![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Amberella co u Was?
#123 |
Zakorzenienie
|
luzik matka....
![]()
#124 |
Wtajemniczenie
|
em ma: u Nas też królują używane ciuszki
![]() Dziewczyny uważajmy co tu piszemy na forum, bo już z innych dziewczyn na wątku listopad-grudzień, się wyśmiewają. Piszmy ważne kwestie w klubie lub fb. Oto co znalazła Le la: https://m.facebook.com/photo.php?fbi...levant_count=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
Mój mąż ostatnio zabrał laptopa na kurs i przyważąc go teraz zapomniał o ładowarce. Tym samym nie dość że siedzę z dzieckiem sama, pogoda beznadziejna i nie ma jak wyjść, to nawet kontaktu ze światem nie ma - czytam Was na telefonie, ale cytowanie mnie przerasta. W dodatku Mała chyba przeziębiona, będę miała wizytę pediatry w tym tygodniu i już nie mogę się doczekać, bo mam sporo pytań. Ja Wam mogę polecić tescowe pieluchy o których pisała Gosia - chłonność lepsza od zielonych pampersów, pieniądze mniejsze i przywożą zakupy do domu (u mnie nie ma tesco, ale przywożą z Lublina). I mają wzór z sówkami -Patrycja, to coś dla Ciebie ![]()
#127 |
Zakorzenienie
|
JA muszę mieć cienkie pampersy ponieważ cały czas walczę z wodniaczkami u małego i pampersy są mi najlepsze . Teraz mam na zmianę zielone i pomarańczowe ale szczerze przetestowałabym coś tańszego . Te tescowe są cienkie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aniołku co do hugiesów są ciut grubsze niż pampersy ale tylko przy samej górze od strony pleców. A tak nie widzę różnicy w grubości.
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-03-18 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na razie jesteśmy w fazie testów dady - i jestem nawet zadowolona tylko rozmiarówka dziwna. 2 ciut małe, a trójki wieeeelkie ![]() przejrzałam to na facebooku - ludzie są straszni i mają nudne życie, że przeglądają fora z tematyką póki co ich nie interesującą (nie to co u nas, a to czopuś i porodzik, a to kupa ![]() nic więcej nie napiszę w tym temacie.
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Co do kolejnych dzieci to myśle, ze tommoja pierwsza i ostatnia odchowalnia
![]() ![]() ![]() Roane - ja tez już obmyslalam ostatnio kiedy Walerię wyślę na kolonie ![]() ![]() Magnusia - Adaś śliczny i wydaje sie być baaaaardzo zadowolony!!! Wreszcie w swoim domku z mamusia! Cytat:
Dzisiaj przyjdzie moja mam to sie jej zapytam czy dobrze odkładam, bo moze coś robię nieumiejętnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzeba uwazac, bo rozne oszolomy forum przegladaja. Ja po tym co tam przeczytalam wiem, zs juz nigdy nie wrzuce zdjec Alka na publiczny. Jedynie do klubu lub fb ![]()
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Odniosę się do kilku tematów ale bez cytowania: Co do pieluch to kupiłam raz pomarańczowe pampersy i jak dla mnie okazały się beznadziejne. Sam zapach był drażniący, brak ściągacza w pasie a na dodatek Mała się odparzyła. Wróciłam do biedronkowych dad i bez zarzutu. Jeśli chodzi o wkładki laktacyjne też myślałam że nie są już potrzebne a tu się okazało że jak karmie z jednej piersi to leci z drugiej. Kupuje te z bebydreama ale nie mam porównania z innymi. Porównałam siatki centylowe z linka na forum i wyszło że mój dzieć z tych długich. Prawie 3 miesiące i ubranka na 68? to chyba dużo.. Ps. Dziewczyny mam pytanie do Was Czy wasze maluchy zezują? Moja ma ewidentnie zeza szczególnie prawe oko ucieka jej do środka. Zastanawiam się czy to coś poważnego. W przyszłym tygodniu idziemy na kolejne szczepienia to zapytam lekarza co z tym robić. Czekam aż mała się obudzi i zmykamy na spacer ( pogoda pod psem ale przynajmniej nie pada) Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja nie lubię takich płytkich zachowań ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Dziewczyny a co u Pawmaj? Odzywa się na FB?
