P

a moje imię-Agata- tez nie bylo do końca wybrane....tzn. mama czula, ze bedzie dziweczynka, ale z tatą ustalili, że nazwą Kamila lub Patrycja(chcialabym się zwać Patrycja )...w koncu jak się urodzilam to zostalam Agatą , bo rodzicom nagle się to imię spodobalo.... a ponieważ moja ciotka strasznie chciała, zeby miala na imię Weronika, rodzice dali mi tak na drugie czyli jestem Agata Weronika
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 14:15   #149
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

vampi a cvzemu tobie sie Agata nie podoba?ja mam tak na imie i mi sie podoba (a moja przyjaciolka jest patrycja hehe) Agata po grecku dobra,szlachetna - w sumie fajne znaczenie mi tam sie podoba...pozdrawiam Agaty wszelakie
Stary 2007-01-11, 14:23   #150
ZooZoleQ=*
Zadomowienie

A ja tam nie wiem dlaczego Zuzanna pewnie sie pdobalo i juz;-)
Podoba mi sie Majka

ZooZoleQ=* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości