![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek ósmy zaczynamy, coraz więcej dzieci mamy :) Mama IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
mam trzy latka trzy i pół brodą sięgam ponad stół-tak mi sie przypomniało kontekście tego co napisałaś o wiliamie;-) Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#122 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anesh to dziwne bo my musieliśmy wyeliminować wszystko pochodzenia krowiego - nawet wołowinę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maggie dziękuję. Czuje się dobrze. Mdłości minęły, pogoda piękna. Dużo jesteśmy z Majcia na dworze. Maz mnie w wielu rzeczach wyręcza, dziś myl okna,bo jakossie za to zabrać nie mogłam od dłuższego czasu. Jest cudnie! I jeszcze: WYDAJE MI SIE, ŻE POCZUŁAM PIERWSZE RUCHY DZIDKA. Chociaż na 100 % pewna nie jestem czy to to jest- to dopiero 15tydzien. Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2014-03-20 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Anesh a te zalecenia to z wywiadu? Czy robiliście jakieś badania krwi?
Lewek jeszcze troszkę kochana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że już piątek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Misiek wstał pół godziny temu
![]() Anesh ja bardzo wcześnie poczułam ruchy teraz, już nie pamiętam dokładnie ale coś ok tego 15 na pewno. Baobabku Współczuję tych chorobsk. No jak mówicie że będzie tylko lepiej to rewelacja ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u nas dziś piękna pogoda, taka wiosenna aż chciało się rano wstać ![]() My jak zawsze 5:25 na nocniczku ![]() Zastanawiam się czy jak przestawimy czas to będzie to o 6:25? ![]() Cytat:
Tak widziałam jedno a chce mi się dużo ![]() ![]() ![]() U nas drzemka jest jedna albo 2 .. jeżeli jedna to około 2h jeżeli 2 to pierwsza około 45 minut druga z 80=9- minutek .. wszystko zależy z kim jest rano ... :brzydal: Cytat:
![]() Pomyśl o tym ![]() Ja będę wiernie odwiedzała Twój blog ![]() Cytat:
Maggie rozumiem więc poczekam na to więcej ![]() Nasza Dusia tez śpi już w okolicy 19 i noce mamy fajne ![]() hehee dobry tekst doktorka Iwcia jak Bozia da .. t wtedy będzie ![]() nie chce mi się wracać do tej cholernej mmr .. wybacz Cytat:
A o co z tym chrapaniem chodzi ?? Miała na coś uczulenie tak ?? niby w drugiej ciąży wcześniej czuje się ruchy ![]() Cytat:
jejku zdrówka dla Was ... Ja to się zawsze zastanawiam dlaczego takie chore dzieci przyjmują do przedszkola, powinno się rodzica wrócić i poprosić o to by z poradni zaświadczenie dostarczył, że dzieciątko zdrowe .. przez takie nieodpowiedzialne zachowanie grupa dzieci jest narażona koszmarne ..
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |||
Zakorzenienie
|
Hej hej my po wizycie-idziemy do domu
![]() ![]() Cytat:
jak fajnie ![]() Też jakoś 15-16t poczułam Cytat:
o rany!! Dlaczego w przedszkolu chore dzieci przyjmują? Rodzice totalnie nieodpowiedzialnie postępują. Rozumiem że może być problem że zorganizowaniem opieki ale trzeba myśleć i o innych. Przecież dzieci tak szybko sie dzieła chorobami więc łańcuszek leci... Zdrowka kochana ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#129 | ||||
Zakorzenienie
|
My już po lekarzu. Jest lepiej
![]() W środę mamy znów przyjść do osłuchania. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytałam dziś o ten Priorix to ponoć jest taki popyt na nią, że brakuje. Teraz jakaś wielka partia za granicę poszła i u nas brak przez to. Nie nadążają chyba z produkcją. Tak mnie poinformowano. A dlaczego w domu musicie siedzieć? Tak pięknie, to aż szkoda. Nam pozwoliła pediatra. Wkurza mnie strasznie takie coś, puszczanie dziecka chorego do przedszkola ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Maggie super, czekam na relację jak Zuzia przyjęła małą księżniczkę
![]() Monia - super, że jest lepiej ![]() Moja Dusia szaleje za dziećmi, chce tylko z dziećmi się bawić, bawi się grzecznie , jak ktoś się bije to mówi zen ie wolno ale nie wchodzi między bijące dzieci tylko z boku jest .. oby jej to zostało ...
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ależ dzisiaj pięknie na dworze ![]() ![]() anesh_ super, że z Majeczką lepiej ![]() Baobabek biedni jesteście z tymi choróbskami ![]() ![]() tamlin super, że Matinek ma się lepiej ![]() A z tym priorixem to chyba tak jest, że to takie zapotrzebowanie...wklepał am wczoraj w google brak priorixu w hurtowaniach i powyskakiwały mi posty z 2013 roku, że nie można nigdzie go dostać...jakby było coś z nim nie tak to by go chyba całkiem wycofali a nie tak dawali i wycofywali ![]() maggie super, że wychodzicie ![]() ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2014-03-21 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mi znajomy opowiadał że zaprowadził siostrzenicę do przedszkola a tam dzieci wykropkowane latają to już mnie nic nie zdziwi ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katiem stwierdziła na podstawie wywiadu, aczkolwiek w tym wywiadzie pokazałam jej tylko kserówki od pediatry - na co chorowała i czym była leczona. Powiedziałam, że ma ciągłe infekcje, że chrapie w nocy i ma cały czas jakby zapchany nosek, że ten "katar" tylko czasem pocieknie z noska, ale odciągnąć go nie da rady i że ma wysypkę na policzkach. Ona mi opowiedziała dużo o fizjologii płuc i oskrzeli, czym grozi alergia nieleczona, kiedy zrobimy testy, jakie badania mam wykonać jeszcze i oczywiście osłuchała Majcie - to tak w skrócie. Ja i tak mleka krowiego niewiele dawałam, czasem w naleśnikach, gofrach (ale dość rzadko je robimy), czasem z płatkami, teraz w ogóle nie daję. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- I dziś z rańca znowu delikatne pukanie poczułam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Hej moje kochane
![]() Wiosna ![]() My już dzisiaj zaliczyłyśmy długi spacer,teraz Zuzia śpi,ja gotuję obiadek a potem jedziemy do koleżanki na drugi koniec miasta same autem ![]() Anesh cieszę się że dobrze się czujesz i możesz już czuć pierwsze ruchy ![]() W drugiej ciąży podobno szybciej ![]() Super że Majcia zdrowa. Maggie ale fajnie że wychodzicie do domku,daj znać jak Zuzia zareagowała na siostrzyczkę. Lewek zobaczysz dasz radę,dzielna babka z Ciebie ![]() Tamlin super że Matinek już lepiej ![]() Baobabek zdrówka dla Was,ja sobie nie wyobrażam jak Zuzia pójdzie do przedszkola i będzie tak chorować,oby nie.
![]() |
#135 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- posmarowałam wczoraj Lenie stópki czosnkiem i lipa... dziś nadal smarki wiszą do brody ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A u Asi to nie większa ta różnica? Jakoś tak nie zarejestrowalam tego... No damy radę jakoś. Fajnie ze rodzimy na wiosnę, dziś jest tak pięknie że od razu człowiekowi raźniej. Ja siedzę w poczekalni w klinice. Chłopaki poszli na spacer. Michaś z nami przyjechał bo nie było komu zostawić i bardzo dzielnie zniósł podróż. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Dusia tez chrapie w nocy ale w dzień nie .. kurcze .. odstawiłaś nabiał tak ? Dusia ładnie śpi tu nie narzekam ... ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Zadomowienie
|
Maja przestawiła sobie godzinę wstawania z 9 na 7
![]() i tym sposobem mamusia zaczęła robić tatusiowi śniadania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
yhhh powiem pediatrze o tym chrapaniu przy najbliższej wizycie
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2014-03-21 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia Asi chyba niedawno cztery latka kończyła-coś mi sie kojarzy Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#143 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, nauczycielki nic nie mogą zrobić - no bo co zrobią ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kubuś w przedszkolu wylądował w krzakach (jak poszli marzannę topić) przesz przypadek, warga spuchnięta, skórka zdarta, policzek udrapany, broda też ![]() ![]() Jak miło - oboje poszli właśnie spać ![]()
![]() |
![]() |
#144 | ||||
Wtajemniczenie
|
Wiecie co te bałwany w Sejmie wymyśliły?że będzie można 6 latka cofnąc z 1 klasy do zerówki
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Usmażyłam całą ogromną michę ryb,skończyłam topić słoninę,wyszedł mi gar 15 litrów ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Lewek jak po wizycie? Cytat:
Mój Kamil podobnie jak Kubuś do ok.3 lat nie chorował wcale,nawet kaszlu żadnego nie miał,mimo że wcześniak i pod respiratorem był itp,potem dostał jakiś antybiotyk jak pierwszy raz zachorował i zaczeło się ![]() ![]() O obowiązku przedszkolnym dla 3 latków nie słyszałam,dla 4 latków to we wrześniu nam mówili że leży taki projekt w ministerstwie ale narazie nic nie słychać ![]() Kamil dziś Marzannę spalił i jest z siebie dumny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też dzwonią jak dziecko ma temp., ale jak się zanosi od kaszlu to już nie ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co? Jaki obowiązek? Poyebało ich? Przecież jak ktoś chce siedzieć z dzieckiem w domu czy dać do opiekunki to co? Nie będzie mógł??? Chore, bosze gdzie my żyjemy ![]() Bo wiedzą, że źle wykombinowali i pewnie próbują się jakoś z tego wykręcić. Swoją droga uważam, że dając 6-cio latka do I klasy powinny być obowiązkowe testy w poradni, bo na dobrą sprawę mało które dziecko w tym wieku jest gotowe na szkołę. Samo czytanie czy pisanie przez 6-cio latka, to nie wszystko. Psychicznie dzieci nie są gotowe, przynajmniej tak nam nauczycielka 1-3 tłumaczyła na zebraniu, no i ciocia moja przedszkolanka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba tylko w tym roku, kiedy rodzice mają wybór czy puszczać czy nie bo później to już ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2014-03-21 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas dzisiaj tak pięknie, że wybraliśmy się na dłuuugi spacer i przy okazji poszukiwania nowej czapy dla Antka, bo tylko tego nam do pełnego "wyposażenia" brakowało. ![]() No i moje dziecię dzisiaj też zrezygnowało z drzemki, więc oddałam je babci na troszkę. ![]() Tyle znowu napisałyście, że 2 strony nadrabiania mam. ![]() Tamlin super, że z Matim już lepiej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam wczoraj z sąsiadką,jej córka jest z lutego i niby ona musi puścić do 1 klasy.Ale mówiła że matki chodzą do psychologa prywatnie i wybierają zaświadczenia że dziecko jest niedojrzałe emocjonalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.