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
powiem tylko tyle - Pawmaj mały podrywacz rośnie
![]() ![]() Magnusia zakładaj lewe konto i chodź też na "fejsa" ![]()
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak chyba spróbuję znów tescowych zielonych, może jednak zdadzą egzamin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko śpi od 10 z jednym karmieniem u niego to raczej dziwne, az temperaturą zmierzylam ![]() Co dziś na obiad? U mnie pizza ![]() Zagrałam fotki popoludniu zawioze do wywołania tylko cholera 200 szt mi wyszło, muszę jeszcze ramki dla dziadków kupić i album. Zaraz poszukaj też zaproszeń na chrzest. Bella oby pogoda dopisała. Tylko w co go ubiore ...?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
A kto moze zaprosic do grupy na FB?
Doczytalam w poprzednim wątku ze o pierwszym imieniu jakie Wam przyszlo na myśl to u mnie był wlaśnie Miłosz ![]()
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2014-03-18 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lumpki rządzą! Oto moje dzisiejsze zdobycze: (zielony płaszczyk nówka sztuka nie śmigana ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Nie umiem jeszcze cytować, więc się nie odniosę, ale mam nadzieję, że niebawem się nauczę
![]() U nas Dady kompletnie się nie sprawdziły, strasznie nam przeciekały i trochę odparzyły tyłeczek, więc zostaliśmy przy Pampersach. Zamówiłam na Allegro hurtowe ilości "3" i wyszło cenowo w miarę przystępnie, bo to zbankrutować można naprawdę! My w dzień używamy zwykłych, na noc Premium Care, bo są bardziej chłonne i nie trzeba biedaka wybudzać. Jeśli chodzi o wkładki laktacyjne, to ja jestem zakochana w Lansinohach. Mam mega nawał i to są jedyne, które sobie z nim poradziły, bo wiążą mleko w żel i nic nie wycieka. Wszystkie inne niestety dla mnie są do kitu, do Belli mi się nawet sutki przyklejały, no cyrk. Mojemu synkowi zrobiła się trochę ciemieniucha. Co na to stosujecie?
#142 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() witam na odchowalni ![]() na poczekalni nie zdążyłam pożegnać się ![]() po pierwsze piękne urocze zdjęcia dzieci ![]() muszę się przyznać, że odkąd mam swoje to jakoś inaczej do tego podchodzę ![]() ![]() ![]() hmm miałam ostatnio ciężkie dni. jeszcze na poczekalni pisałam że obawiam się skutków nie odbicia córki tamtej nocy... i wykrakałam ![]() kurde miałam odpisywać po kolei a tu już słyszę ssanie piąstek i cmokanie głodomora ![]() więc idę karmić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- a co do papmków to używam Dada 2 i jestem zadowolona. rozmiar 1 był taki sobie ale wieksze sa fajne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
ISIU tez mam dylemat w co... A dodatku w co ja sie ubiorę no poki co brzuch jeszcze jest po cc. A po za tym w ubiegłym roku w drugi weekend maja było buro i zimno, to teraz mam nadzieje, ze będzie ciepło bo będzie sporo dzieciaków u nas takich starszych i młodszych.
#145 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam zapisane kilka stron z przepisami dla alergików, może w czymś Ci pomogą: http://www.smakolykialergika.pl/ http://pinkcake.blox.pl/html/1310721...9,170.html?1,1 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Hej, witam sie na odchowalni
![]() Nie nadrobie juz wszystkiego bo mialam mala wyprowadzke (nawet wyjazd ba 1,5 tyg mozna tak nazwac jadac z niemowlakiem) przebylismy 600km w nosidelku. Bobo budzil sie tylko 3 razy i ogolnie dobrze zniosl podroz. Teraz czekamy tylko na lepsza pogode! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#147 |
Wtajemniczenie
|
Bella7, ale mnie wywołałaś, właśnie siadałam do lapka, by coś napisać
![]() A w ogóle to witam się na odchowalni ![]() ![]() Co u nas? Ano trochę się dzieje. Kacper nie ma założonego gipsu i to jest super. Ma zrobione takie specjalne szyny i zakładam mu je pod skarpetki na dzień. Chodzimy 3x w tygodniu na rehabilitację, gdzie synek drze się jak opętany, ale widzę, że jest efekt, więc jakoś znoszę jego krzyki. Poza tym mamy naświetlać jego krzywe stópki bioptronem. Po 8 miesiącu, gdy rozpocznie się kostnienie, zrobimy zdjęcie rtg i wtedy zapadnie decyzja, co dalej. Poza tym siada mi laktacja. W nocy ze środy na czwartek nakarmiłam Kacpra około 3. Obudziłam się rano ze sflaczałymi cycami, przystawiłam młodego, a on krzyk w niebogłosy. Co się okazało - cyce miałam puste ![]() ![]() ![]() W związku z powyższym oraz z tym jak bardzo zafiksowałam się na KP przeżywam mega doły i biję się z myślami, co dalej. Dlaczego? Bo moje dziecię po mm (mimo zaparć) jest spokojniejsze i bardziej wesołe, a ja nie siedzę 24h z wywalonym cycem. Mam nr do polecanej przez koleżankę konsultantki laktacyjnej i będę próbowała się umówić na spotkanie. Chciałabym karmić młodego piersią lub chociaż mieszanie. Mam kilka teorii na czym polega nasz problem z kp i jedną z nich jest złe przysysanie się Kacpra, podsypianie przy piersi (non stop) i stosowanie nakładek. Podejrzewam też burzę hormonalną u mnie. Byliśmy też na szczepieniu. Wybrałam 5w1. Młody zniósł je dobrze - powrzeszczał - wiadomo, ale po, nie było żadnych skutków ubocznych. Pediatra kazała zrobić Kacprowi morfologię, bo jest wg niej blady. Dziś mamy mieć wynik i mam nadzieję, że będzie OK. Poza tym Kacper świetnie wybrał sobie czas, by mama mogła powrócić na wizaż na odchowalnię - dziś po raz pierwszy DAŁ SIĘ ODŁOŻYĆ podczas snu ![]() ![]() ![]() W sobotę po raz pierwszy byłam z młodym w CH. Spał jak suseł w foteliku samochodowym, a ja poczyniłam pierwsze pociążowe zakupy. Kupiłam sobie m.in. legginsy podnoszące pośladki. Są takie super, że planuję nabyć drugą parę i szczerze Wam polecam ![]() ![]() To taki skrót, co u nas. A tak ogólnie to jest coraz lepiej. Powoli wynurzam się z chaosu i zaczynam dostrzegać światełko w tunelu. Jestem z Wami cały czas, bo czytam Was na telefonie, gdy mały wisi na cycku, niestety nie potrafię pisać jedną ręką. Czytam, że nie tylko moje dziecko jest nieodkladlane i że niektóre z Was mają podobne problemy. Odezwę się później jeszcze, bo Kacper zaczyna kwękać |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony, ciut się dziewczyny wystawiły - sorry ale moim zdaniem tytuł wątku jest wybitnie OZMowy ![]() A co do prywatności, pewnie temu duża część ruchu przeniosła się na fejsa - tam wgląd mają tylko członkowie, a jest dużo łatwiejszy w użytkowaniu niż klub. Cytat:
![]() Odzywa się na fejsie. Wychowuje Playboya ![]() Ja mogę. Wyślij mi na privie swój adres e-mail, na który masz zarejestrowany fejsa - prześlę Ci zaproszenie. Senira może zamieść info na pierwszej stronie, że o zaproszenia do klubu można pisać do mnie, i że akceptujemy tylko osoby udzielające się przez długi czas? Coby była jasna sytuacja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaa moje dziecko nie śpi od 6 rano, co ją uśpię to po 10 min się budzi, teraz już też się obudziła
![]() A wczoraj było tak pięknie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.